’Dest nooit op tijd speelgerechtigd kunnen krijgen’

JesseTH, 23-08-2019 om 23:30, 13825 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest had voor de komende interlandperiode niet speelgerechtigd kunnen zijn voor Jong Oranje. Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje, zegt niet dat hij de back anders had opgeroepen, maar dat was door zijn speelgerechtigdheid niet eens een optie.

'Sergiño maakt een geweldige ontwikkeling door. Maar wij hadden hem voor deze interlandperiode nooit speelgerechtigd kunnen krijgen', vertelt Van de Looi tegenover De Telegraaf. 'Of hij er de volgende keer bij is? Bij de KNVB kijken we van hier (Jong Oranje, red.) tot aan Onder 15 naar dit soort issues en hoe we daar op kunnen inspelen. Ik kan helaas niet zeggen waar wij achter de schermen in dat opzicht allemaal mee bezig zijn.'

Het seizoen 2019/2020 is nu al een bijzonder seizoen voor Dest. De rechtsback, vorig seizoen vooral actief bij Jong Ajax, maakte zijn debuut voor Ajax 1 zowel op nationaal als op internationaal niveau. De teller staat op vijf officiële wedstrijden in het eerste elftal.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
stebalk
Ik vind eigenlijk dat hij gewoon voor de USA moet gaan voetballen. Ik vind het raar wanneer een speler in de Nederlandse jeugdelftallen speelt en opeens voor een ander land gaat spelen, zo raar zou het ook zijn als je in de Amerikaanse jeugdelftallen speelt en daarna voor het Nederlands elftal.
0 0
Babangida83
Beetje slecht excuus. Dan doe je je werk niet goed. Als je de voorbereiding van Ajax gevolgd had, wat niet onlogisch is, dan had je dit natuurlijk op tijd kunnen voorbereiden.
1 0
JanBiesbos
Er zijn altijd redenen om dingen niet te doen .... of juist wel ....
0 0
4EVERAJAX
doe maar vast regelen KNVB
1 0
Jajijdaar
Andere landen profiteren hoe er wordt opgeleid bij Nederland.
1 0
afcas
Nederlandse jeugdspelers profiteren van de kwaliteit van medespelers en tegenstanders die later voor andere landen spelen.
1 -3
ram
Koeman moet hem gewoon oproepen. Rechtback hebben wel niks. Ik zou het zo aandurven met hem in de basis.
0 -1
Cupmetgroteoren
Het is opeens geen issue dat Dest voor de VS kiest maar wel als Ziyech voor Marokko kiest?

By the way: Dest gaat echt niet het rechtsbackprobleem oplossen in Oranje hoor. Ik vind 'm verdedigend nog te slap in de duels en laat enorme ruimtes voor de tegenstander.
2 -1
FlyingDutchMan
Hakim was triester omdat hij voor NL wilde uitkomen, alleen niet wist dat zijn vriendschappelijke interland met Mocro bindend was. Dat geweldige interview waarin Hakim hoorde dat hij na het opdraven voor selectie niet meer kon switchen, nog nooit zo sip gezien lol!
1 0
Murtagh
Ik vind het wel een issue als hij voor de vs kiest
3 0
Illegaal
Net zoals ik het een soort landverraad vind als al die gasten die voor marokko kiezen die hier geboren zijn en hun hele leven geleefd hebben... als je Marokko als je moederland ziet waar jij vind dat je voor moet voetballen dan ga daar wonen want je hebt niks met Nederland....... dan zeg ik botweg rot op met je hele gezien en familie die ook achter je keus staan want ze hebben geen binding met Nederland en dan hoor je hier niet thuis.... maar ja we weten dat het overgrote deel hier voor de gratis uitkering is en er nooit voor willen werken
3 -10
RusselWestbrook
Landverraad, haha, fucking drama queen.
1 0
Mocrodammerr
Wanneer de knvb de politiek en zelfs Cruijff inzette om Douglas te naturaliseren, hoorde je niemand piepen over "ja maar hij is in Brazilië geboren".. Máár goed,Er hebben genoeg mensen op je gereageerd. precies zulke teksten en de ideeën van vele nederlanders, dragen eraan bij dat, in ieder geval ik, mijzelf nooit als nederlander zal zien. Voor mij ook geen politiek correcte termen zoals Marokaanse Nederland en Nederkaan. Heb het recht hier te wonen, ben een trotse Amsterdammer..maar mijn hart kleurt rood en groen.
1 -1
JanBiesbos
Door die twee paspoorten word je schizofreen, je hoort nergens bij , je bent geen Nederlander en in Marokko word je uitgekotst als je daarbij je BMW rond scheurt. Heb medelijden met die gasten.
0 0
Subzzee
Je moeder is hier voor de gratis uitkering.
0 0
PuurGeluk
Aldus een illegaal..
0 0
JariHeijden
Jordy Cruijff koos voor Nederland. Dan is dat eigenlijk ook een soort landverraad richting Spanje, niet?
3 0
Ajacied33
Veel jongens hebben al op je gereageerd, wilde ik eigenlijk niet doen, maar voel me als Marokkaanse Nederlander toch aangesproken. Ik hou het kort....Ik wens jou serieus heel wat hersencellen toe!
3 0
Henkstarr
Als Nederlander wonend in Berlijn helemaal met je eens wat een arschlog.
0 0
insectenverdelg
Jij hebt dus niet gejuichd toen nous de winnende maakte tegen Benfica?

Teksten zijn eng en generaliserend. Verder lijdt Ajax op voor Ajax en niet voor Nederland. Anders ben je ook tegen elk ralent aangetrokken uit het buitenland zoals vertonghen, Alderweireld en Eriksen. Hier stroomt tenslotte ook geen Nederlandsch bloed door de aderen. en neemt een plek weg van een hollands talent.
2 -1
Michels
"Ff lekker AS op z'n kop zetten met discriminerende teksten over de rug van wat Nederlandse Marokkanen..."

Getekend,
Illegaal
2 -1
Cupmetgroteoren
Hij zal misschien een punt hebben maar wat interessanter is is om te weten waarom ze voor Marokko kiezen, want tot een paar jaar geleden was dat voor de betere Nederlands-Marokkaanse spelers niet of nauwelijks het geval (Afellay, Boulahrouz en nog een paar anderen). Het begon eigenlijk met Ziyech, die eigenlijk wel voor Oranje wilde spelen. Ik denk dat er meerdere factoren zijn. Politiek-maatschappelijke factoren spelen een rol, maar ook de toegenomen lobby van de Marokkaanse bond (waar ook Nederlanders werken/werkten zoals Wotte) en gewoon een opportunistische keuze.
1 0
VoorMokum
Je bent niet goed wijs man. Ten eerste heb jij geen enkel idee of die jongens voor Marokko kiezen omdat ze zich verbonden voelen. Kan ook gewoon uit sportief oogpunt zijn. En als Marokko hun wel oproept en het NL-elftal komt als spuit 11 een beetje laat aankakken. Dan is het landverraad. Rot op met je politiek gezwam.
0 -1
NoPants
Dus wat jij eigenlijk wilt zeggen is dat als ik en mijn vrouw in engeland gaan wonen en daar een kind krijgen, die we daar opvoeden. Als dat kind vervolgens een sportief talent heeft, dan mag hij niet voor nederland kiezen?

Zelfs als hij vanaf zijn jongste jeugd al voor de jeugd elftallen van oranje uit is gekomen, omdat hij door zijn nederlandse ouders daar veel verbinding mee voelt, moet hij voor engeland kiezen omdat hij daar is opgegroeid?

Ik vind dat een gekke stelling.
2 -2
Murtagh
Dat is een slecht voorbeeld als jij in engeland gaat wonen heb je alleen een nederlands paspoort en je kind ook dus die kunnen alleen voor nederland uitkomen. Besluit je na 5 jaar een engels paspoort te nemen moet je je nederlandse inleveren. En kan hij dus allleen voor engeland spelen.
0 0
ajaxxcied4life
Echt, wat een ontiegelijke domheid. Een kind in Engeland geboren uit twee Nederlandse ouders kan op den duur wel degelijk naast een NL-paspoort een Brits paspoort hebben en uitkomen voor Engeland. Heel goed voorbeeld dus.
0 0
MVG
Gast! Die jongens zijn net mensen. Die kijken gewoon naar waar zij denken dat ze de meeste kans hebben om interlands te spelen. Flikker op met je landverraad...
Ps zegt een geboren en getogen Amsterdammer/Hollander.
1 0
afcas
Je weet dat mensen zoals jij nou exact de reden zijn dat jongens voor Marokko kiezen?
1 -1
Radikaal
Landverraad nog wel. Nederlands paspoort inleveren.
Kierewiet hier.
2 0
strafschop
Jaja, zouden de Belgen ook zo denken over Max Verstappen?
1 -1
Minsc
Dat "rot op" enz. ben ik het niet mee eens, maar Nederlands paspoort inleveren zou ik wel voor zijn (ik weet het: dat kan niet).
0 -2
Murtagh
Kan wel hoor
0 0
Terranova
Geen idee of het klopt, maar zo stond het op z'n wiki. Dest heeft voor de amerikaanse jeugdteams gekozen en dus daar zijn "opleiding" gehad. In tegenstelling tot Ziyech die alle Nederlandse jeugdelftallen doorlopen heeft om dan opeens te switchen. Dan ben je als Nederland voor niets aan het opleiden. Voor de Amerikanen zal het vast hetzelfde voelen als Dest voor Nederland zou kiezen
0 -1
Illegaal
Ook voor Dest geld... je bent hier geboren en opgetogen... dan is voor een ander land kiezen belachelijk... tenminste als Nederland van hem een international wil maken... als Nederland dit soort gasten niet selecteert vind ik het anders
1 -3
geDaante
Houd je bek joh lul met je vooroordelen.
4 -1
Cupmetgroteoren
Dat is toch niet het argument dat telkens naar voren wordt gebracht in de media, namelijk dat de speler heeft geprofiteerd van alle sociale voorzieningen in Nederland. Dat is hooguit jouw mening.
1 0
FCMax
Die jongen moet lekker zelf weten voor wie hij wil uitkomen, al zal het wel beter zijn voor het Nederlands elftal als hij voor 'ons' kiest. Nog 10 jaar Denzel Dumfries op rechtsback is niet waar we op zitten te wachten.
2 0
Illegaal
Nee dat moet niet kunnen dat je als ras Nederlander zijnde, hier geboren en opgetogen voor een ander land kan kiezen waar je nooit gewoond hebt
1 -2
Babangida83
Oei, je hebt t woord 'ras' genoemd. Daar schrikken politiek ubercorrecte mensen van. Vermoeiend, want zo zeg je dat nu eenmaal. Zonder bijbedoelingen te hoeven hebben.

Verder denk ik dat je 'getogen' bedoelde :-). Weet niet wat hij opgetogen zou moeten hebben? Lol
0 0
RusselWestbrook
Wat is een 'ras Nederlander'? Wat voor eisen moet iemand aan voldoen?
0 0
Naoro
Er bestaat maar 1 menselijk ras en daar behoren we allemaal toe, elk ander menselijk ras is allang (mede door toedoen van onszelf) uitgestorven.

De rest zijn enkel random lijntjes getekend op een map. Gelukkig leven wij binnen een aantal lijntjes met een redelijk niveau van vrijheid en mag die jongen lekker zelf kiezen wat die wil.
2 -1
VoorMokum
Die jongen moet dat lekker zelf weten. Mafkezen zoals jij zijn gevaarlijk.
1 -1
diamanti
Maak je niet zo druk, het is maar voetbal.
1 0
ram
Zo kun je alles wel bagetalliseren...
0 0
Doink
Mss voor Ajax wel beter dat Dest voor de VS blijft uitkomen.. marketing technisch gezien dan
1 -1