Brobbey maakte nog geen keuze over interlandcarrière

JesseTH, 30-08-2019 om 23:05, 13042 views, Goal ; Sportsworldghana |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Brian Brobbey sluit nog niet uit dat hij zijn interlands voor Ghana gaat spelen. De spits uit de Ajax-jeugd heeft zowel Nederlands als Ghanees bloed en gaat erover nadenken wanneer beide landen hem in de toekomst willen binden.

'Ik ben geboren en getogen in Nederland, maar ik voel me ook Ghanees', citeert Goal de spits uit een interview met Sportsworldghana. 'Als ik in de toekomst de kans krijg om te kiezen tussen beide nationale teams, dan zal ik er heel goed over nadenken voor ik een besluit neem. Het zou een mooie mogelijkheid zijn om voor de Black Stars te spelen.'

In het verleden kwam Brobbey enkel uit voor de jeugdteams van Oranje en tijdens die duels maakte hij volop doelpunten. Het hoogste jeugdteam waarvoor hij speelde was Oranje Onder 17. Maar liefst 24 keer kwam hij voor die ploeg uit, waarbij hij zestien goals maakte.

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Ik heb in Ghana gevoetbald. Niet de beste velden, maar wel retecool! Weet trouwens niet of hij daar de selectie haalt, er zijn vreselijk veel goede voetballers en hoeven dus niet per se buiten de grenzen te kijken.
0 0
4-3-3
Lijkt me verstandig dat hij zo lang mogelijk wacht. Hij is in de luxe positie om te kiezen waar hij het meeste kan spelen, hij zou dom zijn om dat niet te doen.
Voor al die mensen die zo schaamteloos kortzichtig aan het haten zijn:
Misschien moeten jullie je eens afvragen WAAROM deze jongens zich niet thuisvoelen in Nederland. Volgens mij komt dat namelijk onder andere door al die trieste figuren hier, die mensen met een ander kleurtje zo ontzettend graag de schuld geven van hun eigen problemen. Stakkers dat 't zijn.
0 -2
ambtenaar
Wat lul je nou dom joh.
Waar staat dat hij zich niet thuis voelt ?
1 0
Minsc
Kiezen voor Ghana = Nederlands paspoort inleveren.
0 0
Dennis1964
Jij hebt een probleem
0 0
Jelephi
Lees je reactie nog eens en verwijder hem dan.
0 -1
Jelephi
Kiezen voor een land waar je niet opgroeit en geen opleiding hebt genoten.

Voor sommigen op AS ben ik dan schijnbaar racistisch maar ik blijf het vreemd en lichtelijk onbeschoft vinden.
3 0
Rockpotje
Volgens mij overweegt Brobbey helemaal niet om Ghana boven Nederland te verkiezen, hij dekt zich alleen in voor als hij het Nederlands elftal niet haalt. Het zou een beetje lullig zijn als hij nu verkondigt niet mets Ghana te hebben en over vijf jaar vraagt om voor het nationaal elftal uit te komen. Desalniettemin kan hij zich prima Ghanees voelen als zijn ouders uit Ghana komen (weet ik niet honderd procent zeker). Als ik ergens anders was geboren hadden mijn ouders daar ook Oranje gevolgd en had ik ook een band met het Nederlands elftal gehad dat is voor de meeste Nederlanders niet anders denk ik. En zouden wij niet juichen voor Marco Asensio als hij in Oranje zou spelen?

Het is natuurlijk absurd om te stellen dat een sporter iets terug moet doen voor zijn of haar land, zoals sommigen van jullie hier suggereren. Iedere Nederlander is vrij om te gaan en staan waar hij/zij wil, als je maar je belasting betaalt en je aan de wet houdt, maar omdat je werkt in een branch met een sterk nationalistisch gevoel ben je opeens van alles verplicht.

Persoonlijk maak ik me meer zorgen om het achterliggende gevoel voor spelers, voornamelijk met een Marokkaanse of Turkse achtergrond, die niet voor het Nederlands elftal uit willen komen. Veel jongens zijn ondertussen derde generatie, maar voelen zich desondanks niet Nederlander. Een pijnlijke segregatie die door de hele samenleving te zien is. Des te pijnlijker is het dat een potentieel rolmodel voor verbroedering als Ziyech die segregatie enkel bevestigt. Ik kan me ook niet aan het gevoel onttrekken dat de extra stappen die Ziyech heeft moeten zetten om geaccepteerd te worden als een uitmuntende voetballer door hem worden opgevat als een teken van onderhuids racisme. En dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Het valt te hopen dat bij de volgende generatie voetballers een aantal jongens zitten die wel voor die verbroedering kunnen zorgen, want de voorbeeldrol van voetballers op de jeugd is gigantisch.
3 0
Rood Gevaar
ik blijf me verbazen dat in dit land alles voor de allochtone Nederlander geregeld wordt.
is er maar sprake van 2% discriminatie dan begint het 18.00 uur journaal ermee.
Maar toch voelen ze zich niet Nederlander genoeg om bij zulke beslissingen voor Nederland te kiezen.
En het niet niet alleen in dit geval, ook met Marokkaanse Nederlanders of Turkse Nederlanders.
Nederland is goed genoeg, als ze het kunnen gebruiken om er beter van te worden.
3 -2
MPAjax
nieuws heeft controversieële onderwerpen nodig om kijkcijfers te genereren
0 0
Rockpotje
Het zou nog veel vreemder worden als je mensen dingen gaat ontzeggen gebaseerd op hun afkomst. Dat is weleens een paar keer gebeurd in onze geschiedenis en dat zien we nog steeds als de grootste misstanden van de vorige eeuw. Waarom mag je alleen hier wonen als je een nationalist bent? Ik ben voor het Nederlands elftal en voel me Nederlander, maar als ik positie in een ander land aangeboden krijg ben ik waarschijnlijk weg. Moet ik dan mijn studiefinanciering en de kinderbijslag van mijn ouders terugbetalen?
2 0
FissaDeGekste
Voor alle mensen die vinden dat jongens als Brobbey 'iets terug moeten geven' aan Nederland zeg ik; die gozer gaat op zijn 35e meer belasting betaald hebben dan dit hele forum bij elkaar. Dat is voldoende teruggeven lijkt me. Laten we mensen aub vrij laten in hun keuze voor welk landenteam ze uit willen komen!
1 -4
Aspers73
Hij heeft in verhouding net zoveel betaald als ik hoor, een normale Nederlander. Dus dit slaat nergens op.
1 -1
AjaciedRK
Eerst presteren op senioren niveau voordat je aan een keuze kan gaan denken. Vermoeiende discussie iedere keer.
1 0
Cello
Ik denk, dat we eigenlijk via de FIFA al de regel moeten invoeren, dat wanneer je in de jeugd al voor een vertegenwoordigend elftal van een land hebt gespeeld, je keuze vaststaat.

Zullen sommigen wel roepen dat het om één of andere reden oneerlijk is....dat zal wel!. Wat ook oneerlijk is is dat je wel alle mogelijkheden aangrijpt om jezelf verder te ontwikkelen bij een land en dan als puntje bij paaltje komt toch anders kiest. Dan kunnen ze beter alle energie en tijd steken in de ontwikkeling van talent dat wel uiteindelijk voor het grote Oranje wil uitkomen en niet slechts de vertegenwoordigende jeugdelftallen. Gewoon kiezen, ookal is het op jonge leeftijd. Je weet namelijk al heel lang en heel jong waar je hart ligt.

Dus ja ik ben daar wel een voorstander van dat het moment van kiezen heel veel eerder plaats gaat vinden. En is d ekeuze moeilijk of kan iemand gewoonweg, door wat voor reden dan ook, nog geen keuze maken....... dan ook niet selecteren voor een vertegenwoordigend KNVB jeugdelftal.
Kunnen ze altijd nog voor dat land van hun voorouders in vertegenwoordigende jeugdelftallen gaan spelen. En als de regels het toelaten dan daarna nog eens voor Oranje kiezen....al ben ik daar geen voorstander van, ik vind dat die gassies al op jonge leeftijd gewoon moeten kiezen, je weet wat je hart je ingeeft, ja ook als je jong bent!.
3 -3
ajaxmachtig
Ik hoop dat jij heel jong bent of bezopen was. Dit is namelijk een van de domste posts die ik ooit heb gelezen.
3 -3
jaripettersson
Wat een slecht verhaal dit.
2 -1
Dennis1964
2x gelezen maar begrijp het nog niet
2 0
afcas
Dus je bent tot je 18e niet in staat om te stemmen over wat je belangrijk vindt, maar moet wel deze beslissing maken? Dan ook stemrecht verlagen naar een leeftijd van 12 denk?
5 0
MarLuuk76
Stemrecht is overated. Voor ieder mens is er een lollie met een ander smaakje. Om zogenaamd je mening te geven. Maar het is gewoon verdeel en heers meer niet. Al decenia lang links rechts en midden aan de macht. Nergens is er iemand echt beter van geworden. En nee ik verhuis niet want ik vind Nederland een mooi land, ondanks de schijn dat je eens in de 4 jaar iets te vertellen hebt.
0 0
Cupmetgroteoren
Hij zegt erbij dat als je nog niet kunt kiezen dat je dan ook nog geen keuze hoeft te maken. Dus zo onlogisch is het verhaal niet.
1 0
diamanti
Wat vinden jullie er trouwens van dat Ted-Jan Bloemen schaatst voor Canada terwijl hij zijn schaatsopleiding in Nederland heeft genoten?
2 -1
trodat4030
Of pakweg Idrissi die voor Marokko kiest, kraaide geen haan naar. Zo selectief zijn we hier dus.
0 0
Juichtoon
Dat was toen het begin. Inmiddels lijkt het structureel te worden. Dan is een discussie hierover op z'n plaats.
0 0
Cello
Is ook alleen maar grotendeels doordat hij in NL telkenmale buiten de selectie viel. En destijds terecht overigens, omdat de prestatie's gewoon niet goed waren.
1 0
afcas
Maar in je andere reactie zeg je dat ze op jonge leeftijd al moeten kiezen omdat ze anders "profiteren" van de opleiding hier?
1 0
trodat4030
Dat is ook 1 van de dingen die de mens onderscheid van het dierenrijk, hypocrisie.
0 0
diamanti
Kies lekker waar jij je goed bij voelt jongen, ik slaap er niet minder om.
4 -1
Joseph
Moet duidelijk iets in de regels veranderen, heel vreemd dat je voor een land uit mag komen waar je niet geboren bent en waar je nooit geleefd hebt. 1 van de 2 moet toch minstens het geval zijn.
1 0
ISajax
Het is toch logisch wat zo’n jongen zegt. Los van alle sentimenten. Hij heeft nog geen seconde in het eerste gespeeld en misschien, als alles tegen zit ,speelt hij straks bij een Utrecht. Dan komt het Nederlands elftal niet langs en dan kom je toch een stuk moeilijker aan een interlandloopbaan bij Ghana (als eventuele tweede optie) als je op jonge leeftijd al zegt dat je niet voor Ghana wilt spelen.
1 0
Murtagh
De oikofobie is duidelijk toegeslagen in het nederlandse voetbal ze willen niet meer voor hun eigen land spelen
1 0
daancruijff14
Hou je rustig Thierry
0 0
Deepblue
Is blijkbaar niet hun eigen land.
Prima dan, zit niet te wachten op een vreemdelingen legioen.
2 0
MPAjax
tweede nationaliteit maakt dat hij mag kiezen dus kiest hij maar mijn voorkeur zou zijn dat hij voor Nederlandse elftal speelt
0 0
Eastwood
Man man, wat een hype is dat bij die gasten. In Nederland hebben ze de beste faciliteiten om topvoetballer te worden. Maar als ze dan in aanmerking komen voor een interlandcarrière, is Nederland ineens niet meer zo belangrijk?
2 -1
Juichtoon
Dus als je in het ziekenhuis komt word je behandeling betaald door de Nederlanders. En die betalen net zolang totdat je beter bent. Maar je wilt niet voor ons voetballen.
Het is mij geheel duidelijk.
4 -7
EWJM
Uhm, iedereen betaald mee aan die behandelingen. Ook die zogenaamde 'buitenlander' zelf. Dus heeft diegene net zoveel recht op medisch als elke andere Nederlander. Waarom zou die minder recht daarop hebben volgens jou?
1 0
trodat4030
Dat doen ze ook voor Ali hier om de hoek, moet die ook voor Oranje voetballen dan? Hij kan er welleswaar geen reet van, maar he, buiten dat je gewoon verzekerd bent en je die verzekering zelf betaald met geld dat je zelf verdiend, je moet wel voor Oranje voetballen als je die behandeling wil verdienen in de ogen vd Nederlanders.. Toch? Zoiets? Wat een gelul.
1 0
Ajaxxxisdebeste
Geboren en getogen in Nederland, maar speel liever voor land waar ik nooit kom.
3 0
Ajaxbrl
Zou voor Nederland gaan, welke echte spits hebben we nou?
2 -1
036AFCA97
Malen, Redan, Boadu, Zirkzee en misschien Sam Lammers.
1 0