Onana lonkt naar 'universiteit van het voetbal'

BartVeenstra, 27-08-2019 om 07:15, 7247 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana wil dit seizoen wederom dolgraag met Ajax uitkomen in het hoofdtoernooi van de Champions League. Woensdagavond treedt hij met de Amsterdamse club aan tegen APOEL Nicosia en bij een zege zijn de hoofdstedelingen zeker van een plek in het miljardenbal.

'Omdat de honger naar weer een jaar Champions League zó groot is, ben ik eerder van vakantie teruggekomen', legt Onana uit in gesprek met De Telegraaf. Hij noemt het meedoen aan de Champions League belangrijk voor de club, zijn teamgenoten, de fans en ook voor zichzelf. 'De Champions League is een nieuwe kans om onze kwaliteiten te tonen én de wereld te vermaken met de filosofie van Ajax. We willen laten zien dat onze vorige campagne geen incident was.'

Onana omschrijft zichzelf nog altijd als een lerende doelman, maar wel eentje die door de Champions League - de Kameroener bereikte vorig seizoen de halve finale met Ajax - verder is dan twaalf maanden geleden. Het toernooi is dan ook een perfecte leerschool. 'De universiteit van het voetbal, het beste toernooi ter wereld, waarover we als jonge jongens allemaal hebben gedroomd om eraan deel te nemen. En die kans hebben we nu weer. Een voetbalcarrière is kort, dus moeten we dit soort mogelijkheden met beide handen aangrijpen, want niemand weet wat er volgend jaar gebeurt. Je leeft vandaag.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Illegaal
Vorig seizoen was wel een incident dat Ajax zo ver kwam in de CL...... het elftal is zonder Frenkie, de Ligt en ook Schone zo veel minder dat ook de groesfase doorkomen er niet inzit... met dit huidig materiaal en slechte kabouterverdediging is het onmogelijk om de groepsfase door te komen.

Tegen Paok en Apoel wat zeker geen hoogvliegers zijn hebben we genoeg geconstaeerd.... Dit Ajax zal de nodige moeite hebben om tegen dwerg Apoel zich te kunnen plaatsen en dat zegt genoeg, iedere Engelse, Spaanse of Duitse club loopt over Apoel heen, Ajax niet, Ajax verloor zelfs bijna in Cyprus! .
0 -1
Ajacied0343
Ga je lekker gozer? Tuurlijk haal je de halve finale niet weer maar als de loting niet bizar tegen zit en je tegen apoel geen gekke dingen doet kan je er maar zo weer doorheen komen. Of ben je vergeten dat vorig jaar het in het begin ook nog totaal niet liep, Blind werd afgezeken en mensen zoals jij nog schreeuwde dat ten Hag er niks van kon en dat de Jong centraal moest voetballen naast de Ligt?
1 0
Jariiii
We hebben het enkel en alleen aan hem te danken dat de kans op CL-deelname nog altijd groot is na vorige week. Hij is soms nog wat driestig en onrustig, maar wát een geweldige keeper is deze man, en wat een heerlijke mentaliteit heeft hij. Onana is echt een van de spelers die ik als Ajax-supporter in het hart heb gesloten. Litmanen was er zo een, zo zijn er nog een paar, en hij heeft zich in dat rijtje geplaatst. Waarvan akte.
4 0
Cupmetgroteoren
Onana staat een stuk zekerder in de goal dit seizoen en coacht nog meer dan vorig jaar. Sterker nog, omdat het hem gewoon te makkelijk afgaat zie je dat ie meer risico neemt, gewoon omdat ie zich verveelt. Dat Ziyech en Onana gewoon eerder terugkomen van vakantie na een zware Africacup vind ik echt top van deze twee. Veel respect voor beide. Onana komt uit de sloppen van Kameroen, dat is wel ff stukje zwaarder dan geboren zijn in pakweg Blaricum. Die heeft overal voor moeten vechten. Ziyech verloor z'n vader op zeer jonge leeftijd.
5 0
Ajax#1900
Hij komt uit een prima omgeving hoor. Z'n broer van in de 30 is ook profvoetballer geweest. Vind dit zo'n typisch vooroordeel. net alsof iedere Braziliaan ik een gevaarlijke favela woonde.
2 -2
Cupmetgroteoren
Kijk gewoon ff naar de docu over Onana waarin ie teruggaat naar zijn wijk. Dat is gewoon een sloppenwijk met onverharde straten, waarbij ze kilometers verderop water moesten halen. Je kunt je voorstellen dat het 15 jaar geleden, toen ie daar opgroeide, nog een stukje erger was.
2 0
Ajacied33
Mooie woorden Onana en helemaal mee eens. Vooral laten zien dat vorig seizoen geen incident was. Is natuurlijk wel lastig met de nieuwe jongens, maar als zij eenmaal gewend aan Ajax zijn en we worden weer een team, dan kan het weer mooi gaan worden
2 0