Koeman ondanks kritiekpuntje op Promes tevreden

JesseTH, 06-09-2019 om 23:10, 5656 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald Koeman heeft al met al genoten van de overwinning op Duitsland. De oefenmeester looft de rust en het vertrouwen van zijn ploeg, maar zag onder anderen Quincy Promes in de fout gaan bij de openingstreffer. De bondscoach houdt de Ajacied verantwoordelijk voor zijn directe tegenstander, die over hem heen denderde.

'Het was een geweldige avond', spreekt Koeman mooie woorden na de overwinning. '2-4 en het had nog hoger uit kunnen vallen, al heeft Duitsland ook een aantal hele goede kansen gehad. Ik vind wel dat de ploeg die het meest heeft gedaan om de wedstrijd te winnen, het uiteindelijk ook verdient. Ik vond Duitsland afwachtend.'

In de eerste helft leek het er niet in te zitten voor Oranje, maar na rust knokte de ploeg zich terug. 'Er zit wel een geloof in dit elftal', ziet de bondscoach dan ook. 'Als je iets vaker doet, dan vertrouw je daarop. De boodschap in de rust was ook: blijf in de wedstrijd. We bouwen het op, krijgen de kansen en gaan een goal maken, maar zet de boel niet open. Dat hebben we op één of twee situaties na erg goed gedaan.'

Koeman komt ook te spreken over de openingsgoal van de wedstrijd, waarbij Promes in de diepte werd geklopt. 'Hij moet verantwoordelijk zijn voor zijn rechtsback. Je ziet hem een stapje naar voren doen en dan komt die bal. Virgil heft net buitenspel op. Dat is ook een kwaliteit van Duitsland: diepte zonder bal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Normaal gesproken zou ik hier een stukje schrijven om aan te stippen dat Babel en Depay het niveau van de jonkies niet meer aan kunnen. Maar ok. Die waren voor de verandering heel erg goed.

Promes moet effe aanpoten om weer zn niveau aan te tikken. Maar dit helpt. Komt goed.
Ik vond Dumfries de grote dissonant.

Wacht maar tot vdBeek er weer bij is en straks Dest Domfries gaat vervangen!
1 -2
Hagmag
Promes was figurant, sorry.
4 -2
waayop
Promes had ook een dikke verdedigende taak meegekregen van de Koeman. En het duitse doelpunt hadden Blind, en van Dijk ook allebei schuld.
0 0
driesterren***
Na wissel van Domme Fries en De Roon, zag je je pas mooi voetbal!
3 -2
Balgobind
De Roon is echt gruwelijk op zijn positie man wat lul je dom
0 -2
HStorm
Heel nuttig. Dit soort spelers heb je echt nodig.

Dumfries was niet heel goed en vind ik de laatste tijd ongelukkig en ik denk dat je met Veltman beter had kunnen beginnen.
0 0
Lazell
Dissonanten. In het huidige voetbal laten ze Dumfries en De Roon vrij, omdat ze toch nooit voor een goede pass zorgen. Passlijn en/of spelers afdekken en je maakt heel NL onschadelijk. Elke speler moet een bepaalde basis hebben qua voetballend vermogen.
0 0
Joseph
Vind het gewoon zwak van een trainer dat je dat op voorhand niet al bedacht hebt. Zijn gewoon 2 hele matige spelers.
1 -1
AlexIbarra
Blind dekte door op niets, Virgil stapte niet mee en Promes was z'n man kwijt.
Ook nog randje buitenspel.

Allemaal geen redenen voor Quincy om z'n man te laten lopen maar om het af te doen als alleen een dekkingsfout van hem vind ik wel wat simpel.
5 0
Adam24
Ik snap dit echt niet, evenals het commentaar bij de NOS, Blind dekte door op een Duitser die zich had laten zakken. Als hij hem vrij laat staan en hij krijgt de bal wordt er gezegd; Blind dekt niet door. Promes stond gewoon te slapen, liet zich in ieder geval te makkelijk kloppen, en Van Dijk geeft net een meter te veel (of Promes pakt een meter te weinig). Maar goed het is bij de NOS gezegd dus nu vind iedere kenner dat het Blind zijn fout is.
0 -1
JariL95
Vooraf was duidelijk te kennen gegeven dat men juist moest oppassen met het doordekken. Dit omdat de ruimtes tussen de backs te groot werd. Blind had op dat moment niet hoeven door te dekken. Waarom op die positie doordekken? Blijf gewoon vanuit je positie spelen. Daarnaast is het ook noet de zone die Daley behoort te verdedigen. Buiten dat had Promes best wat adequater mogen reageren. Maar nogmaals, Blind moet daar niet doordekken.
0 0
Rood Gevaar
Blind dekte gewoon door op een vrijstaande Duitser en Promes stond te slapen toen de dieptepass kwam.
Doordat Blind doordekt creëert hij wel een gat in de defensie, maar als Promes gewoon goed staat en alert was nooit de 1-0 gevallen
1 0
gi0vanni
Klopt het is een teamsport dus als er een een fout maakt moet een andere dat oplossen. Gebeurt dat niet zijn er meer dan een verantwoordelijk.
1 -1
Simon1
Zoals jij het in die context plaatst is het complete onzin. In een teamsport is een ieder nog steeds verantwoordelijk voor zijn eigen "opdracht". Indien je dat niet lukt moet je als team trachten dat op te lossen. Op dit niveau kan dat niet altijd waardoor een individuele fout wordt afgestraft en daar is dat individu ook verantwoordelijk voor.
1 0