Ten Hag valt af in race om prestigieuze FIFA-prijs

BartVeenstra, 02-09-2019 om 13:20, 4741 views, FIFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag is afgevallen in de race om de FIFA-award voor beste trainer van de wereld. De oefenmeester behoorde tot een shortlist van tien trainers, maar nu de lijst is ingekort tot drie coaches moet Ten Hag afzien van de prestigieuze prijs.

De FIFA heeft nu drie trainers genomineerd die kunnen worden gekozen als beste trainer van de wereld. Het gaat om Pep Guardiola (Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool) en Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur).

Ten Hag baarde in het vorige seizoen opzien door met Ajax de halve finale van de Champions League te bereiken. Met de Amsterdamse club wist hij grote clubs als Real Madrid en Juventus uit te schakelen.

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, die op een shortlist van de tien beste spelers van de wereld stonden, zijn ook afgevallen. Bij de mannen maken nu alleen Virgil van Dijk, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi nog kans op een prijs.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bertus2002
Klopp? Prima, die heeft echt een machine gemaakt van Liverpool, maar Pochettino en Guardiola? Laatstgenoemde heeft twee elftallen van sterspelers tot zijn beschikking en Pochettino kwam met meer geluk dan wijsheid in de finale terecht mede door de VAR en ballen te pompen.
1 0
Bijgoochem
Als die gekke Lucas ons geen rolberoerte had gegeven in de 95e minuut dan had ETH er wel bijgestaan.
0 -2
Cupmetgroteoren
Ook dan niet. Fifa kijkt naar image. Ten hag verkoopt niet, Guardiola wel. Daarom zit die Guardiola, nadat er een half miljard uitgegeven is, er gewoon bij.
0 0
Bocarra
Geen idee wat de verdienste is geweest van Guardiola.
1 -1
DT10
Het is toch gewoon ontzettend knap wat Klopp, Guardiola en Pep presteren met die beperkte middelen..
9 -1
Bky
“FIFA nomineert Ten Hag niet voor beste coach en bewijst hiermee het gelijk van topjournalist Driessen” – V. Driessen.
3 -4
Robeerke
"Erik ten Hag en Gianni Infantino kunnen niet door één deur."
V. Driessen
4 -4
Cupmetgroteoren
Ten hag heeft nul uitstraling, en daarom wordt ie continu door de media gepest en uitgesloten van deze prijs. Terwijl de prestatie van Ajax natuurlijk veel knapper is. En ook nog eens met goed spel. Maar goed, de dingen werken zoals ze werken in het leven.
2 -3
WZAWZDB14
Het is toch veel knapper van ten Hag om met ajax zowel de dubbel als de halve finale CL te halen dan Pochettino die met een veel duurder elftal (met heeel veel geluk) alleen de CL finale haalt en 0 prijzen pakt. Een plek in de top 3 voor ten hag was rechtvaardiger geweest.
4 -1
Rhythim
Wist niet dat er een FIFA Award bestond voor de beste coach uit de Premier League, is dat nieuw?
2 -2
marwirtz
Dit slaat echt helemaal nergens op. ETH doet iets wat die andere clubs niet doen. Werken met een minimaal budget en dan toch in de halve finale komen. Dat Klopp is genomineerd snap ik. Maar die andere 2...
ETH heeft iets gepresteerd wat onder de huidige markt omstandigheden heel erg bijzonder is en dan ook nog eens met voetbal waar de harten van menig voetballiefhebber harder van gaat kloppen..
Het is allemaal vriendjespolitiek.
1 -3
geDaante
Pochettino? Die bakte er tactisch tegen Ajax echt niks van. Ging druk zetten aan het einde van de wedstrijd, en toen pas werd men gevaarlijk en Ajax had daar duidelijk veel moeite mee, wat bekend is.

Toch de volgende wedstrijd weer geen drukzetten, en Ajax in zijn kracht laten spelen.

Wat Ten Hag betreft, dit seizoen zonder Schreuder en een zeer nietszeggende staf met Winter en Poulsen, zal uitwijzen of hij een goede trainer is. Het begin vind ik niet veelbelovend, gezien zijn keuzes voor Promes op het middenveld, twee verdediger als 6-en, waarbij Martinez wel kan, maar niet met Alvarez ernaast, wat overduidelijk een verdediger is, Maar ook het halsstarrig vasthouden aan het 4-2-3-1, terwijl de spelersgroep duidelijk vraagt om een 4-3-3 met de punt naar achter.
Toch weer zo'n coach die teveel 'zekerheid' wil en in plaats van collectief écht fel druk te zetten, liever een defensief blok van 4 man centraal lager op het veld wil.

Dat zegt niet zoveel over het wel of niet een goede coach zijn, maar wel dat het geen echte Ajaxcoach lijkt.
3 -9
AFCA.
Eens. Ik maak mij ook zorgen als tegenstanders wat druk zetten. Gister tegen Sparta kwamen we het eerste kwartier ook niet aan voetballen toe. Tegen Sparta!
Heeft inderdaad met het systeem en de spelers te maken. En het begint toch steeds duidelijker te worden dat Ten Hag niet zo'n aanvallende coach is als vorig jaar werd beweerd. Met Frenkie de Jong in je team die de volledige opbouw in zijn eentje verzorgde zag het er allemaal wel leuk uit. Nu komen de pijnpunten van het 4231 systeem en de behoudende Ten Hag duidelijk naar voren.
Een blok van 6, 30 meter niks en daarna een blok van 4. Vorig jaar bespeelde Frenkie die 30 meter met de bal en dat was dan de opbouw. Nu heb je daar Martinez (die ik nog wel een kans op het middenveld wil geven) en Alvarez. Dat is voetballend echt ondermaats.
En in het 4231 systeem zoals Ten Hag het speelt heb je gewoon geen afspeelmogelijkheden naar voren toe. Ja, heel misschien ééntje. 1 cvm zakt vaak uit tussen de cv's. Hierdoor gaan de backs hoog staan. Maar vaak staan ze zo hoog (naast de buitenspeler of naast de 10 in de half space) dat ze al niet te bereiken zijn. Dan heb je nog een 10 die bij de spits op zijn nek zit. En dan houd je één cvm over die aanspeelbaar zou moeten zijn. Dat is lekker makkelijk druk zetten als tegenstander. Als je maar één middenvelder onder druk hoeft te zetten. En nu heb je de 10 die heel diep staat. Daardoor is er voor de buitenspelers ook weinig ruimte om naar binnen te komen (wat toch gewoon gebeurd) en ook de backs hebben op de flank bijna geen ruimte om op te komen (wat toch gewoon gebeurd). Wat je nu vaak ziet is dat de linksback, linksbuiten, 10, spits, rechtsbuiten en rechtsback (6! Spelers!) op een lijn staan met nog geen 15 meter diepte verschil. Dat is echt zo verschrikkelijk om te zien hoe slecht die veldbezetting is. En het dan gek vinden dat het voetballend nog niet zo lekker loopt.

Met een 433 met de punt naar achter heb je de cvm die iets uitzakt. Vervolgens heb je 2 halven die verder terug staan en dus makkelijker aanspeelbar zijn. Omdat de 2 halven niet zo diep staan als de 10 van de 4231, heb je in de half space meer ruimte voor de buitenspelers om wat naar binnen te komen en daardoor heb je weer ruimte voor de backs langs de zijlijn. Zo heb je dus zoveel meer mogelijkheden in de 433 met de punt naar achter.

Ziyech - Tadic - Neres
Lang - vd Beek
Martinez
Tagliafico - Blind - Alvarez - Dest
Onana

Tadic is te traag op de flank en ook voor het middenveld. Dus dan maar in de spits. Waar ik eigenlijk toch liever een echte Ajax spits zie, maargoed die hebben we aan Nice verkocht.

Ziyech vanaf links zodat hij niet steeds naar binnenkomt en schiet met zijn linker of een steekbal over 35 meter wil geven die nooit aankomt.

Lang heeft de dynamiek en creativiteit die het middenveld nodig heeft.

Donny kan prima als half. Heeft hier ook de opbouwende kwaliteiten voor. Onder Bosz speelde hij erg goed ook als 6. Iedereen wilde hem toen in de basis zien in de EL finale tegen United ipv Schöne.

Martinez op 6. Maar dat is meer omdat we geen echte 6 in de selectie hebben. Top werk van Overmars.

Verdediging spreekt voor zich.
1 -2
Ajax27
ok... te lang, te nietszeggend, schrap 80%, deel wat je over houdt in 2 comments en wellicht dat er dan inhoudelijk iemand op je in gaat.
0 0
Radie125
kan jij je verhaal eerst door de spellingscontrole halen. man man man
0 -1
AFCA.
Zet jij de foutjes even op een rijtje voor mij dan?
0 0
JariHeijden
Winter is nu in Griekse dienst...
3 0
Jariiii
Niet dat ik hem de beste trainer van het moment vind, maar het is echt vele malen knapper om met Ajax de halve finale van de CL te bereiken, en dan ook nog met spel waar iedereen zijn vingers bij aflikt, dan om met de Spurs de finale te halen.
De enige die deze prijs vorig seizoen mogelijkerwijs meer verdiende dan Ten Hag, is Klopp.
3 0
Mike1
Ten Hag valt af? Hij had toch geen overgewicht? :)
3 -6
AJAXAFC1
Serieus pochettino die gozer presteert al jaren niks met tottenham en die hebben echt geen kinderachtige selectie met Kane Eriksen enz...

Tuurlijk CL finale gehaald maarja als die wedstrijd 10 keer word overgespeeld gaat ajax 9 keer naar de finale dus die cl route van hun vond ik ook meer een gelukstreffer voor dat jaar.

Ook die wedstrijd tegen city was al met al meer geluk dan wijsheid met de VAR ook dat jaar in de CL

Achja waarschijnlijk is de Telegraaf de hoofdbeoordelaar ;)
2 -1
ajaxdordtt
Nah, niks is wel overdreven. Vorig jaar toch 3e PL en finale CL (vraag niet hoe) zonder een enkele aankoop. Denk dat vooral dat laatste heeft meegespeeld.
0 0
AJAXAFC1
Ja is misschien lichtelijk overdreven, maar als je in england met hun materiaal de tegenstand ziet met arsenal man u en chelsea die echt aan het aanklote waren de afgelopen jaren en dan geen prijs pakken nationaal...
0 -1
Ajacied33
Begrijp echt niet waarom Pocchetino erop staat met zijn tyfus grafclub. Op basis van wat? De finale gehaald met meer geluk dan wijsheid en dan in de prijzen vallen. Voor de rest totaal geen indruk gemaakt, geen prijs gepakt, nada, noppes, welou. Geef de prijs maar aan Klopp dan
4 0
RaynoFischer
Het schijnt dat ze Guardiola voor Ten Hag aanzagen, anders is dit namelijk niet te verklaren....
In Engeland gepresteerd zoals gewoonlijk en Europees viel het toch weer tegen, niet naar de verwachtingen die ze daar hebben..
Pochettino had tot 2 keer toe al het geluk van de wereld, Klopp is terecht natuurlijk
1 0
AFCA.
100 punten in de Premier League en spelen het mooiste voetbal in de wereld. En kom niet aan met het argument:" ja ze kunnen de beste spelers kopen".
Dat kan Real, Barca, Bayern, United etc ook.
0 0
ajaxdordtt
City heeft wel een bizar PL jaar gedraaid, en zijn een beetje de CL uit genaaid natuurlijk. Pochettino is een lachertje.
4 0
Multi
Wat een verrassing alleen maar coaches met topteams en topspelers. Zou toch graag is een coach zien die met een underdog team goed presteert, zoals Ajax dit jaar of Napoli die sterk speelde. Dat zijn in mijn ogen toch grotere resultaten dan bovenstaande.
1 0
Rentokill
FIFA kliek. De coach van de top 3 van de UK de beste ter wereld noemen.

Het is natuurlijk ook knap. Jaren lang de rijkste zijn en de beste spelers kopen. Om met al die druk dat dat met zich mee brengt toch nog optimaal te preseteren! Chapeau! zou Mart Smeets gezegd hebben.
0 0
ck69
Klopp wint toch wel
0 0
AjaxDaniel
Wat een grap dit, Tottenham haalde met meer geluk dan wijsheid de finale.
2 0
Dolberg25
Waar slaat dit nou weer op? Pochetino heeft met al het geluk van de wereld de halve finale en finale gehaald. Guardiola heeft duidelijk de beste en breedste selectie van de wereld. Klopp is logisch dat ie nog in de race zit. Maar kom op. Wat Ten Hag heeft gedaan wordt de komende 15 jaar niet meer geëvenaard door een andere club buiten de top 5 competities.
2 -1