Castillo verheugd: 'Ik speel met trots voor Ajax'

JesseTH, 30-08-2019 om 17:55, 8208 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Juan Castillo is blij dat hij terug is bij Ajax. Het talent ontwikkelde zich de afgelopen jaren naar eigen zeggen goed bij Chelsea en hoopt dat nu zo snel mogelijk in de Johan Cruijff ArenA te laten zien. De Ajacied voelt zich in ieder geval al snel weer thuis.

'Ajax is vertrouwd gebied', opent Castillo met aanstekelijke woorden in gesprek met Ajax TV. 'Ik ben zelf ook altijd een Amsterdammer geweest, want ik ben hier opgegroeid. Ik heb veel mensen leren kennen hier en mijn familie woont hier. Het voelt goed om hier terug te zijn, ik heb iedereen gemist. Ik heb er superveel zin in.'

De jongeling was al lang actief in de Amsterdamse jeugdopleiding, maar stelt zich nu opnieuw voor aan de supporters. 'Ik vind mezelf een best complete speler. Ik kan goed aanvallen, verdedigen en best zakelijk zijn aan de bal. Ik kan op de hele linkerkant uit de voeten.'

'Ik wil zo snel mogelijk doorstromen naar het eerste', steekt de linkspoot zijn doelen ook niet onder stoelen of banken. 'Als kleine jongen is het altijd mijn droom geweest om in de ArenA te spelen. Als dat niet gelijk kan, dan is dat gewoon zo. Ik zal er hard voor werken en alles doen wat ik moet doen. Ik speel met trots voor Ajax en het is goed om terug te zijn.'

Verschil met Engeland

In Engeland voelde Castillo vooral een groot verschil op het gebied van tempo en fysiek. 'Ik denk dat ik qua dat best wel ben gegroeid en die kwaliteiten wil ik nu terugbrengen naar Nederland. De trainingen zijn daar best zwaar. Natuurlijk heb ik buiten het veld ook veel voor mezelf getraind. Een goed fysiek is belangrijk.'

Denk jij dat Ajax met 1-3 wint van Sparta? Zet in en krijg 8,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Jezus wat een slap gelul met altijd voor Ajax willen spelen. Zeg dat gewoon niet...
0 0
MankeNelis
Vaak zijn het de mensen om zo'n jongen heen. Worden gek geluld, ouders willen poen zien, zaakwaarnemer erbij enz.
0 0
Pheadrus
Veel beter dan Kemper die hij in Jong Ajax gaat vervangen. Ook veel beter dan Michel Bakker die naar PSG is vertrokken. Dus goede zaak gedaan. Vooral kijken naar NU en niet naar het verleden. Ook niet te veel bezig zijn met verwachtingen over 6mnd tot 12 mnd. Bijvoorbeeld; wie had 12 maanden geleden voorspeld dat Dest zou aansluiten en zo goed zou spelen in de voorrondes? Sommige spelers zullen verrassen (Dest, Martinez), anderen teleurstellen (Magallan, Dolberg).
0 0
Robbie en de Kock
Ach, Ronald de Boer moesten ze ook terugkopen van fc Twente. Soms gaat dat zo.
1 0
MPAjax
redan had ook mooi geweest, schat hem hoger dan castillo
1 0
NouriVandeBeek
Ik ben hier stiekem wel heel erg blij mee. Een speler met zeer veel mogelijkheden. Die optie gaat 100% gelicht worden eind van het seizoen.
1 0
MosesD
Eens. Maar wat is nu precies zijn beste positie?
1 0
Ajacied33
Welkom terug jongen
1 -1
Ar
Ben benieuwd.
Dolberg weg (jammer!), De Wit weg (prima), nog even kijken wat te doen met Magallan, Labyad, en Siem de Jong, en wellicht volgt er nog wel een verhuur uit het eerste of uit Jong Ajax.
Deze jongen kan er dus prima bij.
Iemand die op alle plekken op de flank uit kan.
0 -2
AmSTERdamzuid
welkom terug
2 -1
altijdwelwat
Je moet je als club goed afvragen wat voor signaal je hiermee afgeeft. Je geeft nu feitelijk elke jeugdspeler een vrij brief om het in Engeland (enkel en alleen voor meer centjes) te proberen. Lukt het niet kom je maar gezellig terug , en dan betalen we ook nog eens een transfersom voor je. Dit lijkt mij niet het beleid wat je als club moet willen voeren, onbegrijpelijk in mijn optiek.
4 -1
GrandMasterFlex
Redrum is it you? Haha volgens mij wel. Hetzelfde riedeltje met gezwam namelijk.
0 -3
GotnohairWedontcare
Waarom is dit gezwam? Ajax heeft het jarenlang terecht op deze manier gespeeld. Het is gewoon kortzichtig om dit soort spelers terug te halen. Dan gaat PSV maar een keer aan de haal met een speler. Dat is beter dan dat iedere jeugdspeler zich vrij gaat voelen om een tussenjaartje te nemen.
2 0
Sunny
Een keer aan de haal?
Ze hebben nu 2 door ons opgeleide spelers die in het Nederlands elftal staan en vele miljoenen waard zijn.
Als je met zoveel concurrentie om je heen aan de top wil blijven, zal je zakelijk moeten schakelen.
Aan sentiment heb je op dit vlak niets.
En het is ook niet zo dat we iedereen weer met open armen ontvangen dus dat vrij voelen voor een tussenjaar lijkt me overdreven.
0 0
GotnohairWedontcare
Het is ook geen sentiment. Het is puur een ontmoedigingsbeleid. En welke speler naast Malen bedoel je? Bergwijn heeft een directe overstap in de jeugd gemaakt en Rosario is niet via het buitenland gegaan.
0 0
Sunny
Denk je nou echt dat een jeugdspeler die naar een buitenlandse topclub kan zich achter zijn oren gaat krabbelen omdat hij daarna nooit meer terug kan naar Ajax?
Dan spelen toch heel andere motieven een rol en al zeker in de periode dat het bij ons echt armoede was en we niet eens CL speelden.
Ik verwacht niet dat ontmoedigen helpt.
Wat wel help is ze terughalen mits ze goed genoeg zijn.
Overigens heeft Castillo bij Chelsea echt niet uit zijn neus zitten peuteren maar ook waardevolle zaken in zijn bagage gekregen.
Ajax staan dan wel bekend als topopleiding maar er zijn meer wegen die naar Rome / volle wasdom leiden
0 0
GotnohairWedontcare
Ik denk dat je de stap makkelijker maakt als je ze terug neemt idd. Maar je hebt gelijk het is niet genoeg. Er moeten meer eredivisieclubs aan mee doen en de KNVB moet stelling nemen.
0 0
Keizer020
Het is niet alsof Ajax iedereen terugneemt
1 -2
Gecko
Ajax zal altijd een opleidingsclub blijven
We spelen in de zwakke ED.
Wanneer accepteren we dat nu eens.
Ajax een grote club maar in de verkeerde competitie
2 -2
Gecko
Welkom thuis topper
2 -2
Jelephi
Zijn droom was spelen in de arena maar ging net zo makkelijk weg voor de centen. Noem me bekrompen maar bij mij gaan dit soort teksten er echt niet in.
4 0
Web
Je kunt er van alles van vinden
Maar ik ben blij dat Ajax hem weer binnen heeft.
Waarom wel Ihattaren bij PSV weghalen, terwijl hij toen ook uit Ajax kon kiezen
En geen speler terughalen die je hele jeugdopleiding heeft doorlopen
Blij dat Ajax dit ook in ziet, wat had ik graag Malen weer bij Ajax gezien
2 -2
Marcus
https://youtu.be/kFVxjNOZpSc

Zat dit filmpje te kijken van 10 dagen terug bij Chelsea U23. In de reacties zie je dat ze lovend zijn over hem en een plek bij het eerste wensen. Hij maakt op mij wel een goede indruk. Atletisch, technisch en snel. Van de jeugdkenners herinner ik mij dat er flink gebaalt werd van zijn vertrek naar Chelsea toen.
Ben benieuwd!
3 -1
milan-jantje
Leuk maar lijkt mij een linksbuiten maar is hij beter dan Tadic, Neres, Promes ?
0 0
Ajaxhart
M.i. is het enige wat telt: een zo sterk mogelijk Ajax-1. Liever geen Malen toestanden meer, doet me gewoon pijn dat die jongen naar PSV is gegaan.
Dus haal al die spijtoptanten maar terug, uiteraard mits ze voldoende (potentiële) kwaliteiten hebben.
3 -2
ajaxdordtt
Vrijbrief voor de jeugd om te vertrekken.
4 -5
rodnet
Het is een illusie te denken dat je dat kunt voorkomen. Als die jongen een potentiële topper is (ik twijfel daaraan maar goed) moet je hem gewoon zonder overdreven supporter- of Ajacied-gevoelens halen. We hebben het over topsport.
2 -3
Web
Liever een Nederlandse speler met potentie dan buitenlanders.
Als wij ons druk moeten maken omdat hij zijn kans wilde pakken bij Chelsea.
1 -1
ajaxdordtt
Voorkomen niet, ontmoedigen wel. Nu wordt het beloond.
3 -3
Duif63
Opvolger van Sinkgraven dus.
0 -2
Aad82
Hakim lekker met z'n ma ijsje eten in Amsterdam. Die gaat echt nooit meer Nederland verlaten.
6 -3
ajaxxcied4life
Echt he.... Volgens mij rijdt zijn ma ook in zijn Ferrari.
0 -2
Jelephi
Zag hem van de week hier ook in noord met wat vrienden lopen. Die vind Nederland veel te leuk man.
2 -2
Labrador
Mooie dingen.
4 -2
VoorAltijdNummer14
Afgezien van het feit dat we hier niet een sterk signaal afgeven naar voortijdige vertrekkers, is dit wel een goede transfer. We hebben hier meteen het linksbackgat wat Bakker(geen topper) achterliet, gevuld met een veel betere optie uit dezelfde leeftijdscategorie. Hierdoor kan Salah Edinne zich in alle rust verder ontwikkelen in de A.
Daarnaast zou deze jongen een prima stand in kunnen worden voor Nico. Wat ervoor zorgt dat bij blessures er niet geschoven hoeft te worden met Blind en Martinez.
Het is ook goed dat ze hem huren met een optie tot koop. Hij moet zich op deze manier eerst bewijzen en volle bak thuisgeven. Laat maar zien dat je het weer waard bent om voor Ajax uit te komen.
Dit kan in de komende 5 jaar zomaar een optie worden op linksback bij Oranje en kunnen we tegen de tijd dat we hem voor goud geld verkopen, lachen omdat schijntje van die optie tot koop.

Na Malen had ik deze jongen echt niet bij PSV willen zien opbloeien....
4 -3