Ziyech uitgefloten: 'Hij verdient dat niet!'

BartVeenstra, 07-09-2019 om 11:00, 18819 views, AS, Afrik Foot |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bondscoach Vahid Halilhodzic heeft het in de Marokkaanse media opgenomen voor Hakim Ziyech. De aanvallende middenvelder van Ajax miste in het shirt van Marokko wederom een strafschop en dat zorgde ervoor dat hij werd uitgefloten. Dit tot grote woede van de nieuwe bondscoach van de Marokkanen.

'Er was één ding dat mij teleurstelde', begint Halilhodzic, geciteerd door onder meer Afrik Foot. 'Een speler van onze ploeg, Hakim Ziyech, werd uitgefloten. Hij verdient dat niet! Ziyech is een geweldige jongen en een goede speler. Een eigen speler uitfluiten is niet leuk en dat accepteer ik totaal niet.'

Marokko speelde vrijdagavond tegen Burkina Faso en dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Bij een 0-0 tussenstand miste Ziyech een strafschop. Eerder miste hij tijdens de Afrika Cup ook al een penalty, hetgeen hem toen ook al kritiek opleverde.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Snap niet dat een in Nederland geboren voetballer zin heeft om te spelen voor een waardeloos voetballand als Marokko... Waardoor je dus ook mee moet doen met het slechtste voetbaltoernooi ter wereld...
1 0
3*stars*3
Slechtste voetbaltoernooi?
Niveau van Asia cup en Gold Cup is echt niet beter hoor.
Gold Cup heb je bijv 2 teams die al tig jaar die beker verdelen.
Asia cup, tja Asia cup...
0 0
Woodenshoe
Niets is zo slecht dan de Afrika Cup...
0 0
louis60
Vaak wil hij het met strafschoppen te mooi doen. Bal is dan net te lang onderweg. Zie je ook wel eens bij vrije trappen. Daarvoor hebben we bij Ajax Tadic en vroeger Schone.
1 0
grannig mokum1
1 goede wetstrijd spelen en uitblinken dan is ZIYECH weer een held, kom op man dit verdient Ziyech niet en je gaat je eigen speler/s niet uit fluiten. Sluit Ziyech in juillie hart dan betaald hij dubbel terug
2 0
Ajaxxxisdebeste
Ja kwaad is al geschied... lekker ballen bij Ajax en wij juichen je aan Hakim!
2 0
Adios
Met zijn nonchalante houding roept hij het wel een beetje over zichzelf af. Het is immers niet de eerste keer dat zoiets bij hem gebeurt. Laat iemand anders in het vervolg lekker de penalty's, vrije trappen en corners nemen en focus je op de dingen waar je wel goed in bent. Scoren van afstand is daar geen voorbeeld van. Zorg dat de passjes over 2 meter altijd goed zijn en het publiek sluit je overal in haar armen!
8 -12
atouba19
Hahaha wat n onzin!
Ben blij dat Ziyech geen pasjes over 2 meter geeft. Dat is juist wat m bijzonder maakt.
Hakim in top 5 favoriete ajacieden
3 -1
AFCA1510
Soms kan je beter niets zeggen. Wat een onzin kraam jij uit!
7 -8
Adios
Leg uit, ben heel benieuwd waar jij het niet mee eens bent!
3 -5
Aad82
Voetballen met maatjes als Matthijs, Quincy, Frenkie, Donny, Daley of voetballen met een gedrocht als fucking Sofyan Amrabat op het middenveld.

Voetballen tegen Duitsland of tegen Burkina Faso.

Die neppe koppigheid altijd.
6 -4
Lazell
Kijk zijn interview eens terug. Aan zijn hele houding valt af te lezen dat hij nieteens wist dat hij niet meer voor NL kon kiezen.
0 0
31xAjax
In dit geval ben ik blij dat ie koppig is want dan hoef ik me bij Oranje niet aan hem te ergeren.....
0 -6
3*stars*3
Sofyan Amrabat Haha.
Kan mij herinneren dat hij na zijn transfer naar Fey riep, ‘liever Fey dan Ajax’.

Daarna mislukt in de Kuip en ook bij Brugge.
Zwaar overschatte speler, die een leuk fase had in Utrecht.
Ook alle hype destijds want hij moest voor oranje kiezen...
0 0
Schip
Ik dacht dat wij dat riepen.
0 -2
ambtenaar
Wie is wij ?
0 0
Murtagh
Had hij maar niet voor dat land moeten kiezen
2 -4
grannig mokum1
Ja en? Het is wel zijn roots het, is toch niet verkeert voor je vaderlands te kiezen? En voor te spelen.....
2 -10
Cello
Euhh dat zie ik toch anders. Waar je geboren bent is je vaderland (al helemaal als je er ook nog bent opgegroeid). In Ziyech's geval is Marokko mogelijk het vaderland van zijn ouders (als die daar geboren zijn). En ja...de roots van hem liggen in Marokko, maar dat maakt Marokko nog niet zijn vaderland.
3 0
ajaxdordtt
Probeer het woord vaderland eens te ontleden Cello.
2 -5
MennoJerry
Mijn overopa kwam uit Duitsland. Mag ik dan daar een paspoort aanvragen? Mijn roots (ofwel wortels) liggen toch daar?
1 -1
RememberLitmanen
Graag, doe je dan ook meteen verhuizen?
1 -1
MennoJerry
Ik lach me rot man
1 0
MennoJerry
En dan nog een vraag. Ik begrijp dat als twee Marokkaanse mensen naar Nederland komen, hier een kind krijgen, dat dit kind automatisch de Marokkaanse nationaliteit heeft. En als dat kind hier opgeleid en ook weer een kind krijgt, heeft dat kind dan ook weer de Marokkaanse nationaliteit? etc. etc.
Ik probeer ermee te zeggen, tot wanneer zijn het je roots? Op een gegeven moment heb je toch niets meer met dat land te maken, maar heb je wel die nationaliteit. Dus dan heb je op een gegeven moment dat blonde voetballer Jan Janssen mag kiezen of hij voor Marokko of Nederland gaat voetballen. Ik snap dat het allemaal iets genuanceerder in elkaar zit. Maar dit is wel ongeveer hoe het kan gaan. Dus ik ben van mening dat dit krom is.
2 0
VoorMokum
Neem een biertje en maak je niet zo druk. Het zijn mensen, die maken hun eigen keuze en jij maakt die keuze niet voor hen.
1 0
MennoJerry
Ik ben hartstikke relaxed :-) En ik heb het er toch ook niet over dat ik hun keuzes wil maken? Als ik hun was zou ik hetzelfde doen. Lekker toch om meerdere opties te hebben? Ik geef alleen even mijn mening over hoe ik het zie en wat de 'flaws' zijn van deze regeling. Maar ik heb inderdaad gezien dat niemand op dit forum z'n mening uitspreekt. Dus dus zal ik erover ophouden ;-)
0 0
Ferd
Dat van Marokko is geen flaw. Dat is de Marokkaanse wet. Marokkanen en hun offspring hebben geen keuze. Als één van je ouders een Marokkaans paspoort heeft dan krijg jij er ook eentje, of je wilt of niet. En je kan die niet opzeggen. Een Marokkaanse nationaliteit kan je niet kwijtraken.

Daarom is het gejammer van Wilders en zijn aanhang over dubbele paspoorten voor Marokkanen ook zo'n onzin. Nederlandse Marokkanen kunnen helemaal niet kiezen, hoe graag ze ook zouden willen. Dus ja, het is mogelijk dat er over een paar generaties een hoogblonde Jan Janssen mag kiezen voor Marokko omdat hij 6 generaties terug ergens een Marokkaanse voorouder had en dus 0,1% Marokkaans bloed heeft.
1 0
SkilledAtSoccer
Kan me nog herinneren dat er volop geroepen werd dat in Marokko zoiets nooit zou gebeuren nadat hij door een deel van het Ajax publiek werd uitgefloten. Oeps.
14 0
Daniii
Hypocriet zijn zijn Nederlanders wel wereldkampioen in inderdaad
1 -11
Terugnaardemeer
Zou het oordeel over wel of liet fluiten anders zijn als je de naam Ziyech vervangt met Seedorf?
2 -3
Lane 8
Zeer suggestief en onjuist naar mijn mening. Je fluit je eigen spelers niet uit, punt. Of het daley, hakim of clarence ks
5 0
DeWijsneus
Boilesen verdiende het zeer. Pisbak. Gadverdamme.
0 -6
JanTa
De meest schofterige optreden was wel tegen Sno. Ik schaamde mij kapot wat eigen aanhang aanrichten tegen hem.
6 0
MisterAFCA
Ik schaam me nog steeds kapot om het feit dat hij in een Ajax-shirt gespeeld heeft. Zelden zo een beperkte voetballer gezien. Eigen spelers uitfluiten keur ik altijd af en ook bij Sno. Maar man man wat was die gozer slecht.
2 -5
Mocrodammerr
Marokkaans publiek is zéér kritisch. Oke dit was een pingel tijdens een friendly maar hij heeft een paar belangrijke gemist. Door zijn prestaties bij Ajax (vooral in europa), verwacht men veel van hem. Sinds wk kwalificatie presteert hij matig bij Marokko. Maar komt wel goed.
1 -14
Kaito
Oeff.. Gast. Zie jij zelf ook je dubbele moraal in deze situatie? Of moeten we dat uitleggen?
5 0
Ferd
Ooooooooh dus als het Marokkaanse publiek het doet komt het omdat het publiek kritisch is. Maar toen een aantal Ajacieden het deed was het racisme volgens jou. Beetje dubbele moraal niet?
7 -1
Lazell
Het lijkt me logisch dat als je racistisch bent, je dat meeneemt in je oordeel over een voetballer. En tussen de 50.000 Ajacieden in het stadion en 4 miljoen in NL, zitten er echt wel een paar hoor. Het is niet alleen racisme, maar zou dit niet helemaal afdoen als onzin... Zeker niet als je weet dat Ziyech heel lang om hele achterlijke redenen is uitgefloten.
0 0
Ferd
Daar gaat het niet om Lazell. Dat Ziyech werd uitgefloten had van alles te maken met zijn enorme hoeveelheid balverlies, niet met zijn afkomst. Mocrodammer sprak er schande van, bleef er maar over janken en noemde het racisme. Nu gebeurd het bij Marokko en zegt hij "tja, ze zijn kritisch". Dat is een enorme dubbele moraal. Dat is het punt.
3 0
Godenzoon88
Alle grote spelers missen penaltys. Dat heeft verder niks met het spel te maken.
0 0
Lane 8
Hij speelt daar ook op het middenveld toch? Miss wil hij teveel hooi op zn vork nemen
0 0
Joseph
Wat blijft het toch zonde dat hij niet voor Nederland gekozen heeft. Ziyech zou bij Nederland echt het verschil kunnen maken, bij Marokko blijft het gewoon een waardeloos team.
3 -2
ST
Nooit meer een penalty nemen tijdens de eerste 90 min of verlenging. Hij mist ze gewoon te vaak. Een topper zijn betekent ook weten wat je niet kunt en daar naar handelen.
5 0
AJAXAFC1
Eens desnoods trainen op de penalty en het over 1/2 jaar opnieuw proberen anders gewoon specialisten het werk laten doen
0 0
ST
Precies
0 0
b.hulshof
Penalty's en vrije trappen is niet echt zijn ding. Ziyech is op zijn best als het tempo hoog licht met zijn techniek, geweldige passes en zijn inzet voor het team.
2 0
AJAXAFC1
Ziyech is vooral goed in met een intuïtieve actie en dat zijn standaard situaties niet, het ligt echt niet aan zijn trap allen moet die dan waarschijnlijk teveel nadenken.

Gelukkig waarderen wij hem hier bij ajax wel die man heeft een warm bad nodig hij is de enige bij marokko die iets doet anders was het helemaal een natte krant daar waar de supporters naar kijken....

Alleen zou ziyech wel adviseren gewoon niet achter de bal te gaan staan
1 0
fanforeffer
ik vind Ziyech fantastische speler ! Maar zou het voor hem niet verstandig wezen om niet alle vrije trappen en penalty's op te eisen ? Hij is daar niet zo goed in als hij zelf denkt !
1 0
3*stars*3
Als iemand bewezen heeft dat hij mentaal ijzersterk is, dan is het Ziyech wel.
Die zal alleen maar gemotiveerder raken.
Wel apart want eerst werd hij door een deel van de Ajax fans uitgefloten en stonden ze hem met open armen op te wachten in Marokko.
Nu is het andersom.

Echt blij dat hij is gebleven en hij gaat gewoon weer knallen.
4 0
Vlieske
Kan me eigen hier wel iets bij voorstellen dat ze beginnen te fluiten. Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar. Ongelooflijk en schandalig dat hij ze nog neemt.
0 -12
FerdiZ
jij bent niet helemaal goed
3 -1
Vlieske
Ik zou jullie wel eens wil horen als die voor de zoveelste keer een penalty voor ajax had gemist waaronder 1 in te laatste minuut tegen Tottenham. De zogenaamde supporters van ajax floten al na een slechte pass. Ik praat het niet goed maar ergens begrijp ik het wel ja.
0 -1
Ferd
'floten al na een slechte pass'. Je overdrijft lampie.
0 0
Dondy
Juist en toen de Duitsers Europa enNederland bezetten kon je je daar ook wel iets bij voorstellen want ja, zo zaten die Duitsers eenmaal in elkaar.
3 -3
Sterretje73
*grinnik*
0 0
aniet
schandalig dat hij ze neemt?
1 0
Redrum
Mooi dat die coach het voor hem opneemt. Ziyech wordt bij Ajax inmiddels wel op waarde geschat gelukkig. Persoonlijk hou ik echt van Ziyech. Een gouden gozer met een gouden linkerbeen. Wat mij betreft blijft hij nog jaren bij Ajax.
2 0
3*stars*3
Samen met Martinez, beste zomeraankoop.
Hij heeft het naar zijn zin in Amsterdam, financieel zit het goed en zou mij niet verbazen als hij zijn contract volmaakt.
Als er geen interessante topper komt voor hem en Ajax bestuur, blijft (her)investeren in een sterke selectie.
Na zijn contract kan hij misschien een avontuur opzoeken in USA ofzo.
0 0
TheTruth
Gwn bij Nederland komen
0 -2
Redrum
Dat gaat niet meer lukken helaas. Bedanken voor Marokko is wel een optie, al zal dat gevoelig liggen.
0 0
Ferd
Dat kan dus niet he!
0 0
insectenverdelg
Gewoon stoppen als International Hakim.
0 -2
aniet
waarom? Je laat je voetballen voor je land toch niet vergallen door wat malloten.
2 0
Ferd
Zoals hij had moeten stoppen bij Twente? Zoals hij had moeten stoppen bij Ajax?

Ziyech wordt bij ieder team wel eens door eigen supporters uitgefloten. Hij is het gewend. Bovendien is hij een van de spelers die er beter door wordt
1 -1