De Jong blij met goal: 'Kon hem heerlijk aannemen'

BartVeenstra, 07-09-2019 om 09:20, 6358 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Frenkie de Jong is blij met de belangrijke zege van het Nederlands elftal op Duitsland (2-4) én met zijn eerste interlanddoelpunt. De middenvelder zorgde met de 1-1 voor iets wat het begin werd van een prachtige overwinning.

'Ik zat er al even op te wachten', zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad over zijn eerste interlandgoal. 'Maar dit was een mooie. Ik kon de bal heerlijk aannemen. Daarna was het makkelijk scoren', aldus de oud-Ajacied, die de overwinning van Oranje dik verdiend noemt. 'Want wij hebben voor de winst gespeeld. In de eerste helft hadden we moeite om kansen te creëren. Dat lukte in de tweede helft beter. We kregen steeds meer het gevoel dat we konden winnen.'

Bij een 1-2 voorsprong kreeg Duitsland een penalty toegewezen nadat de scheidsrechter een handsbal van Matthijs de Ligt zag. De Jong was het niet eens met die beslissing. 'Dat was geen penalty, Matthijs zag de bal niet en de bal kon er ook niet in, daar op achterlijn', aldus de spelers van FC Barcelona, die het opneemt voor zijn goede vriend. 'Of ik het erg vond voor De Ligt omdat hij vorige week ook al ongelukkig speelde voor Juventus? Nee, helemaal niet. Hij kon hier niets aan doen. Hij speelde een sterke wedstrijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
voor iemand die bijna nooit in scoringspositie komt maakte hij t wel heeeeeeeeeeel koeltjes af, hoor. Hij weet zelf wel dat hij geen afmaker is, dus ik moest wel lachen hoe hij t op zn frenkie's in n interview na die pot relativeerde: volgende keer schiet ik m misschien tegen de keeper op. Hij weet heus wel dat hij goed is, maar gaat nooit naast zn schoenen lopen. In t veld al helemaal niet :)
0 0
AlexIbarra
Die aanname bij de goal was het beste moment vd hele wedstrijd.

Zo'n stuiterende kutbal op volle snelheid in duel 1 keer strelen, en een 0,3 seconde later kan iedereen alleen maar toekijken hoe jij in alle rust de bal in het netje passt. Heerlijk!
0 0
Dexy
Onbegrijpelijk dat Valverde hem misbruikt als LAM. Frenkie is op zijn best als hij het speelveld voor zich heeft, zodat hij in kan dribbelen en onder de eerste druk (vaak de jagende spitsen) van tegenstanders uit kan voetballen. Dat kan hij in het systeem met de punt naar achteren het best op CVM of LCM.

Nu staat hij bij Barça een soort half linksbuiten. Dan misbruik je hem echt. Dan had Valverde net zo goed Coutinho kunnen houden, dat is wel een typische LAM.
0 0
aniet
Wereldtopper leek soms op een matador, zoals hij de Duitsers uitdaagde om hem aan te vallen
2 0
TheTruth
De Jong en de Ligt bewijzen dat als je mentaal sterk bent, en nuchter blijft je veel verder komt dan typetjes Depay en Kluivert.
0 -2
Jelephi
De absolute regista.


Wat een wereld klasse speler
3 0
Ajax27
Hoe meer ik op m let tijdens de wedstrijd, hoe meer ik zie wat voor een geniale voetballer dit is. Misschien 2 of 3 kleine foutjes gemaakt, verder werkelijk alles goed gedaan, continu om zich heen aan het kijken voordat ie de bal heeft, echt geweldig om te zien. Viel me in het begin bij Ajax helemaal niet op hoe goed ie werkelijk was.
3 0
Vak M
Had Bosz dat ook maar gezien. Had twee jaar langer in de basis moete staan...
3 -2
Jeugd
Speelde weer ouderwets lekker
1 0
Sunny
Heb gisteren weer gezien hoe fijn het is met deze de Jong in je ploeg.
Altijd rust, aanspeelbaar, goede passing, etc.
Trouwens een fluwelen aanname bij zijn goal ... technische perfectie
3 0
altijdwelwat
Die aanname verraad zoveel klasse , het gevoel waarmee hij tijdens het eerste contact de bal volledig goed legde voor het vervolg was van grote schoonheid.
3 0