Promes tankt vertrouwen: 'Was de ommekeer'

JesseTH, 01-09-2019 om 18:15, 4680 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Quincy Promes is blij dat hij zondagmiddag tegen Sparta Rotterdam de kans kreeg om zich te bewijzen. De Ajacied wist het vertrouwen te belonen met een doelpunt en dat heeft hem, na een lastige start, goed gedaan.

'Iedereen kent mijn situatie', vertelt Promes tegenover Ajax TV. 'Ik had meer verwacht van het begin, maar het is voor iedereen goed dat ik vandaag vertrouwen kreeg en scoor. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb er alles aan gedaan om snel te herstellen en dan mag ik vandaag beginnen. Als je dan de 0-1 maakt en met 1-4 wint, sta ik hier met een tevreden gevoel.'

De international neemt eenieder mee in zijn belevingswereld bij zijn goal. 'Ik zag dat de bal bij Lisandro (Martínez, red.) kwam en ik weet dat hij een goed linkerbeen heeft, dus ik maak de loopactie voor hem. Hij gaf hem precies op maat. Hij moest er nog wel in, maar die pass was echt heel mooi. Ik maak hem goed af en dat was wel de omkeer. We kwamen niet goed uit de kleedkamer, maar we hebben ons goed herpakt.'

Promes wordt gevraagd hoe het hem bevalt om samen te spelen met de aanvallers die Ajax vandaag de dag in de gelederen heeft. 'Er is heel veel creativiteit, ik ben zelf ook een creatieve speler. We proberen zo snel mogelijk een klik te vinden. Die jongens hebben het al fantastisch gedaan vorig seizoen en ik probeer me aan te passen en van meerwaarde te zijn. Vandaag uit zich dat en deze lijn moeten we vasthouden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Tenzij Donny uit nood als VM moet gaan spelen, verwacht ik dit seizoen weinig basisplaatsen voor Promes.

Hoop dat hij voldoende speeltijd afdwingt om te wennen aan het niveau / speelstijl en in een positieve flow te blijven. Dan is hij er volgend jaar denk ik klaar voor.
0 -1
Rujar
Snap dat hij blij is maar de lat mag hoger. In deze fase kan je niet zo tevreden zijn. Promes mag echt nog een klasse beter maar dat geldt ook voor Neres beide echt rijp voor een wissel
1 -2
Hagmag
Ten Hagmag zich zelf een compliment geven door Martinez op het middenveld te posteren ipv centraal achterin. Martinez kan voetballen, heeft loopvermogen, bal af pakken, goeie pas geven (1-0) en lijnen uitzetten. Veel beter op het middenveld dan Blind.
Echter het centrale duo Veltman - Blind kan niet, dat is vragen om problemen.
We hebben Schuurs, en Alvarez voor de positie van Veltman.
Alvarez zie ik als centrale verdediger terwijl hij het zeker voldoende deed op het middenveld.
Zet Matinez nou op de open gevallen plek van Frenkie.
Svp geen Veltman op de positie van de Ligt.
1 -1
ajaxxcied4life
Leuk interview.
2 -1
Hagmag
Promes heeft de 1-0 gescoord, netjes en koelbloedig.
Maar.....verder heb ik 'm niet echt veel gezien in deze wedstrijd.
Huntelaar als spits beter als Promes.
3 -2
036AFCA97
Promes moet gewoon in de spits met Neres links en Ziyech rechts. Tadic op 10 met Donny en Martinez erachter. Verdediging Dest, Alvarez, Blind, Nico. Klaar!

Op weg naar schaal 35!
0 -2
flyingsoccer
mee eens.
0 0
Joseph
Mooie speler om er bij te hebben, voorin hebben we nog steeds een aanval van wereldtop als ze in vorm zijn.
5 -2
Jari83
Goede goal, voor de rest viel hij weer wat tegen in mijn ogen.
6 -6
MennoJerry
Niet zo zeuren, gewoon een goede speler. Gaat echt nog wel worden hoor. En dat hoop ik ook ontzettend.
3 -5
trodat4030
Hij zegt niet dat t geen goede speler is, alleen dat hij in zijn ogen tegenviel. Dat impliceert zelfs dat Jari Promes een betere speler vind die meer kan brengen dan ie vandaag deed, anders kan ie niet tegenvallen.
4 -2
MennoJerry
Zo had ik m niet opgevat. Ik las het als weer een negatief commentaar op onze nieuwe speler. Maar als je het zo zegt dan kan ik daar zeker inkomen. Gewoon even tijd geven om te wennen. Komt echt wel goed. Ik ben in elk geval blij met Quincy.
2 -2
Jari83
Precies dit. Ik zeur niet, verwacht gewoon meer van hem. En denk dat dit ook gaat komen.
1 -2
MennoJerry
Oké gelukkig. Ik denk ook dat ie het nog gaat brengen. Hij is er pas net :-)
0 -1
DonQ
Ik vraag me persoonlijk af wat mensen eigenlijk verwachten van Promes. Misschien kan jij daar antwoord op geven. Hij maakt een goal, is goed in de combinatie en heeft diepte. Neres leverde vorig jaar tal van dit soort wedstrijden af, en werd terecht bejubeld.
6 -2
ST
Precies
4 -2