Promes: 'Moest mij een beetje opofferen'

ArthurV, 07-09-2019 om 17:10, 9945 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes kijkt met een uitstekend gevoel terug op het EK-kwalificatieduel met Duitsland. Met de aanvaller van Ajax binnen de lijnen, wist het Nederlands elftal in het Volksparkstadion een 2-4 overwinning te boeken. 'Maandag moeten we het weer doen, anders was het voor niks.'

Hoewel Oranje het duel met Duitsland matig opende en zelfs op achterstand kwam, toonde de ploeg van Ronald Koeman in de tweede helft karakter. 'Ik denk dat we meer strijd hebben geleverd. We waren iets rustiger aan de bal, waardoor we meer creëerden. Uiteindelijk resulteerde het in de gelijkmaker. Dan komen we nog voor en krijgen we ongelukkig een penalty tegen, maar als je dan de veerkracht toont en ziet hoe we het uiteindelijk 4-2 maken, dan is dat echt genieten', analyseert Promes in gesprek met Voetbal International.

Promes begon het duel nog als linksbuiten, maar vanwege de vele wisselingen eindigde de Ajacied als rechtsback. 'Ik heb mijn werk gedaan voor het team en moest mij een beetje opofferen, maar de trainer weet dat ik daar mijn verantwoordelijkheid in neem. Ik denk dat ik bij die eerste goal een beetje ongelukkig uitkwam, waardoor hij (Lukas Klostermann, red.) één op één ging. Maar voor de rest heb ik wel prima gespeeld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Jezelf helemaal opofferen in het belang van het team is ook een klasse die je moet hebben.
4 0
Marcao
Volkomen terechte, goudeerlijke analyse. Een grote fout, verder prima in dienst van het elftal gespeeld. Topper.
6 -3
Ajaxtrouw
Jammer dat zn ego hem in de weg zit
0 -4
MPAjax
heb een beetje dubbel gevoel over hem, lijkt erop dat in top wedstrijden hij meer een bliksemafleider is dan eentje die voor gevaar kan zorgen als aanvaller
2 0
ST
Ik ben blij met Promes. Multifunctionele speler met een prima mentaliteit! Fuck alle haters hier die hem alleen maar kunnen afzeiken.
11 -5
Kibbahimovic
Indd.. mensen moeten niet fokken met Le Masque qp..
1 -5
eto020
Is toch het verwachtingspatroon richting het nieuwe Ajax dit.

Ik blijf erbij dat we beter voor Malen hadden kunnen gaan als voor Promes. Oke je koopt nu een international maar in mijn optiek heeft Malen veel meer potentie dan Promes. Geloof mij nou maar dat malen de komende 10 jaar veel meer speelminuten gaat maken dan Promes uit eindelijk ooit gedaan heeft voor Oranje.
10 -2
FreddyAX
Ik zie ook graag Malen voor ons uitkomen.
Je moet je wel afvragen of hij dat zelf zou willen,hij heeft in Eindhoven een goed perspectief en zal redelijk verdienen.Ook kan de vrees voor oud zeer een rol spelen .
0 0
ST
Malen heeft zelf ervoor gekozen om Ajax al in de jeugd te verlaten voor Arsenal. Dan begrijp ik wel dat Ajax hem niet gaat terughalen. Anders denken straks alle jochies in de jeugd dat ze toch wel terug kunnen komen bij Ajax als ze weggaan. Het is graag of niet.
2 -3
Daniii
Eens! We moeten niet zo makkelijk doen als ze ons verlaten in de jeugd ze ook 1 2 3 terug kunnen komen wanneer het hun uitkomt!
2 -2
Gecko
Weggegooid geld
Idem voor Marin
4 -16
PJK54
Knappe analyse na een paar wedstrijden, ik kijk er wat anders tegenaan en denk dat beiden een grote rol gaan spelen in ons kampioenschap, de tijd zal het uitwijzen.
1 -1
ST
We gaan nog veel plezier van deze man hebben. In tegenstelling tot aan jou.
5 -4
Marcao
Haha, die was raak!
1 -3
grannig mokum1
Precies D
2 -4
SoAFCA
wat een gecko ben jij
5 -4
3sterrenAjax1
hoera! we hebben weer een nieuws pispaaltje. na o.a. veltman blind is het nu promes. het grappige is dat het steeds echte ajacieden zijn die het moeten ontgelden op as. jongens die onze club in hun hart dragen. promes is een echte amsterdammer die op een perfecte leeftijd ervoor kiest om bij ajax te komen spelen. net als bv. een blind. ipv dat we dat waarderen gaan mensen hem tot aan de grond lopen afzagen. ik snap dat echt niet. ja hij moet even wennen na een minder jaar bij sevilla. maar daarom verdient hij juist alle steun. promes gaat gewoon nog heel belangrijk zijn met zijn goals en werkethiek dit jaar. mark my words.
41 -11
Hans Kraay Jr.
Zelf nooit echt een fan geweest van Promes, is gewoon niet helemaal het type speler waar ik van hou.

Was ook niet perse een speler die hoog op mijn verlanglijstje stond om gehaald te worden door Ajax.

Maar het is gewoon een prima gozer en een meer dan prima speler. Daarom ook helemaal met je eens.
1 0
FreddyAX
Ja en dan hebben we het nog niet eens gehad over die kutkeeper, sjonge jonge jonge jonge wat een kutkeeper, en anders niks!
0 0
EersteAanname
+1
9 -5
Dennis1964
En zo is het. Ik snap sowieso die zeikerds niet. Lekker negatief zijn en alles lopen afzeiken. En dan ook nog eigen spelers. Allemaal achter je club, spelers en coach. Dat is de basis voor succes.
11 -4
ajax4lifebaby
Denk dat er nog maar weinig Ajacieden zijn die haten op Blind. Maar als ze dat doen snappen ze letterlijk 0 van het spelletje. Die man is toch zo belangrijk. Zie maar hoe moeilijk de Ligt het heeft nu zonder een speler als Blind naast hem.
8 -4
Fluitje
Helemaal mee eens. Jammer van dat minnetje. Hierbij een plusje.
7 -6
Jelephi
Promes was een van de minsten. Ik wil spelers niet te rap afschrijven maar ik heb ernstige twijfels over het huidige niveau van promes
8 -12
AFCA-B93
Promes is voor de Eredivisie gewoon een hele goede speler. Misstaat niet in een team dat elk seizoen kampioen wilt/moet worden. Voor niveau CL komt hij wel wat te kort ja, maar ik denk nog steeds dat hij een bepaalde ontwikkeling kan doormaken hoor. Zijn minuten tegen VVV en Sparta waren prima. Kan heel goed vanuit zijn taak spelen, is geen dribbelkoning, maar heeft erg veel diepte zonder bal en kan ook prima combineren.
2 -3
altijdwelwat
Als linksbuiten onder de maat , als rechtsback nuttig.
2 -7
Multi
Een beetje ongelukkig ....... je stond gewoon volledig verkeerd en liep achter de feiten aan.
6 -4
voorkennis
"Maar voor de rest heb ik wel prima gespeeld"

Man man man, beetje zelfkennis is je volledig vreemd.
Koeman zet je niet voor niets RB, kijk even hoe Malen inviel, met direct dreiging en acties naar de goal, heb van Promes geen 1 actie gezien.
Tikkie terug of breed, thats it
3 -12
Sunny
Dat kon omdat het NL team toen anders stond en er daardoor meer druk op Duitsland kwam.
2 0
Labrador
Malen valt 1x goed in met een intikker die iedereen nog had gemaakt en het is weer hossana. 2 weken geleden was het Olmo. Nu is het Malen. Volgende week is het weer die leuke back van Vitesse of de koffiedame van Telstar.
7 -1
Koekepeer
Even eerlijk hoor, die had niet iedereen zo gemaakt
0 0
voorkennis
Gaat erom dat er dreiging vanuit gaat, en Malen op de juiste plaats staat.
Heb jij Promes in de 16 van de duitsers iets dreigends zien doen?
Tis net als bij Ajax tot nu toe, ronduit matig tot slecht.
Maar wel grote verhalen in interviews, of een nieuwe rap aankondigen
2 -6
Kibbahimovic
Hahahah
0 0
Sunny
Promes speelde zuinig en maakte geen acties want balverlies was dodelijk.
Dat zal ongetwijfeld de opdracht zijn geweest want het hele elftal speelde traag en voorzichtig schuivend.
In een dergelijke wedstrijd met dusdanig grote belangen heeft hij niet bijzonder gespeeld maar gewoon een voldoende.
4 -1
Illegaal
Babel deed het toch beter daar.... met acties en de man uitspelen, Promes heeft die kwaliteit niet
1 -4
Gecko
Miskoop
2 -5