'Een afgescheurde hamstring werd gevreesd'

FinnDekker, 26-08-2019 om 07:45, 31220 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Donny van de Beek en Ajax dachten aanvankelijk dat de spierblessure van de middenvelder ernstiger zou zijn dan het uiteindelijk het geval is. Dat meldt De Telegraaf maandag. Na een hakje op de training schoot het bij Van de Beek in zijn hamstring.

'Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de international zijn hamstring "slechts" heeft verrekt. Door de pijn die Van de Beek voelde, werd in eerste instantie voor een (af)gescheurde hamstring gevreesd', schrijft de ochtendkrant. De exacte duur van het herstel is vooralsnog onduidelijk, maar APOEL Nicosia-thuis moet Van de Beek aan zich voorbij laten gaan.

Erik ten Hag mist ook Noussair Mazraoui tegen de Cyprioten. De verdediger annex middenvelder kreeg in de heenwedstrijd een rode kaart en is dus geschorst. Aanstaande woensdag trapt Ajax om 21.00 uur af in de Johan Cruijff ArenA. 

Schrijf je in voor de Ajax Showtime subleague en win!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Spuit11
Dat kan een nare blessure voor hem zijn. Hij is zo gegroeid qua ervaring vorig jaar. Hopelijk kan hij goed herstellen en mogen we van Donny dit jaar nog eens genieten.

Aan de rest van de groep de taak om hem ook CL te zien spelen. Dat heeft hij en de andere echt nodig om weer grote stappen te zetten in ontwikkeling.
0 0
bdsngsfs
...
0 0
Rebi1968
Ik hoop op deze opstelling:
Onana
Veltman-Alvarez-Martinez-Tagliafico
Gravenbergh-Blind
Ziyech
Neres-huntelaar-Tadic

En waarom Gravenbergh? Is zijn favo positie, en Ajax heeft in het verleden vaak bewezen dat zo’n jonge speler juist in zo’n belangrijke wedstrijd het vaak goed doet. Dit maakt Ajax zo bijzonder!
0 -4
PowNed
Ben je dronken?
0 0
Rebi1968
Wat een nietszeggende reactie
0 0
Ozymandias
Gravenberch heeft (volgens één van de jeugdvolgers hier op AS) juist bij Ajax duidelijk gemaakt dat hij niet meer aan de rechterkant van het veld wil spelen.
0 0
Rebi1968
Hij staat dan centraal rechts. Dat hij een voorkeur heeft voor aanvallende middenvelder begrijp ik. Maar hij is juist op z’n sterkst met het spel voor zich.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, hij staat dan centraal rechts en wil zelf dus niet aan die kant van het veld spelen. Hij wil als linkercentrale middenvelder of linkshalf worden gebruikt.
0 0
behangdelul
En ik denk dat als je je Europeesche debuut mag maken je niet moet zeuren en je mond houden...al zetten ze je op doel :)

Maar goed zou niet met Gravenberch aan de slag gaan. Dan maar met Martinez - Alvarez en er voor Marin.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ik zeg ook niet dat Gravenberch niet zou willen spelen maar ging in op het feit dat Rebi1968 schreef dat de positie van rechtercentrale middenvelder zijn favoriete positie is terwijl hij daar juist liever niet wil spelen. Trouwens vind ik Gravenberch nog niet goed genoeg voor een basisplaats bij het eerste.
0 0
Nick88
Of anders:

Onana
Dest-Schuurs-Alvarez--Tagliafico
Martinez-Blind
Ziyech
Neres-huntelaar-Tadic
0 -1
PowNed
Ik hoop dat Ten Hag het zo gaat doen:

Onana,
Veltman, Schuurs, Martinez, Tagliafico
Alvarez, Blind
Ziyech
Neres, Huntelaar, Tadic

En het aller liefst - maar dat gaat niet gebeuren - eigenlijk ook Blind terug van CV. En dan bijv. Martinez op het middenveld.
3 -1
Kaatje
Wie weet is er de afgelopen dagen al gekeken en geoefend met Blind terug en Martinez op het midden en Alvarez daarnaast.
Ik vind het belangrijk dat spelers ook hun favoriete positie uiten en dan kijken wat daarmee mogelijk is. Spelers op een plek zetten waar weinig of geen rendement is levert ook niets op. Voorbeeld is Frenkie de Jong gisteren bij Barca.
1 0
Ozymandias
Ervan uitgaande dat Ten Hag per se met een '10' wil blijven spelen hoop ik dat Ten Hag de komende wedstrijden voor Onana; Mazraoui, Álvarez/Schuurs, Blind, Tagliafico; Marin, Lang, Martínez; Ziyech, Tadic en Neres in de basis kiest. Als Lang van de lijn die hij in de voorbereiding en bij Jong Ajax heeft ingezet in de basis van het eerste doorzet kan Vd Beek (wanneer hij weer fit is) als rechtercentrale middenvelder Marin vervangen.
2 0
Knalpot
Mazraoui kan de komende wedstrijd niet spelen dat lijkt me vrij lastig om die woensdag op te stellen.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk, de komende wedstrijd niet maar de wedstrijden daarna is hij wel weer beschikbaar.
0 0
vincent_DV
Ik vraag me al weken af hoe het toch kan dat iedereen maar roept over Martinez als middenvelder. Die heeft buiten dat kwartiertje bij Ajax nog nooit in zijn hele carrière op het middenveld gestaan, nog nooit! Je kan wel leuk kunnen voetballen maar het middenveld is echt totaal iets anders als de verdediging. Zowel tactisch als conditioneel vergt dat hele andere dingen, je bent niet zo 1,2,3 ineens een middenvelder, helemaal niet met Marin naast je die ook nog moet wennen.
1 0
Ozymandias
Wat maakt het uit dat Martínez nog nauwelijks als middenvelder heeft gespeeld? Tadic had nog nooit in de spits gespeeld toen die daar door Ten Hag werd neergezet. Sinkgraven had nog nooit als linksback gespeeld toen die daar door Bosz werd neergezet. Kimmich had nog nooit als rechtsback gespeeld toen hij daar door Guardiola werd neergezet. Ook de historie van Ajax barst van dit soort voorbeelden.

Martínez bespeelde bij Defensa y Justicia de gehele linkerhalf-space en conditioneel moet hij een rol als linkercentrale middenvelder dus makkelijk aankunnen. Natuurlijk zal hij tactisch moeten wennen aan die rol maar Blind zal daar door zijn gebrek aan atletisch vermogen nooit geschikt voor zijn en dan zet ik liever iemand neer die daar nog even moet wennen maar wel alle nodige kwaliteiten beschikt.
1 -1
vincent_DV
Verschil is natuurlijk wel dat Tadic vrij ervaren is dus dan gaat het altijd makkelijker. Jouw andere twee voorbeelden hadden spelers naast zich spelen waar ze zich aan konden optrekken en van wie ze steun krijgen. Martinez krijg Marin naast zich die zelf al moeite zat heeft. Daar komt nog bij dat Martinez de taal niet machtig is dus ook vrij moeilijk te coachen is en dat vertraagt het proces tot omturnen naar middenvelder ook.

Martinez kan daar alleen spelen in mijn ogen met een ervaren speler naast hem die hem her en der aanstuurt.
0 0
Ozymandias
Ten eerste zal Martínez gewoon Blind in zijn buurt hebben staan die hem kan aansturen. Het is waarschijnlijk zelfs beter om door iemand achter je te worden aangestuurd dan iemand naast je (aangezien die regelmatig voor je zal staan terwijl iemand achter je bijna altijd het overzicht zal hebben). Ook zal Tagliafico in zijn buurt staan (de linksback staat bij Ajax regelmatig zelfs naast of voor de linkercentrale middenvelder) die hem kan aansturen en die natuurlijk dezelfde taal spreekt.

Ten tweede weet Martínez doordat hij bij Defensa y Justicia de gehele linkerhalf-space bespeelde al redelijk hoe hij zich op het middenveld moet positioneren (dat deed hij daar namelijk regelmatig). Ten derde hoeft Martínez hoeft het niet direct geweldig te doen. Hij hoeft het alleen beter te doen dan Blind het nu doet. Blind is duidelijk ongeschikt voor deze rol en met Marin naast hem is Ajax ongelofelijk kwetsbaar in de omschakeling. Martínez zal puur en alleen door zijn snelheid en felheid al dat probleem deels kunnen oplossen.
0 -1
vincent_DV
Twee onervaren spelers als Martinez en Marin samen lijkt mij echt geen goed idee. Dat wordt een grote puinhoop op het middenveld vrees ik.
0 0
MennoJerry
Ik zie eerder Álvarez als middenvelder. Martinez gewoon laten staan op 4. Blind op 6 links en Álvarez dan proberen op 6 rechts? En zo niet dan vertrouw ik erop dat TH en co een plan hadden voor het middenveld en dat het nog goed kan komen met deze spelers. Misschien een oefenpotje inlassen en Promes toch eens op 10 proberen met Blind en vdBeek erachter.
0 0
Ozymandias
Met Blind en Álvarez als linker- en rechtercentrale middenvelders krijg je precies hetzelfde probleem als nu met Blind en Marin aangezien ook Álvarez de snelheid mist om aanvallende meters te kunnen maken zonder enorme gaten open te laten bij een counter.
1 -1
Joseph
Hij heeft in wedstrijden ook een aantal keer een briljant hakje gegeven, maar ik zie het toch liever niet, het is zo'n onnatuurlijke beweging, het vraagt om blessures..
0 -3
SjaakWolfs
Wat een onzin.
0 0
Web
Het is geen overstrekking een hakje, zie niet het probleem
1 0
ETM
Maar het zijn juist die slimmigheden die m zo goed maken in die rol. Daarmee combineer je door gesloten verdediging heen. Ik zie verder niet wat het probleem ermee is. Hij had zn hamstring even makkelijk met een andere actie kunnen verrekken.
3 0
Web
Klopt, spier blessures komen vaak door overstrekking.
En de een is er gevoeliger voor dan een ander.
Of geen goede warming up, maar dat zal het niet zijn geweest?
Met de temperatuur van vrijdag
0 0
Ronaldinho020
Wat is er precies onnatuurlijk aan?
1 0
mistermiyagi
Dolberg had perfect kunnen spelen op de plek van Donny..
0 -14
Rentokill
Nu niet. Dus Promes of Tadic op die plek.
1 -1
Bocarra
Hoe komt de Televaag aan deze privé informatie? Vijfde colonne Sjakie Swart?
0 -4
trodat4030
Het is idd privé informatie, kans is dan groot dat dit van Donny zelf komt. Niet iedereen wil alles per se geheim houden, het ‘prive’ betekent vooral dat het zijn keus is om het wel of niet openbaar te maken. Áls het via Sjaak komt, heeft die vast toestemming van Donny daaromtrent. Dus maak je niet druk.
3 0
vincent_DV
Ik heb mijn hamstring twee keer gescheurd en 1x verrekt maar zo’n blessure duurt meestal wel even. Natuurlijk krijgt van de Beek de beste begeleiding maar hij ligt er wel minstens 3 weken uit denk ik.
3 0
roodwit007
klopt wat je zegt denk dat het voor hem zeker minimaal 3 weken duurt
0 0
ghouleseddik
In dat geval komt het wat Donny betreft goed uit dat er een interlandweek tussen zit. Hoeft 'ie niet eens zoveel duels van Ajax te missen.
5 0
vincent_DV
Ik heb mijn hamstring twee keer gescheurd en 1x verrekt maar zo’n blessure duurt meestal wel even. Natuurlijk krijgt van de Beek de beste begeleiding maar hij ligt er wel minstens 3 weken uit denk ik.
0 0
Schip
Das flink klote. Een hamstringblessure gaat wel even duren. En zo te horen geen kleine verrekking.
1 0
iammike
Er staat juist wel een verrekking. Is al bekend of Promes fit is?
3 -2
Schip
Een verrekking is een klein scheurtje. Wat afgescheurd betekent, spreekt voor zich. Dat heeft mijn broer een keer gehad. Waarschijnlijk wordt in de volksmond of door artsen een onderscheid gemaakt tussen verrekken en scheuren om een leek duidelijk te maken hoe groot het scheurtje is. Maar technisch gesproken zijn het gewoon scheurtjes.
3 0
Koekepeer
Zo leer ik elke dag weer wat. Bedankt
0 -1