Meerdere zevens bij Ajax, één onvoldoende

BVeenstra, 02-09-2019 om 07:50, 13369 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Meerdere spelers van Ajax hebben voor hun optreden tegen Sparta Rotterdam (1-4) een zeven als rapportcijfer gekregen van rapporteur Mario Been van De Telegraaf. De oud-trainer van onder meer NEC en Feyenoord gaf één Ajacied een onvoldoende: David Neres.

De Braziliaan moet het doen met een vijf. Been is positiever over enkele andere spelers, waaronder Lisandro Martínez. De Argentijn krijgt een zeven. 'Veel mensen twijfelen of Martinez wel een echte Ajax-middenvelder is. Dan kijken ze vaak als eerste naar de techniek van de betreffende speler en of hij een goede steekbal kan geven. Ik heb die twijfel niet. Geloof me, deze jongen heeft veel in huis', is Been positief over de Ajax-nieuweling.

Achterin geeft Been Joël Veltman een zes, terwijl Daley Blind een 6,5 krijgt. Geen extreem hoge cijfers, maar toch is de analist tevreden over het centrale duo. 'Hij (Blind, red.) voetbalt heel makkelijk en maakt in de opbouw bijna altijd de juiste keuzes. Bovendien is het een voordeel dat er met Joël Veltman en Blind twee Nederlandstalige jongens in het centrum van de defensie staan', zegt Been, die lovend is over Veltman. 'Veltman heeft zich vorig jaar na een zware knieblessure knap terug geknokt. Zijn mentale kracht is denk ik één van zijn grootste kwaliteiten. Je ziet dat ook terug in zijn wedstrijdinstelling. Hij geeft alles.'

Been is tot slot ook zeer te spreken over Dusan Tadic - die hij een absolute winnaar met een ontzettende goede eerste aanname noemt - en Hakim Ziyech. 'Bij Ziyech lijkt het hele spelletje hem geen enkele moeite te kosten. Hij speelt – in positieve zin – zijn eigen wedstrijd en is overal op het veld te vinden.'

De cijfers van Ajax:

Onana 6,5; Dest 6,5, Veltman 6, Blind 6,5, Tagliafico 6,5; Álvarez 6,5, Martínez 7; Ziyech 7, Promes 6, Neres 5; Tadic 7.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Neres is en blijft onze beste aanvaller, die moet er zeker in de topwedstrijden gewoon in staan.
0 0
MankeNelis
Daar heeft Been objectief gezien gelijk in Neres speelde matig.
0 0
Salamis
nou laten we deze analist, die het als trainer voor elkaar kreeg met zijn topbclub met 10-0 te verliezen (en vervolgens doodleuk niet opstapte), maar niet serieus nemen. Been is volkomen incompetent gebleken, maar mag nu wel cijfers aan Ajaxspelers uitdelen. Wat een grap.
0 0
Babayaka
Laat me raden dolberg of marin.
1 -1
Jelephi
Neres even banken. Promes is gretig genoeg en doetin de huidige vorm niet onder voor Neres
4 -1
PJSM
Denk juist dat je Neres nu moet laten staan om zijn oude vorm weer terug te krijgen. Daarnaast doet vertrouwen ook wat met een speler. Ik ben nog steeds van mening dat Promes te kort komt en Ajax niet beter maakt.
0 0
Ruff Rhythim
Neres is niet in vorm nee, maar het is ook niet zo dat hij rotslecht presteert.
Komt wel weer goed hoor...
1 0
VoorOnzePloeg
Neres speel laatste tijd echt slecht.. misschien lang een keer een kans geven
2 0
tmvde
4-1 winnen en niet hoger dan een 7 krijgen ...
2 0
off
Ajax wordt toch anders beoordeeld in de media. Blind scoorde vorig seizoen als verdediger een hattrick en kreeg een 7,5
3 0
GvanderK
Neres komt straks ook weer in vorm.
0 0
off
Met de omschrijving erbij zou je hoger dan een 7 verwachten voor zyech.
2 0