Dest: 'Ik ben Mazraoui nog niet voorbij'

BartVeenstra, 04-09-2019 om 08:30, 5982 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest geniet volop van zijn doorbraak in het eerste elftal van Ajax. Toch vindt de rechtsback zichzelf nog geen vaste basisspeler bij Ajax, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

'Ik heb dit seizoen inderdaad grote stappen gezet', zegt Dest, die dit seizoen al meerdere malen in de basis mocht beginnen. 'Het is aan mij dit door te zetten, ik ben er nog lang niet en het is ook niet zo dat ik mezelf nu al een vaste basisspeler vind. Ik ben Noussair Mazraoui nog niet voorbij. Maar ik heb wel veel vertrouwen in mezelf. Dat het zo snel zou gaan, had ik niet gedacht. Ik ben er blij mee en ik ben trots op mezelf dat ik dit nu al heb bereikt. Het is heel bijzonder nu door te breken, maar ik heb er ook heel hard voor gewerkt.'

In de jeugdopleiding van Ajax speelde Dest geregeld als aanvaller, maar voor nu wil hij zich vooral richten op de positie van rechtsback dan wel linksback. De verdediger geeft aan waar hij beter in kan worden. 'Met kort dekken heb ik nog weleens moeite. Michael Reiziger helpt me daarbij, ik vraag hem veel. Ook Winston Bogarde heb ik gevraagd of hij me wilde helpen positioneel beter te staan. Daar zijn ze veel mee bezig geweest. Het gaat steeds beter. Ik vind zelf dat ik een redelijk goede techniek heb, dus ik ben ook niet bang om in de aanval op te duiken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Nous wordt niet eens meer geselecteerd door de nieuwe Bondscoach van Marokko. De vorige bondscoach liet hem tijdens de laatste Afrika Cup slechts eenmaal invallen.

Hij moet echt even bij zichzelf te rade gaan, want hij dreigt de boot te missen.
0 0
Hagmag
Zo goed als voorbij op de rechtsback positie.
Dest = BEST!!!!
0 0
Nadoriano
Nousair heeft scorend vermogen en creëert soms zelf kansen voor zichzelf met een 1, 2tje. Dest is meer dienend.
2 0
Superturk1
Niet te bescheiden ser!
Jij hebt aanzienlijk meer PK als nous.
Jammer was wel fan van nous,maar ik schrijf hem helaas af.
Tijd voor te knallen Ser!
1 -1
MPAjax
nous is hetzelfde als siem, ze waren er wel toen ze nodig waren dus ze een trap nageven als ze wat minder zijn is niet zo net aangezien ze wel contractspelers van ajax zijn die van waarde zijn geweest

siem in de tijd van eriksen 2011 die het elftal in de cl had gered van gezichtverlies door te scoren tegen manchester city, helaas kreeg hij toen een klaplong anders hadden ze door hem wel overwintert en nous door bayern eruit te mikken in de cl en in de knockout fase terecht komen
3 0
Afstandsschot
Ik vind Nous echt een prima speler, was vorig jaar vaak erg goed en was super blij met hem op de back. Ben benieuwd naar Dest. Wat me tot nu toe tegenvalt van Mazraoui is dat hij het soms wel heel erg af laat weten als het niveau omhoog gaat, bijvoorbeeld Feyenoord uit maar toch ook Benfica-thuis staat me nog goed bij... Hopen dat hij dat soms dromerige af kan leren, dan is het echt een sterke speler.
1 0
vincent_DV
Weet je hoe dat komt dat hij het laat af weten in precies diewedstrijden? Maar ook in andere grotere wedstrijden liet hij het vaak afweten. Omdat het niveau dan gewoonweg boven hem uitsteekt.
1 -1
vincent_DV
Ik ben van Dest echt 100x meer fan als van Mazraoui, ik heb eerlijk gezegd nooit gevonden dat Mazraoui zo goed was. Had vooral geluk dat hij achter zijn maatje Ziyech stond en naast de Ligt die alles repareerde. Hij kan niet echt goed verdedigen maar is ook geen topper qua aanvallen als back in mijn ogen.

Nu ik over mijn teleurstelling heen ben van het niet halen van een middenvelder hoop ik echt dat of Gravenberch maar eigenlijk meer Taylor zijn doorbraak gaat beleven, zijn allebei vrij jong maar voor naast Martinez of Alvarez zijn hun qua type wel echt perfect. Ik hoop det Ten Hag het aandurft. Alvarez centraal achterin met Blind en dan Taylor en Martinez op het middenveld. Zo houd je en je identiteit en heb je weer een goede balans en een heerlijk elftal.
3 -2
Chesterson93
Puur gelul. Mazraoui was de revelatie van vorig seizoen en terecht ook talent van het jaar. Die jongen ontwikkelde zich bovenmatig en vooral iemand die van een ‘geslagen’ positie zulke indruk weet te maken, laat karakter zien. Het loopt nu 2 á 3 wedstrijden minder en hij kan er niks van? Er zijn verdedigers die jaren schutterende zijn en nog steeds bij Ajax spelen, en zich in de basis kunnen spelen. Dan kan Mazraoui dat helemaal.
7 -3
Afc22
Kan toch gewoon zijn mening zijn. Ik ben ook nooit een enorme fan van Nous geweest en ik ben het met hem eens dat de Ligt veel camoufleerde wat betreft Nous zijn verdedigende kwaliteiten. Naar mijn mening was hij vorig jaar met name een verademing omdat hij vergeleken met Veltman voetballend veel meer brengt.
1 0
vincent_DV
Precies dit. Ik heb niks tegen Mazraoui, vindt het ook hartstikke knap dat hij zich zo in het elftal heeft gevochten. Alleen vond ik hem eigenlijk vrijwel altijd de zwakste schakel. Verdedigend is hij vrij zwak, hij heeft te weinig snelheid voor een back, heeft geen goede voorzet en een lage handelingssnelheid. Dat maakt het voor mij dat ik hem nooit goed genoeg heb gevonden. Maar was inderdaad wel een verademing ten opzichten van Veltman voor zijn blessure. Veltman na zijn blessure blijft mij verbazen, zelfs aanvallend als back.
2 0
vincent_DV
Ik heb zelfs vorig jaar tot en met de finale gezegd dat Mazraoui niet zo goed is als iedereen denkt. Hij kan eigenlijk niet zo goed verdedigen, maakt daarin enorm veel fouten, heeft vaak te veel tijd nodig, heeft geen goede voorzet in huis, heeft te weinig snelheid, dus tegen alle snelle tegenstanders heeft ie moeite, is ook vaak gebleken.

Al met al beschikt hij dus helemaal niet over de kwaliteiten voor een echt goede back.

Maar we gaan het dit jaar zien, ik verwacht dat hij zowel Dest als Veltman het hele jaar voor zich zal hebben.
1 0
Joseph
Op dit momemt is zelfs Veltman Mazraoui voorbij als optie voor rechtsback. Mazraoui is hopeloos uit vorm, het lijkt bijna alsof er iets speelt. Ik heb zelden een speler zo ongeïnteresseerd op het veld zien staan als Mazraoui in zijn laatste wedstrijden.
5 0
Schip
Ik vind de opstelling van Dest reëel en ook niet vals bescheiden. Hij is Nous namelijk nog niet voorbij. Ja, hij brengt aanvallend veel meer, heeft veel meer diepgang en dynamiek, maar Mazraoui vind ik in duels een stuk overtuigender. Bijvoorbeeld zijn invalbeurt uit tegen Spurs. Daar bracht hij balvastheid en rust, toen spelers als Schone volkomen ondersneeuwden in het fysieke duelgeweld van Spurs.

Hij was wisselvallig, Feyenoord uit was dramatisch, Real uit was het eigenlijk wachten op blunders, maar uit tegen Bayern was hij prima en goed voor een punt en ook daarbuiten was hij echt geen dissonant, maar een frisse factor in het spel.

Genoeg verbeterpunten, maar ook genoeg potentie. Dest moet zich nog bewijzen op dat niveau. Ik vind dat Nous wel heel graag en makkelijk wordt afgeschreven door sommigen, terwijl Dest ook nog niet echt getest is.
5 -1
Jelephi
Kan hier weinig aan toevoegen. Misschien is dit voor Nous ook nieuw om met concurrentie te moeten omgaan. Kristensen was natuurlijk geen partij en Veltman was lang geblesseerd. De weg was vrij voor Nous vorig jaar..

Vergeet niet dat Mazraoui in sommige wedstrijden waar je tegen een statisch middenveld speelt gewoon veel dynamiek kan brengen. Mits hij in vorm is en zijn koppie erbij houdt.
1 0
HStorm
" Misschien is dit voor Nous ook nieuw om met concurrentie te moeten omgaan."

Misschien is het lastige van topsport (en zeker na een succesvol seizoen) om op een hoog niveau te blijven acteren. Het seizoen opnieuw beginnen met het mes tussen de tanden op het hoogste niveau lijkt makkelijk maar vraagt om een knop om te zetten. Hopelijk lukt het hem. Hij kwam de laatste tijd vrij joviaal en flegmatiek over. Nu met het selecteren van Dest en niet op het middenveld zal een wake up call moeten zijn voor hem.

Op dit moment, zelfs in CL-wedstrijden zou ik voor Dest gaan ondanks zijn ervaring. Een speler die er niet helemaal bij is lijkt mij niet verstandig.
0 0
trodat4030
Dit. Men vergelijkt een Dest ín vorm met een Nous uít vorm. Vorig jaar waren velen net zo enthousiast over Nous (was toen ook onbevangen én in vorm). We gaan het zien als ze beiden weer in vorm verkeren. Iig zijn we er op vooruit gegaan op die positie als je Nous-Dest afzet tegen Nous-Kristensen.
2 0
ETM
Ben ik in grote lijnen zeker met je eens.
0 0
Dennis1964
Helemaal mee eens
0 0
Joodhannus73
Dat ben je wel..! Absolute topper in wording!
2 -1
wendoo9
Die Dest gaan een hele grote worden ! Wat een speler in wording.
2 -2
AFCA1996
Dat werd ook over Van der Wiel, Van Rhijn, Tete en Mazraoui gezegd. Eerst over een lange periode laten zien want ze hebben allemaal 1 ding gemeen: Het ziet er in t begin hoopgevend uit, daarna stort het in elkaar.
0 0
Ajax#1900
Mazroui valt mij toch vaak tegen. Veel momenten waar hij gewoon niet op let. Dest kan hem zo voorbij gaan
4 0
Rentokill
Het begon op te vallen toen Ajax aan het eind van vorig seizoen in bloedvorm verkeerde. Mazraoui groeide niet even hard mee en oogde moe. Nu nog steeds dus het is iets anders.

Logisch ook dat het even stokt. Hij kwam uit de jeugd hup meteen het hele zware seizoen onomstreden (bijna dan). Dat heb ik nog niet veel eerder gezien.

Dest lijkt er ook zo meteen bij te kunnen maar we moeten waken voor hetzelfde scenario op een eerder moment dan bij Nous gebeurde.

Rustig aan, met beide spelers.
3 0
Ajax#1900
Klopt maar Nous heeft gewoon minder talent imo. Heeft eerst ook meer dan 50 wedstrijden gespeeld in JA. Dest heeft veel minder ervaring daar maar maakt de stap toch relatief makkelijk.
2 0
MK77
Als Nous in vorm is heeft hij nog net even iets meer voetballend vermogen. Balletjes tussen de linies, oog voor de ruimte. Net de dingen die we nu missen.
Dest is lekker energiek en druistig. Kan hopelijk nog doorgroeien
0 0
Chesterson93
Vergis je niet. Mazraoui én Dest zijn behoorlijk technisch. Dat laten zij niet altijd op het veld zien, maar als je de jeugdwedstrijden of die van Jong Ajax zou kunnen terugkijken .. echt, die kunnen dingen met een bal, niet normaal.
1 0
MK77
Mee eens. Bij Dest zie ik dat vooral in zijn drive naar voren maar dat is nog een beetje ongepolijst. Mazraoui heb ik een paar magische dingen zien doen op het middenveld. Ik hoop dat dat er snel weer uitkomt als hij zelf weer fitter is en als de rest ook goed staat. Dan zou hij heel goed samen met Martinez de '6en' in kunnen vullen
0 0