Jeugdinterlands: Drie gelijke spelen voor de Ajacieden

JesseTH, 06-09-2019 om 23:55, 2635 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Er is vrijdag het nodige jeugdinterlandvoetbal gespeeld waarbij voetballers uit de jeugdopleiding van Ajax een rol speelden. Nederland Onder 19, Denemarken Onder 21 en Kroatië kwamen allen in actie, waarbij geen van allen verloor óf won.

Italië O19 - Nederland O19 (2-2)

De Onder 19-ploeg van Oranje ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Italië. Namens Ajax behoorden Daan Reiziger, Enric Llansana, Quinten Timber, Jurriën Timber en Ryan Gravenberch tot de selectie van Maarten Stekelenburg. Quinten Timber was de enige Ajacied die ook aan het duel begon, terwijl Reiziger, Jurriën Timber en Gravenberch als wissel nog hun intrede maakten. Basisklant Timber mocht niet alleen aan de aftrap verschijnen, ook was hij goed voor één van de twee gemaakte goals door Nederland.

Denemarken O21 - Hongarije O21 (0-0)

Voor Victor Jensen stond er een interland met Denemarken O21 op het programma. Het was de eerste keer dat de middenvelder voor het jeugdteam van zijn thuisland uitkwam en meteen droeg hij de aanvoerdersband. Het verschil kon hij echter niet maken, getuige het doelpuntloze gelijkspel tussen beide ploegen. 'Er zijn nog enkele aanpassingen nodig', zo valt te lezen op de website van de Deense voetbalbond.

Kroatië O20 - Frankrijk O20 (1-1)

De derde en laatste Ajacied die vrijdagavond in actie kwam was Dominik Kotarski. De Kroaat komt uit voor het O20-elftal van zijn thuisland. Met die ploeg trad hij aan tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. De nul wist de ploeg van de jonge doelman niet te houden tijdens de wedstrijd, maar ook werd er niet verloren. Het werd 1-1 tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Fransen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!