Tadic: 'Gewonnen prijzen met Ajax belangrijkst'

ArthurV, 02-09-2019 om 23:10, 6201 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is ontzettend tevreden met het binnenhalen van de Bronzen Schoen. De aanvaller van Ajax genoot van de erkenning, maar gaf op het Voetballer van het Jaar-gala aan nog altijd het meest gelukkig te zijn met de teamprestaties.

Allereerst wordt Tadic door presentatrice Hélène Hendriks aangemoedigd te zeggen wie zijn favoriete coach is. De Serviër kan niet kiezen, maar wordt door een nieuwsgierige Hendriks gevraagd om dit toch te doen. 'Dat is altijd een moeilijke keuze. Ik denk dat Nederland heel veel goede coaches heeft en van iedere coach leer je iets nieuws. Van Erik ten Hag, Alfred Schreuder, Ronald Koeman...'

Van de laatstgenoemde mocht Tadic uiteindelijk de prijs in ontvangst nemen. De bondscoach van het Nederlands elftal werkte samen met de aanvaller bij Southampton en noemt de overhandiging 'een eer'. 'We kochten je destijds met Southampton van FC Twente. Hoe snel jij je aanpaste aan het niveau van de Premier League, dat was geweldig! Ik denk dat we trots moeten zijn dat een speler van jouw kaliber in Nederland komt voetballen. Want je brengt zoveel kwaliteit mee, maar ik heb ook van dichtbij gezien wat je er allemaal voor doet.' 

De voormalig trainer van Ajax geeft te kennen dat hij van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Daley Blind te horen heeft gekregen hoe belangrijk Tadic is in de kleedkamer van Ajax. 'Je bent een voorbeeld voor jonge spelers, zowel binnen als buiten het veld. Je bent altijd fit en traint altijd extra. We zijn blij dat je in Nederland speelt en deze Bronzen Schoen is meer dan verdiend.'

Tot slot komt ook Tadic nog aan het woord, waarbij hij aangeeft iedereen binnen Ajax te willen bedanken. 'Trainers, directie, fans, iedereen die een rol speelt binnen Ajax. Ik denk dat voetbal een teamsport is en je in een goed team beter wordt. Dit is leuk, maar de prijzen in clubverband waren voor mij het allerbelangrijkst.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Deze man is zoo voorbeeldig dat je het haast gaat wantrouwen ;) Maar kijk het filmpie met Andy in de auto eens. De teleurstelling op zn gezicht als hij vertelt van het dalende niveau bij SH. Tadic wil met goede voetballers spelen omdat hij goede voetballers wil bedienen. Omdat goede voetballers hem ook beter maken. Dat is het verhaal van Tadic. Dat maakt Tadic zo goed.

Dan wint Luuk de Jong. Ivm met Tadic niet eens een voetballer te noemen. Luuk is een hoofdballer. Dat hoofd gaat heen en weer rond de 16, en het spel is dat je dat hoofd moet zien te raken. Zoals op de kermis. De 10 spelers achter hem spelen het spel en hopen op een knuffelbeer....
0 0
Patje2011AJAX
Wat een slechte show zeg. Hoe kunnen ze nou die Dino zogenaamd grappen laten maken. Wat een laag tokkie niveau was dat zeg. Ophouden met die onzin in het voetbal, we kunnen ons zelf wel wat serieuzer nemen.
2 0
Schip
Heb dit stuk niet meer gezien, maar beetje rare vraag gezien de context van
Hélène , of zoek ik er teveel achter.
0 0
Murtagh
Dat filmpje met hunter blind en carel over matthijs was echt geweldig topgozers
0 0
ajaxdordtt
Qua texten is Dusan toch wel een beetje de Servische Dirk Kuyt.
2 -7
RaynoFischer
Wil je deze man niet zo beledigen aub... :P
1 0
Ajax-Amsterdam
Auw idd :P
0 0
ditisdebeslissing
nog 14 minuten boys..
0 0
Ajaxvooraltijd
Allemaal verschillende meningen ook hier en niet omdat ik persoonlijk iets heb tegen luuk de Jong maar Tadic is toch in alleen een veel betere voetballer gebleken vorig seizoen? Ach het is maar een meningprijs maar ben trots op de oververtegenwoordiging van Ajax vandaag.
2 0
soewares
Ik kan echt tien spelers opnoemen die beter waren dan luuk. Is er ook een reden dat ziyech er niet bij zit?
2 0
Bensco
snap niet dat hij de zilveren schoen niet kreeg ten voorkeur van Luuk de Jong. Er is geen speler in de eredivisie geweest die zoveel zijn team op sleeptouw heeft genomen als Tadic.
2 0
Daleyjae
Wat een verademing om Dusan Tadic en Lucia de Jong naast elkaar te zien op tv. Een Servische strijder vs. een Jankbal uit de Achterhoek... Trots overheerst!!
1 0
KingJames23
Tadic heeft er ook wel wedstrijden bij dat die meer aan het janken is dan aan het voetballen. Maar Luuk de jong is nog wel een stuk erger idd.
0 0
3sterrenAjax1
vind tadic met afstand onze belangrijkste speler. niet alleen ongekend veel (belangrijke) goals en assists. maar ook zo belangrijk in t teamspel door zn balvastheid en spelintelligentje. draagt door zn houding ook enorm bij aan de juiste mindset en spirit binnen t team. dat niemand zelfzuchtig is etc. ongekende held!!
1 0
Starkoo
Zilverschoen voor Luuk de Jong is belachelijk, Tadic topscoorder alleen en ook nog heel veel meer assistenten, maar ja die klote krant is niet geloofwaardig!
0 0
Dennish
Tweede beste aankoop na Ziyech. Wat een genot om deze spelers bij Ajax te zien schitteren.
1 -2
sucre
De beste aankoop, nog belangrijker dsn Ziyech
1 -2