De Jong blij met goal: 'Kon hem heerlijk aannemen'

BVeenstra, 07-09-2019 om 09:20, 5819 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Frenkie de Jong is blij met de belangrijke zege van het Nederlands elftal op Duitsland (2-4) én met zijn eerste interlanddoelpunt. De middenvelder zorgde met de 1-1 voor iets wat het begin werd van een prachtige overwinning.

'Ik zat er al even op te wachten', zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad over zijn eerste interlandgoal. 'Maar dit was een mooie. Ik kon de bal heerlijk aannemen. Daarna was het makkelijk scoren', aldus de oud-Ajacied, die de overwinning van Oranje dik verdiend noemt. 'Want wij hebben voor de winst gespeeld. In de eerste helft hadden we moeite om kansen te creëren. Dat lukte in de tweede helft beter. We kregen steeds meer het gevoel dat we konden winnen.'

Bij een 1-2 voorsprong kreeg Duitsland een penalty toegewezen nadat de scheidsrechter een handsbal van Matthijs de Ligt zag. De Jong was het niet eens met die beslissing. 'Dat was geen penalty, Matthijs zag de bal niet en de bal kon er ook niet in, daar op achterlijn', aldus de spelers van FC Barcelona, die het opneemt voor zijn goede vriend. 'Of ik het erg vond voor De Ligt omdat hij vorige week ook al ongelukkig speelde voor Juventus? Nee, helemaal niet. Hij kon hier niets aan doen. Hij speelde een sterke wedstrijd.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
voor iemand die bijna nooit in scoringspositie komt maakte hij t wel heeeeeeeeeeel koeltjes af, hoor. Hij weet zelf wel dat hij geen afmaker is, dus ik moest wel lachen hoe hij t op zn frenkie's in n interview na die pot relativeerde: volgende keer schiet ik m misschien tegen de keeper op. Hij weet heus wel dat hij goed is, maar gaat nooit naast zn schoenen lopen. In t veld al helemaal niet :)
0 0
AlexIbarra
Die aanname bij de goal was het beste moment vd hele wedstrijd.

Zo'n stuiterende kutbal op volle snelheid in duel 1 keer strelen, en een 0,3 seconde later kan iedereen alleen maar toekijken hoe jij in alle rust de bal in het netje passt. Heerlijk!
0 0
Petterson1964
Beste man van het veld. Wat een klasse speler.
2 0
BokkieBokstra
Niet voor niets worstelt Ajax nu met het middenveld, hij was de man bij Ajax vorig jaar en nu bij Oranje ook. Zet hem op zijn plek bij Barcelona en dan is hij daar ook de man.
2 0
Dexy
Onbegrijpelijk dat Valverde hem misbruikt als LAM. Frenkie is op zijn best als hij het speelveld voor zich heeft, zodat hij in kan dribbelen en onder de eerste druk (vaak de jagende spitsen) van tegenstanders uit kan voetballen. Dat kan hij in het systeem met de punt naar achteren het best op CVM of LCM.

Nu staat hij bij Barça een soort half linksbuiten. Dan misbruik je hem echt. Dan had Valverde net zo goed Coutinho kunnen houden, dat is wel een typische LAM.
0 0
aniet
Wereldtopper leek soms op een matador, zoals hij de Duitsers uitdaagde om hem aan te vallen
2 0
TheTruth
De Jong en de Ligt bewijzen dat als je mentaal sterk bent, en nuchter blijft je veel verder komt dan typetjes Depay en Kluivert.
0 -2
T.reckveugel
Wat een verschil met de wannabe neptopper Depay. Die grossiert in verkeerde aannames, bij 2-4 ging de Ligt op avontuur en gaf een perfecte bal in de loop aan Depay. Die nam die bal volledig verkeerd aan i.p.v. er over te stappen. Resultaat: volledige stilstand en het zoveelste balverlies. Wat een verschil met Tadic bij Ajax. Ajax loopt lichtjaren voor op Oranje, daarom is niet om aan te zien met die voorhoede vol zwakke broeders, inclusief Promes
2 -2
waayop
Bal van Depay op Wijnaldum niet gezien? Depay speelde een ijzersterke partij, beetje flauw als je dat niet wil zien.
4 -2
PetrusKeizer
hear, hear! ik was nooit zo'n fan van Depay, maar hij werkt zich de pleures in Oranje en ook nog ns die mooie assist. Panenka tegen die fransen was ook om in te lijsten. Ik denk dat zn medespelers heeeeeeeeeeeel erg blij met m zijn.
1 0
Vak M
Eens. Hij kan ook echt wat en bemoeit zich ook met spel verdelen
1 0
Jelephi
De absolute regista.


Wat een wereld klasse speler
3 0
Ajax27
Hoe meer ik op m let tijdens de wedstrijd, hoe meer ik zie wat voor een geniale voetballer dit is. Misschien 2 of 3 kleine foutjes gemaakt, verder werkelijk alles goed gedaan, continu om zich heen aan het kijken voordat ie de bal heeft, echt geweldig om te zien. Viel me in het begin bij Ajax helemaal niet op hoe goed ie werkelijk was.
3 0
Vak M
Had Bosz dat ook maar gezien. Had twee jaar langer in de basis moete staan...
3 -2
Petterson1964
Wie had Bosz niet op moeten stellen dan?

Het lievelingetje van het publiek Klaassen?
De grote paniekaankoop Ziyech?
Of de ervaren nummer 6 Schone?

Keizer had Frenkie meteen op moeten stellen toen Klaassen vertrok.
2 -1
Web
Niet zo moeilijk hoor
Nouri en Kluivert linksbuiten wisselend ipv Younes

Ziyech een vrije rol op rechts zoals bij Ten Hag, en niet zoals zijn eerste wedstrijden onder Bosz waar hij het alleen maar breed moest houden
Traore niet huren, of wisselend met Dolberg, wat ook wel eens gebeurde
Want ook Dolberg was niet altijd goed onder Bosz

Schone, Frenkie Klaassen middenveld
En Frenkie was op 6 ook nog eens beter geweest dan Schone
Zoveel mogelijkheden

Dan had je ook nog eens kampioen geworden
Maar het is Bosz he.
Deed alles goed toch?
0 0
Petterson1964
Bosz deed bijna alles goed ja.
En verder zijn jouw opmerkingen natuurlijk hilarisch, je praat achteraf.

Traore en Dolberg speelde uitstekend maar die hadden dan maar moeten afwisselen om middenvelder Ziyech rechtsbuiten te zetten?
Younes speelde ook uitstekend maar die had plaats moeten maken voor Nouri die totaal geen linksbuiten was.

Als Ziyech niet was gehaald door opportunist Overmars had Bosz Frenkie of Nouri ingepast als creatieve middenvelder.
0 0
Web
Ziyech is een top aankoop dom oor.
Younes goed?
Echt stop er maar mee
Met het team wat ik geef, had je niet achter dat armzalige team van Feyenoord geëindigd.
Achteraf, zoek eens terug, en kom eens met feiten
0 0
mas020
Lekker makkelijk, achteraf praten
1 -1
Web
Als je mij volgt, weet je wel beter
Je zag ze toch wekelijks uitblinken in Jong Ajax
0 0
Petterson1964
Nee jij praat alleen maar achteraf.
0 0
Web
Toch maar eens terug zoeken, ik was vanaf dag een kritisch op Bosz LEUGENAAR ben je ook nog eens
0 0
Vak M
Nou dat is makkelijk : zowel Schöne als Klaassen zijn veel minder dan Frenkie. Daarna als laatste man gebruiken sloeg ook nergens op, net als De Boer die Theo Jansen verkeerd gebruikte. Iedereen ziet het soms behalve de zonnekoning trainer
1 0
Jeugd
Speelde weer ouderwets lekker
1 0
Sunny
Heb gisteren weer gezien hoe fijn het is met deze de Jong in je ploeg.
Altijd rust, aanspeelbaar, goede passing, etc.
Trouwens een fluwelen aanname bij zijn goal ... technische perfectie
3 0
altijdwelwat
Die aanname verraad zoveel klasse , het gevoel waarmee hij tijdens het eerste contact de bal volledig goed legde voor het vervolg was van grote schoonheid.
3 0