Eiting terug op trainingsveld van Ajax

BartVeenstra, 31-08-2019 om 13:35, 9094 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Carel Eiting heeft de groepstraining bij Ajax hervat. De middenvelder stond enkele weken aan de kant met een knieblessure, maar op foto's op Ajax.nl is te zien dat de jongeling weer meetraint bij Ajax.

Eiting stond vorig seizoen lange tijd aan de kant met een blessure aan zijn knie, liet zich opereren en begon vervolgens vol goede moed aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een terugslag zorgde ervoor dat hij opnieuw aan de kant stond. In hoeverre Eiting mee heeft gedaan met alle oefeningen en wanneer hij weer in actie komen, is nog niet bekend.

Ajax speelt zondagmiddag op bezoek bij Sparta Rotterdam, maar de kans lijkt klein dat Eiting dan al van de partij is. Wel zou de middenvelder het ontbrekende puzzelstukje kunnen zijn op het middenveld van Ajax. Trainer Erik ten Hag is nog altijd aan het puzzelen met spelers op het controlerende blok op zijn middenveld.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ondanks alle opmerkingen op A.S heb ik nog niet begrepen wat mensen tegen een type als Eiting hebben, hij is balvaardig en zoekt de aanvallende oplossing.
Vorig seizoen kreeg hij bakken kritiek en in mijn ogen niet terecht.Het verwijt van te traag en teveel balverlies kun je pas maken als het team om hem heen wel normaal functioneert, dat was ook vorig seizoen niet altijd het geval.
0 0
ETM
Benieuwd naar. Leek begin vorig seizoen door Ten Hag gebracht te worden. Begon goed, speelde toen die vrij dramatische pot tegen PSV en daarna gezondheidsproblemen. Hij was er toen misschien niet helemaal klaar voor.
Martinez/ Eiting?
Als TH door wil gaan met de dubbele 6 lijkt dat me niet onlogisch. Eiting is een passer met verdedigend inzicht. Ten Hag heeft hem volgens mij hoog zitten.
Alleen moet die jongen misschien weer van ver komen.
Ik denk dat dit seizoen al te ver gevorderd is, hoe gek dat misschien ook mag klinken, zo vroeg in het seizoen.
Ik denk dat Vd Beek naast Martinez gaat komen. En Alvarez naast Blind achterin. En dat we dan langzaam maar zeker toch met de punt naar achteren gaan spelen in de praktijk. Waarbij Tadic en Ziyech gaan zwerven. Vd Beek als half komt te spelen.
1 0
Minsc
Zolang hij maar op het trainingsveld blijft vind ik het prima. Kan een pass geven maar komt verder vreselijk te kort (vaak balverlies en dan traag omschakelen, kan niet koppen, is fysiek niet in orde, scoort nooit).
1 -2
Babangida83
Van de Beek, Eiting en Ziyech op t middenveld en je wint je CL-groep. Met Alvarez en Blind centraal. Dan wordt iedereen gek getikt met zoveel voetbal op iedere positie. Want Alvarez is me aan de bal ook erg bevallen. Blij dat Eiting terug is. Hopen dat ze dit keer voorzichtig met hem doen.
2 -2
Illegaal
grapjurk... Eiting is traag in rennen en handelen, kan geen man voorbij, kan geen man een bal afpakken, is meester in balletjes breed, is meester in vertragen van het spel door zijn traagheid, wint geen kopduel...

Met alleen aardig voetballen kom je niet mee op het hoogste niveau, Eiting mist alles.
0 -3
Babangida83
Als er iemand geen balletjes breed geeft, dan is het Eiting wel. Ik zou nog even wachten met je conclusie, als ik jou was, anders mis je veel moois.
0 0
geDaante
Jij hebt hem duidelijk nooit in de jeugd gezien, en ook blijkbaar niet in alle wedstrijden in Ajax 1.

Hij oogt wat logjes, maar kan zelfs in de aanval een mannetje voor de gek houden en uitspelen, heeft enorm veel in- en overzicht, zeer intelligent, passt erg goed en ook creatief, zoekt juist de aanvallende oplossing dus diep.

Kopduels hoeft hij helemaal niet te winnen, het is geen CV.

Eiting is 10x beter dan Marin en ook veel beter op het middenveld dan Blind.
1 0
FreddyAX
Met uitzondering van die laatste zin ben ik het met je eens, deze jongen verdiend zeker een kans ik zie hem graag spelen.
0 0
fanforeffer
Hoe ver is Bande ?
0 0
MPAjax
sinds 22 juni weer op het trainingsveld
1 0
ram
75 kilometer.
1 -3
Murtagh
Hopen dat hij het beter doet als marin
0 0
Illegaal
Marin is geen zak waard maar eiting is nog minder
0 -4
FreddyAX
Marin is nu al geen zak meer waard?Dan ben je een kenner!
0 0
Rentokill
Tot zn blessure vorig jaar leek hij Donny in de pikorde voorbij. Ten Hag ziet het lig in m zitten.
4 -2
Pheadrus
Frenkie had ook net zoiets. Geblesseerd, te snel terug gekomen, terugval en daarna een heel hoog niveau gehaald. Hopen dat Eiting dat ook kan.

Ik hoop dat nu de CL is gehaald er veel wordt gerouleerd en het groepje Lang, Eiting, Gravenberch, Traore en Dest veel minuten krijgen.
4 -2
Babangida83
Die moeten de kar gaan trekken de komende jaren. Begrijp zelf overigens niet waarom er zoveel afkeer is over Ekkelenkamp. Vind hem zelf wel goed in de passing en techniek.
0 0
Ajax-Amsterdam
Ben ik blij om. Heb nog steeds veel vertrouwen in, ondanks wta er hier vaak geroepen wordt. Zou van grote waarde kunnen zijn op het huidige middenveld.
3 -2
ajaxfan83
en dan de vraag van hoelang blijf hij fit aangezien dat hij de laatste jaren best wel kampt met blessures
0 0
ram
Gelukkig... hij is niet terug op het trainingsveld van Feyenoord.
0 -2
jaripettersson
Carel in vorm is een grote baas. Een snelle voetballer, ondanks dat gepapegaai hier dat hij traag is. Een voetballer die kort kan combineren en bijdraagt aan aanvallend ajax spel. Wat de beste verdediging is voor een club als ajax. Nu sta je achterin met 2 man centraal en nog een blok van 2 ervoor. Want dat is zo degelijk.. Als ajax potten wil breken dan spelen ze met branie en speelt het spel zich daar helemaal niet af. Sommige mensen denken imho heel erg conservatief. Heel Nederlands, terwijl Ajax een wereldclub is en geen polderende kaaskopclub.
7 -2
Illegaal
Haha een snelle voetballer????? heb jij je bril wel op als Eiting voetbalt.. die is zo traag als de pest in rennen en ook in handelen.... waar was je toen Eiting speelde?
0 -3
petwes
Ik denk niet dat hij trager is dan Schone, en in de korte combinatie vind ik hem zelfs beter. Heel erg intelligente speler ook. Ik denk dat als je hem met Martinez en van de Beek combineert, je een droommiddenveld hebt, alleen daar achter wordt het dan alsnog snel minder.
2 -1
Illegaal
Wat een vergelijking, die mag Schone zijn veters niet eens strikken... weet je er zal geen Italiaanse club zijn die Eiting zou willen contracteren, niet in de serie A en zelfs ook niet in de serie B
0 -2
geDaante
Ja mensen vergeten ongelooflijk snel, zelfs afgelopen seizoen, en het seizoen onder Bosz, met goede voetballers met aanvallende intenties op 6, waarmee Ajax de grootste successen én het meest aantrekkelijk voetbal in twee decennia speelde.

Maar nee, doe nu toch maar ineens twee verdedigers op de 6-en, want dat voelt zo 'veilig'.

Ajax-onwaardig, dat soort gedachtes, en ook fans eigenlijk. Waarom fan van Ajax als je des PSV's denkt?
7 -1
Rentokill
Ja mensen vergeten inderdaad ongelooflijk snel. Zoals geen plan B.
Of reageren overtrokken als een keer wel geanticipeerd wordt op een te verwachten wedstrijdbeeld...
2 -1
geDaante
Geanticipeerd? Dat ging maar net goed tegen Apoel, met zo weinig creativiteit en vernuft, en tempo en aanvalsdrang. Tegen zo’n zwakke tegenstander...

En ik noem Ten Hag toch ook, vorig seizoen? Waarom dan weer zo’n sneertje naar Bosz? Jij mag trouwens kritisch zijn op Bosz en ik niet op Ten Hag? Bosz deed in mijn ogen ook niet alles goed, maar wel heel veel.
0 0
Jehebtnietaltijdbalbezit
Prima reactie.
Misschien iets te subtiel voor sommigen, dat wel.
1 0
geDaante
Subtiel? Hij begint ineens over een heel ander aspect onder Bosz, terwijl ik het puur over de invulling van de 6 heb, zijn reactie slaat dus nergens op.
1 -1
Knalpot
Of als er geen middelen beschikbaar zijn dat je dan zomaar de rest van het jaar met 2 verdedigende '6'en speelt. Maar dat bedoel je denk al in je laatste zin?
0 0
geDaante
Dan heb je dus verschrikkelijk slecht aangekocht, en buiten dat zijn er zat opties voorradig, als je een beetje ballen hebt.
0 0
AFCA.
En wat is ons plan B nu dan? Huntelaar erin gooien en hopen dat er een bal voor zijn voeten valt?
1 0
geDaante
Precies. Frenkie weg n hij probeert datzelfde spelletje zelfs nog te spelen.
0 -1
AFCA.
Net als dat mensen vergeten dat vd Beek meer is dan een simpele loper zoals hij nu misbruikt wordt op 10. In het jaar onder Bosz speelde hij altijd op 6 als hij erin kwam. Dit deed hij zo goed, dat iedereen op AS hier riep dat hij in de EL finale tegen United in de basis moest beginnen ipv Schöne.

En een systeem met één 6 is defensief veel stabieler dan een systeem met twee 6en.
2 -1
FreddyAX
Het sterke punt van van de Beek vind ik zijn diepgang maar dat benut je niet als hij al naast de spits staat en dat gevaar is groot tegen de geparkeerde bus opstellingen.
Van de Beek is zeker geen simpele loper, hij heeft alles wat een moderne middenvelder moet hebben ,goed schot, goede techniek, prima in de combinatie slim in de 16 .

Deze punten komen minder of niet naar voren tegen handbalverdedigingen als er weinig ruimte is.
Dan moet er met veel variatie en snel gespeeld worden,en de wel beschikbare ruimte moet optimaal benut worden.
0 0
Rentokill
Het is maar net hoe de tegenstander wil meevoetballen. Als ze de bus parkeren kun je ze met een 10 beter uit de tent lokken. Maar met een 6 kun je sneller stuktikken. Ik geloof dus niet zo in 1 systeem (een 6 og een 10). Wel in 1 basisspelopvatting (4-3-3).
0 0
FreddyAX
Alles hangt af van de beweging en afwisseling die je voorin hebt, dat kan met een 6 of met een 10.
0 0
AFCA.
Met een 10 uit de tent lokken? Onze 10 staat naast de spits met 5 tegenstanders om zich heen.
Juist met één 6 lok je ze uit de tent. Want de halve spelen dan minder diep
1 0
FreddyAX
Maar ook dat hangt af van de wedstrijd instelling van de tegenstanders, een 5-4-1 opstelling is altijd moeilijk te slechten als men zich niet in de verleiding laat brengen om mee te voetbalen.
Dat gebeurde van de week ook en dan krijg je dit soort prutwedstrijden.

Ajax moet hier wel mee omgaan want dat zal zich veel vaker voordoen, dan helpt het als je snel en ook precies kunt combineren, dat vraagt buiten talent ook tijd,
0 0
geDaante
Mee eens
1 0
Danishdynamite
Vond hem in de jeugd altijd geweldig om te zien, de rust en het inzicht aan de bal is allemaal super! Heeft weinig snelheid maar is voor een 6 ook niet het belangrijkste. Wordt nog een leuke concurrentiestrijd voor de plekjes op het middenveld.
2 -2
Toeschouwer
Was er een tractor op het veld dan
1 -2
Radie125
Snel aanhaken is onze ontbrekende schakel op het midden
4 -3
petwes
Ik denk wel de ontbrekende schakel, maar zal zeker nog spelritme missen.
1 -1
Afcagauke95
Ik hoop op een heerlijke comeback voor deze jongen!
6 -1
AFCA.
Mooi! Carel is de beste 6 in de selectie. Wordt alleen totaal verkeerd gebruikt.
5 -4
Joseph
Blind is met afstand de beste 6, maar wordt ook verkeerd gebruikt. Handelsmerk van ten Hag.
1 -1
AFCA.
Blind is nu beter dan Eiting, maar Blind centraal achterin kun je niet missen vind ik. Staat zo'n beetje altijd goed om het balletje op te vangen, is rustig in de duels en aan de bal, belangrijk in de coaching.
3 0
Knalpot
Op den duur kun je Blind daar best missen maar eerst moeten die andere jongens automatismen met elkaar erin slijpen.
0 0
stefanwillem
Ook Eiting is niet de oplossing. Kan leuk voetballen maar is te traag en verdedigend veel te zwak.
3 -5
Wereld
Idd, ondanks dat ik het hem wel gun, denk ik dat hij niet goed genoeg is (voor de topwedstrijden). Tegen een RKC kan het wel.
Ik weet nog goed hoe simpel hij gepasseerd werd door Pereiro. Niet dat een Blind zoiets niet zou kunnen gebeuren, maar ik denk dat Martinez zich wel beter verweerd had.
1 -3
Adam24
Hij is wel exact het type speler dat we nu missen. Een verbindende speler om maar even met de woorden van Ten Hag te spreken. Opbouwend creatief en goed in korte combinatie. Je wilt denk ik niet tegen Sparta met Alvarez en Martinez op het middenveld spelen.
1 -1
Knalpot
Waarom niet? Is Sparta nu ineens klassen beter dan Apoel ofzo? Die gaatjes voorin komen er wel als je dan steeds de bal snel terug herovert en hem geeft aan een 'creatieve' dan lijkt mij dat er niet veel aan de hand is met dit combo.
0 0
Bky
Carel kan met zijn voetballend vermogen de missing link zijn op het middenveld.

Dan moet hij wel zijn niveau van voor zijn blessure aantikken.
5 -1
AJAXAFC1
Hopelijk kan careltje snel zijn niveau opkrikken en zijn blessure verleden achter zich laten dan zie ik voor hem een mooie rol op het middenveld
4 0
Ajaxmax
Je ziet het goed. Kan topper worden, maar maakt hij de laatste stap en krijgt hij speeltijd. Ik ben bang dat er iets teveel gekocht is,
0 0