'Je kunt geen begroting maken voor het nieuwe seizoen'

BVeenstra, 27-08-2019 om 11:05, 8809 views, De Telegraaf |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft in zijn column in De Telegraaf geschreven dat men bij de UEFA onderzoekt of het ervoor kan zorgen dat clubs eerder weten of zij wel of geen Europees voetbal spelen en op welk niveau dat gebeurt. Ajax bijvoorbeeld weet pas eind augustus of het kan deelnemen aan de Champions League of niet.

Bij de UEFA is men bezig met de contouren voor Europees voetbal na 2024, zo schrijft Van der Sar. 'Dat doet men met een aantal belangrijke partijen. Namens de ECA (European Club Association) praat ik mee. En in die ECA vertegenwoordig ik Nederland weer. De kritiek dat ik alleen aan het belang van Ajax denk is misplaatst. Ik zat ook in de ECA toen Ajax niet uitkwam in de Champions League en geen kampioen werd. Je moet nog altijd eerst kampioen worden in je eigen land.'

Veel clubs in landen als Nederland weten pas laat of zij Europees voetbal spelen of niet. In het maken van de begroting levert dat nog weleens problemen op. Hier moet dan ook wat aan gedaan worden. 'De UEFA kijkt hoe we het aantal voorronden kunnen verminderen en hoe er meer stabiliteit voor de clubs, die Europees spelen, kan komen. Als je bijvoorbeeld in Italië in mei op de vierde plek staat, weet je dat je 70 miljoen euro aan Champions League-inkomsten in je begroting kunt opnemen. In andere landen moeten veel clubs zich eerst kwalificeren.'

'Hetzelfde geldt voor de Europa League. Je kunt geen begroting maken voor het nieuwe seizoen als je niet weet of je erin uitkomt. Neem je Europees voetbal wel of niet op? PSV en Feyenoord doen het al een aantal jaren allebei anders. Dan ga je met meevallers of tegenvallers werken', aldus Van der Sar, die positief besluit: 'Voor Nederlandse clubs komt er meer zekerheid als in 2021 de derde competitie erbij komt. Dat biedt meer garantie op deelname aan Europees voetbal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Wat een onzin , dat kun je wel , EUropa zijn extras thats it.
0 -1
Good Luck
Dan snap je er niet veel van.
0 0
gebruikersnaam
kwalificaties gewoon aansluitend aan het seizoen doen. persoonlijk zou ik het nog mooier vinden als de europese toernooien in zijn geheel in 3 of 4 weken tijd worden afgewerkt aan het einde van het seizoen. De doordeweekse wedstrijden die dan vervallen gedurende het seizoen kunnen dan opgevuld worden met competitierondes zodat de competitie wat eerder klaar is. Dan spelen clubs tenminste ook daadwerkelijk met de teams waarmee ze zich gekwalificeerd hebben ipv totaal andere teams
0 -1
SilverHaze
Opzich geen gek idee het hele tournooi in een paar weken. Het mooie is dan dat het team in vorm ver gaat komen. Dat kan iedereen zijn. Echter gaat dat nooit gebeuren, doordat een CL verspreid over het jaar gewoon veel meer oplevert. Kwalificaties mogen van mij wel direct na het seizoen. Dat is in alle opzichten fair.
0 0
AjaxPassion
Aansluitend aan het seizoen is wat ik een tijd geleden ook opperde. Dan kan er al veel meer zekerheid worden geboden.
0 0
afcasven1995
Hoop dat Ajax nog 1 toptransfer maakt als de CL binnen is. Omdat dan de CL miljoenen binnen zijn en naar de speler toe CL voetbal gegarandeerd kan worden.

Denk aan een Vertonghen, Olmo of Berge.
1 -1
Illegaal
Berge???? kom op hij
0 -1
afcas
Je gaat toch niet zeggen dat jij iemand van 1.93 niks vindt he?
1 0
Bjorn
Is het geen idee om de eind ranking in de competitie en de voorrondes van het huidige jaar te laten gelden voor toegangsbewijzen Europees voetbal van twee seizoenen later? Dan weet je 12 maanden van te voren al of je Europees gaat spelen. Dat zorgt voor duidelijkheid en rust.

Bijv. als wij nu kampioen 2019/2020 worden zijn we verzekerd van CL 2021/2022. Er is dan één
transitiejaar dat gevuld zal moeten worden.

Derde Europese competitie wordt een lachertje zonder enige serieuze inkomsten of prestige.
0 0
Maus1978
Derde competitie?? Blijkbaar wat gemist..
0 0
SilverHaze
Jazeker. Is alleen maar goed. ZIt je ook niet meer met dat gezeik dat Fey en Psv geen doordeweeks programma meer hebben.
0 0
AjaxPassion
Je hebt inderdaad wat gemist. Gaat in 2021 in. Nu is het CL 32 clubs en EL 48. Dit wordt veranderd in 3 competities van 32 clubs.
0 0
AsensioWillemsen
Wat gaat dat derde toernooi opleveren dan? De Europa League levert al amper wat op voor de serieuze clubs. En een toernooi met affiches als Vitesse - Motherwell zal weinig investeerders trekken
1 0
SilverHaze
Voor een club als Vitesse is dat behoorlijk wat. Ik zou zeker gaan kijken naar Utrecht, AZ en Feyenoord. Vergeet niet dat er teveel clubs en spelers zijn tegenwoordig in Europa om dat in 2 competities te proppen. Qua geld zal het wellicht niet veel opleveren, maar voor supporters en spelers zijn uitwedstrijdjes in Belgie of Duitsland toch wel leuke uitstapjes.
0 -1
strafschop
Voor een club als Vitesse verandert er niet zoveel met de EL en EL2 toernooien in 2021.

Het hoogste EL ticket is voor de bekerwinnaar of de nummer 3 van de Eredivisie die dan voorronde EL moet spelen en bij verlies naar de groep EL2 gaat.

De andere 2 clubs moeten vroeg beginnen aan de voorronden voor EL2.
0 0
NUL20
Gaat meer om kijkcijfers... buiten Europa willen ze alleen de topteams zien.
0 0
Antafca
inderdaad met een hele selectie afreizen kost dan bijna al meer dan het oplevert. Lachwekkend. Maarja voor die kakkerlakken is dit ideaal kunnen ze tenminste Europees spelen en winnen en wij maar shinen in cl
0 0
Ruff Rhythim
Ik denk dat de Europa League wel een soort van upgrade gaat krijgen in een of andere vorm, anders heeft het inderdaad geen zin.
0 0