Blind: 'Klein gedeelte media in staat je iets aan te praten'

BartVeenstra, 02-09-2019 om 12:05, 7557 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Blind heeft zich richting de return van Ajax tegen APOEL Nicosia geërgerd aan de stemmingmakerij die in bepaalde media heerste, zo vertelt hij tijdens de Ajax Podcast op Ajax.nl. Namen van media noemt het lid van de Raad van Commissarissen niet, maar wel geeft hij aan dat er een bepaald beeld werd gecreëerd.

Ajax speelde in de uitwedstrijd op Cyprus geen al te beste wedstrijd, maar het resultaat was met 0-0 niet dramatisch. Blind: 'Ik heb mij erover verbaasd hoe een klein gedeelte van de media in staat is om je iets aan te praten. Je te laten denken dat 0-0 een vreselijk resultaat is, alsof je er al bijna uit ligt. Het gaat mij te ver dat er iets ging leven van: het zal toch niet?'

Het elftal van trainer Erik ten Hag is in de eerste weken van het seizoen zoekende geweest en volgens Blind is dat volstrekt normaal. 'Ik snap heel goed dat een trainer gaat zoeken naar opties. Als je meer opties hebt, ga je zoeken naar wat de beste mogelijkheid is. Dat heeft tijd nodig en bevestiging van het winnen van wedstrijden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Lange tijd mochten media schrijven wat ze willen. Nu krijgen ze zelf ook de volle laag van het volk.
0 0
GVR
Kritiek is prima. En volkomen terecht trouwens na de uitwedstrijd in Nicosia. Dat was een van de slechtste wedstrijden ooit denk ik van Ajax. Daar vond ik Ten Hag (en de spelers) opvallend mild en had hij wat mij betreft meer mogen benoemen. Overigens heeft Ten Hag ook wel lang volgehouden dat we nog in de voorbereiding zaten. Dat klonk als excuses zoeken en vind ik niet des Ajax. Onze selectie lmoet tegen de meeste clubs gewoon prima voor de dag kunnen komen, ook als ze nog niet ingespeeld zijn. Tegen Vitesse en PAOK, gewoon twee prima tegenstanders, was het mager, tegen Apoel had je het eerder moeten beslissen.

Maar als je de Telegraaf leest en VI kijkt, dan lijkt het soms wel alsof Ajax 15e staat en is uitgeschakeld voor de CL. Thuis tegen Apoel was het helemaal niet zo slecht. Hoe er ook werd afgegeven op Alvarez, die zijn eerste wedstrijd daar speelde: zwaar overdreven. Hoe er telkens wordt bijgehaald dat Ten Hag niet goed in de groep ligt, het verhaal rond de positie van Blind, het lek Schreuder enzovoort, dat neigt inderdaad echt naar een hetze. Vooral ook omdat bij goede prestaties de spelers worden geprezen en bij mindere prestaties Ten Hag het moet ontgelden.

Dat het beter moet, mag gezegd worden. Maar laten we niet overdrijven en ik ook vaststellen dat het nog vroeg in het seizoen is.
1 0
DT10
#BoycotTelegraaf
1 0
behangdelul
Eigenlijk zouden alle Ajacieden de Telegraaf moeten opzeggen (voor zover ze dat nog niet gedaan hadden) zolang Valentijn Driessen er nog zit....eens kijken hoe lang dat duurt.

Idem voor VI. Zolang ze die hetze tegen TH en soms ook Ajax volhouden, gewoon niet kijken....laat het ze maar voelen dat we hier niet van gediend zijn. Kritiek mag, maar stoken heeft niets met journalistiek te maken.
6 0
Jelle2500
Vanmorgen opgezegd :)
4 -1
AFCAjax
kun je daarbij ook een reden opgeven, anders moet je dat uiteraard wel doen: "driessen"
0 -1
f.m.d.
ja nu is het makkelijk praten
0 0
Pauw
Het winnen van wedstrijden in de Eredivisie bewijst niet dat je de best mogelijke samenstelling hebt gevonden als trainer. Met deze selectie kun je veel samenstellingen maken die in staat zijn wedstrijden te winnen in de Eredivisie.
0 0
Labrador
Ik denk dat Valentijn zich gisteren wel ff beroerd voelde. Eerst dat prachtige spreekkoor en na de wedstrijd laat ten Hag in de media weten geen zin te hebben in een avondje met de suggestieve media.
2 0
behangdelul
Spreekkoor even gemist...iemand?
0 0
Bocarra
Dan heb je het stukje van Driessen in HP de tijd nog niet gelezen
0 0
Ajacied33
Haha is van Frank Heinen. Is dat niet die gast wat een lopend bandje inspreekt bij Studio Voetbal? Puur cynisme natuurlijk zijn stuk
0 0
Labrador
Ik lees het met verbazing. Voor de liefhebber.. https://www.hpdetijd.nl/2019-09-02/valentijn-driessen-ten-hag-is-alle-grip-op-grootste-krant-van-nederland-kwijt/
1 0
Cupmetgroteoren
Is dit echt? Dit is satire toch?
1 0
RusselWestbrook
"mensen waar je niet omheen kunt en die niets anders misdoen dan elke week objectief verslag doen van hun eigen vooringenomenheid"
0 0
AjaxRobEnschede
ja dit is overduidelijk Satire
2 0
trainerdv
Ik denk dat Danny na veel omzwervingen eindelijk op zijn plek is bij Ajax. Geen trainerschap, technische- of organiatorische functie, maar wel als toezichthouder op een voetbalclub die zijn identitiet nooit mag verliezen en tot heel veel in staat is.
0 0
Cupmetgroteoren
Klopt. En Danny Blind heeft ook zijn zoon teruggehaald. Er is teveel gebash op Blind als trainer, dus dat moet ie niet meer doen. Je moet weten wat je plek is in het leven. In de RvC als cultuurbewaker zit ie goed. Uit de luwte en toch betrokken bij Ajax.
0 0
abel
Het was ook gewoon erg slecht
Als de tegenstander een lucky goal had gemaakt stond het er allemaal heel anders voor....
0 -6
stefanwillem
Als m'n tante een plasser had was het m'n oom.
0 0
Oeroeboeroe
of ze had een duur bezoek bij de plastisch chirurg
0 0
Joseph
Erg slecht valt mee, je blijft een aanval hebben die ons gewoon kampioen gaat maken en het publiek vermaakt, maar er is zeker ruimte voor verbetering. Verdediging staat weer met Blind, jammer alleen van Veltman, middenveld is nog een zorgenkindje, dat zag je in de eerste en laatste 20 minuten tegen Sparta. Als je zo speelt tegen PSV ga je nat.
1 0
fanforeffer
ALS ... Ajax er 4 had gemaakt ook ......
0 0
Schip
Dit vind ik echt onzin. Je zag thuis tegen PAOK al dat een gelijkspel gewoon geen goed resultaat is, laat staan zonder uitgoals. Het was compleet logisch dat er vraagtekens stonden achter het resultaat en het vertoonde spel. Echt iedereen was het daarover eens: media, praatproggies en analytici.

Dat alleen constant theorieën de wereld in worden geslingerd over een slechte verhouding tussen TH en de spelers, dat er spannend wordt gedaan over lekken etc. Dat is slechts de Telegraaf. Voor de rest is het een compleet normaal beeld van hoge verwachtingen, matig spel, vooralsnog goede resultaten.

Zoveel valt er nog niet te zeggen. Er is meer tijd nodig door het toch onverwachte vertrek van ook Schone, het late inpassen van Alvarez doordat de Ligt zo moeizaam vertrok, en het toch weer terugplaatsen van Blind. Met moeite, maar verder wel verdiend CL gehaald.

Slap verhaal dus van Blind. Juist op het sportieve mag en moet er kritiek zijn. Het persoonlijke en suggestieve, daar mag je wat van zeggen.
1 -6
Knalpot
Schip een gelijkspel in een uitwedstrijd werd nog net niet verpakt als een nederlaag. Natuurlijk is elk ander resultaat behoudens een nederlaag gunstiger maar hierin sloegen de media en velen hier wel erg door i.m.o.
1 0
Dazoo
Mooi dat ze bij Ajax allemaal een front lijken te vormen.
5 -1