'Gaan dit seizoen veel van Hakim genieten'

ArthurV, 26-08-2019 om 19:30, 7012 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

André Onana is ontzettend blij met de beslissing van Hakim Ziyech om zijn contract bij Ajax te verlengen tot medio 2022. Hoewel de doelman goed bevriend is met zijn teamgenoot, voelde hij zich allerminst genoodzaakt om druk uit te oefenen op het besluit van de middenvelder.

'We zijn erg goede vrienden en spreken elkaar elke dag', vertelt Onana voor de camera van Ajax TV. 'Over voetbal en het leven, we doen dingen samen. We kennen elkaar nu drie jaar en hebben een bijzondere band. Toen ik hem sprak en ik wist dat hij zou blijven, was ik erg blij. Ik denk dat je aan hem kan zien dat hij er ook erg blij mee is. Ik hoop dat dat in zijn spel te zien zal zijn. De eerste wedstrijd tegen APOEL was niet goed, maar we gaan dit seizoen nog veel van Hakim genieten, denk ik.'

'Ik geef hem wel advies, ja', vervolgt Onana over zijn gesprekken met Ziyech. 'Maar ik kan hem alle advies van de wereld geven, uiteindelijk is hij degene die beslist. Het is zijn carrière. Ik ben een collega en misschien is er volgend seizoen wel een andere keeper of een andere club. Zo veel hebben we er ook niet over gesproken. Zo gaat dat in het voetbal en in het leven. Maar ik ben heel blij dat hij de beslissing heeft genomen om te blijven.'

Spelers van Ajax kunnen, ongeacht of ze besluiten om te blijven of te vertrekken, na iedere beslissing op een felicitatie van Onana rekenen. 'Het leven is een opeenvolging van beslissingen en je moet nu eenmaal beslissingen nemen. Misschien blijkt achteraf dat blijven niet de beste optie was, of dat weggaan niet de beste optie was. Ik deel mijn mening en advies en feliciteer iemand. Uiteindelijk ben ik heel blij met degenen die zijn gebleven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3*stars*3
Geweldige keep en karakter.
Moest net wel lachen toen ik las, dat hij Ziyech advies geeft.
We vergeten het misschien maar Onana is ook nog erg jong.
Wel erg volwassen.
1 0
BartvR
Zowel Onana als Ziyech zijn gewoon verstandige jongens... Een jaar langer Ajax maakt hun carrière zeker niet minder!!
0 0
Daniii
Lang heeft wel degelijk talent, maar voor zo'n frivole speler met veel risico lijkt me niet verstandig voor op het middenveld te positioneren, zelfde verhaal als met ziyech.

we hebben een balvaste speler nodig die rust in het spel brengt
0 -1
036AFCA97
Toch gek hoe we eigenlijk allemaal al wisten dat Frenkie en Matthijs zouden gaan en dat we super bang waren dat de hele selectie leeg gekocht zou worden.

Nu is verder alleen Schöne vertrokken en praat iedereen (inclusief ik) alsof het een verschrikkelijke transferperiode is geweest. Tuurlijk had ik ipv Marin liever een echte topper zien komen, maar een nieuwe Frenkie vinden we toch nooit en een nieuwe Matthijs ook niet.

Als Alvarez nou op de plek van Matthijs gaat spelen en we Gravenberch zo snel mogelijk klaarstomen voor de plek van Frenkie, kan Martinez de plek van Schöne overnemen en Dest die van Mazraoui; dan kan er naar mijn mening weer wat moois ontstaan. Met Noa Lang, Unuvar, Taylor, Schuurs, Traore, Brobbey etc. komen er weer wat mooie spelers aan.

Onana
Dest Alvarez Blind Nico
Gravenberch Martinez
Donny
Ziyech Tadic Neres

3 -2
Cupmetgroteoren
'Een nieuwe Frenkie vinden we toch nooit' vind ik echt onzin. Je ziet hoe moeilijk hij het heeft bij Barca. Er zijn genoeg goede middenvelders en er komt een nog groter talent dan de jong door, namelijk ünuvar.
0 0
036AFCA97
Een even groot talent komt er misschien wel aan, maar noem eens een speler die het spel zo goed leest als Frenkie, vergelijkbaar speelt en nu naar Ajax kan komen?
0 0
Cupmetgroteoren
Schöne las het spel ook goed. De jong heeft genoeg mindere en zelfs slechte wedstrijden gespeeld bij Ajax. Sterker nog, het was 1.5 jaar behoorlijk wisselvallig met hem en toen steunde Ajax op andere spelers. Eerste seizoenshelft vorig jaar was Ziyech de man.
0 0
niquedegraaff
Schone was alleen erg traag
0 0
GrandMasterFlex
Blind is nu ook vast ongedeeld, maar had ook tijd nodig. Nu niet goed genoeg, maar geef Marin tijd om te wennen en wellicht verrast hij ons ook! Persoonlijk zie ik graag Lang, Jensen of Gravenberch doorstromen vanuit de jeugd dit seizoen.
2 -1
AjaxRobEnschede
Zie je dat graag gebeuren of denk je dat ze het al kunnen? Laatste betwijfel ik echt. Lang zou kunnen maar de andere 2 moeten nog even wachten.
0 0
036AFCA97
Ik denk dat Gravenberch echt een jongen is die opbloeit als die een paar keer ik het eerste mag spelen. Tuurlijk is het riskant, maar tegen de kleinere teams en in thuiswedstrijden wat invalbeurtjes moet kunnen.
0 0