Ünüvar steelt show tijdens opening Estadi Johan Cruyff

JesseTH, 27-08-2019 om 22:55, 27978 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax Onder 19 heeft dinsdagavond goede zaken gedaan tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Tijdens de opening van het Estadi Johan Cruyff stal Naci Ünüvar de show met twee doelpunten. Het bleken de enige twee en daardoor werd de eindstand bepaald op 0-2.

FT | FC Barcelona O19 - Ajax O19 (0-2)

De wedstrijd begon met een kansje voor Ajax. Naci Ünüvar gaf voor op Brian Brobbey, maar de spits kopte naast. FC Barcelona liet zich ook gelden, toen het drie minuten later ook haar eerste kans mocht noteren. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied verdween echter over. Hierna creëerde de ploeg uit Catalonië nóg een kans en daarbij moest keeper Calvin Raatsie handelend optreden. Dat deed hij goed, waarna er een tijdje geen echte mensen meer ontstonden.

Ajax schoot enkele keren van enige afstand, maar het doel werd niet getroffen, totdat Ünüvar de bal voor zijn voeten kreeg. Ook hij probeerde het van afstand en dat deed hij met verve. Met een hard, laag schot wist hij de doelman kansloos te laten en zich te kronen tot de eerste doelpuntenmaker in het Estadi Johan Cruijff. In het restant van de eerste helft probeerden Kenneth Taylor en weer Ünüvar het nog namens Ajax, maar hun schoten bleken niet gevaarlijk genoeg. Aan de andere kant was Raatsie scherp toen de opponent dreigde te gaan scoren. De eerste helft eindigde met een knal op de lat van Liam van Gelderen.

De kansen na rust waren opnieuw vooral voor Ajax. Brobbey leek algauw te gaan scoren, maar kon net niet bij de bal. Hierna ontstond er voor beide ploegen een grote kans. Eerst was het Ünüvar die zich in een té lastige hoek bracht na het uitspelen van de keeper en even daarna brak FC Barcelona uit. De ingevallen doelman Daan Reiziger wist echter goed redding te brengen op een schot van dichtbij. FC Barcelona speelde hierna duidelijk voor de 1-1, getuige de hoge druk die het zette. Dat zorgde er aan de andere kant echter ook weer voor dat Ajax met meer gemak gevaar kon stichten.

Brobbey en weer Ünüvar waagden pogingen, maar bleven daarbij nog zonder succes. Een kwartier voor tijd was het wel raak. Het was Ünüvar die een steekpass ontving van Sontje Hansen, waarna zijn afwerking van absolute wereldklasse was. Vanuit een moeilijke hoek stiftte de jongeling de bal met veel gevoel over de doelman heen in de verre hoek. Vlak voor tijd was de thuisploeg vervolgens nog dichtbij de 1-2, maar dat mocht niet zo zijn. De eindstand bleef 0-2 en zo won Ajax de eerste wedstrijd in het Estadi Johan Cruijff.

Opstelling Ajax O19:

Raatsie (Reiziger 46'); Van Gelderen (Pynadath 76'), Kasanwirjo (Musampa), Rensch, Salah-Eddine; Llansana, Regeer (Frei 70'), Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar.

Opstelling FC Barcelona O19:

Ramon; Rosanas, Mbuyamba, Josep Jauma, Mika, Álvaro Sanz, Nils, Konrad, Peque, Nico, Ilaix.

Doelpunten:

0-1 Naci Ünüvar
0-2 Naci Ünüvar (78')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtrouw
Die zijn we dus al kwijt voordat hij bij ons doorbreekt
0 -3
Ronaldinho020
Die jongen gaat gewoon in 1 spelen hoor
0 0
DT10
Heeft contract tot 2022! Hij is dan 19 jaar en ben ervan overtuigd dat hij zijn debuut dan wel gemaakt heeft. Maar inderdaad, ben ik ook bang, dat deze jongen niet heel lang voor Ajax zal spelen. Hopelijk levert hij net als Frenkie en Matthijs dan wel wat op..
0 0
Juichtoon
Ajax kreeg nog diverse mogelijkheden op de 0-3 waarbij de kans van Brobbey nog het grootst was. Maar de jongeling schoot de bal te gehaast hard over.
0 -1
ETM
Hele wedstrijd staat op youtube, op Barca kanaal.
Moet zeggen, leuk om te zien, twee teams die vanachteruit willem opbouwen. En Ajax speelde zeker niet onaardig. Bijvoorbeeld het vastzetten in de eerste helft..
0 0
Aad82
vd Beek toch naar Real
0 -4
RayJordaan
In FIFA zeker?
0 0
Aad82
Messi was er ook.
1 0
Aad82
Salah-Eddine was goed man.
2 0
DUDE92
Lekker Aad, mee eens. Probeer vaker de positieve dingen te noemen, in plaats van vrijwel alleen maar de negatieve dingen, gewoon een tip. Kritisch zijn mag, maar ik merk dat je wel vaak doordraait.

Salah-Eddine was mijn MOTM, hij was constanter dan Ünüvar, die, hoewel hij grandioos was, nog wel een paar schoonheidsfoutjes had. Salah-Eddine was vrijwel foutloos (toegegeven, ik heb pas vanaf de 20e minuut gekeken, en ik las dat het daarvoor in zijn geheel niet al te best was).
2 0
SilverHaze
Haha dat advies kunnen er wel meerdere gebruiken. Kritisch mag zeker, maar meestal ontbreekt enige nuance of uberhaupt onderbouwing.

Die Salah-eddine heb ik tijdens de hele Futurecup van dichtbij mogen zien. Die Zou ik heel erg snel in Ajax 1 en zelfs Oranje zetten. Heeft letterlijk alles van een back. Snelheid, duelkracht, passing, voorzet, aanvallende actie.
0 0
El Mas Mejor
Misschien is het hieronder al gezegd hoor, maar goede zaken doen in een oefenwedstrijd?
2 0
AnsB
Met zo'n verslag kan ik niet zoveel. Puur feitelijk.
Ik ben veel benieuwder naar hoe er is gespeeld: veel combinaties? wie lieten zich zien?
Gelukkig zie ik hieronder meer informatie.
0 -1
Radikaal
even op youtube kijken naar opening Estadi Cruyff en je krijgt de hele ceremonie incl de wedstrijd, volle 90 minuten, met een slechte engelse commentator. Kanaal van FCB.
0 0
DUDE92
De commentator was idd niet perfect, maar ik zat toch te denken, het zou wel mooi zijn als AjaxTV een Engelse commentator zou regelen, puur voor het internationale aanzien. Na zo'n successeizoen moet Ajax (en dus ook AjaxTV) doorpakken, voor de (nieuwe) internationale fans. Oo zijn minst moeten ze goede Engelse ondertiteling regelen bij hun filmpjes.
0 0
Radikaal
Doen ze al. Of iig deden ze al heel lang, al een poosje niet meer gehoord. Maar zat in de tijd van Nouri in het buitenland en kreeg daar steeds een Engelse stem te horen - letterlijke vertalingen van de NL commentator. Ook bij de samenvattingen van de jeugd.
0 0
036AFCA97
Hansen is goed, maar beetje rommelig.
Unuvar hoef ik niks over te zeggen.
Brobbey hield goed de bal vast, maar deed verder helaas weinig goed.
Taylor speelde “normaal”, ging vaak voor eigen succes.
Kasanwirjo speelde normaal, niet opvallend naar mijn mening.
Van Gelderen ook normaal, af en toe nonchalant.
Llansana mooie speler, viel me verder niet heel erg op.
Regeer viel me ook niet op.
Salah-Eddine is echt goed. Speelde zich hele tijd onder de druk vandaan.
Rensch speelde ook gewoon goed.
Raatsie speelde sterk in de storm van Barcelona het eerste kwartier.
Reiziger ook stabiel, wel een beetje rommelig en paniekerig af en toe.

Hansen en Unuvar vonden elkaar de hele tijd goed. Salah-Eddine dribbelde ook vaak naar binnen en gaf goeie passes.

Dit was het naar mijn mening wel. Hopelijk goed genoeg voor je ;)
4 0
ajaxdordtt
Blijft zonde dat iemand als Regeer speelt en Pynadath niet.
0 -1
FrankBeton
Psv heeft Ihattaren.
Feyenoord heeft Kokcu.

Wij hebben Unuvar.
8 0
Simpelishetmoeilijkst
Die kan je toch uitstekend met elkaar vergelijken, 2 schoenmakers en Unuvar! Mocha er wel even om lachen.
0 -6
036AFCA97
Als je objectief bent kan je gewoon toegeven dat Ihattaren een enorm talent is. Kokcu ook een mooie speler. Natuurlijk lijkt Unuvar nu al jaren een nóg groter talent dan hen, maar we moeten hem eerst nog maar even in het eerste te zien krijgen.
7 0
Kaatje
Wat een leuke wedstrijd was dit. En wat een geweldig leuk team dit AjaxO19. Haar hopen dat Ajax ze zo lang mogelijk binnen kan houden:-)
1 0
036AFCA97
En nu hopen dat die gluiperige Raiola ver bij onze Naci uit de buurt blijft..
4 -2
Lewis Hamilton
Heeft Marc hierna ook wat contractverlengingen klaar liggen?
3 -1
NouriVandeBeek
Unuvar, maar ook Salah-Eddine sprongen eruit vandaag. Zo sterk aan de bal. Hopelijk valt de blessure van Kasanwirjo mee. Speelde prima.
9 0
AFCA.
Llansana ben ik echt een grote fan van! Speelt heel soepel en rustig. Onderschept veel ballen op techniek. En is ook altijd aanspeelbaar. Mooi om te zien.
Brobbey mist toch wel erg veel kansen. Maargoed, hij komt wel steeds in de positie dus dat is prima. Ben heel benieuwd of hij het 1e gaat halen.
En Unuvar. Tsja, moeten we daar nog wat over zeggen? Echt een fenomeen.
6 0
Pheadrus
Ik zie toch liever Hansen in de spits. Brobbey vind ik een a-typische Ajax speler. Hij is effectief door kracht, heeft rendement maar is minder bewegelijk als de gemiddelde Ajax speler.
3 0
ajaxdordtt
We verkiezen Huntelaar ook boven Dolberg, dus dat bewegelijke hoeft niet meer.
2 -2
diamanti
We verkiezen Tadic weer boven Huntelaar dus....
2 0
Engeltje
Klopt
0 0
Sampaoli
Wat een geweldige lichting. Unuvar, Rensch, Hansen, Taylor en Salah-Eddine als uitblinkers. Daarachter veel interessante talenten die ook voor Ajax 1 in aanmerking komen zoals Kasanwirjo, Regeer, Llansana, Pynadath, Van der Sloot en Raatsie.
4 0
Pheadrus
Ze hebben een geweldig team rond Unuvar gebouwd. En ze zijn allemaal beter gaan spelen door Unuvar. Door zo'n speler krijg je meer zelf vertrouwen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Komt goed Kluivert heeft het daar voor het zeggen... kuch kuch
0 -1
jaripettersson
Zag ik naci een kruisje slaan bij die wissel?
1 -1
MPAjax
dat is wat veel topvoetballers doen denk dat hij het over heeft genomen
3 -1
Knalpot
Er zijn ook gewoon turkse katholieken dat lijkt me denk een plausibelere verklaring.
0 0
ajaxdordtt
...
2 -1
Fnatic
Jongens dat was een lekkere pot voetbal, reken maar dat er aan Unuvar getrokken gaat worden.
0 0
Simpelishetmoeilijkst
Laatste Overmars maar trekked dan.
0 0
wolterx
Salah-Edinne, Llansana en Ünüvar klasse pot. Hansen moet je zo dicht mogelijk bij Ünüvar zetten, die 2 hebben zoveel voetbalintelligentie dat werkt gewoon. Kasanwirjo speelde sterk, hopelijk valt blessure mee. Brobbey, Taylor en Van Gelderen mag je meer van verwachten, geen goede pot van hun kant.
8 -1
Petervandersluis
Mag je meer verwachten van Van Gelderen? Vind hem, naar aanleiding van de keren dat ik hem heb zien spelen (8-12 keer), net tekort komen voor zowel rechtsback als centrale verdediger. Als rechtsback mist hij in mijn ogen techniek en drive en als centrale verdediger vind ik hem positioneel niet sterk en ook lijkt gif te ontbreken. Doet mij een beetje denken aan een mindere versie van Riedewald. Maar ik hoor graag als ik niet aan het juiste eind heb, aangezien jij ongetwijfeld de jongen vaker aan het werk gezien hebt dan ik.
1 0
wolterx
Nee, ben het met je eens in deze hoor. Al zie ik hem liever als rcv dan als rechtsback en vergelijking met Riedewald snap ik wel. Maar als een van de oudste eruit, speler met al profminuten en paar seizoenen o19 mag je meer verwachten als vandaag, vond hem namelijk heel matig. Zeker als je dan Salah-Edinne op links ziet gaan.
2 0
Knalpot
poeh Unuvar had je niet ff wat minder kunnen spelen :)
Nu krijgen we bij elke transferperiode weer dat gezeik dat Barca achter Naci aanzit.
7 0
Pheadrus
Heel Europa kent Unuvar al lang. Is echt geen geheim. Hij heeft in elke fase zijn klasse laten zien.

Waar ik heel blij mee ben is dat Ajax de beste spelers van NL en er buiten om hem heen heeft gezet. Dat is de enige manier om hem bij Ajax te houden.
1 0
ajaxdordtt
Naci is een verstandig ventje met een verstandige vader.
5 0
Pheadrus
Hij wordt ook door zijn vader gemanaged en niet Raiola gelukkig.
1 -1
Ajaxxxisdebeste
Zo even het zoontje weer op z’n plek gezet...
0 -1
Lewis Hamilton
Barca opleiding valt de laatste jaren heel erg tegen. En een kans in het eerste kan je ook vergeten, want de huidige voorzitter geeft liever 100M uit voor een buitenlander.
5 0
Schwalbino
Dat krijg je als je succes hebt. Dan is het lastig om de jeugd de laatste stap te laten zetten want jeugd moet fouten kunnen maken op het hoogste niveau.
1 0
Santiago
Nou ja dat is ook niet per se waar. Fati, Perez, Puig, Alena en Sergi Roberto zijn allemaal eigen jeugd.
0 0
ajaxxcied4life
Klopt en al deze jongens lijken vooralsnog Barca 1 te gaan halen.
0 0
MaximilianRosse
Goeie wedstrijd van O19 waarbij Unuvar als absolute uitblinker. De kwaliteit spat er vanaf. Zodra deze jongen een 5 jarig contract mag tekenen moet je geen seconde twijfelen. Hij is op dit moment het grootste talent uit de jeugdopleiding. Wat een fantastische speler.
4 -1
WantAmsterdam
Ik zie bij naci iets wat ik vooral ook bij nouri zag, het pure plezier aan het voetballen, altijd met een lach...
2 -1
Petervandersluis
Musampa doet me denken aan Martinez, onderschat talent. Verder is Llansana echt een mooie speler, heeft het in zich om het eerste te halen.
3 0
Dexy
Brobbey is zo sterk als aanspeelpunt, maar is geen killer in de 16.
4 0
kade88
Speelde niet sterk. Ik denk dat hij toch net tekort gaat komen voor Ajax 1.
0 -2
MPAjax
zoals diamanti zegt als hij zijn techniek, vrijlopen en afwerken verder weet te ontwikkelen is het potentieel een ajax 1 speler
0 0
diamanti
Ik moet het ook nog maar zien. Als je altijd zo sterk bent geweest hoef je natuurlijk weinig op techniek te doen.
2 0
trodat4030
Haha, Brobbey krijgt een vrije trap tegen omdat ie te sterk is, das niet eerlijk, FIFA fair play!
2 0
Champy
ja zo leek het wel
0 0
DUDE92
Ik zou Hansen wel eens op de 6 positie willen zien, hij heeft volgens mij het overzicht en de duelkracht er wel voor.

Of zeg ik nu iets heel geks?
0 -3
Pheadrus
Ja, mee eens. Ik wilde net zeggen dat Hansen in de as van het veld veel beter tot zijn recht komt. Hij heeft alleen de pech dat Brobbey niet op de flank kan en Unuvar net iets beter is en dus in de as speelt.
0 0
trodat4030
Heeft het fysiek wel, maar is een aanvaller en in mijn ogen nog steeds een spits. Maar kan ook goed op de flanken en 10. Laat hem daar maar lekker staan, hij is geen spelverdeler. Daar moet je Llansana lekker laten staan, die is daar veel beter in. Hansen wordt, mits hij geen verschrikkelijke blessures krijgt, absoluut een goede prof op zijn huidige posities en ik sluit Ajax 1 en meer zeker niet uit, integendeel.
3 0
Champy
Nee, je zegt niks geks. Dit zijn 17-jarigen.
Die kunnen uiteraard nog op een nieuwe positie gezet worden.
1 -2
SpursAjax
je zegt iets geks...
1 0
DUDE92
Hij zakte net terug tot net voor de verdediging, en daar kwam meteen een goede aanval uit. Ik vind Hansen echt een schitterende voetballer, maar hij mist rendement. Zijn passing is echter vrij goed, en een middenvelder met versnelling is ook niet verkeerd om te hebben. Maar ja, gek idee dus.
0 0
wolterx
Al paar jaar boven de 10 goals en boven de 10 assists, scoorde als spits er nog 30+ zelfs. Zou hem graag als 10 vaker zien maar als rechtsbuiten beste die we hebben in de opleiding, zet hem dicht bij Ünüvar en 15+g en 15+ assist is haalbaar.
0 0
Antafca
zo hoort het. Wij boven Barca
2 0
ajax4ever01
Marc leg die Naci voor 5 jaar vast voor buitenlandse clubs ermee vandoor gaan.
6 -1
afcas
"Die gozer" gaat niet weg voordat hij minuten heeft gemaakt in het eerste.
0 0
diamanti
Die mag erg wel in hoor Brobbey iig op goal.
3 0
Champy
Toch enkele stevige tackles gezien vanavond.
3 0
Ajax_33
Die moet erin Brobbey. Niet zijn eerste grote kans vanavond.
3 0
Dexy
Oei Brobbey
0 0
RayJordaan
Oeff Brobbey, mist te vaak de scherpte voor de goal
5 0
EGxD
Wat speelt Brobbey matig zeg...
6 0
Fnatic
Zo bij Barca weten ze ook wie Naci Unuvar is!
4 0
Santiago
Maar moeten we daar blij mee zijn of niet? Ben voor de dood dat hij dadelijk vroegtijdig weggekaapt wordt
1 0
afcas
...
0 0
036AFCA97
Mooi man voor Naci. Groot applaus, glimlachje.

Prachtige speler. Hoop dat we lang van hem mogen genieten. Hopelijk mag die dit seizoen al even ruiken aan Ajax 1 om hem die extra prikkel te geven.
7 0
Eastwood
Dat we hem maar lang hier mogen houden. Het kwijl zal bij de koopgrage clubs ook wel langs de kin lopen.
1 0
JSTWST
Het blijkt maar weer dat het talent uit Amsterdam komt!!
6 0
Vertonghen
Naci!
Echt zo’n heerlijk ventje waar je als voetballiefhebber alleen maar van kan genieten (binnen & buiten het veld).
Grote contracten geven en zuinig op hem zijn!

Kleine grote man!
5 0
Bky
Naci gewoon in Ajax 1 aub.
7 -3
ajaxdordtt
Niet opportunistisch ook.
2 -1
Vertonghen
Nja dat is wel moeilijk, hij kan voetballen als de beste maar ontwikkeld nog erg in zijn fysiek.
Vooral longinhoud e.d zijn nog wel een dingetje... in het eerste zou zijn pijp wel erg gauw leeg zijn.
Maar wat is het smullen!
2 0
RaynoFischer
Nu wisselen en direct terug laten vliegen, we kunnen wel iemand gebruiken morgen op het middenveld :P
0 0
RaynoFischer
Naci gaat sws richting jong Ajax dit seizoen als hij zo doorgaat.
Wat een baas ;)
2 0
jaripettersson
Naci in de KKD? Parels voor de zwijnen
1 0
MK77
die commentator krijgt steeds de hik als barca een beetje in de buurt van de16 komt
0 0
Champy
Heerlijk zo'n zuivere lob zonder aanraking van een verdediger of keeper.
Die eenvoud maakt het ook zo mooi. Inspelen vanuit het middenveld, ballletje afgeven naar de zijkant en afwerken.
3 0
036AFCA97
Unuvar beste man op het veld.
2 0
Fnatic
Die gast is absolute top, geeft wel ff z'n visite kaartje af.
4 0
IboAFCA
Als Valdes maar niet weer weg loopt
1 0
RayJordaan
Hahaha
0 0
MaximilianRosse
Unuvar steekt er echt met kop en schouders bovenuit. Wat een heerlijke speler. Hoe eerder hij naar 1 gaat, hoe beter.
8 -1
Toon meer reacties