'Promes begint op 10, Ziyech op rechts'

ThijsZwagerman, 01-09-2019 om 14:25, 6584 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is voorafgaand aan het duel met Sparta Rotterdam ingegaan op enkele keuzes in zijn startopstelling. Daarbij gaf hij te kennen dat Quincy Promes als aanvallende middenvelder begint en Hakim Ziyech in eerste instantie vanaf rechts speelt.

Ook legde Ten Hag uit waarom hij voor Dusan Tadic als spits heeft gekozen en Klaas-Jan Huntelaar zodoende op de bank laat beginnen. ‘Dat is ook een beetje tactisch. Het centrum van Sparta Rotterdam heeft moeite met lopende mensen en beweeglijke spitsen. Vandaar dat Tadic in de spits staat. Promes begint op ’10' en dus speelt Ziyech op rechts en Neres vanaf links. We kunnen daar echter in roteren, dat doen we vaker. Dan kan het zo zijn dat Ziyech op ’10' terechtkomt', vertelt Ten Hag aan FOX Sports.

Het middenveld wordt net als tegen APOEL Nicosia gevormd door Edson Álvarez en Lisandro Martínez. Voor de Ajax-trainer is dat niet verrassend. ‘Ik heb Álvarez het laatste jaar in Mexico alleen maar op het middenveld zien staan. Samen doen ze (Alvarez en Martínez, red.) het, denk ik, ook uitstekend. Natuurlijk zitten er nog foutjes in, omdat ze voor het eerst met elkaar spelen, maar ik denk dat het van wedstrijd tot wedstrijd beter gaat.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxxcied4life
"Die Argentijd kan niet op het middenveld." hoorde ik een zogenaamde kenner uit zijn nek blaffen. Nou, volgens mij is er momenteel geen balvastere linkshalf in de eredivisie te bekennen.
1 0
Van Reenen
Heerlijke reactie die mijn stelling van voor de wedstrijd bevestigt.
0 0
Soccerskins
Straks nog Donny op de plek van Alvarez en Edson een linie naar achter. Dan heb je de perfecte opstelling.
2 0
talent020
inderdaad mensen schreeuwen moord en brand om de opstelling terwijl de puzzel al bijna compleet is, helemaal als Donny weer fit is
0 0
Cvitaa
Jup mee eens!
0 0
WZAWZDB14
Precies!
0 0