'Ten Hag beste trainer die ik heb meegemaakt'

BVeenstra, 22-08-2019 om 13:50, 8882 views, Voetbalzone |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voor Sjoerd Overgoor is Erik ten Hag de beste trainer die hij ooit heeft meegemaakt. De middenvelder maakte de huidig coach van Ajax mee bij Go Ahead Eagles. In die periode wist de club onder meer te promoveren naar de Eredivisie.

'Het jaar onder Ten Hag is het wel het mooiste jaar in mijn loopbaan geweest, samen met het seizoen erna waarin we twaalfde werden in de Eredivisie', zegt Overgoor in gesprek met Voetbalzone. 'Ten Hag is de beste trainer die ik heb meegemaakt, ik heb alles onder hem gespeeld. Ik had het er eerder deze week nog gekscherend over. Op het middenveld speelde ik met Deniz Türüc en Quincy Promes, we spelen nu alledrie bij topploegen. Zij spelen bij Ajax en Fenerbahçe, ik speel bij TOP. Zo kan het lopen', zegt hij met een glimlach.

Na enkele mooie jaren in Deventer was het na het afgelopen jaar - dat niet bepaald succesvol was voor Overgoor - tijd om te vertrekken. Trainer John Stegeman zag het niet in Overgoor zitten en bovendien wilde de club ook van hem af. Hij werd na de winterstop zelfs naar kleedkamer twee verplaatst. Inmiddels probeert hij bij TOP Oss het plezier in het voetbal terug te vinden.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klasseman
Zonder ten Hag waren we geen kampioen geweest en waren we in de CL in de voorronde gestrand.
Dus meer respect voor onze trainer ten Hag
5 -3
Jan Doedel
Halve zool geen kampioen worden was moeilijker met die ploeg! In het begin was t kut met peren en was TH vrij dicht bij ontslag. Pas toen hij zn flaporen meer naar de spelers liet hangen ging t beter. Ajax is ondanks TH kampioen geworden.
TH is een doorsnee trainer maar zet jij m lekker op een voetstuk.
1 0
ajaxdordtt
Koekoek
0 -2
HansBeus
Vorig seizoen was Schreuder het tactisch brein naast Ten Hag, die bedacht grotendeels het hoe wie en wat als het ff niet liep. Ten Hag zat dinsdag gewoon 90 minuten lang een verongelijkt drollen gezicht te trekken maar met in de rust een aanvaller wisselen voor een aanvaller te wisselen was zijn tactische bagage al helemaal op, Het draait echt voor geen meter dit seizoen en zou dat allemaal aan de twee basis spelers liggen die weg zijn?, toen Lasse Schöne aangaf dat hij liever weg ging dan weer op de bank te moeten gaan zitten had Ten Hag toch voor het vertrek van lasse Schöne moeten gaan liggen, maar nee hoor hij stelde veel liever die Marin op met het gevolg dat de hele as van het elftal weg is om over de ervaring,corners en vrije trappen maar te zwijgen.
Dan word Nous op het middenveld gezet en Veltman links back.... nou daar hoeft je geen J. Cruijff voor te heten om vorige week al te weten dat het dat niet gaat worden en ja hoor hij stelt ze gewoon weer zo op.... wij zaten hier thuis met een paar man te kijken en in de rust hebben we een potje gemaakt wie er als eerste met rood af ging... 7 gele kaarten zegt toch genoeg Pfffffffffffff man man ten Hag toch..... als er niet drastisch ingegrepen gaat worden dan is het heel goed mogelijk dat het woensdag einde verhaal in de CL gaat worden.. ik hoop het echt niet hoor maar ben er nu al niet gerust op... 0-0 is gevaarlijk!
6 -8
Bky
Misschien was Sinkgraven wel het tactisch brein naast Ten Hag? Want dat is net zoveel onzin zoals jij nu staat te roeptoeteren.
4 -1
AFCAsphere
Ik vind het geinig om te zien dat er een aantal mensen na één complete off-day - net als de wedstrijd tegen Fey in Februari - 180 graden (of minstens 90) zijn gedraaid qua mening over Erik.

Laat ik mezelf duidelijk maken dat ik het lang niet altijd eens ben met de beslissingen die hij maakt, maar na de wedstrijd moet je alles in perspectief leren zetten. Dat geldt zo als je hebt verloren, maar ook als je hebt gewonnen. Daarom kreeg ik - ondanks de belabberde wedstrijd tegen APOEL - een grijns op mijn gezicht toen ik al die hysterische reacties las, zoals dat Erik weer op moest rotten. Ik kwam hier tijdens de wedstrijd om kritiek te leveren, maar na al die emotionele uitbarstingen van verschillende users kwam ik meteen tot rust, want ik wilde me niet tot dat niveau verlagen.

Ik ben hier de afgelopen twee dagen nauwelijks gekomen, omdat ik wist dat er naast de kritiek die goed onderbouwd is, ook een hoop oeverloos geleuter zou zijn. Zoals ik het nu zie is Erik bij lange na niet van de categorie Guardiola, maar er zijn hier een aantal reacties die slaan als een tang op een varken. Dat hij het met een team als Feyenoord niet veel beter zou doen als dat Stam nu doet, terwijl hij met Utrecht meerdere keren vierde is geëindigd, met hen een record aantal punten verzamelde in een kalenderjaar, na meer dan een decennia de bekerfinale weer haalde en vervolgens Zenit bijna versloeg in de play-offs voor de Europa League. Ja, we hebben het over die Russische club met een gigantisch vermogen, tegen het nietige Utreg die Willem Janssen in de verdediging hebben lopen. En op een haar na verloren ze de strijd om een ticket voor de groepsfase.

Dan hoor je mensen zeggen dat hij alleen succesvol was vanwege een sterke selectie, en hoewel er unieke spelers in die groep zaten, is het gezien de verhoudingen (kijk even de selecties van Bayern, Juventus en Real Madrid) bijna onmogelijk om alleen te teren op de klasse van je spelers. Als dat zo was, dan had Kovac het beter moeten kunnen doen met Bayern tegen Ajax, en hetzelfde geld voor Solari met Real Madrid en Allegri met Juventus. Zet de selecties tegenover elkaar en dan zie je dat het verschil vrij groot is. Ajax stond tegenover Lewandowski, Muller, Gnabry, Coman, Robben, Thiago. Daarna tegen gouden bal winnaar Modric, Benzema, Vinicius Junior, Kroos, Sergio Ramos. En uiteindelijk domineer je ook nog eens tegen Cristiano Ronaldo himself, die denk ik wel had gedacht 'eventjes' Ajax en haar koorknaapjes op zij te zetten. Deze teams versla je niet alleen aan de hand van één of twee mega-talenten. Uiteindelijk hebben we allemaal kunnen zien dat het in het overgrote deel van de gespeelde wedstrijden een ontzettend fijn getweakte afstelling is geweest. En het zal was wel zo zijn dat ook Schreuder en Winter hun aandeel hebben gehad in de tactiek en een aantal van de spelers ook, maar ik mag er toch wel van uit gaan dat Erik ook een respectabel deel heeft gespeeld in het succes van Ajax vorig seizoen.
11 -4
Jan Doedel
Dat over Willem Janssen is ronduit gemeen! ;-)
0 0
ETM
Het went. Ik kan er met mijn hoofd ook nooit bij, bij al die hysterische teksten na een slechte wedstrijd. Niet alleen Ten Hag krijgt er dan van langs, maar ook Overmars deugt niet. Marin is de grootste miskoop uit de geschiedenis van Ajax.
Weet je wel, Overmars, die er verantwoordelijk voor was dat Ajax een spelersgroep bij elkaar had die heel Europa aan gort speelde..
Veltman misschien wel de grootste loser van allemaal, nadat hij niet zolang geleden nog bejubelt werd omdat hij het zo 'verrassend' goed deed eind vorig seizoen. Veltman, die volgens het gros van de supporters nooit een back kon zijn toen Bosz hem plots als back verkoos boven Tete. Die kut Bosz totdat hij Schalke van het veld blies in Amsterdam. Tot dat hij geen plan B had in de finale ;)

Je neemt dan een overheersende mening op een forum en die waait mee met de wind. De wind van resultaten, de wind van opiniemakers met ongenuanceerde uitspraken, de wind van de realiteit van 1 wedstrijd. Spelers die falen op het veld zijn slechter dan spelers die niet falen omdat ze niet spelen. De beste opstelling is nooit de opstelling die faalt.

Ik heb er geen overzicht van; zijn het steeds andere gebruikers met een 'politieke agenda'? Zijn het labiele figuren, die een forum puur gebruiken om hun onderbuik te legen? Of zijn mensen echt in staat om zo radicaal hun mening over iemand te wijzigen, in een paar weken tijd?

Maar eerlijk is eerlijk, er wordt veel gevraagd van het beoordelingsvermogen van de voetbalsupporter. Je moet een mening vormen over enige periode, waarbij je de actualiteit in perspectief plaatst, maar tevens de actualiteit mee blijft wegen. Een speler kan vandaag goed zijn en morgen een stuk minder. Een trainer kan het eerst goed doen, maar later fout. Niet iedere bijgestelde mening is een vorm van opportunisme. Maar een oordeel dien je te vellen op basis van grotere lijnen. Ajax moet in actoren investeren, de toeschouwer die een inhoudelijk sterke mening nastreeft zal deze moeten blijven toetsen, onafhankelijk van de emotie na een wedstrijd. Het is niet verwonderlijk dat veel mensen dit niet kunnen, of zelfs niet eens willen.

Supporters en trainer is een ingewikkelde relatie.

Een van de meest lompe en tevens lege uitspraken is: De trainer is zo goed als zn materiaal. Als het goed gaat is het dan het materiaal. En als het slecht gaat is het dan eeh .. ook het materiaal?
Iedere beslissing van de trainer beinvloed het spel. Maar een trainer probeert met theorie de praktijk te sturen. Een supporter probeert met praktijk een theorie te beoordelen. Dat zijn 2 volstrekt verschillende zaken. Een supporter kan per wedstrijd de opstelling anders invullen. Een trainer kan dit niet, want moet het ook uitleggen. Voor de supporter is iedere wedstrijd een gevolg van wie er spelen. Voor een trainer is iedere wedstrijd een toets van een plan. Plat gesteld is de supporter afhankelijk van de opstelling van de trainer en de trainer is afhankelijk van de uitvoering van zn spelers.

Maar concluderend; gaan tegen Apoel die eerste 2 kansen erin dan slacht Ajax Apoel en ligt Ten Hag volledig op koers volgens de overheersende opinie. Andersom, gingen de eerste 2 kansen van Bayern er in beiden wedstrijden in, vorig seizoen, dan overleefde Ajax waarschijnlijk de groep niet en zou het nooit Madrid van de mat vegen en dan was Ten Hag een middelmatige trainer volgens de overheersende opinie ;)

Over 1 ding mag van mij iedereen het eens zijn; Ten Hag moet nu het niet functionerende achterste blok aan de praat krijgen. Dan zal het hakblok de kast in gaan, tenzij Donny zn kansen volgende week weer mist, en Apoel met een zondagschot en een slippertje van Martinez (uitblinker) Ajax uitschakelt.

Dan heeft Erik gefaald :)
5 -1
NaarCLbeker5
Psychologie-studenten hier? Dit is een leuk onderwerp voor een scriptie.
1 0
Libero
Prima post, chapeau.
3 -4
Mocrodammerr
heb je een samenvatting? leven is tekort brah
4 -4
ajaxdordtt
Fap fap ten Hag fap fap
0 -3
Libero
"Ten Hag good!"
2 -2
Ozymandias
Je zal het wel moeilijk hebben in het dagelijks leven als dit stukje al te lang voor je is. ;-)
4 -5
Mocrodammerr
Haha ik hou het altijd kort en krachtig.
6 -1
Ozymandias
Is je geliefde daar wel zo blij mee?
4 -2
Web
Geweldig man, respect voor je
5 -3
Ajacied33
Mooi verwoord man! Top
5 -3
Pierre Heno
Je hebt je mening prima verwoord en dergelijke posts verdienen alle respect. Toch zie ik in Ten Hag te weinig flexibiliteit waarmee je wedstrijden kunt doen kantelen ( wat overigens echt niet altijd hoeft te lukken natuurlijk). Ik mis uberhaupt die intentie bij Ten Hag en dat heeft een echte topcoach dus wél.
2 -3
Libero
Dan heb je niet goed opgelet. Vorig seizoen zat wedstrijden gezien dat het in de eerste helft totaal niet liep, het op een gelijkspel of verlies leek uit te draaien en dat ze het na de rust om wisten te draaien en alsnog ruim wonnen.
4 -3
Ozymandias
Inderdaad, Ten Hag is ook nog geen echte toptrainers. Hij is een goede hoofdtrainer maar hij staat nog aan het begin van zijn loopbaan en heeft nog veel te leren. Voor Ajax is Ten Hag wel een fantastische hoofdtrainer. Echte toptrainers zijn namelijk net als echte topspelers niet haalbaar voor Ajax. Daardoor moeten ze het doen met goede hoofdtrainers met het potentieel om bij Ajax zich door te ontwikkelen.

Trouwens heeft Van Gaal die flexibiliteit ook nooit gehad (sterker nog, Van Gaal zei zelf dat een hoofdtrainer tijdens een wedstrijd eigenlijk heel weinig kan doen) maar was wel een echte topcoach. Niet elke topcoach is ook daadwerkelijk "top" in alle aspecten van zijn rol. Neem bijvoorbeeld Cruijff (de beste Nederlandse trainer ooit), die was slecht in het managen van een spelersgroep waardoor hij vaak ruzie kreeg met zijn spelers.
2 -2
trooop
Wat jij hier eigenlijk zegt is dit: tegen teams met betere spelers geeft de kwaliteit van de trainer de doorslag.
Dat is te simpel, er zijn veel meer zaken die essentieel zijn in hoe goed een team presteert. Ik geef ergens hieronder 1 voorbeeld dat doorslaggevend kan zijn, en ook was, in ons geval.

En je laatste zin: er is letterlijk niemand die dat ontkent. Wat her en der ontkend wordt is dit (eindelijk wat meer mensen die het aandurven na dinsdag): ten hag is een fantastische trainer, want hij heeft de halve finale CL bereikt met een soms geweldig spelend Ajax.
Ook dat is te simpel. Maar dat wordt nog wel duidelijk(er).
1 -1
Ozymandias
Natuurlijk is dat het geval. Hier op AzijnShowtime zijn veel actieve leden die wanneer het goed gaat zich verbijten en de dagen aftellen tot het weer slecht gaat zodat ze weer flink kunnen zeiken. Mensen die met veel tegenzin zich stil hebben gehouden* over Ten Hag omdat ze zelf ook wel begrepen dat gezien de successen hun aanhoudende kritiek op Ten Hag belachelijk was. Nu het weer even minder gaat zie je ze allen uit hun holletjes komen.
5 -5
AFCAsphere
Ik ben het met je eens Ozy, maar ik wil je er wel even netjes op wijzen dat het voltooid deelwoord van houden ''gehouden'' is :p
0 0
Ozymandias
Haha, bedankt. Mijn Nederlands is nooit zo goed geweest (het is mijn tweede taal) en namate ik het steeds minder gebruik wordt het steeds slechter.
1 -1
DanverAFCA
alleen maar omdat je club TOP het betekend niet dat hey een top ploeg is.
0 -6
4xEC1
..............................
0 0
Libero
No shit.
0 -1
Ajacied33
Je begrijpt hopelijk wel dat die jongen een grap maakt he, zoals in de tekst staat...
2 -1
Hofpleinismaareenfontein
Hij maakte waarschijnlijk een grap. Maar dank voor dit scherpe inzicht.
2 -1
WZAWZDB14
Sjoerd klinkt als een prima kerel en zal hier ongetwijfeld gelijk hebben, maar goed met wie vergelijkt hij ze? de beste zijn ten opzichte van Foeke Boy, Dennis Demmers, Hans de Koning is niet heel moeilijk.
6 0
jaribombari
Sjoerd Overgoor. Toe maar!!
8 0
WouterBerg83
Echt briljant, zoveel spelers al die aangeven dat Ten Hag een absolute toptrainer is. Heeft Ajax naar de halve finale CL gebracht, iets wat volgens velen schier onmogelijk zou zijn. En nog steeds bij een groep supporters 0,0% vertrouwen of krediet. Dat hij andere keuzes maakt dan dat je zelf zou maken, dat maakt hem dan dus blijkbaar zo goed.
7 -9
Schip
Dit is de typische gang van zaken. Lekker zwart wit neerzetten, zodat je mensen dwingt tot ongenuanceerde stellingname. Of een absolute toptrainer of 0,0 krediet,

Zulke flauwekul.

TH is geen toptrainer wat mij betreft, maar wie weet wordt hij dat nog weleens. Hij heeft een absurd getalenteerde groep gehad.

De titel was een must, de beker leuk. CL halve finale is knap, maar daar was de kwaliteit ook naar.

TH heeft goed gepresteerd, maar met uniek goede middelen. De lakmoestest is hoe hij omgaat met minder materiaal. Met alle respect, hij heeft nog steeds een hele goede groep.

Misschien ga je bij een andere grote club pas zien hoe goed of beperkt hij is als trainer. Hij komt echt niet in de buurt bij trainers als Van Gaal. Tegen Spurs bleef hij 180 minuten lang passief, terwijl Pochettino twee keer tactisch bijstelt en TH daarmee verslaat.

Iets meer nuance mag best.
6 -5
AFCAsphere
Als Donny en Neres iets doeltreffender hadden geweest in Londen, dan had die wedstrijd in Amsterdam er helemaal niet meer toe gedaan. En sorry hoor, maar what the fuck lul je met 'passief zijn'? Ajax domineerde het eerste half tegen de Spurs uur, nam toen tempo terug, vervolgens bracht Poch Sissoko erin, waarmee ze dominanter werden op het middenveld, maar Ajax kwam vrijwel niet in de problemen. Sterker nog, Neres kreeg in de tweede helft nog de grootste kans.

In Amsterdam waren de Spurs op een aantal uitbraken na he-le-maal nergens in de eerste helft. De tweede helft was inderdaad matig, want daar had Erik in moeten grijpen. Toch denk ik dat het niet alleen aan de tactiek lag, maar ook aan de mentaliteit. Matthijs en Daley liepen beiden voorin bij 2-0 na een vrije trap, waarna vervolgens meteen een dodelijke counter kwam. Ik kan mij niet voorstellen dat Erik daar om gevraagd heeft. Daarna zag je de angst toeslaan bij de spelers.

''CL halve finale is knap, maar daar was de kwaliteit ook naar'' hahaha hou op hoor, met Frenkie hadden we één van de meest getalenteerde spelers en natuurlijk aangevuld met andere topspelers zoals de Ligt, Tadic en Ziyech, maar alleen daarop kun je kwalitatief ijzersterke teams als Bayern, Real Madrid en Juve niet wegtikken. Niemand had vooraf ook maar iets verwacht van Ajax in Europa. Sterker nog, er was een veredeld volksfeest na het behalen van de groepsfase. Vervolgens tikken we de top van Europa van de mat, vertrekt Frenkie, verliezen we van APOEL door een complete off-day en word letterlijk AL het succes van afgelopen seizoen opgedragen aan één jongen. Dan ben je echt de realiteit uit het oog verloren hoor.
2 0
Pierre Heno
Je beschrijft feitelijk in een scherpe analyse waar het bij Ten Hag aan schort : adequaat ingrijpen wanneer de wedstrijd er om vraagt. Ten Hag valt stil op die momenten en grijpt pas in wanneer het te laat is. Overigens ben je in je analyse wel 67 minuten Dolberg en 10 tegen 11 vergeten wat naast het veel te laat ingrijpen van. Ten Hag ons de finaleplek CL heeft gekost. Geen toptrainer dus.
0 -1
Libero
Kijk eens naar absolute topclubs met enorme hoeveelheden kwaliteit in hun kapitale selecties... die géén halve finale CL hebben bereikt.
Hebben die dan allemaal slechte of middelmatige trainers?
Je kan dan wel een erg goede selectie hebben, maar je moet er als trainer wél een goed, gebalanceerd, hecht en fit team van maken. Daarbij viel het in de breedte behoorlijk tegen hoe goed ten Hags selectie was.

'Iets meer nuance' genoeg?
1 0
trooop
Er zijn veel meer zaken die bepalen hoe goed een team presteert, waar een trainer maar deels een hand in heeft, en soms helemaal geen. Neem bijvoorbeeld het haast losgeslagen geloof en het dolle enthousiasme dat in die wedstrijden tegen madrid ineens aan het oppervlak kwam. Dat is iets zeldzaams, wat puur op zichzelf in veel gevallen al genoeg is om teams met op papier veel meer kwaliteit te verslaan. En de teams die wij tegenkwamen hadden niet eens zoveel meer kwaliteit; kun je nagaan.

Ten hag heeft heel veel geluk gehad met hoe de dingen zijn gegroeid, net zoals Ajax geluk heeft gehad met de invloeden die ten hag aandroeg: twee zaken die na veel geschuif en geploeter vanaf een zeker moment heel goed in elkaar bleken te passen.

Soms komt zoiets vooral tot stand door de kwaliteiten en de kunde, door 'het oog' van de trainer. Bij ten hag was dat in mijn ogen maar voor een bescheiden deel aan de hand. Een belangrijk deel, maar een bescheiden deel. Oók al een geweldige prestatie, zonder meer. Maar een wondertrainer? Verre van.
0 -1
Libero
Wondertrainer zal ik ook niet zeggen, wel een goed tot erg goede trainer die ondanks alles nog steeds niet het krediet krijgt dat hij verdient.
Dat geloof en enthousiasme waar jij het over hebt was nooit mogelijk geweest als het allemaal door toevalligheden in elkaar viel. als zijn selectie hem werkelijk niet serieus zou nemen zoals er nog steeds wordt beweerd.
Het mooie is dat als er weer eens een, de zoveelste, speler vol lof over hem is die speler geen recht van spreken heeft, want hij was maar van GAE of ze zijn te aardig om de waarheid te spreken of ze hebben nog direct met hem te maken en willen zichzelf niet in de voet schieten.
Het gaat maar door; zelfs als hij drie keer op rij de CL pakt voorzie ik nog de verhalen dat zijn invloed maar miniem zou zijn geweest.
0 0
AFCAsphere
Iets zeldzaams? Hou op met me hoor. We tikten Bayern in de Allianz Arena ook van de mat. Daarna ook Juventus in hun Turijnse Allianz stadion. Het lijkt echt alsof er gezocht word naar redenen om de feiten zo te kunnen verdraaien zodat beweerd kan worden dat Erik eigenlijk alleen maar een pop is en dat de opstelling en de behaalde resultaten mag worden opgedragen aan de meest invloedrijke spelers van de toenmalige selectie.

Erik is geen God, Allah of Buddha, maar hij heeft echt wel een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het succes van Ajax. Je kan niet meerdere keren van de topclubs van Europa winnen en dat dan afdoen als 'het hebben van geluk'.
2 -1
trooop
Geluk speelt een gigantische rol in zo'n campagne, alsook in het proces van beter worden als team, in de 'schokken' die daaraan vooraf gaan. Ook bv frenkie laat geen interview over onze CL-campagne onbenut om de factor geluk te benoemen.

Niemand doet die overwinningen af als 'het hebben van geluk'; geluk was alleen wel een factor. Dat was onder bosz niet anders, in die EL-campagne hadden we misschien zelfs nog wel meer geluk.

Denk je echt dat mensen bewust de feiten verdraaien om ten hag er slechter uit te laten zien? Dat betekent dus dat ik onderdeel ben van een soort complot tegen ten hag? Met welke reden dan precies?

Is het niet veel interessanter om na te gaan hoe het nou werkelijk zou kunnen komen dat meerdere mensen die zo'n beetje elke dag wel met Ajax bezig zijn, nog steeds niet overtuigd zijn van de kwaliteiten van een trainer die hen (ons) net de halve finale CL heeft bezorgd?
Lijkt mij van wel. Al zijn complotten wel veel makkelijker.
0 -1
Libero
Complottwist! Wie heeft het daarover?
Er zitten gewoon een hoop trollen en azijnzeikers tussen waar geen redelijke discussie mee te voeren is en die ieder argument, maakt niet uit of het hout snijdt van tafel vegen. Zoveel mensen die liever Ajax zien verliezen dan hun ongelijk moeten erkennen. Of heb je dat nog niet gelezen hier? Letterlijk "Hoop dat Ajax verliest, zodat we van die loser af zijn", dat soort idioterie.
0 0
trooop
AFCAsphere heeft het daarover. 'Het lijkt echt alsof er gezocht word naar redenen om de feiten zo te kunnen verdraaien zodat beweerd kan worden dat Erik eigenlijk alleen maar een pop is' - dat klinkt toch echt als een soort complot.

Er zitten inderdaad veel mensen tussen met wie je niet redelijk kunt discussiëren, maar daar zitten er minstens net zoveel van aan de pro-ten hag-kant. Dat weet ik dan weer, want die bestoken mij altijd ;)
0 0
Libero
Schrijven dat het lijkt alsof er gezocht wordt om de feiten te verdraaien staat voor mij niet gelijk aan complottheorieën uiten. Dan moet er toch geclaimd worden dat er een groep mensen is die samen plannetjes smeedt om ten Hag weg te krijgen. Die is er overigens wel en heet de Telegraaf ;)
Maar het gaat Sphere m.i. meer om individuen die geen redelijke argumenten aandragen of willen accepteren. En natuurlijk heb je die aan beide kanten, zoals altijd.
Dat dat verdraaien gebeurt is zelfs een feit. Ten Hag wordt wel degelijk afgeschilderd als een tactisch onbenul die totaal geen grip op de selectie heeft en het succes van vorig seizoen vooral niet aan zijn eigen inzicht of people skills te danken heeft, maar aan, zoals ik al schreef, de kwaliteit vd spelers en/of Schröder en/ of dat ze hun eigen gangetje gingen. En zoals jij beweert: aan geluk. Dat (of toeval, of hoe je het noemen wilt, ik ben niet zo bijgelovig) is altijd een factor, maar zo groot dat je daarmee de rol van ten Hag minimaliseert (zelfs i.m.o. bagatelliseert) slaat nergens op.
Geluk dwing je af!
Da's een paradox, weet ik. Maar mag ik ook eens onzin uitkramen? ;)
0 0
trooop
Het ligt eraan ten opzichte waarvan je ten hag's rol bagatelliseert. Als je het stelt tegenover het schreeuwende enthousiasme over hem, dan lijkt een beetje nuance me wel op z'n plek. Ten hag is niet de toptrainer die hij op basis van vorig seizoen in de ogen van velen lijkt te zijn. Daarvan ben ik overtuigd. Dat was ik voor z'n successen, dat ben ik nu na z'n successen nog steeds.
Maar hij heeft wel kwaliteiten die Ajax heel goed van pas komen.

En geluk dwing je af; daar ben ik het wel degelijk mee eens!
0 0
ajaxdordtt
Een Juventus, Atletico, Chelsea, United, Real, ,Bayern enz. Hebben allemaal niemand op het middenveld die zo het tempo dicteert als Frenkie. Je kan een Ronaldo of Griezmann hebben maar je middenveld zorgt voor het voetbal van de ploeg.
0 -2
Web
Hij was toch verantwoordelijk voor die opstelling, hij zette Frenkie en Schone op de controlerende posities, wat heel goed uitpakte, natuurlijk speelde Frenkie en De Ligt een belangrijke rol. Zonder die twee was het onmogelijk om zo ver te komen
Maar telt dat niet voor andere trainers met goede spelers?
Een feit is dat werkelijk alle spelers positief zijn, deze week Tadic nog
Nee van Gaal schat ik ook hoger in
2 0
BrandjeXL
Prima trainer maar ook stronteigenwijs. Iedere zot kan zien dat dit middenveld nooit gaat werken en ik denk dat een Schreuder dat allang tegen TH gezegd zou hebben.
7 -3
Aspers73
Ja, ik denk dat hij nu met Poulsen en Reizigers jaknikkers naast zich heeft zitten.
1 -3
Flipper33
Indd ! Vind die 2 niks zag liever schreuder
1 -1
Web
Jij zag liever Schreuder. Niets mis mee
Maar waarom? Omdat ze samen vaak overleggen naast het veld?
Die twee werkte geweldig samen, kennen elkaar ook al goed voor die tijd. Dat zie ik graag, gebruik maken van elkaars kwaliteiten.
Maar of Schreuder beter is dan Ten Hag dar weet ik niet?
Schreuder heeft het als trainer/ coach ook moeilijk gehad, ontslagen bij Twente
0 0
Libero
Schreuder is bij Twente ontslagen omdat de clubleiding de oren liet hangen naar de supporters. Dat is ook meteen de reden waarom Ziyech de schurft had aan dat publiek, die ging voor Schreuder staan.
Trainers zijn nou eenmaal de kop van jut zodra de resultaten tegenvallen.
Verder is het een onzinnige zwart-witdiscussie. Wat mij betreft was het gewoon een goede samenwerking tussen die twee.
Het is wel hilarisch hoe de goede aspecten aan Schreuder toegedicht worden en al dat mis ging aan ten Hag.
Zo'n Flapdrol33 bewijst dat maar weer. Alsof er met Schreuder niet een slechte seizoensstart was en er niet ook later in het seizoen kansloos van Fey, PSV, Heracles, AZ verloren werd en er niet een dikke voorsprong op Heerenveen uit handen gegeven werd, etc. etc. etc.
1 0
Flipper33
Straalde meer rust uit het voetbal liep ook beter met schreuder erbij
0 -1
ajaxdordtt
Frenkie heeft ons naar de halve finale gebracht. Erik is (net aan) competent, geen tovenaar.
5 -3
AFCAsphere
Net aan competent? Kijk even naar het verschil in kwaliteit qua spelersmateriaal met Bayern en Juventus. Twee teams die Ajax van de mat heeft gespeeld. Frenkie is ontzettend getalenteerd, maar je kan de prestaties van afgelopen seizoen niet alleen aan hem opdragen.

Die opmerking dat 'hij alleen een opstelling hoeft te maken' slaat nergens op, want als dat zo was, dan had Allegri met Juventus ook Ajax moeten verslaan. Erik heeft wel degelijk talent als trainer zijnde, maar na één off-day slaan de stoppen helemaal door bij een aantal mensen hier.
0 0
AFCAU
Frenkie was onze Messi inderdaad, niet Tadic. Al brengt hij wel veel extra’s plus ervaring mee. De Ligt was ook heel belangrijk achterin, maar door Frenkie op het middenveld kwamen wij zover en voetbalde we iedereen de moeder.
4 0
Web
Frenkie is en was de beste, maar zonder Tadic had je niet de halve finale gehaald. Jij doet hem veel te kort hier mee
Hoeveel assist had Tadic wel niet, hoe vaak scoorde hij wel niet
En zijn rol als stimulator, het team bij elkaar halen met scoren enz.
Jij onderschat Tadic zijn belang in dat team
0 0
AFCAU
Doe ik niet. Vandaar het woord extra’s plus ervaring. Zonder Frenkie hadden we de halve finale nooit gehaald, alleen al omdat we nooit het voetbal gespeeld hadden wat we hebben gezien. Jullie beseffen niet hoe goed deze jongen is. Puur talent net als Messi.
0 0
Web
Ik besef heel goed dat Frenkie extreem goed is
Maar ik geef aan dat je Tadic tekort doet.
Denk je nu echt dat je zonder Tadic zijn inbreng, de halve finale had gehaald, ga dan maar eens rustig zijn inbreng terug kijken.
0 0
AFCAU
Nee zeker niet. Tadic vulde de wedstrijden goed in, in de punt. Heeft er ook allemaal mee te maken. Staat nu overigens ook weer op 3 en niet in top vorm. Door Tadic staat er atm tenminste nog een goede groep.
0 0
BRAMHOUTEN
frenkie was er ook niet bij in Duitsland, bayern uit. speelde we ook goed. vorig jaar viel gewoon alles op zijn plaats en had iedereen zijn aandeel hierin. het loopt nu niet zo lekker maar vorig jaar om deze tijd wonnen met veel moeite bij VVV uit en speelde we gelijk het Heracles....zeg het maar. Ik weet zeker als ook deze puzzelstukjes op zijn plaats vallen wij weer een heel goed ajax gaan zien
0 0
Web
Zo is het, vorig jaar om deze tijd was het ook niet best. Je zal niet het nivaue halen van vorig seizoen, maar een goed team kan het zeker worden
0 0
Ajacied33
Sshhhtt,mag je niet zeggen hier. Je moet negatief zijn, alles is ruk aan Ajax op dit moment...
0 0
Web
Je moet gewoon zeggen wat jij denkt, en ze doen maar. Hij boeit mij voor geen meter wat ze er van vinden, zegt alles over AS.
Vorig seizoen zelfde kritiek, later allemaal in de polonaise lopen, dat is AS
0 0
Ajacied33
Je hebt gelijk en idd altijd je eigen visie/mening geven
0 0
Joseph
Vergeet de vele ingrepen van de Ligt ook niet.
3 0
Schip
Eens. Die twee waren altijd goed als jonkies, Tadic was eigenlijk alleen tegen Bayern en Real echt goed. Tegen Spurs en Juve redelijk onzichtbaar. Geen verwijt verder, maar die andere twee stonden er echt altijd. Hadden gewoon nog een jaartje moeten blijven.
2 -1
Labrador
Ten Hag is de meest succesvolle coach sinds Ronald Koeman die in 2002 ook de dubbel won.
3 -5
ajaxdordtt
Ten Hag had de beste selectie sinds 94/95.
5 -4
Koningtoto
Ja en van Gaal de beroerdste ooit tijdens een wk en werd toch derde. Dat zegt geen ene klote.
2 -2
trooop
Wk's en ek's zijn hele slechte graadmeters voor kwaliteit. Zit je bijvoorbeeld aan de goede kant van het schema, dan zit je voor je het doorhebt in de halve finale. Let maar eens op hoeveel landen er op die toernooien hoog eindigen, die daar qua kwaliteit niks te zoeken zouden moeten hebben.

De CL is een veel betere graadmeter, niet alleen omdat het niveau veel hoger is, maar ook omdat de kwaliteit daar veel geconcentreerder is. Iedere CL-groep heeft misschien 1 matig team, voor de rest zitten er geen koekenbakkers bij. Op landentoernooien is dat het tegenovergestelde.
0 0
ajaxdordtt
Mwa, Robben, van Persie, Sneijder, Cilessen, De Vrij, Kuyt, NIgel de Jong, Blind, Huntelaar, Wijnaldum. En we wonnen door een onterechte penal van Mexico en met penalties van Costa Rica. Is niet zo shocking toch? Spanje was wel klasse, maar of dat aan de tactiek lag..
2 -2
Joseph
Dat zegt dus iets over de coach. Vorig jaar was Barcelona dramatisch, maar met Messi komen ze toch een eind.
1 0
Koningtoto
Sinds van Gaal dus. Koeman heeft geen halve finale CL gehaald.
3 -2
Labrador
Bedankt voor de aanvulling.
1 -1
Koningtoto
Geen dank :p
1 -1
GvanderK
Al de zoveelste die het zegt. Ten Hag gaat onze ploeg weer op de rit krijgen, komt goed.
2 -1
Ajacied33
Haha mooie zelfspot heeft deze gozer, we spelen alle 3 bij een topploeg. Ajax, Fener en hijzelf bij TOP. Hahaha leuk
7 0
ajaxdordtt
...
1 -7
Pure
Zeg maar tegen hem dat het een kontenkruiper is. Als je Veltman goed vind heb je geen verstand van voetbal.
1 -2
ajaxdordtt
Als Sjoerd Overgoor het zegt zal het wel zo zijn.
3 -4