Álvarez legt bijnaam 'El Machin' uit: 'Nergens bang voor'

BartVeenstra, 31-08-2019 om 08:45, 8467 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Edson Álvarez werd door zijn vrienden en broers - met wie hij op straat voetbalde - al El Machin genoemd. In gesprek met de NOS legt de Mexicaan uit hoe hij precies aan die bijnaam gekomen is.

De bijnaam El Machin heeft Álvarez niet zomaar gekregen. 'Dat komt nog van toen ik klein was', zegt hij. 'Ik speelde met mijn vrienden en broers op straat. Ze noemden me zo omdat ik nergens bang voor was, ook al speelde ik tegen oudere jongens.'

Álvarez stond afgelopen woensdag voor het eerst sinds zijn komst bij Ajax in de basis. Hij beloonde zijn basisdebuut met de ongelooflijk belangrijke openingstreffer tegen APOEL Nicosia. Het vieren van zijn treffer deed hij door - zoals Memphis Depay ook altijd doet - zijn vingers in zijn oren te doen. 'Dat heb ik altijd gedaan. Ik vind het een leuk gebaar. Het betekent veel voor me en ik doe het altijd.'

De Mexicaan is regelmatig fietsend door Amsterdam te spotten. Met andere woorden: ook buiten het veld vermaakt hij zich prima. 'Ik was binnen twee dagen al verliefd op de stad en de mensen', spreekt hij lovend over de hoofdstad van Nederland.

'Die quote is viral gegaan in Mexico'

Journalist Daniel Reyes van de Mexicaanse tv-zender Claro Sports legt uit hoe Álvarez reageerde op zijn eerste doelpunt en zijn basisdebuut voor Ajax. 'Hij was zo ontzettend blij. Hij zei tegen mij dat hij het van de straat in Mexico tot de Champions League had geschopt. Die quote is viral gegaan in Mexico. Sowieso was hij na woensdag overal te zien en te horen. Hij komt van Club América, de grootste club in Mexico. Alle ogen waren al op hem gericht toen hij naar Ajax ging en na zijn goal in de Champions League nog meer.'

Volgens Reyes beschikt Álvarez bovendien over het juiste karakter. 'Hij is heel aardig, heel bescheiden en nederig. Sommige spelers willen zo min mogelijk met media praten en hebben weinig contact. Hij neemt altijd de tijd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MPAjax
martinez en alvarez zijn de revelaties dit jaar
1 0
PetrusKeizer
die jongen laat zich in t veld absoluut niet gek maken, dat zie je meteen. Wat ik vooral dacht te zien is dat hij goed gevoel voor positie heeft en aanvoelt welke kant t spel opgaat. Dat zijn hele belangrijke eigenschappen voor n ajaxspeler.
0 0
JanBiesbos
Klopt heb hele wedstrijd nog een keer terug gekeken en je ziet hem de vrije ruimte inkomen, btw Ziyech had bijna geen balverlies en ik vond ons niet slecht spelen. Tadic was wAt slordig en had die bal erin moeten lopen van Ziyech.
0 0
TheTruth
Goed dat we de laatste jaren geen zwakke jongens meer hebben zoals onder de Boer. Geen jongens geen duels durven aan te gaan en geen verwende spelers die echt lijken alsof ze niet willen.
0 0
Babangida83
Ik begin dit in meerdere opzichten een echte Ajax- speler te vinden.
1 0
korem
Je ziet aan deze jongen na 1.5 wedstrijd al dat het geen miskoop is ! Dit is een jongen die kan voetballen en aan alles eromheen zie je dat hij het gaat maken, zelfverzekerd maar oh zo trots dat hij in de volle arena champions league speelt.
3 0
Redrum
Het is vooral zijn mentaliteit die nu opvalt. Hij is inderdaad echt trots om voor Ajax te mogen spelen en je weet bij deze jongen zeker dat hij alles zal geven tijdens een wedstrijd. Hij is misschien niet de meest verfijnde voetballer, maar tot nu toe lijkt het ook zeker geen prutser te zijn. Zo'n jongen is absoluut een aanwinst voor Ajax. Net als Martinez trouwens, wat echt een weergaloze aankoop is. Die jongen heeft mentaliteit en hij kan ook nog eens heel goed voetballen. Dat ze deze kerel voor 7,5 miljoen konden oppikken is echt een werelddeal.
3 0
Ajacied33
Prachtige vent ,mag m nu al. Er was iemand hier op AS die zich druk maakte om hoe hij juichte, nou hier is je antwoord. Hij vind het gewoon leuk, geen bijbedoelingen, niks. Die jongen zelf is nederig en bescheiden lees ik dus. Al stopt ie een banaan in zijn oor, boeiend
6 0
Voetbalverstand
Nu al fan van deze jongen! ga zo door topper!
2 0
Sanalologo
Volgens mij is Ajax nu al een grotere club in mexico dan PSV.
6 0
Redrum
Volgens mij is Ajax in elk land ter wereld een grotere club dan psv.
2 0
AFCAMM
Dat Lozano daar (niet op de beste manier) weg is gegaan is natuurlijk ook in Ajax’ voordeel, wat dat betreft.
0 0
Redrum
Dat, en het feit da psv gewoon niet om aan te gluren is. Die Mexicanen willen ook wel eens leuk voetbal zien. Wat dat betreft zijn ze dolblij dat er nu een Mexicaan bij Ajax zit.
0 0
mvdk
Niet alleen in Mexico. Dat is Ajax over de hele wereld.
3 0
Redrum
De status die Ajax in het buitenland heeft zal door psv nooit geëvenaard worden. Al kopen ze nog 5 Mexican en Japanners, de echte liefhebbers kijken liever naar Ajax. Afgelopen donderdag zagen we daar weer een mooi voorbeeld van. Ik denk dat er misschien 100 man op kwam dagen om het grote psv te zien spelen.
0 -1
JariHeijden
PSV kan idd niet tippen aan de uitstraling van Ajax. Maar ik denk dat PSV in het buitenland Feyenoord allang voorbij is. In Nederland niet, maar buiten de grenzen is PSV een stukje groter dan de Rotterdamse havenclub
0 0
Redrum
Dat denk ik wel ja. SImpelweg door het feit dat zij wel elk jaar in Europa acteren en Feyenoord vaker niet dan wel meespeelt tegenwoordig. Hun spel zal echter nog steeds geen enkele aandacht trekken in het buitenland. Ik heb donderdag weer even zitten kijken, het was gewoon verschrikkelijk. Zo traag, zo simpel, zo voorspelbaar, zo totaal gebaseerd op individuele acties en geluk. Geen reet aan om naar te kijken. En ja Feyenoord, iedereen onder de 20 in het buitenland kent die club waarschijnlijk niet eens.
0 0
Ajacied33
Mooi wat je zegt, ik was afgelopen zomervakantie op vakantie in Z Korea en had weleens het uitshirt van vorig seizoen aan. HET uitshirt zou ik eigenlijk moeten zeggen. Overal werd ik wel nageroepen door pubers en jongeren, allemaal "hey Ajax", was wel grappig om te zien. Sommigen konden het niet laten om "Son en Tottenham" in 1 zin te roepen. Daar moet je ook tegen kunnen, ik was tenslotte in het land van Son. Ik ben vaker nageroepen om onze magische Ajax shirt, ook in Z Amerika bijvoorbeeld. Ajax is vele malen groter als PSV in het buitenland
1 0
Redrum
Ja altijd mooi is dat he. Ajax is gewoon een legendarische club met heel veel aanzien in de wereld. Door onze successen, maar ook vooral door onze manier van voetballen en de grote hoeveelheid topvoetballers die wij opgeleid hebben. Afgelopen seizoen hebben wij die status van legendarische club opnieuw bevestigd, door bijna het onmogelijke te presteren. Een club als psv heeft geen enkele naam in het buitenland. Er is echt geen hond die het nog over het psv van '88 heeft.
0 0
CL=5
en de basis van dat Pisvee bestond uit ex ajacieden
0 0
RaynoFischer
Viel mij op aan wat Mexicaanse reacties dat ze blij waren dat Edson naar Ajax ging en niet naar PSV ;)
1 0
mvdk
Hij heeft in ieder geval alvast laten zien dat hij kan koppen;-). De Ligt was daarmee vaak belangrijk.
5 0
Truth
Tot nu toe, mooie speler! Technisch misschien niet echt een hoogvlieger, maar sowieso echt een strijder. Denk dat wij er, mits hij goed gebruikt wordt, nog goed van kunnen genieten!
2 0