Tactisch inkijkje: Ajax lokt Willem II en scoort

FinnDekker, 03-09-2019 om 11:30, 9588 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Om de Ajax Coaching Academy te promoten heeft Ajax op Twitter een inkijkje gegeven in een tactisch foefje van de Amsterdammers. Als voorbeeld geldt de bekerfinale tegen Willem II. Jeugdtrainer Dave Vos legt uit hoe de ploeg van Erik ten Hag op een slimme manier een goal forceert. De Ajax Coaching Academy zal haar kennis vanaf heden vaker online delen.

'Dit is echt een uitstekend voorbeeld van het lokken en de bal aan een kant houden. Vanuit daar de tegenstander uitnodigen om druk te geven. De bal op dat moment naar de as te verplaatsen en te versnellen aan de andere kant', aldus Vos. Rasmus Kristensen was in deze aanval het eindstation en bracht de eindstand daarmee op 0-4 voor Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Tjonge, wat een vondst. Dat deden we in de jaren 80 al.....
1 -6
The
Jaren 70 niet meegemaakt?
0 0
Rentokill
Wauw man, wat goed van jou.
2 0
Wimmel
Dus moeten we het de jonkies nog steeds leren. Niet iedereen heeft de fossielgerechtigde leeftijd al bereikt.
8 0
Mocrodammerr
typisch Ajax weer.. zoiets van "keik mei is goet sein".. alsof ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden.
1 -14
The
En weer zoeken naar negativiteit. Kut Ajax toch?
0 0
Jelephi
Word jij lekker fan van Casablanca ofzo
1 -1
Rentokill
Kunnen Ajacieden niet spellen dan?
2 0
JariHeijden
En zo kun je er altijd wel iets negatiefs uithalen...
Gaap.....
5 0
GotnohairWedontcare
Ik heb sterk het idee dat spelers (in de aanval) gewoon op intuïtie voetballen en dat dit er achteraf bij verzonnen is. Het lijkt me niet dat ze een bal ‘expres de drukte in blijven spelen om tegenstanders te lokken’. Ik denk dat de opening naar de andere kant gewoon nog niet gezien werd.
0 -5
trodat4030
Denk sterk dat je je vergist, ik sta bij heel veel jeugdwedstrijden langs de kant en 'lokken' is 1 van de meest gebruikte termen die de trainers (van verschillende lichtingen, niet van 1 trainer) vanuit de dugg-out het veld op schreeuwen. Reken maar dat men hier echt gewoon op traint. Men begint pas echt met tactiek vanaf men op groot veld gaat spelen (volgens mij bij o13) en bij o15 (jongste team dat ik volg) komt dit al regelmatig voorbij. Dit zit gewoon in het opleidingspakket.
6 0
GotnohairWedontcare
Dat wist ik niet. Ik kom nooit bij jeugdwedstrijden en had het idee dat de meeste trainers hun aanvallers rustig hun ding lieten doen, zodat het lekker onbevangen bleef. Dank voor de uitleg.
2 0
trodat4030
In de jongere jeugd wel ja, daar laten de trainers ze lekker pielen (en niet alleen de aanvallers, het hele team), maar zodra de hersenen zich dusdanig ontwikkeld hebben dat ze iets van tactiek kunnen begrijpen, wordt het wel geïmplemteerd, want dát is opleiden. Ze dingen leren waar ze wat aan hebben. Eigenlijk net als met school, de eerste jaren gaat alles spelenderwijs, naarmate ze ouder worden, wordt het steeds serieuzer.. De tactiek die ze leren in o13 is ook niet te vergelijken met de tactiek die ze leren in 019 of Jong. Het gaat geleidelijk steeds een stapje verder.
0 0
Ruud
Het moeilijkste is de pass naar de as, hier ligt de sleutel of hij uitgevoerd kan worden!
Techniek is hierbij van essentieel belang. Daarom zijn wij Ajax
3 0
Rhythim
Ja precies, er kan wel gezegd worden dat het geen rocket science is maar je moet het nog wel even doen...
0 0
Joodhannus73
Nou, dat weet nu ook elke coach van de tegenpartij. En bedankt! Niet meer opjagen als Ajax de bal terug de drukte inspeelt. Waarom bedrijfsgeheimen prijsgegeven? Bij veel organisaties staat daar ontslag op. De Ajax Academie hoeft zichzelf toch niet meer te promoten? De output van de meeste profvoetballers ter wereld die een club oplevert, zegt al genoeg. Niet handig dit...
2 -10
The
Bedrijfsgeheim.... HAHAHA!!!
1 0
Rhythim
Mooi....dan komt er dus meer ruimte aan de kant waar al die Ajaxspelers staan, goed plan man !
0 0
Rentokill
Fuck. Daar gaat de titel voor de komende jaren.
5 0
Wimmel
Ja man, want alles valt of staat hiermee.

Daarnaast nodigt Ajax al jaaaaaren coaches uit op de Toekomst voor uitgebreide kijkjes in de keuken. Worden we niet slechter van.
2 0
GotnohairWedontcare
Dat heb ik ook nooit helemaal begrepen, maar het zal wel nut hebben, anders deden ze het niet al zo lang. Ik snap wel dat de kleinere clubs mee mogen kijken aangezien Ajax er baat bij heeft dat die ploegen zo goed mogelijk opleiden. Maar wat heeft Ajax er aan om de grote clubs ‘slimmer te maken’? Dit zijn juist de ploegen die we in willen halen. Wordt het niet veel moeilijker om ze te verrassen als ze meer over ons weten?
0 0
trodat4030
Zie het maar zo: als andere clubs leren opleiden, komen ze niet meer zo vaak hier shoppen.
0 0
GotnohairWedontcare
Het klinkt op zich leuk, maar zou Ajax dan niet een van de belangrijkste inkomstenbronnen kwijtraken en daarnaast vaker de strijd om buitenlandse talenten verliezen?
0 0
trodat4030
Nou mooi toch? Mogen die trainertjes een foefje erop proberen te vinden zodat onze spelers weer moeten bedenken hoe ze op andere manieren kunnen lokken. Alsof lokken een specifieke Ajax-tactiek is en alle andere trainers met hun oren staan te klapperen ofzo.... Doe niet zo geprikkeld, jij doet nu alsof Ajax nu nooit meer een wedstrijd kan winnen ofzo.. Slaat nergens op.
5 0
Spuit11
Wacht, jij wist dit niet? :o
5 0
Rolleman
stel je niet zo aan man haha. Dit is 1 van 10 000 manieren hoe je het kan doen.
7 0
GladiOol
Hahahahahahahaha
4 0