Koeman legt uit: 'Veltman goed teruggekomen'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 12:25, 3424 views, Ons Oranje |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bondscoach Ronald Koeman heeft Joël Veltman complimenten gegeven over de manier waarop hij is teruggekeerd na zijn zware knieblessure. De verdediger heeft een plek in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal en de trainer legt uit waarom.

'Hij is zwaar geblesseerd geweest en daar is hij goed van teruggekomen. Bovendien is hij op meerdere posities inzetbaar', stelt Koeman bij Ons Oranje. 'Hij speelt op een hoog niveau, de Champions League bij Ajax. Kenny Tete is er niet bij, omdat ik vind dat hij te weinig speelt. Hij is geblesseerd geweest, maar hij speelt veel te weinig om in aanmerking te komen. Dan kijk je naar andere opties en dat is Veltman.'

Verder kent de voorlopige selectie van Oranje ook enkele bekende namen, al spelen die spelers wel bij andere clubs. 'Jongens als Frenkie (De Jong, red.) en Matthijs (De Ligt, red.) maken de stap naar het buitenland. Dat is altijd wennen. Een andere taal, ergens anders gaan wonen. Er gebeurt wel heel veel met een speler als je zo'n stap maakt. Daar hebben ze de tijd voor nodig, maar het zijn spelers met kwaliteiten die het verdienen om erbij te zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jaribombari
Veltman is een held. Klaar.
0 0
geronimo
Koeman wil hem niet centraal laten spelen, hij heeft hem nodig omdat Tete bij zijn club niet speelt
0 0
Ajaxbrl
Zit Koeman aan de zelfde medicijnen als Ten Hag?
0 0
Remark
Goddank krijgt Veltman eindelijk es de eer die hem toekomt, van Koeman, iemand die er wél kijk op heeft, in tegenstellingen tot die elkaar napapegaaiende idioten op AS die het Veltman-bashen tot kunst hebben verheven. En maar de loftrompet steken op hun lieveling Ziyech, die prutser wiens statistieken goddank eindelijk door Opta op een rijtje zijn gezet, zodat nu eindelijk voor iedereen duidelijk is wat alle topclubs allang weten: Je hebt er helemaal niks aan. Vijf (!) seizoenen op rij de speler met het meeste balverlies van de eredivisie, maar ook internationaal gezien een ramp. Maar dat vinden ze bij Ajax niet erg hoor: Eén mooie pass of panna en al die verprutste kansen en wegspringende ballen zijn weer vergeven. Maakt Joël een keer een foutje, dan is dit forum te klein en klinkt het "Veltman out" uit tientallen papegaaienstrotten. Kansloze sukkels...
3 -1
ajax1forever
Veltman, jarenlange ergernis duurt voort, check al zijn wedstrijden Remark, met mate... anders spring je in de Amstel.
0 0
niquedegraaff
Wat een onzin.
0 0
Caelintroy
Dit is sarcastisch toch????
1 0
JanBiesbos
Nee denk eerder cynisch
0 0
Dastaan
Wat maakt Veltman zo bijzonder? Het is een matige speler die af en toe een briljante pass heeft maar niet kan verdedigen geen snelheid heeft. Is zeker de ideale schoonzoon van iedere trainer. Vind het triest, als hij zo goed is zou hij bij een grote club in het buitenland zitten. Armoede op dit moment bij Ajax, mag toch hopen dat er gauw wat doorbreekt die hem van de basis afschopt. Alleen vanwege z’n blessure nu bij gebrek aan beter hij erin staat krijgt hij sympathie. Kan ook alleen in Nederland dit he!
0 -2
Fnatic
Volgens mij zit Koeman ook aan de geestverruimende middelen.
1 -3
niquedegraaff
Die gozer krijgt teveel veren in zijn reet. Hij vertoont juist weer trekjes van voor zijn blessure. Vlak na herstel van zijn blessure vond ik hem goed spelen. Nu niet meer. Je houdt je hart vast als hij aan de bal is. Het interesseert hem geen ene fuck, als hij bijna de bal in eigen doel schiet moet hij lachen...
1 -3
Vertonghen
Niet alleen trekjes, het is gewoon dezelfde Veltman.
Het verschil is alleen dat hij vorig jaar meespeelde in een geweldig draaiend team (zoals hieronder ook al werd aangegeven).
Gun die jongen het beste maar een basis RB is het al niet laat staan een basisspeler in het centrum bij Ajax 1.
Ik ben ondertussen al zo ver dat ik wel durf uit te spreken dat ik liever Magallan RCV zie staan naast Martinez dan Veltman.
Dan heb je in ieder geval een stukje fysiek en iemand die dezelfde taal spreekt als de collega naast hem.
Maar natuurlijk is dat scenario ook niet Ajax waardig...

Begrijp ook niet dat Ajax niet meewerkt aan een transfer, met Alvarez & Schuurs heb je in potentie 2 goede spelers in huis.
Als Ajax het niet aan durft om met de twee hierboven genoemde spelers te starten dan vind ik dat het aankoopbeleid niet correct is.
Veltman zou een noodgreep moeten zijn, wanneer echt alle andere opties niet mogelijk zijn.
2 -1
cantharel
Zeker veel kopjes koffie gedronken met Veltman tijdens zijn revalidatie in Zeist en zo een vriendschapsband opgebouwd. Kan niet anders zijn.
1 -2
PetrusKeizer
voorronden CL is kennelijk hetzelfde nivo als de CL zelf. En zo rekent Ronald zich rijk.
0 -2
Radie125
Ik hoop dat Koeman het niet ver Dest
0 0
gebruikersnaam
wat een gelul. Die gozer was voor zijn blessure al matig. Nadat hij zolang geblesseerd was en er in 1 keer moest staan op het allerhoogste niveau dacht waarschijnlijk iedereen dat hij volledig van het veld gevaagt zou worden. Gelukkig haalde hij direct het niveau van voor zijn blessure. Wat al knap zat is, begrijp me niet verkeerd. Het leek misschien ineens heel goed omdat het veel beter was dan verwacht maar het zat gewoon nog vol met dezelfde foutjes en tekortkomingen die hij altijd al had. Het blijft gewoon een matige speler die helaas tekort komt voor Ajax. Na afhelopen jaar was het waarschijnlijk zijn enige en laatste kans om een stap naar een topcompetitie te maken en ik begrijp dan ook niet dat ze hem niet hebben laten gaan. Daar waren alle partijen beter van geworden.
0 0
gerard
Is gewoon een goeie speler. We missen nu gewoon 2 spelers die niet te vervangen zijn en we verwachten na vorig seizoen veel te veel van AJAX!
2 0
RuffRhythim
Ja vorig jaar na zn blessure was ie goed teruggekomen en speelde hij geen CV ja.

Nu begin ik te twijfelen of zijn goede rentree niet te maken had met het feit dat het hele team vorig seizoen sterk draaide en hij daar in als het ware meegedragen werd....

Dit seizoen zit ik naar een Veltman als CV te kijken en zie ik dezelfde slome speler als voor zijn blessure.

Hoe kan je op basis van een deel van vorig seizoen een speler selecteren zonder te kijken naar de huidige staat en vorm van de speler?
0 -1
MaximilianRosse
Zeker gister niet gekeken Ronald?
1 0
Gijs078
Dest moet er ook al bij zitten
0 -3
tyzinho
Dest is er nog lang niet klaar voor. Zowel aanvallend als verdedigend moet hij nog grote stappen zetten hoor.
4 0
GC
Hij speelt op een hoog niveau, de Champions League bij Ajax... nu wel ja maar na volgende week!?
0 -1
Cupmetgroteoren
Er is geen alternatief voor de rechtsback. Dumfries kan er ook geen reet van. Dus zit je met veltman.
1 0
Gonzalez75
Dest? Tete als die weer zou spelen? Hateboer?
1 -1
vdhaas
Dest: minder dan een handvol wedstrijden op enig niveau gespeeld.

Tete: komt op ieder vlak tekort. Was ook voorbijgestreefd door veltman bij ajax.

Hateboer ken ik alleen van naam.
1 0
Vertonghen
Als een trainer al redenen moet gaan benoemen om een speler te selecteren weet je dat hij naar excuses aan het zoeken is.
1 -3
afca_sittard
Volgens mij wordt het hem gevraagd, Maar waarom denk jij dan dat koeman hem opgeroepen heeft ? omdat die hem zo aardig vind ? op RB gewoon een logische keuze op dit moment.
0 0
Vertonghen
Wist ik het maar... niet dat oranje me me verder boeit maar het zegt alles over de alternatieven.
Toch zou ik met Dumfries spelen, die kan misschien (vermoed van niet) nog iets leren.
Veltman zit al jaren op zijn max, speelt bij een team boven zijn niveau.
Niet leuk om te zeggen maar echt Hollandse middelmaat.
0 0
Ajax412
Of ze vragen hem een vraag in een interview, gebeurt wel vaker.
1 0