Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Veltman over aanblijven: 'Redenen die ik kon begrijpen'

JesseTH, 01-09-2019 om 18:30, 3153 views, Veronica |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman benadrukt nogmaals dat hij Ajax tijdens de huidige zomer achter zich wilde laten. De Amsterdamse leiding ging echter voor een uitgaande transfer liggen en dat kon de verdediger eigenlijk wel begrijpen.

West Ham United werd genoemd als een mogelijke bestemming voor Veltman, maar het werd een nieuw contract bij Ajax. 'Natuurlijk wilde ik weg, maar Ajax zei nee', spreekt de verdediger tegenover Veronica. 'Er waren ook redenen die ik kon begrijpen. Ik had geen zin in een transfervrije status, dus vandaar het bijtekenen.'

De afgelopen week kreeg Veltman te horen dat hij zich maandag mag melden bij het Nederlands elftal. Zo kort na Sparta Rotterdam - Ajax is hij daar echter nog niet mee bezig. 'Je weet dat je erheen mag natuurlijk, maar vanavond ga ik nog even lekker eten met mijn vrouw en dan meld ik me morgen. Het is een mooi gevoel. Het is een tijdje geleden en ik kreeg vanuit alle hoeken de complimenten, juist omdat ik van ver kom.'

Sinds het thuisduel tegen APOEL Nicosia heeft Veltman in het centrum van de verdediging gezelschap van Daley Blind en dat betekent dat er een nieuw middenveld staat. De Ajacied heeft er een goed gevoel over. 'Dat zijn stofzuigers, maar aan de bal zijn ze ook heel goed. We hebben genoeg opties die daar kunnen spelen, maar tot nu toe gaat het prima. Marin en Nous kunnen ook op het middenveld en Eiting nog die langzamerhand weer fit wordt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik ben blij met Veltman.

Kijk hoe we lopen te kloten op het middenveld omdat we Schöne hebben laten gaan.
Die was wat mij betreft ook aan vervanging toe, maar als het dan 1-2-3 moet blijkt Eiting weer geblesseerd, Marin nog onwennig, Nous uit vorm, enz.

Veltman is echt zo'n 50/50 speler. Betrouwbaar in al zijn beperktheid.
Dankzij hem hoeft Schuurs niet in het diepe gegooid te worden zoals Marin, en kan Alvarez zijn beginnersfoutjes een linie verder naar voren maken.

Als Alvarez en / of Schuurs binnen 2 maanden niet minimaal 5% beter is zou me dat verbazen, en verdienen ze ook geen basisplaats. Tot die tijd Veltmannen we nog ff door..
Met Nous / Dest als opties RB, verwacht ik dat Joel daar ook nog een paar keer gaat spelen.
0 0
ajaxfan83
van mij had hij weg gemogen.
we hebben een prima alternatief op de bank zitten die juist de voorkeur boven hem moet krijgen
0 0
Dit is mijn club
Op en top Ajacied, maar brengt toch te weinig voor een basisspeler. Opbouwend matig en mist ook dat meedogenloze dat je als centrumverdediger naast Blind zou moeten hebben. Wel prima jongen voor de bank natuurlijk.
0 0
Ziyech22
Ik waardeer hem zeker, maar "natuurlijk wilde ik weg" vind ik toch beetje lullig om te lezen..
0 0
036AFCA97
Mwoah, als je naar de PL kan op zijn leeftijd snap ik dat enigszins wel.
0 0
davidgravemaker
Mag toch echt hopen dat hij niet het verdedigende koppel met Blind gaat vormen..
1 0