Ajax beleefde meest lucratieve transferzomer

DouwedeVries96, 04-09-2019 om 13:45, 13185 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax beleefde, volgens Voetbal International, de meest lucratieve transferzomer tot dusver. De uitgaande transfers van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Kasper Dolberg, Lasse Schöne, Maximilian Wöber, Rasmus Kristensen, Daley Sinkgraven, Dani de Wit en Václav Cerny leverde de Amsterdamse club in totaal 205 miljoen euro op.

De investeringen in Quincy Promes, Edson Álvarez, Razvan Marin, Lisandro Martínez, Kik Pierie en Kjell Scherpen kwamen neer op 57 miljoen euro. De positieve transferbalans was zodoende 148 miljoen euro. Door kwalificatie voor de Champions League komt daar nog eens vijftig miljoen euro bij. 

Ook het geld uit de zogenoemde market pool is nu volledig voor Ajax, omdat PSV ontbreekt in het Miljardenbal. Dit volledige bedrag zou neerkomen op zes miljoen euro. Als de ploeg van Ten Hag goed presteert in de Champions League, kunnen daar nog vele miljoenen bij komen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bouke
klinkt leuk die 205 mln maar Juve betaalt in 5 termijnen af en als dat over 5 jaar is dan heb je er weinig aan nu ... weet niet of barca die 86 mln in 1 x betaald of ook in termijnen ... je kunt dan nooit bv 50 mln gelijk investeren in nieuwe aankopen ... maar ja we gaan bayern wel achterna in NL zeg maar , als je die bedragen ziet bah bah die zijn misschien wel de rijkste v europa, en niks geen rijke suikeroom alles zelf opgebouwd ...
0 0
Danos
In termijnen betalen maakt echt helemaal niks uit, Ajax betaald waarschijnlijk zelf ook in termijnen qua effectiviteit maakt dat niks uit.

Daarnaast wil je nu ook niet teveel '' contanten'' hebben ivm negatieve rente die Ajax zal moeten betalen.

Mocht Ajax toch een tekort hebben aan liquide middelen dan kan je eventueel een kortlopende lening afsluiten, die je kan verrekenen met de winst en waardoor je minder vennootschapsbelasting betaald.

En aangezien je al een claim hebt op barca op de 75 miljoen van Frenkie telt die gewoon als debiteur en daardoor in je lopende boekjaar al mee.
1 0
niquedegraaff
Nu nog eigen tv rechten verkopen. En je loopt aardig in /mee op de top.
0 0
Hagmag
Jammer dat er niet echt een kanjer voor het middenveld is gehaald, eigenlijk oliedom.
0 0
mikap74
Het is natuurlijk prachtig, maar de rekensom is iets te makkelijk gemaakt. Van de 86 miljoen voor Frankie de Jong is al 10 miljoen naar RKC & Willem 2 gegaan, een gedeelte van de transfersom is gebaseerd op bonussen en er blijft daarnaast nog genoeg aan de strijkstok van makelaars en tussenpersonen hangen. En er moet natuurlijk ook nog belasting over worden betaald. Ook het kopen van spelers is veel duurder dan alleen de te betalen transfersom
5 0
Joodhannus73
Als je op Transfermarkt kijkt, komt Benfica min of meer op hetzelfde uit (192 verkoop - 43.75 inkoop = 148,25 miljoen winst deze transfer window). Dit speciaal voor degene die ooit zei dat Benfica nooit tot de bedragen van Ajax kwam. Blijft ook een vraagteken waarom je Dolberg op het laatst laat gaan en geen spits terugkoopt. Net al die winst die gemaakt is. Vorig jaar hadden we al een spitsenprobleem. En nu nog meer. Wat als je tegen de Spurs wel een goede spits had gehad (bijv Richarlison). Dat had het verschil kunnen maken, want Dolberg raakte geen pepernoot. En Klaas-Jan is te traag voor dat soort wedstrijden. Onbegrijpelijk!
7 -5
Godenzoon24
Nie5 helemaal correct. Benfica is haast nooit volledige eigenaar van spelers. Gaat daar voor een groot deel terug naar de investering maatschappijen!
0 0
DeWijsneus
Ben eens aan het lezen geslagen maar da's bij Benfica niet zo. Hadden een eigen investeringsmaatschappij opgericht, met eigen geld. Die club genereert aardig wat poen zeg. M'n schoonfamilie is Portugees en als ik daar ben kijken we naar Benfica TV of iets dergelijks en zij betalen dacht ik 17 euro voor alleen Benfica te zien. En lees net artikel dat Benfica dus 40 miljoen per jaar pakt omdat ze zelf de tv rechten verkopen. Aan de NOS toevallig, maar dan uit Portugal. Wat een bedragen.
3 0
JariJari
Zou Ajax ook krijgen als we het lekker zelf verkopen. Maar wij moeten zo nodig parasieten spekken ...
0 0
0h0Litmanen0h0
Richarlison echte spits inderdaad.....
0 0
ajax4lifebaby
Hij had gewoon een Huntelaar op de bank. Was gewoon een fout om hele wedstrijd met Dolberg te spelen. Dat Neres uitviel was gewoon kut. Als die niet geblesseerd raakte hadden we finale CL gehaald 100%.
4 0
MPAjax
je kan wel zeggen dat er genoeg reserve is opgebouwd
0 0
Radie125
Ajax heeft een kluis met geld en nee daar loopt Calimero met een goed gevulde portemonnee. Geen idee waarom dat kuiken zo sagarijnig kijkt.
0 -9
Rentokill
Je bedoeld de AS reageerders? Of Ajax zelf? Anders snap ik m niet. En anders trouwens ook niet zo.
1 0
FerdiZ
geen idee waar je het over hebt
1 0
Pure
En nu moet iedereen snappen wie je bedoelt?
3 0
Ajax27
Iedereen die Ajax langer dan een paar maanden volgt wel ja.
0 -5
DT10
Neres ——— Promes
———- Tadic ———-
— Donny - Ziyech —
——- Martinez ——-
Nico ————— Dest
— Blind — Alvarez —
——— Onana ———

Varela, Schuurs, Veltman, Nous, Eiting, Marin, Lang, Labyad, Huntelaar
5 0
behangdelul
Ik zou alleen Donny naast Martinez zetten, dus met de punt naar voren.
0 0
ST
Dit is de beste opstelling inderdaad.
0 0
RayJordaan
Geweldige opstelling! Beter kan niet.
1 0
GrandMasterFlex
Eens!
0 0
Rentokill
Donny en Ziyech gaan elkaar in de weg lopen daar.
0 0
TomAjaciedd
Emre Can woedend dat juve hem niet in heeft geschreven voor de CL. In de winterstop iets voor ajax ?
0 -1
Santiago
Iets voor Ajax? Eventueel. Iets voor Can? Ik kan je nu al zeggen nee
0 0
JOHANisGOD
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/893826/de-transferzomer-van-ajax-sterren-blijven-aan-boord-en-148-miljoen-in-de-plus.html
0 0
AFCA1961
Meest lucratieve transferzomer ja maar er is ook erg slecht ingekocht door onze grote vriend Overmars. Geweldig hoor dat de topspelers langer blijven maar zijn aankopen zijn ver beneden peil en zeker als je het afzet tegen de spelers die vertrokken.
Martinez en Alvarez zijn voltreffers maar de rest zeker niet en ik vrees dat dat je dit seizoen nog weleens gigantisch kan gaan opbreken. Vooral op het middenveld had beter ingekocht moeten worden en zeker als je zoveel geld hebt. Ik ben een grote fan van Overmars maar zijn aankoopbeleid is niet echt top hoor. We gaan het mee maken....
7 -14
Cruijffthebest
Precies, dat roep ik hier al een aantal maanden, het middenveld is en wordt het grootste probleem dit seizoen!
4 -1
Flipper33
Snap niet waarom je 9 minnetjes heb gekregen 9 sukkels dus ! Want je heb gewoon gelijk !
5 -5
ziz0u.
promes prima aankoop voor de breedte..
pierie en scherpen zijn gehaald voor de toekomst
Marin brengt nog niet wat men had verwacht, maar het is te vroeg om daar in de afgelopen transferperiode al een vervanger voor de halen..

ze hadden bedacht marin voor f.dejong en mazraoui voor schöne.. nou is marin nog lang nie zo goed en mazraoui enorm uit vorm.. en dan kom je dus op andere oplossingen

soms is het van te voren echt lastig in schatten hoe het gaat lopen, maar we hebben een dusdanige brede selectie met zoveel kwaliteit en mensen die op meerdere posities kunnen spelen dat er altijd wel een oplossing is te vinden.. donny kan ook nog naar de 6 bijv..

een vervanger voor de jong kon je toch nie hale dus het middenveld is hoe dan ook slechter dan vorig jaar..
0 -1
S.Ajacied
Het gat tussen Ajax en de rest in de Eredivisie wordt groter en groter. Ik vind helemaal mooi.
5 0
Jelephi
Waarom de contracten van de jong en labyad niet ontbinden? In hun rollen totaal onnodig en prima in te vullen door talenten (taylor/gravenberch/lang/kuhn)
5 -1
Bjorn
Omdat met name Labyad gewoon nog waarde vertegenwoordigd. Ontbinden is kapitaalsvernietiging.
5 0
Flipper33
Als die blijft ook ! Zal best goed verdienen
1 -1
JariJari
Als je ontbind betaal je de rest van zijn salaris ineens. Hou is dat beter?
0 0
Bjorn
Jazeker, insteek moet blijven hem deze winter of komende zomer te slijten voor een paar miljoen. Meer smaken hebben we niet.
0 0
Rentokill
Ajax heeft lef getoont door vorig jaar flink te investeren in (o.a.) Tadic en Blind. Het betaalt zich meteen uit.
4 0
Joseph
Hadden ze dit jaar ook kunnen doen, ik vind het wat zuinig.
8 0
Rentokill
Ik denk dat er dit jaar meer uitgegeven is.
0 -1
AFCA1961
Klopt Joseph, dat vind ik dus ook.......heel erg zuinig zelfs en te weinig kwaliteit. Aan de andere kant blij met het verlengen van Hakim en Dusan.
3 0
Ajax27
Heel erg zuinig... nog nooit zoveel uitgegeven als dit jaar. Nog nooit zo hoge salarissen gehad als dit jaar, alleen maar om de selectie zoveel mogelijk intact te houden wat is gelukt. Topbeleid, jonge talenten die doorstromen, jonge talenten die groot worden bij Ajax, sommigen die falen, het hoort er allemaal bij. We zullen echt niet ineens een club worden die voor 30-40 miljoen per speler 'zekerheid gaan kopen. Zekerheid bestaat niet in deze wereld.
4 -1
ajax4lifebaby
We hebben best veel spelers gehaald en daarnaast contracten opgewaardeerd. Het behouden van Ziyech bijvoorbeeld is onze beste transfer naar mijn mening.
8 0
Leefieg
Enerzijds snap ik de roep om een lichtvoetige middenvelder wel, we hadden afgelopen jaar Frenkie daar staan. Anderzijds zijn we enigszins nog zoekende naar de juiste formatie, waarbij ik vertrouwen heb in een middenveld met Alvarez en Martinez. Hier ij bevalt Alvarez mij enorm aangezien hij altijd aanspeelbaar is en ontzettend veel ballen verovert c.q. duels wint. Als Donny terugkomt kun je wisselen met Huntelaar en Veltman (Alvarez dan cv)
0 0
ajax4lifebaby
Die 57m is al terugverdiend aan de CL pfft lekker hoor.
4 0
AFCAjaxMidNineties
Even dik 200 miljoen erbij dus. En Ajax had al 175 miljoen op de bank staan. Bizar. Maar mooi nieuws.
2 0
booya4afca
Er is natuurlijk veel meer geinvesteerd dan die 57 miljoen. Tadic, Huntelaar, Ziyech, Onana, Tagliafico, Veltman, Neres en hoogstwaarschijnlijk van de Beek zijn allemaal meer gaan verdienen.
4 0
ajax4lifebaby
Eindelijk iemand die het snapt. Ziyech behouden = onze beste transfer.
2 0
Ruudje74
Maar we moeten die 50 miljoen van de CL niet nu bijschrijven, maar de CL inkomsten van vorig seizoen, bijna het dubbele. Zaakwaarnemers, opleidingsvergoedingen, doorverkooppercentages en tekengelden zijn niet meegerekend, etc
Echter onderaan de streep houdt Ajax ongetwijfeld nog wel 100 miljoen over voor aftrek belasting, wellicht zelfs 150. Zijn overigens de transferfees van de Ligt en de Jong niet uitgesmeerd over 5 jaar? Voor Ajax belastingtechnisch gunstiger en kan je een begroting op uitbreiden voor de komende 5 jaar (ca. 25/ 30 miljoen extra per jaar).
0 0
036AFCA97
Een positieve transferbalans van 148 miljoen, maar wel met 6 verdedigers en 4 aanvallers tegen Sparta moeten spelen. Ook nog met Veltman op de plek van De Ligt en zonder een goede spelverdeler in je selectie.

Dat riekt naar wanbeleid, toch? Ik zal het wel niet mogen zeggen want we zijn door in de Champions League en er zijn contracten verlengd, dus alle kinderhanden zijn weer gevuld.

Ik vind gewoon dat Ajax veel beter zou moeten kunnen met de financiële middelen die ze hebben.
8 -8
Knalpot
Dan moet de begroting eerst structureel omhoog en daarvoor zullen de structurele inkomsten ook omhoog moeten gaan. En daar liggen juist de problemen voor Ajax. Qua marketing en commerciele inkomsten loopt Ajax nog mijlvenver achter op de rest en laat ik het dan vooral maar niet hebben over de tv-gelden. Geen hond in het buitenland wil de ED zien dus die gelden uit de TV-deals zullen niet veel stijgen en alleen een PL club krijgt al het 10-voudige van wat wij jaarlijks krijgen.
0 0
Filasj14
Mensen vergeten toch altijd maar weer dat de grote jongens niet naar de Eredivisie komen. Wij zullen het dus met potentiële (sub)toppers en af en toe een exceptionele voetballer moeten doen en daar kan nu eenmaal een miskoop tussen zitten. Gewoon accepteren en verder gaan.
0 -1
Rentokill
Papegaai ben je.
Blind, Tadic, Mazroui en Ziyech zijn "eigenlijk" middenvelder.
Wat de ideale plek van Alvarez en Martinez is moet gewoon nog blijken.
Om dan de popiejopie-term 'wanbeleid' er in te gooien slaat nergens op.

Je vind dat Ajax beter moet kunnen met dit geld? Kom maar op: WIE hadden ze beter kunnen kopen vind jij? Prupper zeker?
3 -1
Joseph
Blind, Alvarez en Martinez zijn voor Ajax begrippen verdedigers, je kan er 1 als verdedigende middenvelder opstellen, 2 is gewoon triest voor Ajax.

Met Donny die terug komt, hoop ik dat ten Hag geen gekke dingen doet en hem naast Martinez zet. Dan is de balans al veel beter.
2 0
fanforeffer
als middenvelders hebben wij ; Martines,Blind vd Beek, Masroui,Lang , alvares,Eiting,Ekkelenkamp, etc. hopen dat er uit eign opleiding nog een bijkomt . M.i. genoeg.
0 -2
ajaxdordtt
Martinez*, Mazraoui* en Alvarez* zijn verdedigers. Ekkelenkamp is niveau Almere. Die kun je toch niet gebruiken in de CL? En Lang is veel meer een buitenspeler.
2 -2
booya4afca
6 verdedigers en 4 aanvallers is wel een beetje kort door de bocht, maar begrijp jou volkomen.

De vraag is echter, moeten wij wel middenvelders kopen? Als je ziet dat er in de jeugd met een Unuvar en Carel Eijting (op kortere termijn) rondlopen?

Dat is een keuze die je als beleidsbepaler goed moet wikken en wegen. Dat er is gekozen voor spelers aan te trekken die op meerdere posities inzetbaar zijn dat is enigzins te begrijpen. Maar ja, we hebben geen type de Jong...
0 0
Onpartijdig
Ik snap je punt wel hoor. Ik vind het zelf geen wanbeleid eerlijk gezegd. Als je Veltman had verkocht (wat kon) en voor dat geld een spelverdeler had gehaald dan was de selectie prima in balans geweest (want we moeten niet vd Beek vergeten). Dus dat ben ik zeer zeker met je eens. Ik denk echter niet dat je kunt zeggen dat het riekt naar wanbeleid omdat 1 spelverdeler niet is gehaald.

Hopelijk kan de technische staf de puzzel afmaken zonder de aangekochte spelverdeler. Vorig jaar duurde het ook wat langer voor de puzzel perfect in elkaar viel.
1 0
MPAjax
vind de aankopen niet allemaal even goed maar er zijn wel toppers gehaald tenminste, die dat niet zijn die vallen automatisch af want we willen alleen de beste die het CL niveau aan kunnen

ik zou het slim vinden als de focus nu meer op spelers doorschuiven uit jong gaat liggen, een creatieve midden, een centrale verdediger en een spits voldoende ervaring geven mits ze het niveau aan kunnen

schuurs kan onzeker zijn waardoor het onverwacht tegengoals kunnen zijn, lang denkt dat hij het eredivisie niveau makkelijk aan kan en merkt dat het best tegenvalt op de lange termijn en er meer van hem gevraagd wordt, traore waar ik totaal nog geen mening over heb tot hij een keer is opgesteld
0 0
DeMeervanweleer
Je ziet de reactie op Ajax bij de concurrentie; investeren en nog eens investeren. PSV en Feyenoord zijn volop in beweging omdat zij zich realiseren dat als er niks gebeurd de achterstand onoverbrugbaar wordt. Leuk voor de competitie, goed voor het Nederlands voetbal, met dank dus aan Ajax die-als zo vaak -een voortrekkersrol heeft genomen. Risico`s zijn er ook: PSV heeft i.m.o in dolle paniek een onevenwichtige selectie samengesteld, Feyenoord zet ook veel in op een redelijk sterke basis, maar hoe is de bank? De toekomst zal leren of de risico`s die zij genomen hebben verantwoord zijn gebleken.
5 0
Nosky
Bij Feyenoord is het probleem niet zozeer de bank, maar de virtuele waarde op het veld (ik noem restwaarde van oudere spelers) en een totaal gebrek aan goede doorstroming vanuit de jeugd. Dus alles wat Feyenoord doet is korte termijn beleid. Kun je op zich heel wat transferwindows volhouden, maar ze gaan er geen stap mee verder komen.
PSV heeft wat dat betreft wel het licht gezien, veel geinvesteerd in de jeugdopleiding en we kunnen niet ontkennen dat ook zij een aantal pareltjes hebben lopen.
2 0
ajaxdordtt
Eens met je dat Psv enorme risico's neemt. Maar denk dat zij uiteindelijk sterker zijn dan vorig jaar en wij minder.
0 -5
sucre
waarom vind je psv sterker geworden? Spits is m.i. toch minder, zeker kwa pompen in 16 en verdediging vind ik Angelibo hele grote aderlating. Middenveld ook heel matig.
0 -1
ajaxdordtt
Hmm, Angelino groot verlies ja. Denk dat die Mitroglou wel hetzelfde kan als de Jong. Denk dat het vooral komt doordat "hun" talenten rijper zijn: Malen, Gakpo, en Ihattaren. Bruma of Lozano lijkt me voorlopig een beetje hetzelfde. Guti kan niet slechter zijn dan Hendrix. Die nieuwe verdedigers kan ik niet inschatten maar al snel beter dan Viergever en Schwaab.

Denk dat ze, vooral door Malen, Ihattaren en Gakpo een stukje sterker zijn dan vorig seizoen.
1 -4
Nosky
Ik denk op korte termijn niet sterker, want ze hadden natuurlijk met De Jong een zeer goede speler voor dat relatief makkelijke spelletje van ze.

Echter worden ze nu gedwongen door het type voetballers ze met name voorin hebben om iets anders te gaan spelen. Dat zal met vallen en opstaan gaan, ze zullen voldoende punten gaan verspelen, maar met de spelers zie ze hebben en de potentie daarvan, kan het best eens een best sterk team worden.

Grote voordeel is dat tegen die tijd een nieuwe transferwindow zich aandient.
0 0
DeMeervanweleer
De Jong en de Ligt zijn eigenlijk niet te vervangen, er had van mij wel wat meer bij gemogen, maar je moet spelers ook perspectief bieden. Bij PSV hebben ze als iedereen fit is voorin 11 spelers voor 2 posities, dat is vragen om problemen met zo`n idioot als coach. Daarbij zijn het vrijwel allemaal spelers die renderen met ruimte, daar stellen teams zich op in, dat zag je tegen RKC. het middenveld vind ik magertjes en de achterhoede redelijk, maar zonder echte topper.
0 0
ajaxdordtt
Ik zeg ook niet dat ik Psv goed vindt. Wel dat ze denk ik sterker zijn dan vorig jaar. En dat de Jong en de Ligt niet te vervangen zijn vind ik zo'n onzin. 2 geweldige spelers, met name Frenkie. Maar moeten we vanaf nu dan maar met zijn 9en spelen? Het wordt misschien minder, maar je kunt wel.gewoon een andere goede middenvelder halen.
1 -2
wladimir
Voldoende vermogen om het Bayern van NL te worden. Ieder jaar Champions League voetbal! De stap van Jong Ajax naar het eerste is te groot. Daar moet nog een oplossing voor worden bedacht. Wanneer er ieder jaar een positieve transferbalans is van 150.000.000 dan kunnen we serieus gaan concurreren met de groten van Europa. Onana, Veltman, Tagliafico, van de Beek, Ziyech en Neres zullen aankomende zomer wel weer zo'n 200 miljoen opleveren.
0 -2
Cupmetgroteoren
Ajax heeft een begroting van 110 miljoen. Als je daar 150 miljoen bij optelt zit je nog maar op 260 miljoen. Real zit op 800 miljoen. Concurreren met de groten is dus een fabeltje.
4 -1
wladimir
110 miljoen is de begroting zonder Champions League inkomsten, maar met Europa League. Bayern Munchen heeft een omzet behaalt van 750 miljoen afgelopen seizoen en heeft een eigen vermogen van 500 miljoen. Desalniettemin heeft Ajax afgelopen seizoen meer winst gedraaid en zijn verder gekomen in de Champions League.
0 0
ram
Blijkbaar niet want we doen het de laatste jaren vrij goed met een Europa League finale en een halve finale Champions League (het die 800 miljoen verslagen te hebben).

Ik denk dat Ajax best structureel kwartfinale Champions League kan halen. Met een beetje geluk meer. En uiteraard kunnen wij dat niet zó structureel als ploegen met een 500-plusbegroting. Maar we kunnen er wel degelijk mee concurreren!
0 0
FerdiZ
als je maar geluk hebt met de lotingen
0 -1
ram
Dat speelt ook mee inderdaad.

Maar je ziet ook dat de lotingen minder uitmaken omdat wij beter worden. Dus daar heb je invloed op.

Een paar jaar geleden zou je Lille, Valencia en Chelsea "kansloos" noemen. Nu is het gewoon prima te doen.
0 0
MPAjax
zei al jaren dat de stap van jong naar het eerste niet voldoende aansluit, snap niet dat ali niet een echte hoofd jeugdopleidingen naast zich heeft die de brug beter maakt
0 0
ajaxdordtt
Dat ligt compleet aan de prestaties. Wordt je 4e in de poule dan mag je blij zijn met de helft.
2 -2
wladimir
PSV werd vierde in de poule, maar hebben alsnog veel geld ontvangen voor Lozano. Van de Beek is bij Ajax gebleven en gaat zich in de basis van Oranje spelen. Die gaat minimaal 50 miljoen opleveren. Neres ook als hij International blijft.

Ajax gaat sowieso Europees overwinteren. Let maar op.
3 0
ajaxdordtt
Uiteraard, als je bij het nationale team goed presteert stijgt je waarde ook. Neres gaat niet meer in aanmerking komen hoor. Zonder blessures van Neymar en Vinicius was hij nooit opgeroepen.
0 -2
masterrr
Zo simpel is het inderdaad
Afgelopen jaar heeft bewezen dat Europese prestaties je goud opleveren in de transfersommen. Ook Dolberg's bedrag is daar nog op gebaseerd denk ik

Daarom had Ajax er ook verstandig aan gedaan nog 1 topmiddenvelder te kopen, maar goed dit is zeker geen slechte selectie en zo goed als vorig jaar wordt lastig.
0 0
Onpartijdig
Ik denk dat we niet mogen klagen met de huidige transferperiode, ik ben het wel met de meeste eens: als we 1 centrale verdediger minder hadden gekocht (of 1 meer verkocht; Veltman) en daarvoor 1 creatieve lichtvoetige middenvelder hadden gekocht voor de opbouwende fase, dan was het beter geweest.

Als je kijkt naar de centrale verdedigers, backs, en aanvallers die we hebben, dan hebben we een fantastisch team. Het middenveld is inderdaad (nog) niet volledig complementair aan elkaar, maar wellicht valt die puzzel vanzelf samen. Vorig jaar duurde het ook even voor alles perfect in elkaar viel.

Ik heb voor de transferperiode wel eens gezegd: als Marc Overmars maar 2 basisspelers van afgelopen seizoen verkoopt, dan verdient hij een standbeeld.. Maar nu na zo'n transferperiode zie je toch dat er wat kritiek opduikt. Niet geheel terecht mi. Ik zie dit seizoen met vertrouwen tegemoet.
2 0
MPAjax
blijven kopen is ook niet de oplossing, beter is het geld vasthouden en eigen jeugd de kans geven
3 0
wladimir
Kristensen, Orejuela, Magallan en Cassierra zijn voor veel geld gehaald en kunnen er geen reet van. Marin is gehaald als opvolger van Frenkie. Niet alles gaat goed qua scouting. Jeugdopleiding kan ook nog iets beter. Een door Ajax opgeleide speler is International geworden en staat bij PSV in de basis. Dat is niet de eerste keer.
2 0
ajaxdordtt
Zijn er 3. En wat mij betreft had je Neres, Donny, en Nico ook weg gedaan. Krijg je nooit meer zoveel voor. Alleen dan moet je wel vervangers halen.
1 -3
Onpartijdig
Je hebt Schone ook nog inderdaad, al vind ik dat je hem dat ook had moeten gunnen. Als je Neres, Donny en Nico ook had weggedaan, dan had je meer dan de helft (!) van je basiselftal weggedaan. Was CL plaatsing dan gelukt? (gezien het feit dat het nu al zo moeizaam ging).

Extra vervangers halen die er met zijn allen ook gelijk staan (in een bijna volledig nieuw team dan) is, denk ik, onbegonnen werk.
0 0
ajaxdordtt
Martinez was een prima opvolger voor Nico. Neres kun je vervangen met Promes en evt. Lang. Donny is lastiger te vervangen, maar van die 60 miljoen had je prima een vervanger kunnen vinden lijkt me.
0 -2
ajaxdordtt
Snap niet waar die zuinigheid in een x weer vandaan komt. 353 miljoen in (dit jaar CL niet eens meegerekend) en voor 57 miljoen aankopen. Vorig jaar vlogen leuzen als "kapitaal moet op het veld staan" nog om je oren. Je hoeft niet voor 300 miljoen spelers te halen, maar het team heeft enorme behoefte aan een middenvelder.

We doen 9 spelers weg en halen er 6 terug, waarvan 2 voor Jong Ajax.
0 -5
gi0vanni
Geen idee maat misschien heeft het iets met de jaarbalans in een zwart kleurtje houden te maken.
0 0
Knalpot
Je transferbudget is al verdubbeld ten opzichte van een aantal jaar geleden. Als we weer structureel CL spelen als we kampioen worden dan kun je ook daar je budget weer in gaan ophogen Stap voor stap kruipen we zo weer richting de europese (sub)top. Je begrijpt dat we qua jaarlijks budget ongeveer de nummer 40 zijn van europa? Dan snap je ook wel dat we niet zomaar ff een paar spelers van 30m kunnen en mogen kopen.
0 0
Wheelie
Vergeet niet dat de salarissen explosief zijn gestegen. Nu al zo een paar gasten rondlopen die 4 mio+ verdienen. Tel daarbij op dat de transferinkomsten bruto zijn (Frenkie bv -11 mio) en die gigantische inkomsten zijn opeens iets minder gigantisch. Tel daar nog bij op dat CL inkomsten helaas nog altijd geen zekerheid zijn en enige voorzichtigheid is gerechtvaardigd
3 0
ajaxdordtt
Uiteraard. Vind dit echter wel heel voorzichtig. Zitten ook nog geen recettes, sponsorgelden, tv-gelden etc bij.
0 -2
Knalpot
Die zijn ook allemaal niet zo geweldig zijn peanuts vergeleken met de (sub)top in europa. Alleen in de PL krijgt een club al meer aan tv-inkomsten dan dat wij ontvangen in totaal. De totale inkomsten van Ajax komen naar schatting in de buurt van je transferuitgaven van dit jaar. Leuk maar je snapt dat deze structureel omhoog moeten gaan om met de grote jongens mee te spelen en nee toekomstige transferinkomsten kunnen we daarvoor niet aanwenden. Als Neres, Ziyech en Donny bijv. allemaal hun pootje breken dan hebben we volgend seizoen zomaar een negatief resultaat. Kan dan weer consequenties hebben voor de FFP regels waardoor we een boete krijgen of minder spelers in mogen schrijven voor de CL. Is allemaal zeer hypotetisch natuurlijk maar dat is wel een reden dat Ajax niet zomaar kan gaan smijten met 'geld voor op het veld'.
0 0
MPAjax
je vergeet salaris stijgingen elk jaar idd en ook contract vernieuwingen dan kan je niet teveel aan spelers uitgeven want je moet wat naar het salarishuis schuiven
0 0
masterrr
Prima gedaan! Schat dat zo’n 20 is geinvesteeed in de sterspelers, verstandig beleid
0 0