Veltman krijgt geen 'kriebels' meer van Smeets

JesseTH, 01-09-2019 om 18:55, 3452 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het doet Joël Veltman nog altijd allesbehalve goed om terug te denken aan de dag waarop Ajax door toedoen van De Graafschap niet de kampioen van de Eredivisie werd. De man die daarvoor medeverantwoordelijk was, Bryan Smeets, stond zondagmiddag opnieuw tegenover Ajax.

'Kriebels krijg ik niet meer, maar je weet dat hij de man was die de 1-1 scoorde', vertelt Veltman erover in gesprek met AT5. 'Maar dat is nu zoveel jaar geleden. Het is nog steeds heel jammer, maar verleden tijd. We werden die speeldag geen kampioen, dus als je me dat over twintig jaar vraagt, is dat nog steeds niet leuk.'

Veltman zag Ajax zondag een lastige beginfase kennen, maar na de eerste twee goals was dat voorbij. 'Ze waren snel achter elkaar en ik denk dat dat ons hielp. In het begin durfden zij vol druk te zetten en hadden ze het beste van het spel. Wij kwamen er eigenlijk niet aan. We speelden blind de lange bal, wat af en toe ook moest, want zij gingen drukzetten. We waren slordig aan de bal, waardoor zij lekker in hun spel kwamen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
anrejane
Onbegrijpelijk, dat zogenaamde trauma, waar de media ons voor de zoveelste keer mee proberen op te zadelen. En gelet op de reacties hier is dat bij velen nog gelukt ook! Beseffen de media en de desbetreffende supporters dan niet dat Ajax mede dankzij Smeets terechtkwam in de Europa League (en niet in de CL, waar het toen niet zoveel in had te zoeken) en daar een fantastisch seizoen beleefde en de finale bereikte, waarmee de sportieve en financiële basis werd gelegd voor het geweldige vorige seizoen? Zonder Smeets zouden de afgelopen jaren dus juist weleens heel wat minder positief kunnen zijn verlopen.
0 0
Ajax-4-ever
Het is naar mijn mening sowieso altijd een teveel opgeblazen verhaal geweest over dat hij de 'Ajaxbeul' is. Ajax had zelf meer moeten scoren maar verzuimde dat te doen.
0 0
Ajax27
Eén van de ergste momenten die ik bewust als Ajaxfan heb meegemaakt. Met stip op 1 de uitschakeling vorig seizoen in de laatste seconden tegen Tottenham.
0 0
jollie18
Alleen de media krijgt nog kriebels van Smeets
0 0