Ten Hag hint naar Álvarez als middenvelder

BartVeenstra, 28-08-2019 om 07:20, 9410 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De kans is aanwezig dat Ajax-trainer Erik ten Hag woensdagavond met Edson Álvarez als centrale middenvelder gaat spelen. De coach ziet het enorm zitten in de Mexicaan en volgens De Telegraaf lijkt de nieuweling dan ook voorbestemd om tegen APOEL Nicosia op het middenveld te starten.

'Het laatste jaar heeft hij voornamelijk op het middenveld gespeeld', citeert De Telegraaf de trainer van Ajax. 'De scouting is hem (bij Club America, red.) op het spoor gekomen als centrale verdediger en tijdens het volgen ging hij steeds meer op het middenveld spelen. Ondanks zijn leeftijd (21, red.) heeft hij al heel wat meegemaakt. Tegen VVV is hij daar ook ingevallen en hij bevalt me uitstekend.'

Ten Hag, die dinsdag op de persconferentie wel liet weten dat men waakzaam moet zijn voor de fitheid van Álvarez, moet door het ontbreken van Noussair Mazraoui (geschorst) en Donny van de Beek (blessure) keuzes maken op het middenveld. Om die reden trainde hij in de afgelopen dagen met Álvarez, maar ook met Lisandro Martínez als middenvelder.

Denk jij dat Dusan Tadic scoort en Ajax wint van APOEL? Zet in en krijg 1,70 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Wat is er mis met Gravenberch. Die moet dit niveau toch ook wel aankunnen. Bovendien, als hij een paar keer iemand uitkapt, dan wordt t publiek gek en krijgt iedereen vleugels. Kent t spelletje bovendien.

Onana, Veltman, Schuurs, Blind, Nico; Gravenbergh, Martinez, Ziyech (herovert veel ballen); Tadic, Huntelaar, Neres.

Genoeg lengte, ervaring, pit, rust, creativiteit en talent. Kun je Dest er altijd nog inzetten, indien Veltman alles terug moet spelen.
1 -3
EersteAanname
Op basis waarvan kan Gravenberch het niveau (al) aan? De keren dat hij de kans heeft gekregen bracht hij niets extra's.
2 -1
Babangida83
Dat is al meer dan Marin.

Hij brengt ook niks extra's nog. Maar hij zal ook niet uit de toon vallen. Hij kan sowieso een bal bij zich houden en speelt hem vaak naar de goede kleur. Kan daarnaast de bal heel nauwkeurig naar voren passen, kan goed wegdraaien en brengt fysiek. Juist op dit moment allemaal erg belangrijk, want t zorgt er voor dat je door kunt voetballen.

Met Veltman en Blind achterin en Ziyech er net voor, zou hij voldoende sturing moeten krijgen om gewoon prima mee te voetballen.

Alvarez zou naar verwachting ook gewoon aan t spelletje moeten wennen, en dat lijkt me wat riskant. Gravenberch ongetwijfeld ook meer potentie. Dus investeren in die jongen.
0 -2
EersteAanname
Ik heb ook wel vertrouwen in het talent van Gravenberch maar vooralsnog moet ik nog maar zien dat hij dat wat jij zegt nu opeens kan brengen in een belangrijke wedstrijd met veel druk. In mijn ogen heeft Alvarez wel op hem voor dat hij wat meer wedstrijden op een hoger niveau in de benen heeft. Natuurlijk moet hij wel aan het spelletje wennen maar ik was blij verrast met zijn spel tegen VVV.
0 0
Babangida83
Dat aan het spelletje wennen, dat kan je de wedstrijd kosten. Jonge jongens voelen minder druk dan oudere. En Gravenberch heeft t uit bij PSV ook al laten zien. Hij kan vandaag alleen maar winnen. Daarom zou ik voor hem gaan.
0 0
PeterVKV
Veltman naast Martinez in het centrum kan niet. TE KLEIN. Met Blind en Schuurs (Alvarez) centraal achterin is er weer lengte en hoeven we niet bij elke corner tegen te billenknijpen.

Een middenveld met 2 verdedigers (Martinez, Alvarez) en 1 aanvaller (Promes) gaat nooit compact staan. Een evenwichtig middenveld heeft een balafpakker (Martinez, Alvarez), een verbindingsspeler (vd Beek, Marin) en een creatieve goalscorer (Ziyech, vd Beek, evt Promes)
0 -1
AFCAsphere
Ben gewoon even benieuwd: waarom zou Alvarez de rol van verbindingsspeler niet kunnen invullen? Hij is qua eigenschappen een andere speler dan Donny, maar Edson is absoluut geen stijve hark die alleen maar ballen kan onderscheppen. Tegen VVV zag je dat hij redelijk mee kon gaan in het combineren met zijn medespelers, en dat waren zijn eerste minuten.

Sowieso denk ik dat Marin rustig gebracht moet worden. Ik weet niet wat de exacte reden is, maar hij bezwijkt onder de druk of hij weet zijn tactische rol nog niet helemaal juist uit te voeren, of een combinatie van beiden. Either way, ik denk dat ten Hag geen beroep op hem wil doen in deze cruciale wedstrijd.
0 0
PeterVKV
Misschien heb je gelijk en verrast Alvarez in die rol op het middenveld. Ik hoop het natuurlijk, maar ik ken hem te weinig.
0 0
Ansjo
Zet gewoon de verdediging en het middenveld zo neer zodat de voorste 4 alle risico's kunnen nemen met aanvallende acties. Martinez en Alvarez controlerend op het middenveld. Nico, Blind, Schuurs en Veltman/Dest achterin.
0 -1
PeterVKV
Dat valt uit elkaar.
1 0
Rood Gevaar
Nu Mazraoui geschorst is kan ik met niet voorstellen waarom Veltman centraal zal staan.
Veltman gaat lijkt mij rechtsback staan en Schuurs centraal.
In de voorbereiding was het duo Blind Schuurs erg goed dus ik hoop daar ook op.
Ook vind ik het bijzonder dat iedereen hier weet dat Alvarez als centrale verdediger is gescout, zonder een scoutingsrapport te hebben gezien.
Hij heeft het afgelopen jaar op het middenveld gestaan en daarvoor centraal achterin.
Ik denk dat Alvarez op het middenveld precies is wat we missen
0 0
masterrr
Beetje apart dit allemaal, weet Ajax deze zomer wel wat ze in huis hebben gehaald?
0 0
Ajax27
Schuurs heeft een meer dan prima voorbereiding gedraaid. Ik snap niet waarom die nu zo erg uit beeld is bij velen. Als Ten Hag in Alvarez het puzzelstukje voor het middenveld ziet, Dan is het aan Schuurs de taak om Ten Hag te overtuigen dat niet Veltman maar hij centraal moet staan. En Veltman met alle respect... maar gewoon als back neerzetten, er moet gewoon wat lengte bij op de centrale positie.
2 -1
GerardAjax26
Ik dacht dat Alvarez werd gehaald als vervanger van de Ligt. Als hij daadwerkelijk op het middenveld gaat spelen en Veltman de vaste verdediger wordt, dan begrijp ik Overmars en Ten Hag niet. Ik heb niets tegen Veltman, maar als je continue de ambitie uitspreekt om weer mee te willen doen met de Europese top dan kan je niet van de Ligt naar Veltman gaan.
26 0
AlexIbarra
We missen 2 verdedigende middenvelders en een aanvallende middenvelder.
Het probleem ligt nu dus op het middenveld want de enige middenvelder die beschikbaar is, is degene over wie we het minst tevreden zijn.

Dat Alvarez (of Schuurs) op termijn Veltman gaat vervangen op RCV lijkt me duidelijk, alleen kan het me nu echt ff geen fuk schelen wanneer.
Ik heb er vertrouwen in dat de staf een goede inschatting kan maken hoe ver onze (nieuwe) spelers zijn in bepaalde dingen. En van de gevaren van Apoel.

Ik hoop dat hij Lang op de plek van Donny zet, Alvarez en Veltman rechts achterin.
Maar als Alvarez nog rustig opendraait wanneer iemand 'in je rug' coacht, als Erik denkt dat er met Dest op de vleugel iets te halen valt of dat Promes voor het eerst gaat vlammen vanavond, prima. Hij ziet ze elke dag trainen.
0 0
N-ajax
Het lijkt me toch duidelijk dat hij gewoon gehaald is voor de verdediging? Het was de bedoeling dat Marin en Mazraoui voor rechtsmid gingen strijden, nu ze beide ruk blijken te spelen moet je andere dingen gaan proberen. Als je dan een speler hebt gehaald die ook op het middenveld uit de voeten kan is dat een optie.
3 0
MPAjax
ik vind het niet logisch aangezien alvarez nog niet voldoende wedstrijden heeft gespeeld zie ik het als een experiment niet een logische zet
0 0
EersteAanname
Mee eens, maar ik denk dat Alvarez uiteindelijk wel in de verdediging terecht gaat komen. Vanavond is het nog even behelpen door blessure van Donny.
3 -1
Ajacied33
Ja dat denk ik ook. Anders klopt het niet, Veltman kan niet de "opvolger" van de Ligt zijn
4 -1
Schip
Compleet mee eens. Maar ik vraag me af of Overmars hier invloed op heeft. Alvarez is gehaald als verdediger, maar als TH daar Martinez en Veltman de voorkeur geeft, zal Overmars daar niet kunnen ingrijpen denk ik.

Ik vind het alleen wel fnuikend voor Schuurs.Die presteert redelijk tot goed en wordt er ten faveure van een 2e rangs centrale verdediger naast gezet.

Je kunt onmogelijk met Veltman en Martinez in de CL spelen. Elke hoge bal is dan een doelkans.
4 0
MaximilianRosse
precies dit dus. Veltman is een prima rechtsback maar centraal hoeft hij niet te staan want daar maakt hij veel te veel fouten.
5 0
Gerard36
schuurs komt uitendelijk op de plaats van de ligt.
2 0
GerardAjax26
Wellicht, maar voor nu krijgt Veltman steeds de voorkeur boven Schuurs. Dus dan speel je in deze cruciale fase van het seizoen met Veltman centraal terwijl hij een aantal seizoenen geleden op de rechtsback positie is komen te spelen omdat hij centraal niet goed genoeg was. Dat vind ik onbegrijpelijk.
2 0
FerdiZ
denk dat dat puur is gebasseerd op de ervaring van Veltman, omdat er al veel nieuwe spelers ingepast worden..
ik neem aan dat Schuurs hem straks helemaal gaat vervangen na wat ervaring in de eredivisie
1 0
AFCAsphere
Dit dus, dit verwacht ik ook.
0 0
Mauroafca
1000% mee eens.
1 0
ajaxxcied4life
Onana, Veltman, Schuurs, Blind, Tagliafico, Alvarez, Martinez, Promes, Neres, Promes, Ziyech Tadic.
1 -3
Justin4195
Zo met zn twaalven en de gebroeders promes in de basis.. moet goedkomen!
8 0
Daniii
best slim van hem, misschien heeft de scheida het niet door
0 0
RusselWestbrook
Nice haha
0 0
ajaxxcied4life
hahaha...
0 0
Redrum
Allemaal leuk en aardig, maar Veltman staat dus gewoon weer centraal achterin dan waarschijnlijk.
2 0
TNS
De kans is groot dat die jongens centraal gaan spelen inderdaad. Blijft opvallend hoor!! Hoe mooi ze het nu ook draaien.. Je hebt straks 2 jongens op het middenveld staan die gescout werden als centrale verdediger en (back-up) linksback. Je kunt ook 'gewoon' scouten voor posities waar je spelers nodig denkt te hebben.
5 0
gi0vanni
Alvarez en Martinez kunnen ook achterin spelen. Het probleem is gewoon dat de Ligt niet op te vangen is.
0 0
insectenverdelg
zou ik ook doen
1 0