Spaanse media lyrisch over Ünüvar

BartVeenstra, 28-08-2019 om 08:35, 22895 views, Spaanse media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In Spanje heeft men dinsdagavond op bijzondere wijze kennisgemaakt met Ajax-talent Naci Ünuvar. Tijdens de opening van Estadi Johan Cruijff in Barcelona wist Ajax O19 met 0-2 te winnen van FC Barcelona O19. Man van de wedstrijd met twee mooie doelpunten: Naci Ünüvar.

Zo schrijft Mundo Deportivo lovend over het talent van Ajax. 'Naci Ünüvar, de ster van Ajax', weet het Catalaanse medium. 'FC Barcelona had de eer om het stadion te openen en Ajax was de best mogelijke tegenstander, onder leiding van een sublieme Ünüvar.'

Ook de grote krant Sport schrijft over Ünüvar. 'Ünüvar, die op zijn vijftiende de jongste doelpuntenmaker ooit werd in de Youth League, wist met zijn geweldige lob tegen FC Barcelona te laten zien dat Ajax over een paar jaar een nieuwe sterspeler in huis heeft. We zijn verplicht om zijn naam te noteren en zijn ontwikkeling in de gaten te houden. Cruijff zou ongetwijfeld weg zijn geweest van Ünüvar.' Ook het Catalaanse Esport3 is lovend: 'FC Barcelona en Ajax hielden elkaar in evenwicht, maar de klasse van Ünüvar was doorslaggevend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
D.B.
Om Cruijff nog meer te eren is Unuvar voor een symbolisch bedrag van €100.000.014,- op te halen
0 0
statham
zou deze jongen volgend seizoen al van de beek kunnen opvolgen op de cam positie?
0 -1
Radikaal
Och jeetje "hij zal wel weer weggekocht worden huil huil".
Wat een hoop treurnis hier op AS zeg.

Op 3 spelers na houdt Marc de selectie bij elkaar en iedereen is het al weer vergeten en huilt over miskoop hier en miskoop daar - Ziyech is er nog, Donny is er nog, Neres is er nog, Onana is er nog, Niko is er nog, maar oh oh oh Marin en Labyad. Gehuil over jongens die haalbaar waren voor Ajax en nog nauwelijks een kans hebben gehad. Dat er toppers naar het buitenland verdwijnen ipv lekker nog een jaar wedstrijden in december op kunstgras uit bij vvv of Emmen te spelen, allemaal de schuld van Overmars. En van de pers. En en en.
Het glas is hier al weer helemaal leeg nadat er één slok is gedronken.

Ik voorspel: Dit seizoen gaat een minder succesvolle kopie worden van het vorige. Volgende zomer raken we een hele hoop sterkhouders kwijt en de twee seizoenen erna gaan we opnieuw opbouwen - met een beetje geluk lukt het steeds kampioen te worden en iig poulefase CL te mogen spelen, maar we zullen er vast een keer lullig uitvliegen, misschien wel vaker. Marc gaat met het geld onverstoorbaar slim om - er komt weer enorm gezeur vanwege Marc's geldpakhuis. Intussen blijft Ajax financieel een van de meest gezonde clubs van Europa en wordt de oorlogskas weer gespekt. Het succes van vorig seizoen zag je 4 jaar geleden al aankomen - ook toen werd er een oorlogskas opgebouwd en zat er een gouden jeugdgeneratie aan te komen. Nouri viel welliswaar weg, maar onverwacht bleef Ziyech en de komst van Tadic, Blind en Frenkie deed de rest. Over 4 jaar hebben we een volgende generatie goud in handen en gaan we weer een, twee seizoenen echt meedoen.
En daarna gaan de Ünüvars en hoe ze ook mogen heten weer naar de grote buitenlandse clubs, wordt er weer gehuild over miskopen enz. en beginnen we hopelijk weer opnieuw.

Dat, óf we zinken terug in het gat à la 10 jaar geleden, maar dit keer zonder een Cruijff om de boel op stelten te zetten en duurt het weer 20 jaar voor er weer iemand gaat nadenken.
4 0
Web
Moet je helemaal niet blij mee zijn
Gelukkig lees ik vaak hier dat hij verstandige ouders heeft, en niet gelijk voor het grote geld gaan, maar een geleidelijke opbouw in zijn carrière. Eerst maar eens 100 wedstrijden in Ajax spelen, sterker en vooral beter worden
1 0
ETM
Precies wat ik ook dacht. Die lobby om hem bij Ajax weg te plukken zal flink gestart zijn..
0 0
Babangida83
Als er nog mensen zijn die straks gaan zeggen dat hij nog niet sterk genoeg is om in het eerste te spelen, dan zijn die rijp voor een inrichting. Die jongen is net 16 en dan ben je gewoon beslissend uit bij Barça in O19. Die jongen heeft dus genoeg andere bagage om het tegen fysiek sterkere tegenstanders meer dan goed te doen.
2 -2
AFCA2211
AJAX - FC BARCELONA
CHAMPIONS LEAGUE FINALE 20OOIT
1 -2
ajax0916
Barcelona probeert hem vast wat te paaien met die tweet in het Turks... die gaan hem 100% proberen te halen
2 -2
AFCA1961
Zoals altijd met die grafclub......en het liefst nog zo goedkoop mogelijk, Ajax is namelijk de enige club waar die Catalanen altijd voor minder mogen shoppen....onze zogenaamde "vrienden"......wie dat toch ooit bedacht heeft zeg
2 -2
Remark
Alvarez, Martinez, Tagliafico, Onana, Ziyech, Tadic, Marin, Huntelaar, Schuurs, Neres... zouden de supporters van de clubs waar wij deze 'Ajacieden' hebben weggekocht net zo lopen te janken als jij? Doe niet zo hypocriet man, dit is betaald voetbal, zo gaat dat. En over 'zo goedkoop mogelijk' gesproken: mocht Ünüvar ooit verpatst worden aan Barca, dan vraagt Marc vast iets meer dan die één euro die hij ooit voor Frenkie neertelde.
0 0
Mokum_32
Dat is het turkse barca twitter account dus niet zo gek.
4 0
roodwit007
Wat goed is komt altijd boven drijven en die moet je dan ook onder begeleiding van een oudere speler met ervaring begeleiden op het veld het maakt geen bal uit qua leeftijd pak het aan zoals Johan en vooral lees eens wat boeken van deze nr 14 over 50 jaar zijn ze nog een leidraad in dit spel wat voetbal heet
3 0
Radikaal
Marc mag die 9 van Barca wel ophalen, verder liep er daar niets buitengewoons tussen.
0 0
wolterx
Die nummer 9 is volgensmij weggestuurd bij Barcelona paar jaar geleden, is of nu als stagespeler terug of sinds dit seizoen weer.
1 0
Radikaal
Jij ziet veel jeugd - wat vind jij? Ik vind het een mooie O19 en vind ook het spelletje dat ze spelen heel prima om naar te kijken, maar zit om één of andere reden toch niet zo op het puntje van mijn stoel als bij de generatie Nouri/Donny/Cerny. Die magie en ook de "aaibaarheidsfactor" van Nouri was toch wel spectaculair en uniek. Zonder af te willen doen van de kwaliteit van Naci, prachtige voetballer.
1 0
Danos
Vind Naci echt wel op het zelfde niveau als Appie, en als ik zijn interviews zie dan krijg ik ook wel het zelfde gevoel.
1 0
Duif63
Ik vind hem totaal niet vergelijkbaar met Appie. Hij is veel sneller en doelgerichter. Hij heeft speltechnisch veel meer van Gerald Vanenburg. De Gerald dan zoals die bij ons speelde.
0 0
mcatarinob
Helemaal mee eens Joseph, voor dat het grote geld ze weg snoept.
0 0
Joseph
Er zit echt een mooie selectie aan te komen, Overmars moet nu al extra investeren in de grootste talenten tussen de 16 en 18. Als Unuvar doorbreekt moet er een sterk 1e elftal staan, dit soort talent moet Ajax maximaal van profiteren, net als bij Frenkie en de Ligt.

En een goede trainer, ik zou heel graag Bosz opnieuw zien met een geweldige selectie, geen angst gedreven trainer die in staat is 2 verdedigers op het middenveld te zetten..
2 -1
433metdepuntnaarlinks
Sowieso 100% eens met je eerste alinea!

De tweede ... Ik zou zeker Bosz graag willen zien maar ten Hag doet het prima, heeft gewoon een sterke selectie op zijn toppen laten presteren, heeft het systeem gevormd naar zijn spelers dus niks op aan te merken. Hij is nu nog zoekende, maar dat was Bosz ook in het CL jaar (en Keizer, de Boer hebben ook altijd moeizame seizoens starten gehad).

Ik vind het wel makkelijk om te zeggen: 2 verdedigers op het middenveld ... Er staat een (aanvallende) middenvelder op rechtsback, Blind is meer middenvelder dan CV en ook Martinez en Alvarez zijn spelers die beide plekken kunnen spelen door hun voetballend vermogen.

Dus in feiten speelde hij vorig jaar met een middenvelder op rechtsback, een 6 op CV, daar een blok van twee voetballers voor en voorin gewoon een hoop creativiteit.

Dat hij nu zoekende is, je moet wel ff wat vervangen. Je doet nogal een jasje uit met het vertrek van 3 basisspelers die vooral defensief belangrijk waren.
1 0
Joseph
Ik vind het moeilijk de bijdrage van ten Hag in te schatten, maar ik ben het er zeker niet mee eens dat hij zijn systeem aanpast aan zijn spelers. Hij heeft heel duidelijk op een bepaalde manier willen spelen en dat hebben de spelers over genomen. Frenkie en de Ligt hebben heel veel fouten uit het systeem weggepoetst door hun kwaliteit.

Blind, Alvarez en Martinez zijn in mijn ogen alle 3 meer verdedigers dan middenvelders, zeker in een aanvallend systeem. Als je met 1 CVM speelt is dat prima, als je er daar 2 van op het middenveld zet, wordt het gat met de aanval te groot.

Ik ben bang dat ten Hag ten onder gaat als hij vast houdt aan dit systeem, dat niet gaat werken zonder Frenkie en een verdediger van het niveau van dr Ligt.
0 0
Schip
Volgens mij gebeurt dit al. En diezelfde trainer zette vorig jaar Schone en Frenkie in de as, wat ook weer als mega aanvallend kan worden gezien.

Ik ben geen TH fan, maar ik zie hem nog geen extreem verdedigende opstellingen maken. Sterker nog, van Marin wordt een andere rol verwacht. Ik vraag me alleen af of hij veel kijk op aankopen heeft.
2 0
Babangida83
Een middenveld met Blind, Vd Beek en Marin is natuurlijk voor Ajax-begrippen extreem behoudend. Daar kun je niet onderuit. Vd Beek kan ook prima een linie zakken, dus geen excuses.
0 0
AFCAsphere
Ik denk dat hij v/d Beek niet van zijn positie wilde afhalen omdat ten Hag veel waarde hecht aan vastigheden, dat heeft hij ook meerdere keren benoemd. Als het inderdaad niet zal lopen op de manier van de afgelopen weken, dan zie ik het best gebeuren dat hij Donny als 8 opstelt, wat hij zelf overigens gezegd heeft als een optie te zien.
0 0
De Meer 020
Het is mooi te zien dat hij gwn op gemak iedereen wegspeelde. Het leek hem totaal geen moeite te kosten. Neemt gwn gapend een bal aan, draait nog een keer of speelt hem direct door. Daarbij wint hij alle 2de ballen en dat op die leeftijd in een onder 19 team. Heb nog met zijn pa gespeeld Ayhan Unuvar die toen al op zijn retour was, maar nog steeds goed kon ballen. Een hele aardige gozer met veel verstand van voetbal. Geen standaard Turk, maar een beetje excentriek. Heb daarom iig niet gelijk het idee dat ze Naci zullen pushen om voor Turkije te gaan uitkomen. Je weet het natuurlijk nooit.
3 -1
AFCAsphere
Opmerking over 'standaard Turk' had je achterwege mogen laten, maar voor de rest een leuk verhaal om te lezen.
0 0
Rhythim
Die jongen is nu zijn leeftijdsgenoten al ver en ver vooruit.

Als een Odegaard op zijn 15e al als een supertalent werd beschouwd, hoe moet je Unuvar dan wel niet gaan noemen?

Ik denk dat je deze jongen nog dit jaar aan Ajax1 moet laten ruiken en laten debuteren hoor.
2 0
Sanalologo
Odegaard speelde wel in met Senioren mee.
1 -1
RaynoFischer
Had Naci ook wel gedaan als hij daar zou spelen :P
1 0
PJSM
Straks contract voor 5 jaar en vaste prijs opnemen zoals ook de Spaanse clubs doen. For sale EUR 200.000.000,00.
2 -2
RusselWestbrook
5 jaar mag pas als ie 18 is.
0 0
afcas
Je snapt er echt niks van he? Wat als een club hem 300 waard vindt? Dat krijg je dan nooit meer omdat je met 200 akkoord moet gaan... Zo een vaste prijs is dus alleen maar nadelig voor de verkopende club...
0 0
Danos
Mwhaa, afhankelijk van het bedrag wat je erin zet als je als Nederlandse club in het contract zou zetten je minimale afkoopsom is 220 miljoen dan zit je vrij safe hoor. Dan zouden ze van Naci een duurdere speler maken dan de duurste speler ooit.
Je moet idd niet 20,30,40 miljoen erin zetten maar eigenlijk onrealistische bedragen
1 0
trodat4030
Nooit een vaste prijs vooraf bepalen. In mei hadden we ook 20-30 milj meer kunnen vragen en krijgen voor Frenkie. In Spanje doen ze dat ook alleen maar omdat het verplicht is een afkoopclausule op te nemen, maar 98 van de 100 vertrekt niet voor dat bedrag. Een clausule beperkt je enorm als club. Barca wilde Neymar ook niet kwijt..
1 0
waayop
volgens mij heeft ie een contract tot 2022.
0 0
036AFCA97
Gravenberch heeft ook zijn debuut gemaakt op zijn 16e, dus ik hoop dat Unuvar het dit seizoen ook mag doen. Is een mooie prikkel voor zo’n jongen.

Qua techniek en inzicht kan die zo aansluiten en kunnen sommige spelers van het eerste zelfs van hem leren, alleen hij is wel heel licht volgens mij. Fysiek kan het lastig worden op dit moment.
3 0
trodat4030
Fysiek is ie pas net gewend aan het tempo en de intensiteit van o19. Geef die jongen de tijd en jaag hem niet over de kling, daar kan je wel eens spijt van krijgen op de lange termijn. Ajax meet alles tot in de details, dus die zullen hem precies op het juiste moment zn kans geven.
0 0
Web
Zo hoort het, niet te snel voor del leeuwen gooien.
De afbraak kans is best groot
Fysiek moet hij nog sterker worden, maar dat mag niet ten koste gaan van zijn souplesse.
0 0
036AFCA97
Natuurlijk! Is ook zo, maar een keer een invalbeurtje in de 80e minuut in de Arena kan zo’n jongen wel een prikkel geven van “dit gevoel wil ik elk weekend”.
0 0
Fnatic
Wat een geweldenaar is die gast, op social media zaten al die Barca fans al te gillen dat Barca hem moest halen. Hopelijk kunnen we een paar jaar van hem genieten voordat hij weg gaat.

Hoop ook dat hij voor Oranje kiest moet je kijken wat een fantastisch elftal er aan zit te komen.
3 0
afcas
Fuck oranje.
0 -7
AjaxPassion
Dat is de enige mogelijkheid om Frenkie nog ooit in NL in actie te zien. Als dat zou kunnen samen met Unuvar en Ihattaren zou dat echt ziek zijn.
1 0
trodat4030
Om eerlijk te zijn riep ik dat 3 jaar geleden over Puig na anderhalve wedstrijd op de Future Cup.. En daarna jarenlang herhaald overigens.. Tot de deal van Frenkie aan toe, daar moesten we hem gewoon in betrekken, nu zien we hoe hard we zo'n speler nodig hebben.
0 0
AFCAsphere
Maar wie zegt dat Puig dat zelf wilt?
0 0
amthree
Die barca fans zijn net kleine verwende kut kinderen..
6 0
AFCA1961
Schijtziek word je van die gekken.....op instagram ook altijd "come to barca"...."when are you coming to barca".....iedere goede speler gaan ze al vanuitr dat ie naar dat Barca komt. Ik weet dat je over "onze vrienden" geen kwaad woord mag zeggen maar ik vind het met Real, Man City en Juventus de grootste baggerclub van de wereld.
0 0
trodat4030
En spreken Japans of Chinees..
3 0
AFCAsphere
Er zitten een hoop Aziaten tussen ja, maar Barca supporters zijn echt in alle hoeken van de wereld te vinden hoor. Je ziet een hoop Aziatische fans in het stadion omdat zij het financieel kunnen veroorloven. Dat geldt helaas niet voor iedereen zo.
0 0
AjaxPassion
Niet net, dat is het gros gewoon ook echt.
1 0
MaximilianRosse
Hij is echt met afstand het grootste talent van de jeugdopleiding. Zodra hij 18 is direct verlengen met 5 jaar. Hoop hem snel te zien in Ajax 1 en zou inderdaad mooi zijn als hij kiest voor Oranje.
4 0
AjaxPassion
Of misschien netzoals PSV deed bij Ihattaren, op zijn 17e al een nieuw 3 jarig contract geven. En dat is niet omdat ik verwacht dat hij dan al weg wil, maar gewoon om je waardering uit te spreken.
1 0
MaximilianRosse
Dat zou inderdaad een heel slimme zet zijn!
0 0
Toeschouwer
Nou nog even Verweij (telegraaf ) er bij die moet van
Overmars zeggen dit is de nieuwe Messi dan
is hij 200 miljoen waard.
Zo gaat dat meestal , even een vrienden dienst .
1 -3
AltijdGelijk
Het zou mooi zijn als dit soort supertalenten 2-3 jaar in Ajax 1 zouden spelen, helaas is dat verleden tijd.

Als je deze jongen ziet spelen, en hij speelt 1 seizoen in Ajax 1. Dan staan net zoals voor Frenkie, Mathijs en Donny alle clubs in de rij.

Zo gaat het tegenwoordig, genieten zolang ze er zijn...
2 -1
Ajax27
Want Frenkie (2 jaar), Matthijs (3 jaar) en Donny (4e seizoen gestart) zijn allemaal na 1 seizoen vertrokken? Goede theorie...
2 -1
Nosky
Als Ajax de (stijgende) lijn vasthoudt, gaat de club er ook in slagen om dergelijke talenten tóch langer vast te leggen. Zie nu al met de selectie dit seizoen.
Enkel Barcelona en Juventus zijn verkozen boven Ajax, al die andere clubs niet.

(Potentiële) wereldspelers zullen altijd naar de absolute top vertrekken. Maar met voldoende financiele slagkracht, Europees aanhaken en CL deelname en een goed imago, kan Ajax dat op lange termijn wel uitstellen.

Ajax kan best eens verworden tot een soort PSG- qua positie in voetballand. Eigenlijk alleen maar heel veel geld daar, Franse competitie stelt niet veel voor verder, maar toch gaan er behoorlijke topspelers naartoe. Nu zal Ajax nooit dezelfde financiele slagkracht hebben, maar het heeft wel veel meer andere verkoopargumenten dan die Parijzenaren, tenminste, als we éch aanhaken bij die (sub)top.
2 0
RaynoFischer
Matthijs heeft gewoon 2-3 jaar in het 1ste gespeeld hoor ;)
Donny same, hoewel niet altijd constant, alleen Frenkie 1 volledig seizoen
4 0
Patajax
vastleggen voor minimaal 5 jaar
1 -3
Westerpark1982
Kan pas vanaf zijn 18e
4 0
Danos
Als dat al zou mogen
0 0
Patajax
O ja hij moet 18 zijn zeker
0 0
Cupmetgroteoren
Graag op het middenveld in Ajax 1 en probleem is opgelost.
2 -2
ajax1forever
Dacht ik ook, hoezo over een paar jaar....
2 0
Jelephi
Bij wie zit unuvar? Toch niet bij die dikke he?
0 0
RaynoFischer
Bij AYMO, managment van zijn vader en oom ;)
Naci wilt sws niet weg voordat hij een tijdje in Ajax 1 gespeeld heeft
3 0
Jelephi
Gelukkig maar
0 0
Cupmetgroteoren
Gaat echt niet zomaar weg. Debuteren voor Ajax 1 is z'n droom.
2 0
oud-west
Dit soort internationale aandacht voor jeugdspelers kunnen we missen als kiespijn
4 0
Sterretje73
Niet te voorkomen en goed voor “onze” portemonnee :-p
0 0
Juichtoon
Kluivert, als je het maar laat.
2 0
AFCA1961
Ik zie hem er gerust voor aan die paria.....dan scoort ie lekker bij de top van dat Barca
0 0
maikelklaassen
Die kan ie in zijn zak steken, klasse
0 0