Veltman kritisch: 'Ik kan nog veel beter'

ThijsZwagerman, 25-08-2019 om 16:00, 4170 views, Instagram |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Joël Veltman is nog niet geheel tevreden over het niveau dat hij momenteel haalt en kan naar eigen zeggen dan ook ‘veel beter’ spelen dan hij momenteel doet. Dat hij desalniettemin toch is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, doet de verdediger vanzelfsprekend goed.

‘Het is een tijdje geleden natuurlijk. De laatste keer was ergens voor mijn blessure’, zegt Veltman over het feit dat hij deel uitmaakt van de voorselectie van Oranje. ‘Dat geeft aan dat ik gewoon lekker bezig ben, maar ik ben zeker nog niet tevreden. Ik kan nog veel beter, maar het is in ieder geval een goed teken.’

In de Instagram-rubriek Real Talk geeft Veltman antwoord op meer vragen. Zo blijkt de verdediger wel een kwaliteit van David Neres over te willen nemen. ‘Ik zou wel de snelheid van Neres willen hebben. Dat zou wel goed van pas kunnen komen, omdat we veel aanvallen en veel op de helft van de tegenstander staan. Met slimheid kun je dat ook zeker doen, maar toch zou ik zeker wel de snelheid van Neres willen hebben.’

Ook gaat de routinier in op de vraag wie zijn beste teamgenoot ooit is. ‘Ik denk dat dat Eriksen is geweest. Hij kwam hier in de B-junioren, toen ik daar ook speelde. Hij ging heel snel naar het eerste en ik deed dat iets langzamer. Bij hem wist je gewoon niet of hij links- of rechtsbenig was. Hij heeft ogen in zijn achterhoofd, dat is echt genieten geblazen.’ 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Veel beter wat? Putje scheppen?
0 0
PetrusKeizer
'nog' veel beter. 'nog'? hoef je niet voor aan de kopgalg. simpele inkopper. bedankt, AS.
1 0
Daniii
Ook beetje dubbel eerst is Veltman verbannen tot de bank richting de uitweg en vond men dat hij centraal te min was en voor rechtsback geen drive had, en nu plots houden we hem aan zijn contract.

Om eerlijk te zijn hoop ik dat de tijdperk met spelers als Veltman en Siem De Jong bij Ajax voorbij is, alhoewel je Veltman er gerust bij kan hebben achter een De Ligt of dergelijk want hij kent wel de club van binnen uit dus is beter spelers a la Veltman kaliber te behouden waarvan je weet wat je eraan hebt dan een Maggallan te kopen die totaal omgeschoold moet worden.

Wat ik wel beetje dubbel vind, dat Ajax wel Neres, Ziyech, Onana en Tagliafico aan hun contract houd en upgrade maar onze eigen spelers De Ligt en (deels eigen) De Jong word dat niet bij geprobeerd. (of weigerde dat perhaps?)
0 0
SpursAjax
Veltman als rechtsback is top. Alleen centraal achterin is het hem gewoon net niet.. Hoop dat hij een waardig laatste jaar hier zal spelen. Want is wel echt een goeie gast en een echte ajacied!
1 0
BrandjeXL
Hij is helemaal niet top als back. Hoe kom je daar nu weer bij!
0 0
Ar
De titel alleen al is voer voor de Veltman bashers.
1 -2
ETM
Krijgt Veltman weer de volle laag? O jazeker.
Veltman doelt er gewoon op dat hij beter kan dan dat hij dit seizoen heeft laten zien en dat is ook gewoon zo. Maar na eind vorig seizoen overwegend geprezen te zijn om hoe hij het deed Europees, is hij nu weer helemaal in de pispaaltjes hoek terecht gekomen. Uitspraken vorige week hebben m wdb geen goed gedaan.
2 0
4xEC1
"een beetje meer respect voor Veltman" "is een echte Ajacied die nooit mekkert" "veel Veltman bashers hier", enzovoort. Dat was de tendens idd eind vorig seizoen. En nu zie je veel thumbs up bij toch wel beledigende teksten over Veltman.... Ongelooflijk weer die opportunisme hier.
0 0
RuffRhythim
Geprezen als rechtsback ja. En ook wel terecht. Knap hoe hij terugkwam na zijn lange blessure.
Nu wordt ie weer beoordeeld als CV. En daar zuigt ie weer als vanouds...
0 0
ETM
O maar ik ben het eens dat Ten Hag hem niet centraal moet zetten. Alleen wordt Veltman gewoon rond uit belachelijk gemaakt nu.
2 0
Ajaxbrl
Aub Blind weer achterin, en dan maar met die Mexicaan ofzo..
1 0
MrPink
Veltman. Onze dumbfries. Wel ietsje beter.
0 -4
Sterspeler
Zeer domme en ondankbare opmerking.
4 0
Raikkonen94
Leuk op rechtsback masr in het centrum kan het echt niet. Dan maar Alvarez voor de leeuwen gooien of Schuurs opnieuw opstellen.
3 0
Ginoajax1
Daar bij die lampen loopt er ook een. Die denkt echt een leider te zijn. Hij is nog een graadje erger. Gaat medespelers corrigeren terwijl hij zelf blamage op blamage stapelt. Domfries ten voeten uit.
0 -1
Spuit11
Veltman centraal.... kan er niks aan doen, hij deed het echt super in het begin op die positie. Kan mij nog wedstrijd tegen AC Milan herinneren waarin hij onverstoorbaar elke keer het middenveld indribbelde...

Daar is niks meer van over. Hij speelt vanuit een 'slechte' positie de bal verkeerd in. Ik ben elke keer op mijn hoede als Veltman voor mijn gevoel de bal iets te lang bij zich houdt, dat de open ruimtes voor hem dicht gelopen worden, dat Joël dan maar besluit om de bal te zacht terug te spelen. Soms met gevolgen van dien.

Joël doet echt zijn best, dat zeg ik niet, hij geeft niet op, maar voor het niveau wat Ajax nastreeft, krijgt Joël Veltman daar genoeg tijd voor? Heeft hij het in zich? Ik denk van niet.
1 0
ETM
Ja eens. Veltman heeft in het verleden goede wedstrijden centraal gespeeld, maar werd verpulverd door de 17jarige Mathijs de Ligt.
Ik vind hem daar ook niet goed genoeg, maar heb wel zn meerwaarde gezien als back. Zn afgelopen optreden centraal was zelfs stuitend slecht, vooral aan de bal.
Voor aanvang van 18/19 pleitte ik voor een transfer. Veltman werd vaak in 1 adem genoemd met Viergever, maar ik vond Viergever zeker centraal beter. Maar eerlijk is eerlijk Veltman bleek vorig seizoen een uitstekende stand-in back.
1 0
Ajax026
Veltman hou gewoon je muil dicht!
0 -5
Ginoajax1
Veltman alleen rechtsback. Meer niet aan beginnen. Hij lijdt aan een schromelijke vorm van zelfoverschatting.
0 -1
Eastwood
Ik zou zeggen; laat maar zien Joël.
0 0
MSwertz92
6 jaar al dezelfde Veltman en nu kan die opeens nog veel beter.
3 -1
Giagia055
Precies , gaat nooit beter worden
1 0
Joodhannus73
Nee, dat kan niet. Punt!
0 -2
gusanito
Nog veel beter dan.... Ard van Peppen?
1 -2
kade88
NOG beter!? Dat kan toch bijna niet?
1 -1
trooop
Veltman in topvorm is een zeer goede speler. Hij houdt die vorm alleen nooit vast, waardoor hij overall middelmatig is. Volgens mij heeft dat met z’n zelfbeeld te maken. Had hij het zelfbeeld van bv een ziyech, die zichzelf wel geweldig vindt, dan had veltman ondanks z’n fysieke beperkingen volgens mij een geweldenaar kunnen zijn.
0 0
gebruikersnaam
"ik kan niet veel beter" of "Ik moet nog veel beter" had ik realistischere teksten gevonden
0 0
grannig mokum1
Zou ik ook zeggen, ik kan veel beter.
Gewoon als backup voor RB en RCV.......
0 0
ST
Ik denk dat Frenkie een betere speler gaat worden dan Eriksen. Dus wat hij zegt is wel interessant.
0 -1
AFCAsphere
Ik denk dat het vooral komt omdat hij nauwelijks met Frenkie gespeeld heeft. In seizoen 18/19 was Veltman grotendeels geblesseerd. Met Eriksen heeft hij zowel in de jeugd als in het hoofdelftal gespeeld, dan blijft beter op je netvlies hangen denk ik.
1 0
GvanderK
Hij zou een versterking zijn voor AZ
1 0
ajaxfan83
ik mis ik iets in die tekst.
ik kan nog beter.... vertrekken
1 -3
waayop
Grappig, hij wilde ook best vertrekken maar Ajax wilde hem houden. Dus alle kritiek op Veltman is feitelijk kritiek op Ten Hag cs.
0 0
Beer
Hij bedoelt zeker: Ik kan veel beter i.p.v. nog veel beter.
Dat is een nuanceverschil.
3 0
ajaxdordtt
NOG beter?!?!
1 0
gusanito
Nooit meer centraal! Als rechtsback is hij zo slecht nog niet, maar centraal in de verdediging is het echt een ongeleid projectiel. Verkeerde kant dekken, op de foute momenten instappen en veel kopduels verliezen.
0 -1
RuffRhythim
Nou wat ben je "lekker bezig"....

8 jaar in het eerste en wat precies heeft ie bereikt....?
Het enige wat ie bewezen heeft is dat hij geen CV is. Maar daar had ik geen 8 jaar voor nodig om daar achter te komen...
0 -4
ArthurG
Halve finale Champions League, finale Europa League.
4 -1
RuffRhythim
Als ik zeg wat hij heeft bereikt in 8 jaar tijd dan heb ik het over zijn persoonlijke ontwikkeling en niet over de prestaties van de club.
Die gast zegt beter te kunnen maar beter dan dit is het al jaren niet en wordt het niet.
Sowieso...hoe durf je dit te zeggen als speler die al jaren in het eerste staat? "Ik kan nog veel beter....". Lachwekkend gewoon !

Ik gedoog hem als rechtsback. Daar voldoet hij. Als CV is hij gewoon baggerzooi, klaar!

Maar zijn adepten hier zijn daar doof en blind voor. Die verwijzen naar zijn enkele goede prestaties van al die jaren die hen voor de geest staan.

Het feit dat zij die slechts enkele prestaties in wedstrijden weten te noemen (en niet meer dan dat) en daarmee dwepen zegt al meer dan genoeg....
0 -2
Knalpot
Een paar keer kampioen en inmiddels een heel behoorlijk salaris. Ben benieuwd wat al die jankerds hier bereikt hebben.
2 -1
BrandjeXL
Ja en je punt is?
2 -1
ArthurG
Dat ie op zich wel dingen bereikt heeft. Er werd gevraagd wat hij in z'n 8 jaar bereikt heeft, nou dat dus.
1 0
BrandjeXL
Hij deed mee maar meer ook niet. Kan mij op een paar wedstrijden na ook niet herinneren dat ik ooit enthousiast over hem ben geweest.
0 -1
AFCAsphere
Was in de finale van de EL de sterkste op het veld. Ook in de wedstrijden die hij in de CL speelde afgelopen seizoen was hij één van de beteren, en dat zegt veel gezien het hoge niveau. Kwam ijzersterk terug van een blessure. Helaas nu wat teruggevallen in zijn niveau.
2 0
BrandjeXL
Je hebt zeker de 2-0 gemist hoe hij weer typisch op zijn Veltmans aan het verdedigen was?
0 0
ajax1forever
Komt ie snel achter, na 8 jaar Ajax1.
1 0
niquedegraaff
Ik denk niet dat hij beter kan. En dat is geen schande. Hij is al beter dat de meesten op aarde. Maar vind hem niet goed genoeg meer voor ajax.
2 0
Mocrodammerr
Als je na zoveel seizoen in Ajax1 nog niet kan voetballen en de meest domme fouten maakt, dan ben je gewoon erg slecht.
2 -3
geronimo
Als hij dinsdag weer wordt opgesteld hoop ik dat hij echt laat zien dat hij beter kan want anders wordt het EL dit seizoen
0 0
waayop
Dat lijkt me toch echt niet afhankelijk van Veltman!
0 0
AFCA1961
Da`s goed om te horen Joel want tot nu toe was ik nog niet echt onder de indruk.
1 0
BrandjeXL
Nee hoor Joël. Positie kiezen en aan de juiste kant dekken heeft niks met vorm te maken maar met spelinzicht. Maar vooral lekker je handjes op je rug blijven doen want op die manier ben je veel wendbaarder en kan je dus beter verdedigen.
2 -3
atalantanio
Veltman is inderdaad lekker bezig, om Ajax uit de Champions League te houden. Wat een complete aanfluiting als centrumverdediger. Maar blijkbaar zijn Ten Hag en Koeman gecharmeerd van hem, inclusief Veltman zelf zijn dat de enige 3 op deze aardbol.
3 -5
rodnet
Veltman kan helemaal niet beter. Als hij beter kon had hij dat al lang voor zijn 27e levensjaar getoond.
5 -2
Wimmel
Hij geeft aan dat hij nog niet in topvorm is.
1 -1
Gonzalez75
Dus er is nog hoop?
0 0
Cupmetgroteoren
Veltman mag gewoon nooit meer centraal. Hoe haalt ten hag het in z'n hoofd.
2 -3
AFCA1961
Misschien omdat die Ten Hag helemaal niet zo`n geweldige trainer is als iedereen beweert.....
2 -2
noahdepoah
Iedereen die je tegenspreekt vergeet hier dat de eerste wedstrijden na de zomer en winterstop drama waren. Gelukkig is er na real uit een soort flow ontstaan. Erik heeft het tactisch af laten weten op cruciale momenten toen hij gedwongen werd te schuiven. Het begon met hetvrustgeven aan het begin van het seizoen. PSV uit met De Ligt die ontbrak. Opnieuw proberen het licht uit te vinden na de winterstop. Met het schandalige verlies tegen de kakkerlakken. Al moet je voor het succes van vorig jaar ook Ten Hag credits geven maar ik ben nog steeds niet overtuigd. De trainer die Veltman kansen geeft is in mijn ogen niet goed bij zijn kurk. Lieve jongen misschien maar voor het ongeluk geboren. Slecht in positiespel en zeker te traag. Maar ja mensen raken tegenwoordig al onder de indruk als je twee schoten blokt en een bal wegschiet in de 16 Meyer.
0 -2
waayop
Vergeleken met Mazraoui is het positiespel van Veltman tamelijk briljant overigens.
0 0
Schip
Sterker nog, Veltman heeft het niveau van Celtic thuis en de reeks daarna nooit meer gehaald of benaderd. Althans in het centrum. Daarna meerdere prima en meerdere verschrikkelijke periodes als rechtsback gehaald.

Heeft mijn respect wel echt weer gewonnen door op CL prima mee te komen na een hele zware blessure in een rotperiode voor hem zelf. Aanvoerdersband verliezen, blunderen bij grun, puntverlies, achterstand in de titelrace, kritiek vanuit de achterban en dan zo onverstoord terugkomen. Simpelweg klasse.

Maar centraal zie ik hem niet meer spelen bij Ajax.
2 -2
Minsc
Zo onverstoord terugkomen = gewoon je werk doen tegen een prima beloning.
0 -2
Schip
Voetballen is gewoon zijn werk, maar tegen Juve er staan zonder echt wedstrijdritme: dat lukt niet veel backs hoor.
2 0
amthree
Als rechtsback is die vaak prima, maar als centraal gewoon verschrikkelijk..
1 0
BrandjeXL
Tegen een sterke tegenstander kan hij van waarde zijn maar als wij de bal hebben, wat in de competitie bijna altijd zo is, dan heb je niks aan hem.
0 0
Schip
Dan nog kan het, maar dat moet er een rechtsbuiten staan die niet steeds naar binnen komt en zowel, dat een middenvelder dat gat induikt. Maar dat vindt TH niet modern.

Totdat Pochettino die manier van voetballen weer ontdekt en het gaat uitproberen. Dan gaat TH dat ook weer doen, onder het mom van vernieuwing.
0 0