Brobbey maakte nog geen keuze over interlandcarrière

JesseTH, 30-08-2019 om 23:05, 11531 views, Goal ; Sportsworldghana |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Brian Brobbey sluit nog niet uit dat hij zijn interlands voor Ghana gaat spelen. De spits uit de Ajax-jeugd heeft zowel Nederlands als Ghanees bloed en gaat erover nadenken wanneer beide landen hem in de toekomst willen binden.

'Ik ben geboren en getogen in Nederland, maar ik voel me ook Ghanees', citeert Goal de spits uit een interview met Sportsworldghana. 'Als ik in de toekomst de kans krijg om te kiezen tussen beide nationale teams, dan zal ik er heel goed over nadenken voor ik een besluit neem. Het zou een mooie mogelijkheid zijn om voor de Black Stars te spelen.'

In het verleden kwam Brobbey enkel uit voor de jeugdteams van Oranje en tijdens die duels maakte hij volop doelpunten. Het hoogste jeugdteam waarvoor hij speelde was Oranje Onder 17. Maar liefst 24 keer kwam hij voor die ploeg uit, waarbij hij zestien goals maakte.

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Ik heb in Ghana gevoetbald. Niet de beste velden, maar wel retecool! Weet trouwens niet of hij daar de selectie haalt, er zijn vreselijk veel goede voetballers en hoeven dus niet per se buiten de grenzen te kijken.
0 0
4-3-3
Lijkt me verstandig dat hij zo lang mogelijk wacht. Hij is in de luxe positie om te kiezen waar hij het meeste kan spelen, hij zou dom zijn om dat niet te doen.
Voor al die mensen die zo schaamteloos kortzichtig aan het haten zijn:
Misschien moeten jullie je eens afvragen WAAROM deze jongens zich niet thuisvoelen in Nederland. Volgens mij komt dat namelijk onder andere door al die trieste figuren hier, die mensen met een ander kleurtje zo ontzettend graag de schuld geven van hun eigen problemen. Stakkers dat 't zijn.
0 -2
ambtenaar
Wat lul je nou dom joh.
Waar staat dat hij zich niet thuis voelt ?
1 0
Minsc
Kiezen voor Ghana = Nederlands paspoort inleveren.
0 0
Dennis1964
Jij hebt een probleem
0 0
Jelephi
Lees je reactie nog eens en verwijder hem dan.
0 -1
Jelephi
Kiezen voor een land waar je niet opgroeit en geen opleiding hebt genoten.

Voor sommigen op AS ben ik dan schijnbaar racistisch maar ik blijf het vreemd en lichtelijk onbeschoft vinden.
3 0
Rockpotje
Volgens mij overweegt Brobbey helemaal niet om Ghana boven Nederland te verkiezen, hij dekt zich alleen in voor als hij het Nederlands elftal niet haalt. Het zou een beetje lullig zijn als hij nu verkondigt niet mets Ghana te hebben en over vijf jaar vraagt om voor het nationaal elftal uit te komen. Desalniettemin kan hij zich prima Ghanees voelen als zijn ouders uit Ghana komen (weet ik niet honderd procent zeker). Als ik ergens anders was geboren hadden mijn ouders daar ook Oranje gevolgd en had ik ook een band met het Nederlands elftal gehad dat is voor de meeste Nederlanders niet anders denk ik. En zouden wij niet juichen voor Marco Asensio als hij in Oranje zou spelen?

Het is natuurlijk absurd om te stellen dat een sporter iets terug moet doen voor zijn of haar land, zoals sommigen van jullie hier suggereren. Iedere Nederlander is vrij om te gaan en staan waar hij/zij wil, als je maar je belasting betaalt en je aan de wet houdt, maar omdat je werkt in een branch met een sterk nationalistisch gevoel ben je opeens van alles verplicht.

Persoonlijk maak ik me meer zorgen om het achterliggende gevoel voor spelers, voornamelijk met een Marokkaanse of Turkse achtergrond, die niet voor het Nederlands elftal uit willen komen. Veel jongens zijn ondertussen derde generatie, maar voelen zich desondanks niet Nederlander. Een pijnlijke segregatie die door de hele samenleving te zien is. Des te pijnlijker is het dat een potentieel rolmodel voor verbroedering als Ziyech die segregatie enkel bevestigt. Ik kan me ook niet aan het gevoel onttrekken dat de extra stappen die Ziyech heeft moeten zetten om geaccepteerd te worden als een uitmuntende voetballer door hem worden opgevat als een teken van onderhuids racisme. En dat is natuurlijk een kwalijke zaak. Het valt te hopen dat bij de volgende generatie voetballers een aantal jongens zitten die wel voor die verbroedering kunnen zorgen, want de voorbeeldrol van voetballers op de jeugd is gigantisch.
3 0
Rood Gevaar
ik blijf me verbazen dat in dit land alles voor de allochtone Nederlander geregeld wordt.
is er maar sprake van 2% discriminatie dan begint het 18.00 uur journaal ermee.
Maar toch voelen ze zich niet Nederlander genoeg om bij zulke beslissingen voor Nederland te kiezen.
En het niet niet alleen in dit geval, ook met Marokkaanse Nederlanders of Turkse Nederlanders.
Nederland is goed genoeg, als ze het kunnen gebruiken om er beter van te worden.
3 -2
MPAjax
nieuws heeft controversieële onderwerpen nodig om kijkcijfers te genereren
0 0
Rockpotje
Het zou nog veel vreemder worden als je mensen dingen gaat ontzeggen gebaseerd op hun afkomst. Dat is weleens een paar keer gebeurd in onze geschiedenis en dat zien we nog steeds als de grootste misstanden van de vorige eeuw. Waarom mag je alleen hier wonen als je een nationalist bent? Ik ben voor het Nederlands elftal en voel me Nederlander, maar als ik positie in een ander land aangeboden krijg ben ik waarschijnlijk weg. Moet ik dan mijn studiefinanciering en de kinderbijslag van mijn ouders terugbetalen?
2 0
FissaDeGekste
Voor alle mensen die vinden dat jongens als Brobbey 'iets terug moeten geven' aan Nederland zeg ik; die gozer gaat op zijn 35e meer belasting betaald hebben dan dit hele forum bij elkaar. Dat is voldoende teruggeven lijkt me. Laten we mensen aub vrij laten in hun keuze voor welk landenteam ze uit willen komen!
1 -4
Aspers73
Hij heeft in verhouding net zoveel betaald als ik hoor, een normale Nederlander. Dus dit slaat nergens op.
1 -1
AjaciedRK
Eerst presteren op senioren niveau voordat je aan een keuze kan gaan denken. Vermoeiende discussie iedere keer.
1 0
Cello
Ik denk, dat we eigenlijk via de FIFA al de regel moeten invoeren, dat wanneer je in de jeugd al voor een vertegenwoordigend elftal van een land hebt gespeeld, je keuze vaststaat.

Zullen sommigen wel roepen dat het om één of andere reden oneerlijk is....dat zal wel!. Wat ook oneerlijk is is dat je wel alle mogelijkheden aangrijpt om jezelf verder te ontwikkelen bij een land en dan als puntje bij paaltje komt toch anders kiest. Dan kunnen ze beter alle energie en tijd steken in de ontwikkeling van talent dat wel uiteindelijk voor het grote Oranje wil uitkomen en niet slechts de vertegenwoordigende jeugdelftallen. Gewoon kiezen, ookal is het op jonge leeftijd. Je weet namelijk al heel lang en heel jong waar je hart ligt.

Dus ja ik ben daar wel een voorstander van dat het moment van kiezen heel veel eerder plaats gaat vinden. En is d ekeuze moeilijk of kan iemand gewoonweg, door wat voor reden dan ook, nog geen keuze maken....... dan ook niet selecteren voor een vertegenwoordigend KNVB jeugdelftal.
Kunnen ze altijd nog voor dat land van hun voorouders in vertegenwoordigende jeugdelftallen gaan spelen. En als de regels het toelaten dan daarna nog eens voor Oranje kiezen....al ben ik daar geen voorstander van, ik vind dat die gassies al op jonge leeftijd gewoon moeten kiezen, je weet wat je hart je ingeeft, ja ook als je jong bent!.
3 -3
ajaxmachtig
Ik hoop dat jij heel jong bent of bezopen was. Dit is namelijk een van de domste posts die ik ooit heb gelezen.
3 -3
jaripettersson
Wat een slecht verhaal dit.
2 -1
Dennis1964
2x gelezen maar begrijp het nog niet
2 0
afcas
Dus je bent tot je 18e niet in staat om te stemmen over wat je belangrijk vindt, maar moet wel deze beslissing maken? Dan ook stemrecht verlagen naar een leeftijd van 12 denk?
5 0
MarLuuk76
Stemrecht is overated. Voor ieder mens is er een lollie met een ander smaakje. Om zogenaamd je mening te geven. Maar het is gewoon verdeel en heers meer niet. Al decenia lang links rechts en midden aan de macht. Nergens is er iemand echt beter van geworden. En nee ik verhuis niet want ik vind Nederland een mooi land, ondanks de schijn dat je eens in de 4 jaar iets te vertellen hebt.
0 0
Cupmetgroteoren
Hij zegt erbij dat als je nog niet kunt kiezen dat je dan ook nog geen keuze hoeft te maken. Dus zo onlogisch is het verhaal niet.
1 0
diamanti
Wat vinden jullie er trouwens van dat Ted-Jan Bloemen schaatst voor Canada terwijl hij zijn schaatsopleiding in Nederland heeft genoten?
2 -1
trodat4030
Of pakweg Idrissi die voor Marokko kiest, kraaide geen haan naar. Zo selectief zijn we hier dus.
0 0
Juichtoon
Dat was toen het begin. Inmiddels lijkt het structureel te worden. Dan is een discussie hierover op z'n plaats.
0 0
Cello
Is ook alleen maar grotendeels doordat hij in NL telkenmale buiten de selectie viel. En destijds terecht overigens, omdat de prestatie's gewoon niet goed waren.
1 0
afcas
Maar in je andere reactie zeg je dat ze op jonge leeftijd al moeten kiezen omdat ze anders "profiteren" van de opleiding hier?
1 0
trodat4030
Dat is ook 1 van de dingen die de mens onderscheid van het dierenrijk, hypocrisie.
0 0
Koningtoto
Ook niet netjes.
1 0
diamanti
Kies lekker waar jij je goed bij voelt jongen, ik slaap er niet minder om.
4 -1
Koningtoto
Blijkbaar is er wat aan te passen bij AS. Mag ik jullie vriendelijk verzoeken om de notificatie bij een reactie weer te herintroduceren?
1 0
Joseph
Moet duidelijk iets in de regels veranderen, heel vreemd dat je voor een land uit mag komen waar je niet geboren bent en waar je nooit geleefd hebt. 1 van de 2 moet toch minstens het geval zijn.
1 0
Koningtoto
Zeker als je de jeugdelftallen hebt doorlopen. Ik vind dat echt een minachting tot en met.
3 0
ISajax
Het is toch logisch wat zo’n jongen zegt. Los van alle sentimenten. Hij heeft nog geen seconde in het eerste gespeeld en misschien, als alles tegen zit ,speelt hij straks bij een Utrecht. Dan komt het Nederlands elftal niet langs en dan kom je toch een stuk moeilijker aan een interlandloopbaan bij Ghana (als eventuele tweede optie) als je op jonge leeftijd al zegt dat je niet voor Ghana wilt spelen.
1 0
Murtagh
De oikofobie is duidelijk toegeslagen in het nederlandse voetbal ze willen niet meer voor hun eigen land spelen
1 0
daancruijff14
Hou je rustig Thierry
0 0
Deepblue
Is blijkbaar niet hun eigen land.
Prima dan, zit niet te wachten op een vreemdelingen legioen.
2 0
MPAjax
tweede nationaliteit maakt dat hij mag kiezen dus kiest hij maar mijn voorkeur zou zijn dat hij voor Nederlandse elftal speelt
0 0
Eastwood
Man man, wat een hype is dat bij die gasten. In Nederland hebben ze de beste faciliteiten om topvoetballer te worden. Maar als ze dan in aanmerking komen voor een interlandcarrière, is Nederland ineens niet meer zo belangrijk?
2 -1
Juichtoon
Dus als je in het ziekenhuis komt word je behandeling betaald door de Nederlanders. En die betalen net zolang totdat je beter bent. Maar je wilt niet voor ons voetballen.
Het is mij geheel duidelijk.
4 -7
EWJM
Uhm, iedereen betaald mee aan die behandelingen. Ook die zogenaamde 'buitenlander' zelf. Dus heeft diegene net zoveel recht op medisch als elke andere Nederlander. Waarom zou die minder recht daarop hebben volgens jou?
1 0
trodat4030
Dat doen ze ook voor Ali hier om de hoek, moet die ook voor Oranje voetballen dan? Hij kan er welleswaar geen reet van, maar he, buiten dat je gewoon verzekerd bent en je die verzekering zelf betaald met geld dat je zelf verdiend, je moet wel voor Oranje voetballen als je die behandeling wil verdienen in de ogen vd Nederlanders.. Toch? Zoiets? Wat een gelul.
1 0
AFCAU
Hahaha, dit meen je niet toch?
5 -4
Juichtoon
Sorry moest minnetje zijn. Tuurlijk wel, gaat inmiddels de spuigaten uitlopen met al die jongens die niet voor Nederland willen spelen.
Samenleving is kan alleen bestaan in een samenhangende cultuur. Je snapt dat dit een uitwas is. Op puur individueel niveau snap ik jou en Brobbey wel, maar voor het collectief, tenminste als je verder wilt als geheel, niet en daar gaat mijn opmerking over.
2 -4
AFCAU
Ik begrijp je, maar je hele vergelijking slaat echt nergens op. Maw moet je zo’n jongens dood laten gaan/ziek laten zijn, omdat ze niet kiezen voor Oranje. Wtf :/
3 -3
Juichtoon
Je zegt het goed. Wij zouden onze laatste cent ervoor over hebben om hem te redden in dit voorbeeld en in de praktijk gebeurt dit elke dag. Alleen voor ons land uitkomen wil hij niet.
En de voorbeelden zijn natuurlijk eindeloos. Hetzelfde geldt voor zijn opleiding. Hij kan hier bijna gratis dokter worden bv. Betaald door de Nederlanders. Maar hij wil niet voor ons land uitkomen. Discussie hierover is zeker nodig.
0 -1
AFCAU
‘Bijna gratis dokter worden’ haha, tja. Jij hebt blijkbaar geld als water.
1 0
EWJM
"Wij zouden onze laatste cent ervoor over hebben"
"Hij kan hier bijna gratis dokter worden bv. Betaald door de Nederlanders. "
WTF. Hij is zelf ook gewoon Nederlander he?! Jezus, ben je dan zo echt ontzettend simpel dat je iemand die er niet uit ziet als jouw beeld van een Nederlander (bv. door huidskleur) niet als Nederlander beschouwt? Is dat het?

Hij is dus gewoon Nederlander, en hij betaalt ook gewoon belasting (en waarschijnlijk zelfs meer dan de gemiddelde Nederlander, omdat hij meer dan gemiddeld verdient).

(en dan heb ik het er nog niet eens over dat iedereen zorgverzekering en studiekosten zelf betaald...)
1 0
Koningtoto
Hij zegt in mijn bescheiden opinie het volgende: Je wil wel alle voordelen van onze maatschappij, dus de zorg en welzijn. Maar als er iets terug gevraagd wordt, kies je voor het land, waar je totaal geen band mee kan hebben. Mijn voorouders zijn Duits en Joods, ik heb met beide niks. Ik ben en voel me Nederlander en mijn geloof is dat wat ik niet kan zien, niet bestaat.
4 -2
jaripettersson
'Onze' maatschappij? Het is net zo goed zijn maatschappij, niks 'ons' aan. En daar moet hij dan iets voor terug doen? Het land waar hij geen band mee kan hebben? Jij weet nogal veel.. En dan ook nog over geloof beginnen. Als mama achter je staat bestaat ze niet? Die fase heeft een naam. Jij zit er nog in kennelijk. Maakt veel duidelijk.
3 -2
Koningtoto
Vind je dat zelf niet wringen? Hij maakt gebruik van de Nederlandse faciliteiten en kiest dan als puntje bij paaltje komt, voor iets totaal anders. Ik vind dat niet netjes.
1 -1
ISajax
Ondanks dat ik het in grote lijnen met je eens ben is er wel een verschil met blanke achtergrond en gekleurde achtergrond. Ik heb een blanke moeder een wat donkere vader. Mijn pa is half Indonesisch (ja slechts half, maar wel in Indonesie geboren) en half Nederlands. Daardoor heb ik een licht kleurtje. Op zich leuk en ik vind het ook niet erg, maar ik wordt vaak voor Marrokaans aangezien. Verder volledig “blank” opgevoed. Maar zelfs op mijn basisschool mocht ik soms niet met vriendjes spelen omdat ik een kleurtje had. Daarnaast ben regelmatig in mijn woonwijk door politie gestopt omdat ik er “verdacht” uitzag en moest ik alle moeite doen om echt aan te tonen dat ik daar woonde. Ik ben zelfs een keer meegenomen naar het bureau (en daardoor mijn sollicitatiegesprek gemist, jaja zelfs in pak) omdat ik geen id mee had (rijbewijs was niet afdoende).
Mijn punt is, ik voel mij volledig Nederlands. Maar door dit soort ervaring vraag je je toch af wat dan dat buitenlandse randje, waar mensen je toch voor aanzien en op beoordelen. Dat kan een bepaalde verbondenheid met dat andere land creeeren. Ik praat het verder niet goed, maar dit is kan wel een reden voor zo’n jongen zijn om een je toch daarmee verbonden te voelen.
4 0
Juichtoon
Ik begrijp je en ik hoop dat je weet dat er vele ' witte' Nederlanders zijn zoals ik die jou altijd zullen steunen en dat die dat altijd gedaan hebben. Meer kan ik niet zeggen
0 0
Cupmetgroteoren
Het is het probleem van de mens. Iedereen die afwijkt van de norm wordt gediscrimineerd. Lelijke, kleine of dikke mensen ook. Homo's, joden en allochtonen met een kleurtje.

Je hebt geluk als je binnen de 'norm' geboren wordt, in alle andere gevallen moet je vaak 2 x zo hard strijden om je plek te vinden helaas. Vooral als je eigenschappen hebt die vaststaan, kan dat voor sommigen zeer frustrerend zijn.

Er wordt te makkelijk over gedacht door mensen die zelf binnen de 'maatschappelijke norm' vallen.
1 0
Deepblue
hij ziet er toch niet marrokaans uit?
0 -1
Koningtoto
Als je je niet kan identificeren, ga je altijd mee naar het bureau, al ben je witter, dan Geert Wilders. Dat je als kind niet met blanke kindjes mocht spelen is iets waar ik me wel voor schaam als blanke. Mijn kinderen hebben Marokkaanse, Surinaamse vriendjes en vriendinnetjes. De blanke kinderen zijn in mijn specifieke geval het probleem :') Maar zeg eerlijk, als je hier woont, werkt en je leven hebt, kies je met je normale verstand toch niet voor het land waar je ouders vandaan komen? Ik kan daar echt met mijn verstand niet bij.
2 -1
afcas
Nouja toevallig ben ik naar mijn mening gezegend met een behoorlijk multiculturele vrienden en kennissen groep. Bij ons heb je dus een molukse wijk, maar toevallig besloot onze molukse buurman met zijn Nederlandse vrouw daar niet te wonen en kwamen ze naast mijn ouders te wonen. Hijzelf heeft genoeg verhalen over hoe raar hij en zijn vrouw werden aangekeken toen zij net een relatie begonnen door vrienden en familie van zijn vrouw. Totdat men doorhad dat hij zogenaamd "een goeie" was. Ik heb mijn buurmeisje regelmatig gepest zien worden puur op basis van haar huidskleur. Ik heb regelmatig meegemaakt dat allochtoonse vrienden vies aan werden gekeken of staande werden gehouden. Een voormalig collega van mij en ik zijn een aantal keer staande gehouden waarbij de politie agenten hem niet geloofden dat hij van werk af kwam totdat ze zijn verhaal met die van mij konden matchen. Ik heb een tijdje ergens gewerkt waar je in ploegen werkte en waar 1 getinte jongen werkte die vaak in een bepaald groepje werkte, vrijwel alle collega's vonden het maar niks dat hij daar werkte puur op basis van zijn huidskleur en ze hadden dan ook vrijwel allemaal geen goed woord over voor allochtonen. Ik heb er wel eens over nagedacht, maar op basis van mijn ervaringen met hoe mijn vrienden en kennissen behandeld zijn in hun leven zou ik zelf niet eens voor het Nederlands elftal uit willen komen mocht ik goed genoeg kunnen voetballen... En deze jongens hebben dan vervolgens een ander land waar mensen alleen maar positief tegen ze doen waar ze ook voor kunnen voetballen. Een land waar voor zover zij weten iedereen hen wel waardeert. Terwijl hier zelfs de meeste mensen die niks tegen allochtonen hebben niks doen tegen de mensen die negatief tegen ze doen en ook gewoon doen alsof ze blij mogen zijn dat ze hier wonen. Ik zeg niet dat ze het hier slecht hebben, maar puur in sociaal opzicht wil je toch liever voetballen op een plek waar je gewaardeerd voelt dan op een plek waar dat niet zo is? Vergelijk het met een speler die net te kort komt en het pispaaltje is als iets mislukt voor het 1e van een amateurclub, maar 1 van de toppers is bij het 2e waar hij op handen wordt gedragen. Dan speel je toch met meer plezier in het 2e? We leven hier ook veel meer in een maatschappij gebaseerd op kille "feiten" terwijl bijvoorbeeld in Marokko veel meer op basis van gevoelens wordt geleefd, dus die mensen zijn daar ook vatbaarder voor. En dan heb je vervolgens een wilders en een derksen die op tv het land van hun ouders belachelijk maken en kleineren terwijl die twee een behoorlijke fanbase hebben... Ik kan dat dan best begrijpen.
2 -2
DeWijsneus
Vervelend dat je het zo ervaart. Ik hoor dezelfde verhalen alleen dan van de andere kant. Ik kom uit een plaats waar sommige wijken of straten volledig Marokkaans zijn. Ik hoor verhalen van autochtone buurtbewoners die de straat niet mogen in rijden van groepjes Marokkaanse jonge mannen, en de Marokkaanse bewoners wel. Je moet maar omrijden als de heren er staan. In de parkjes mogen buurtbewoners niet meer komen met aangelijnde honden, daar hebben de heren problemen mee. De mannen staan er te BBQ'en blowen en drinken, wat alle 3 niet mag maar de huiseigenaren aan de parken krijgen gewoon 0 op rekest bij de heren en de gemeente / politie. Op de buurtpleinen is het tot diep in de nacht gigantische herrie met kleine kinderen en hangjongeren. Sociale huurwoningen worden buiten de wachtrij toegewezen aan Marokkaanse jongeren terwijl wachtrij is van 15 jaar. Er wordt niet tot nauwelijks gewerkt, dat in combinatie met herrie maken op de pleinen terwijl andere wel moeten werken.... Poorten zijn met hekwerken afgesloten omdat de hangjongeren anders kunnen vluchten voor de politie. Overal camera's zijn er opgehangen op de meest lastgevende plekken, maar het probeer verschuift gewoon een straathoek. En zeg er nou maar niks van, want je ramen liggen er uit. Op z'n minst. En je bent natuurlijk racist. Ik heb sommige zaken zelf gezien of gehoord van vrienden en familieleden. Sommige zo GroenLinks als het maar kan. Ik ben zelf opgegroeid met veel Marokkaanse vrienden en was al Hollander sterk in de minderheid. Zelf ook altijd links gestemd maar ik schrik enorm van bovenstaande toestanden. Ik kan er nog wel 15 opnoemen. Nogmaals vind het ook echt triest hoe jij het ervaren hebt, gecombineerd met mijn verhaal vrees ik echt voor de toekomst. Peace!
0 0
Ajacied33
Dit is wel heel erg en ik weet bijna zeker dat je uit Gouda komt. Met alle respect, maar wij Marokkanen onderling hebben al een probleem als je Gouda binnenkomt als "buitenstaander". Ik ben er een keer geweest voor mn werk en werd enorm vies aangekeken, heb een Amsterdams accent en dat ligt ze sowieso niet lekker. Mijn neef, ook Amsterdammer, heeft er ook problemen gehad. Het zijn hele nare gasten wat daar vandaan komt, niet allemaal natuurlijk, maar wel een groot deel. De politiek moet ook eens keihard optreden tegen zulk tuig man. Ik kan hier zo boos om worden, ze verpesten erg veel voor de goedwillenden. Weet je, zulke gasten durven in Marokko een willekeurige politieagent niet eens aan te kijken. En waarom niet? Omdat ze daar in Marokko keihard aangepakt worden, en terecht. Mogen de Nederlandse agenten van mij ook doen hier. Ik ben een trotse Marokkaan, maar deze gasten horen niet thuis in onze maatschappij
0 0
DeWijsneus
Bizarre is dat de overlastgevende heren nu een voetbalveldje in een park aangepast hebben gekregen zodat ze daar kunnen hangen. Voor de duidelijkheid, het voetbalveldje was er al maar de mannen (dik 30 plus, werkeloos en jaren gevangenis) hebben nu een overdekte zitplaats met stopcontact zodat ze niet meer in de wijk zouden hangen. Deze plaats was binnen 3 dagen helemaal vernield en afgebrand omdat de gemeente weigerde een WIFI hotspot te plaatsen. De aangrenzende huizen aan het park zijn koopwoningen van over 4 a 5 ton. De huiseigenaren klagen steen en been over de overlast, het dealen, het blowen & drinken en de intimidatie. Gemeente doet niks, nee, die beloond de mannen met overdekte plaats om te zitten. De huiseigenaren zien hun huisprijzen dalen en kunnen niet of amper weg. De overlastgevende heren ken ik persoonlijk, het verhaal heb ik direct van iemand van de gemeente. Ik hoor mensen nu uit de buurt, van hoogopgeleid tot de meest sociale GroenLinks rakkers hebben over Wilders. Schijnbaar de enige oplossing. Mijn hart huilt en maak mij zorgen over m'n stad en toekomst.
0 0
Koningtoto
Gouda?
0 0
DeWijsneus
Jup.
0 0
Koningtoto
Dat is wel het getto van Nederland aan het worden ja. Ede ook. Ik woon in Pijnacker en hier is het hommeles met Syriërs. Ik heb ze geholpen toen ze hier kwamen wonen, nu gaan ze me doodmaken als ik vraag of het wat zachter mag om 1 uur in de ochtend. Ik zie ze als tokkies, niet als andere mensen, omdat ik ook een tokkie ben :p Maar goed, misschien zijn de cultuurverschillen wel te groot, ik weet het niet.
0 0
Ajacied33
Ik weet niet veel over Syriers, weet alleen dat ze vrij hoog opgeleid zijn over het algemeen. Maar kom op, vragen of de muziek zachter kan is geen cultuurverschil, dat zijn gewoon normen en waarden die je hebt als mens zijnde. Ben wel blij met waar ik woon, mooie mix van Nederlanders, Turken, en een plukje Marokkanen. Gaat prima allemaal
0 0
DeWijsneus
Ik vind het echt geweldig, ik groeide op tussen Marokkanen, Turken, Surinamers, Joego's noem het maar op. En woon nu ook in een straat met allerlei nationaliteiten. Ben trots op onze Nederlandse samenleving en gezamenlijk moeten we het gewoon gaan doen. Voor iedereen is een plaatsje, als je maar wel openstaat voor een ander. Dit Nederland is net zo goed van jou als van mij.
0 0
Ajacied33
Mooi gezegd man en sluit me er volledig bij aan
0 0
Koningtoto
Hier gaat het een keer helemaal mis. De mensen die hier al jaren wonen, of ze nu paars, geel, blank, zwart of weet ik veel wat zijn, zijn die gasten helemaal zat. En het ging niet om muziek, maar om een openbaar feestje of zo, op straat. Ging echt nergens over. Met 40 man joelen en schreeuwen, kinderen in kinderwagens erbij. Totaal tegen de normen en waarden die je noemt in. Ik ben echt geen racist, maar Syriërs in mijn wijk moet ik niet. Ajaxdortt komt er zo in, maar je kan er op wachten dat er hier rellen uitbreken. En dan is iedereen een racist, de witte mensen, de bruine mensen, de licht getinte mensen, allemaal tegen de Syriërs.
0 0
Ajacied33
Je komt ook niet over als racist, ik begrijp je volkomen. Dit kan gewoon niet, mensen moeten rekening met elkaar houden, maar wel van beide kanten natuurlijk. Zitten toch veel vreemde vogels in ons landje, jammer
0 0
Koningtoto
Ja en ze zijn wit, ze zijn zwart, ze zijn bruin, ze zijn geel, ze zijn licht getind, we zijn allemaal met 1 ding bezig, onze kinderen een betere wereld geven. vroeger met pensioen gaan. De mensen die daar geen respect voor hebben, moeten gewoon weg uit Nederland. Boeit me niet waarheen, maar we willen allemaal het beste voor onszelf en onze kinderen en mensen die daar schijt aan hebben mogen allemaal op een eiland zitten en elkaar irriteren. Zover de droomwereld.

Het is zo belachelijk dat we deze discussie het hele jaar door voeren. Een beetje respect voor iedereen helpt al zoveel.
0 0
DeWijsneus
Hear hear.
0 0
Koningtoto
Sorry, ik heb die ervaring niet eerlijk gezegd. Ik werk met Litouwers, Surinamers, Turken, Marokkanen, Somaliërs en een man uit Sri Lanka. Best een multicultureel gezelschap, maar nooit een gemeende racistische opmerking. Wel plagende opmerkingen, maar dat is net zoveel richting de blanken, als naar de 'buitenlanders' En een geintje moet gewoon kunnen toch? Dat jij het zo ervaart vind ik erg jammer en triest. Voor mij is ieder mens gelijk, dat zou eigenlijk voor iedereen moeten gelden.
0 0
afcas
Dat is dus het punt, als je in een bedrijf werkt waar iedereen verschillende afkomsten heeft zul je het niet zo snel tegenkomen. Mijn voorbeeld was dus bij een bedrijf waar vrijwel iedereen blanke Nederlanders waren. Zodra die donkere jongen erbij was hoorde je ook niemand racistisch praten. Maar de rest van de tijd hoorde je ze dus wel en het waren geen plagende opmerkingen... Het was echt wilders/derksen praat. Ik denk dat iedereen die allochtoonse vrienden heeft zich daar niet prettig zou voelen. Ik heb er dan ook niet lang gewerkt...
0 0
DeWijsneus
Ik was laatst bij een klant, een zeer grote multinational, waar een overgrote meerderheid Marokkaans, Turks, Pools, Surinaams en Antilliaans was. Ik ben echt wel wat gewend maar de grappen en opmerkingen daar tegen elkaar, die waren echt bizar hard en grof en die mensen lagen keihard in een deuk. Ik moest echt even slikken soms. Ook tegen mij als Hollander waren redelijk hard en ik werd extern nog wel ingehuurd. Ik was er in jouw situatie niet bij, maar misschien wilde ze die jongen juist niet kwetsen omdat het overwegend Hollanders waren. En dat jij zegt het te ervaren dat het achter z'n rug gebeurde.... Ik werk nu al 20 jaar en zeiken of opmerkingen maken over collega's heb ik overal gezien en gehoord. Zou het zelfs knap vinden als jij je er nooit schuldig aan hebt gemaakt. Pesten en/of discriminatie is altijd verkeerd maar durf ook te incasseren. En misschien schat ik jouw situatie totaal verkeerd in, waarvoor mijn welgemeende oprechte excuses. Probeer alleen ook ander gezichtspunt te geven. Weet niet of je mijn eerdere berichten hebt gelezen maar heb zelf een zeer divers gezelschap van nationaliteiten als vrienden en heb ook zeer veel gereisd. In iedere gemeenschap, in Nederland of daar buiten, heersen vooroordelen. Een van m'n beste vrienden stamt oorspronkelijk uit Afrika en die vertelde over dat zelfs onder Afrikanen er vooroordelen zijn tussen lichtgetinte en donkere Afrikanen. Ik heb een aantal Chinese en Thaise vrienden, wat ik daar allemaal van mee kreeg, wow.
0 0
afcas
Nee ik begrijp jou helemaal hoor en ook de bedrijven waar ik heb gewerkt waar het multicultureel was werden er zeker grappen over en weer gemaakt en inderdaad ook wel hard, maar het was wel duidelijk dat het grappen waren. Bij die mensen waar ik het over had dat ze gewoon opmerkingen maakten bijvoorbeeld dat hij niet te vertrouwen was omdat het een "pinda" was en die nooit te vertrouwen zijn. En het werd ook daadwerkelijk gemeend. En ik heb gerust wel eens iets negatiefs gezegd over iemand, maar nooit op basis van de afkomst van diegene. Inderdaad de groepen waar juist veel verschillende culturen samen zijn zijn de mooiste groepen naar mijn mening. Juist die mensen die weinig in contact komen met andere culturen zijn in mijn ogen het probleem. Maar wij als land pretenderen wel een multiculturele samenleving zijn, maar een groot deel van de "pure" Nederlanders die ik tegen kom willen niet samen leven met andere culturen. Die mensen uit andere culturen moeten maar hun eigen cultuur aan de kant schuiven en zich precies gedragen zoals die Nederlanders willen. Maar ik vind dus dat wij ook niet naar andere landen moeten kijken en denken daar gaat het ook niet helemaal goed, dus het is geen probleem dat het hier niet goed gaat. Wij moeten als land juist streven naar een zo een mooi mogelijke samenleving voor iedereen die hier woont en in mijn ogen is er een groot deel die juist ervoor zorgt dat de samenleving veel verder uit elkaar groeit dan naar elkaar toe. We worden een steeds minder tolerant en progressief land op een heleboel vlakken waaronder dus het multiculturele aspect.
0 0
Ajacied33
Wat jij in je laatste alinea zegt over Wilders en Derksen, precies waarom ik ze niet mag. Je mag absoluut je eigen mening geven, prima. Maar waarom moet het denigrerend naar anderen toe? Wilders beledigt openlijk mijn geloof, waarom moet dat? Derksen beledigt vaak alles wat maar met Marokko/Marokkanen te maken heeft. Is niet leuk om te horen als je naar zo'n uitzending loopt te kijken vol met goede zin. Marokko is mijn geboorteland, zulke dingen horen is gewoon niet fijn. Buiten het feit of hij wel of geen punt heeft. Elkaar gewoon respecteren zou al enorm schelen. En dat geldt voor alles en iedereen..
1 0
Koningtoto
Reden voor mij om niet op Wilders te stemmen is dat gebash op alles wat met de islam te maken heeft. Voor de rest ben ik het wel vaak met hem eens, maar dat ruzie zoeken met islamisten schiet bij mij in het verkeerde keelgat.
0 0
Ajacied33
Dat is het, die engerd(Wilders) heeft soms wel punten waar ik het mee eens ben. Maar dat gebash op de Islam en/of Marokkanen is pijnlijk. Als wij thuis Wilders op tv zien, zappen we gelijk al weg, en dat is best jammer dat het zo moet. Ik ga echt niet roepen dat Marokkanen niks fouts doen of wat dan ook, integendeel. Maar Wilders benoemt ons allemaal, en dat steekt.
0 0
afcas
Vergeet niet, wilders doet aan populisme. Het enige wat hem echt interesseert is zijn strijd tegen de islam. Al zijn andere "standpunten" kunnen hem worst wezen. Ik ken ook iemand die puur en alleen op hem heeft gestemd op een gegeven moment omdat hij tegen pensioensverhoging naar 67 was. Alleen toen de kans bestond dat in de regering kon komen boeide dat standpunt hem niet meer. Het probleem is dat veel van zijn volgers niet het geheugen of de intelligentie hebben om dat in te zien. Tegenwoordig zit iedere politicus daar voor zichzelf in plaats van voor de bevolking trouwens...
0 0
Koningtoto
Ben ik met je eens man, ik ken meer Marokkanen die alles goed doen, dan Marokkanen die alles fout doen. Alles over 1 kam scheren is schandalig.
0 0
ISajax
Maar het feit dat ik en mijn blanke vrienden die naast mij staan niet worden aangesproken is wel iets anders toch? Of dat mijn broertje, toevallig wel blank, nooit wordt aangesproken zegt ook wel iets. Buiten dat prima. Ik zeg alleen dat jongens in een andere positie, lets say: Bijlmer in hun sociale omgeving ook meer, gemeenschappelijke, gevoelens voor hun achtergrond kwijt kunnen. Als ze dan ook het idee krijgen dat ze als anders worden gezien kan dat de gevoelens voor hun andere kant wel sterk aanwakkeren. Het enige wat ik poogde te beschrijven was dat ik de gevoelens naar een andere achtergrond kan begrijpen.

Ik zal zelf altijd voor Nederland kiezen (zelfs als indonesie momenteel wereldkampioen zou zijn). Maar dat ben ik en wie ben ik om te zeggen dat iedereen zou moeten kiezen.
0 0
Koningtoto
Dat heb je in je eerste bericht niet verteld. Dat is een regelrechte schande. Mja, de politie is niemands vriend meer tegenwoordig en door dit soort dingen vraag je om gezeik. Niet dat ik nu geweld tegen de politie goed ga keuren, absoluut niet.

Let's say: Ik ben een donkere jongen, wonend in de Bijlmer. Ik zou iedereen de mond willen snoeren. Iedere racist op zijn plek zetten en laten zien dat ik niet onder doe voor een witte.

Wat ik heel erg proef tegenwoordig, is de racisme kaart. Dat terwijl de blanke die net zo goed kan gooien tegenwoordig. Conclusie, het is een multi culturele samenleving. Daar moeten we het met zijn allen mee doen.
0 0
AFCAU
Kerel, bij elke post van jou komt er een heel levensverhaal achter.. hoeft wat mij betreft niet.
0 -4
Koningtoto
Dan lees je het niet...
1 0
AFCAU
Zal ik voortaan doen.. maar je gaf een reactie op mij, heb altijd geleerd om gewoon netjes de discussie aan te gaan, dus vandaar.
0 0
Koningtoto
Deal, en als ik mijn levensverhaal moet posten, kan ik beter een boek uitbrengen :p Ik geef gewoon feiten uit mijn leven, om dingen uit te drukken.
0 0
AFCAU
Is ook niet erg man. Haha de ene keer is het leuk om te lezen, andere keer is het een stoor factortje. Overigens hoef ik je daar ook niet op te wijzen. Jou leven, jou keuzes waren mijn eerdere woorden toch :p
0 0
Koningtoto
Tja, ik ben iemand met een gebruiksaanwijzing. Dat is soms leuk en soms confronterend. Ik zal er wat meer op letten.
0 0
AsensioWillemsen
Gaat dit nu elke keer bij een talentvolle jongen met wat roots in het buitenland. Vermoeiend
3 0
Ajaxxxisdebeste
Geboren en getogen in Nederland, maar speel liever voor land waar ik nooit kom.
3 0
AFCAU
Zegt meer over Nederland, dan over deze jongens en dit soort posts las ik niet onder het bericht van Dest en USA.
1 -6
Deepblue
Ja, dat we te aardig zijn
3 -1
Koningtoto
Dit neigt een beetje naar iedereen die racisme roept, bij iedere letter die ze niet bevalt.
0 0
EWJM
Ik snap zijn comment wel, het is tegenwoordig nou eenmaal zo dat mensen die een niet -Westerse achtergrond hebben heel anders bekeken worden.
En dat uit zich bijvoorbeeld in het feit dat een voetballer die voor Marokko of Ghana kiest (of overweegt te kiezen) blijkbaar veel meer verontwaardiging over zich heen krijgt dan iemand anders wanneer het om de USA gaat. En zo zijn er nog duizenden andere voorbeelden te halen uit de huidige maatschappij.

En of dat racisme is, kan je over discussieren. Ik denk in dit geval zeker wel. Of het nou bewust of onbewust is.

Tegenwoordig wordt er telkens maar geroepen dat alles benoemd mag worden, nou dan mag dat ook benoemd worden. :)

En trouwens, over dat racisme roepen, vaak is het overdreven ja, maar nog vaker hebben ze wel degelijk een heel goed punt dat het zo is. Terwijl tegenwoordig de reflex is om het meteen automatisch belachelijk te maken (wanneer iemand iets racisme noemt), zonder objectief te kijken of het nu misschien ook wel echt gewoon racisme is.
0 0
Jelephi
Dat laatste is de wereld omdraaien. Door zelf eerst eens goed te kijken of het wel racisme is en niet direct te roepen dat je gediscrimineerd word, maak je het begrip racisme ook belangrijker.
0 0
DeWijsneus
Het is nu eenmaal zo.... Jeetje.
0 0
AFCAU
Kap met die onzinnige aan names, want je legt mij woorden in de mond, die ik helemaal niet benoem.
0 -1
Koningtoto
Ik leg je helemaal geen woorden in de mond kerel. Je zegt zelf het volgende: ''dit soort posts las ik niet onder het bericht van Dest en USA. '' Wat bedoel je hier dan mee?
0 -1
AFCAU
Bedoel er niks verkeerds mee te zeggen, alleen omdat Dest het nu aardig doet in 1, bijna niemand er wat van vind. Overigens is Dest ook geen goede vergelijking (heeft ook in de jeugd elftallen van USA gespeeld)
0 0
Koningtoto
Precies. Waar de meesten anderen het over hebben, hebben alle jeugdelftallen van Oranje gehad en kiezen dan voor een ander land. Dat vind ik misselijk tot en met.
1 0
AFCAU
Ja, kan die ergernis begrijpen, maar niet helemaal. Zou het jammer vinden, maar voor hem 10 anderen. Genoeg talent hier in ons kleine kikkerlandje.
0 0
Koningtoto
Wat Brobbey betreft nee. Wat hebben we voor andere spitsen lopen? Venema? Vente? Ik moet er niet aan denken man, Brobbey in Oranje!
0 0
Juichtoon
Want? Nu ben ik toch nieuwsgierig wat je bedoelt.
0 0
AFCAU
Blijkbaar voelen ze niet genoeg steun/waardering vanuit KNVB. Anders zouden ze wel anders beslissen. Ben het met jullie eens en de reactie hieronder. Faciliteiten etc zijn hier van veel hoger niveau + je doet mee om de prijzen, maar als zo’n jongen wilt spelen voor land van herkomst, wat is het probleem. Had misschien Oranje/KNVB moeten zeggen ipv Nederland, zorgt voor te veel mis communicatie.

Je kunt het ook zwak noemen, misschien durft hij de concurrentie niet aan te gaan bij Oranje, weet jij veel, maar mij gaat het iets te ver om zo aanvallen gelijk te reageren. Alsof hij geen keuze mag hebben. Daarbij is hij niet het enige talent wat rondloopt op die positie. Laat gaan man, zijn leven, zijn keuzes.
0 -1
Koningtoto
Zijn leven, zijn keuzes, helemaal mee eens. Maar daar mag ook gewoon kritiek op zijn. Ik ga zodra ik genoeg geld heb weg uit dit stink land. Er is geen greintje respect meer in dit land, niet voor ouderen, niet voor gezaghebbers. En waar dat gebrek aan respect vandaan komt? Dat weet iedereen, maar niemand durft het uit te spreken.
0 0
AFCAU
Ouderen, eens. Wat jij verstaat onder gezaghebbers, weet ik niet. Als ik dat mag invullen, je zult je verbazen wat voor rotte appels hier tussen zitten, voor de rest laat ik het hierbij. Voordat ik bekend sta als ‘alu hoedje’ hier op AS. Voor de rest eens, als ik het geld heb ben ik ook pleiten hier. Lekker op een onbewoond eiland.
0 0
Koningtoto
Gaan we samen, gezin mee, weg van de gekkigheid hier. Het is echt geen pretje meer in Holland. Je kapot werken en niet meer van je pensioen kunnen genieten.

Gezaghebbers weet je zelf wel toch? De kit, smeris, wouten. Maar vooral de ambulance medewerkers, de brandweerlieden die door mannen met handtasjes worden aangevallen.
0 0
AFCAU
Ah zo. Ja ging al meer richting politieke kant op, koningshuis etc. Ja man, vooral aanvallen richting Brandweer, ambulance broeders is ziek. Politie heb ik persoonlijk slechte ervaringen mee, maar ook hier zitten gewoon personen tussen die het goede met je voor hebben. Nederland is kapot aan het gaan en niet alleen Nederland, maar daar is hier geen goede plek voor om over te discussiëren. Heb daar ook een hele andere kijk op dan de meeste, vandaar ‘alu hoedje’ term.

Haha, gezin ben ik nog niet aan toe joh. Duurt nog wel even. voor mij nog jaren ellende hier en ergernis. Ben maar blij dat je niet van mijn leeftijds categorie bent.
0 0
Koningtoto
Ik ben pas 40. Maar voel me gewoon 20 of zo. Maar ik krijg van mijn kids genoeg mee, om te zien dat Nederland, Nederland niet meer is.
0 -1
Cupmetgroteoren
Beetje overdreven allemaal. Nederland is één van de meest bewoonbare plekken op de wereld. Dat er zo nu en dan iets gebeurt krijg je met 17 miljoen inwoners. In de Randstad zal ook meer gebeuren dan in provincies.

Enige probleem is dat het land overbevolkt aan het raken is. Al het groen wordt volgebouwd. Dat heeft een psychologisch effect. Er zijn steeds minder 'rustplekken', men zit op elkaar geprakt. Ik zou er voorstander van zijn als er een stuk extra Noordzee wordt drooggelegd.
0 0
Koningtoto
Dus je spreekt jezelf eigenlijk enorm tegen? Als ik heel diep graaf in mijn geheugen, was het vroeger echt beter. Je zei elkander gedag, je hielp oudere mensen, of gehandicapten met hun dagelijkse beslommeringen. Nu krijgen bejaarden een grote bek als ze te lang bezig zijn met hun centjes in de supermarkt, hebben mensen schijt aan mensen in een rolstoel of zo. De tolerantie is verdwenen in Nederland en dat bedoel ik met mijn post waar je op reageerde.
0 0
Ajaxbrl
Zou voor Nederland gaan, welke echte spits hebben we nou?
2 -1
036AFCA97
Malen, Redan, Boadu, Zirkzee en misschien Sam Lammers.
1 0