Markerink verzekert: 'ArenA absoluut veilig'

BartVeenstra, 06-09-2019 om 13:25, 8071 views, BNR Nieuwsradio |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Johan Cruijff ArenA is 'absoluut veilig'. Dat stelt Henk Markerink in gesprek bij BNR Nieuwsradio. De algemeen directeur van de Johan Cruijff ArenA is geschrokken van de gebeurtenissen in het stadion van AZ - waar een deel van het dak instortte - en om die reden keek hij binnen de eigen organisatie hoe het is gesteld met het periodieke onderhoud.

Markerink vertelt dat hij het ontzettend triest vindt voor AZ, maar dat het wel iedereen wakker schudt. 'De eerste maatregel die wij hebben genomen toen het gebeurde? Inventariseren wat wij zelf precies doen aan controles. Daaruit blijkt dat er geen enkele reden is om extra maatregelen te treffen', stelt hij de fans van Ajax gerust.

De directeur van de Johan Cruijff ArenA legt uit dat het waarborgen van de veiligheid van de 55.000 mensen in het stadion zijn het belangrijkste is. 'Wij controleren periodiek. Dat is onderdeel van het onderhoudsprogramma. We kijken daarbij niet alleen naar het dak, maar ook de tribunes en de rest van de hele constructie. De Arena is absoluut veilig.'

In de Johan Cruijff ArenA vinden geregeld andere evenementen plaats dan voetbalwedstrijden. 'Er wordt best veel met de dakconstructie gedaan, ook rondom concerten. Constructeurs, brandweer en de verschillende bouw- en woningdiensten kijken daar elke keer naar. Iedereen kijkt continu mee.'

Denk jij dat Matthijs de Ligt met een kopbal scoort tegen Duitsland? Zet in en krijg 13 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Dak constructie is super stevig omdat het een bolvorm heeft.
0 0
Adios
Dat zullen we maar weer eens gaan testen in de Champions League!
0 0
Antafca
ja hoor kaartjes weer binnen vak 428 in vuur en vlam. Laten beven die arena
2 0
NUL20
Nou, bij '90 minuten lang' hou ik soms ook m'n hart vast...
2 0
Redrum
In de Arena voel ik me zeker veilig. Tijdens de bekerfinale vorig jaar liep het me af en toe wel dun door de broek.
2 0
Filasj14
Mwoah, helemaal veilig ook weer niet. Ik kan mij nog wel een wedstrijd herinneren van Ajax-Feyenoord, waarbij een glasplaat van het dak het begaf door de sneeuw en naast de dugout van Feyenoord terecht kwam.
1 -2
Kuningast
Het was geen glasplaat maar kunststof, en er kwam alleen maar sneeuw naar beneden.
0 0
BrandjeXL
Dat heeft niks met de veiligheid op zich te maken want ze hadden het dak nooit mogen sluiten. Dat is hetzelfde als jij een partytent gaat opzetten als er een orkaan komt.
0 0
Mathobo
Waarvoor heb je dan een dak? Als t sneeuwt en regent wil je m toch juist dicht hebben
0 0
niquedegraaff
Wind.. De wind moet weg kunnen
0 0
EstebanCruz
De glasplaat begaf het destijds juist vanwege de veiligheid. Beetje technisch verhaal maar, de sneeuw zette de plaat dusdanig onder druk, dat de glasplaat in een soort veiligheidsmodus belandde waardoor de druk werd weggenomen. Er viel destijds sneeuw door het dak, juist voor de veiligheid (al snap ik dat het niet zo lijkt).
1 0
Redrum
Ok, niet helemaal veilig dan.
0 -1