Van de Beek over toekomst: 'Ik wacht af'

BartVeenstra, 21-08-2019 om 08:15, 19677 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek wil nog altijd niets kwijt over zijn nabije voetbaltoekomst. De middenvelder werd na afloop van het duel met APOEL Nicosia (0-0) gevraagd of er al duidelijkheid is, maar Van de Beek lijkt nu vooral bezig met het tweeluik met de Cyprioten.

'Of er al duidelijkheid is? Nee, nog niet. Ik wacht het af', zegt Van de Beek tegen FOX Sports. 'Waar ik op wacht? We moeten ons nu op andere dingen concentreren', omzeilt de middenvelder het onderwerp van gesprek. Over de wedstrijd zelf is Van de Beek zeer ontevreden. 'Het was een hele slechte wedstrijd van onze kant. De eerste vijf minuten waren we nog wel aardig, maar daarna hebben we bij lange na niet laten zien hoe we kunnen spelen. En daar schrik je van.'

Het kwam er op neer dat bij Ajax de meest simpele ballen niet aankwamen en bovendien kreeg APOEL Nicosia enkele grote kansen. 'We zijn een paar keer goed weggekomen', zegt Van de Beek, die wel met het resultaat kan leven. '0-0 is niet het resultaat wat we wilden, maar er zijn nog genoeg mogelijkheden. Al moeten we dan wel anders voor de dag komen.'

Volgens Van de Beek is Ajax het hele seizoen al wisselvallig. 'Al was het vandaag gewoon een hele matige wedstrijd, maar in de Eredivisie wisselen we goede momenten af met mindere momenten', zegt hij. Toch heeft de middenvelder goede hoop. 'Ik heb er vertrouwen in dat het kwartje gaat vallen. In andere wedstrijden hebben we laten zien dat we het wel kunnen. We moeten daar constanter en beter in worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Het is toch duidelijk dat RM Donny niet willen halen, ze gebruikt Donny alleen om druk op MU om pogba te halen
0 0
Catenaccio
Zit met zijn hoofd al ergens anders...
0 0
Sprinter
Ik ben erg benieuwd wanneer Overmars’ eerder benoemde deadline nou is waarvoor voor hem (en dus ook de spelers) alles rond moest zijn.
0 0
Ginoajax1
vd Beek, schaam je man de club zo te mangelen. Lazer op naar Madrid , dan beuren we 50 miljoen voor de tranfer. Precies dat bedrag wat we mislopen als we de CL niet halen. Schaam je voor je supporters man.
0 -2
PJSM
Tegen dit armzalige clubje moet je toch gewoon met ruime cijfers kunnen winnen. Ajax speelde gisteren al een kneuzen team waar werkelijk alles bij mis ging. Het was gvd alsof ik naar een wedstrijd van Feyenoord zat te kijken. Dus herpak jezelf en strijden volgende week. Tegen deze tegenstander is het behalen van de CL geen must maar een keiharde eis.
1 0
komopajax777
Als je hem gisteren zo bezig zag dan heeft hij toch totaal niets te zoeken in Madrid.Zijn motoriek is echt nogal houterig en zijn manier van koppen en zijn houding ten opzichte van de bal als hij schiet zijn vaak nogal beschamend slecht.Dan helt hij ver achterover of wankelt hij op zijn benen.Dat kan toch niet bij een topclub?
2 -1
dolle dries
He'he' eindelijk iemand die meneer van de Beek ook niet aanbid, zet Marin op zijn plek.
0 -1
ratje
"Ik wil snel duidelijkheid en zal niet wachten tot vlak voor de transferdeadline."

Maar ondertussen afwachten en hopen dat het almachtige Real toch nog bij je aanklopt.

Doei geloofwaardigheid.
1 0
MosesD
Ik heb hier toch mijn bedenkingen bij. Natuurlijk als Real komt dan ga je twijfelen of je die kans niet moet pakken. Maar het voelt nu een beetje als van de Beek eigenlijk gewoon heel graag weg wil, maar moet wachten op Real. Ik vind dat naar Ajax toe weinig respectvol, weinig dankbaar. Natuurlijk als er grote clubs komen, hou je spelers meestal niet tegen, maar op een gegeven moment, als het seizoen al is begonnen, dan moet je al club zeggen, je mag niet meer weg. Dan moet zijn zaakwaarnemer Real maar beter 'bespelen' en onder druk zetten. Als van de Beek nu nog vertrekt weet iedereen dat Ajax de grote verliezer is en daarom moet de club zich wel harder opstellen.
2 0
Schwalbino
Hij zal persoonlijk rond zijn. Dus zijn Madrid en Ajax nog in onderhandeling zoveel mag duidelijk zijn. Hij kan niet tegen de pers zeggen dat hij al rond is en dat het aan Ajax en Real verder is want dan wordt hij meteen afgebrand en als de de twee clubs er niet uitkomen wordt hij het hele volgende seizoen als kop van Jut gebruikt.
1 0
eto020
Donny moet als een jongen van de club gewoon een statement maken zoals Hakim Ziyech gedaan heeft. Dit is toch voor beide partijen ongunstig als je beide niet weet waar je aan toe bent. Had van Donny wel wat anders verwacht dan ons al weken aan het lijntje houden.
2 0
Ajax27
Tuurlijk is het niet duidelijk... het is nog niet duidelijk of Ajax CL speelt of niet. Als dit wel zo is blijft ie, zo niet dan is ie vertrokken.
2 -1
Sunny_Boy
Deze gedachte gaat ook door mijn kop. Zonder CL gaat hij al dit jaar weg.
1 0
Frevo
Ik begin ook zo'n vermoeden te krijgen dat dit de reden is..
1 -1
Ajax27
Wanneer Ajax volgende week geen CL speelt kunnen het nog wel eens een paar gekke laatste dagen worden zo voor het sluiten van de transferwindows.
1 -1
Jayajax
Als het nu al duidelijk was dat hij zou vertrekken dan had Ajax al wel een vervanger aangetrokken. Het is wel een stuk moeilijker te behappen om dit soort verhalen aan te horen als er net een belabberde pot op de mat is gelegd. Dan denk je toch: eerst met z’n allen maar eens laten zien dat je echt zo goed bent voordat je over toekomstige transfers na gaat denken.
1 0
PJSM
Nou je hoeft niet af te wachten Donny. Na gisteren gaat zich echt niemand meer melden voor je. Real al helemaal niet meer
3 -1
Soccerskins
Sinds Real echt concreet is geworden speelt Donny ook als een natte krant. Richt je nu gewoon op Ajax tot dat je weg bent.
4 -1
AltijdGelijk
Cl halen anders is ie weg...
3 -1
GvanAchteren
Heb zomaar het gevoel dat hij al verkocht is met als voorwaarde dat hij eerst de voorronde en playoff wedstrijden met Ajax moet spelen voor hij weg mag.
2 0
milanoajaxpiet
moedeloos word je hiervan pffff
0 0
oudzuid2
wees gewoon een kerel en zeg dat het spelletje van Madrid nou lang genoeg geduurd heeft. neem een voorbeeld aan Ziyech
4 0
Caldberg
Heel Ajax was dramatisch gisteren. Met een positieve uitzondering voor Onana, die gelukkig wel scherp genoeg was om Ajax zonder schade terug naar Amsterdam te laten vertrekken.

Maar om nu alle slechte momenten van Donny uit te vergroten is ook niet helemaal fair toch? Ok, dit stuk gaat over Donny, maar toch.

Speelt er iets? Ja zeker, hij is er niet helemaal bij. Duurt het allemaal veel te lang? Ja, natuurlijk.

Maar dan moet je als technische staf toch ingrijpen? Kop er niet bij door transfer perikelen? Bank of tribune.

En Donny zal (als hij vertrekt) niet de eerste zijn die dat op de laatste dag van het transferwindow doet en ook vast niet de laatste.
0 -2
Arie Vink
Ik wacht af .... of we de CL halen ja of nee.
4 -1
FrankBeton
Exact.
0 -1
Ginoajax1
Die kale fransman bij Real heeft vd Beek gisteren zien ballen. Denk je nou echt dat zij 50 miljoen neer gaan tikken voor vd Beek.? Lijkt me niet.
3 -2
Ginoajax1
vd Beek, begin nou eens je te focussen op ajax. Zo goed ben je nog lang niet. Dat hebben we gisteren gezien.
7 -8
VoorJohan14
Iedereen op AS aan het haten op Donny, jullie weten helemaal niet wat er speelt. Hij kan toch net zo goed midden in de onderhandelingen zitten met ajax over een nieuw contract? Dan kan je toch niet zeggen dat je sws blijft.
1 -2
Aspers73
Hij wilde niet bijtekenen 2 weken geleden.
3 0
Mokum31
Begint ook vervelend te worden
4 0
Lagasj
Hoezo WE ?
Begin maar bij jezelf, Donnie. Je speelt al weken als een krant.
Blijf of ga weg. Dit geneuzel is slecht voor de club.
5 -7
Jariiii
Ik word het ook zat, maar dat hij als een krant speelt is natuurlijk niet waar. Hij toont zijn klasse en stijgt er zo nu en dan flink bovenuit, ook gisteren bij vlagen in de eerste helft.
Maar Donny moet eens kappen Ajax en de fans aan het lijntje te houden.
2 -1
AFCA1211
Komt nog iets te kort voor de absolute top. Neem aan dat zo’n jongen zelfreflectie heeft en dit toch ook ziet
3 -1
MSwertz92
Wel raar dat zo een "echte jonge van de club" na 1 goed seizoen al weg wilt.
3 -5
DT10
..een half goed seizoen!
2 -4
Fnatic
Die gast wil gewoon weg, Real heeft weinig interesse maar toch blijft hij wanhopig afwachten of ze toch niet willen. Als ze dan niet komen zal hij op het allerlaatste moment nog voor Ajax kiezen, zogenaamd uit volle overtuiging. Maar hij heeft te lang gewacht om nog geloofwaardig te zijn.
3 -2
ajax4ever01
Donny hak gewoon die knoop door of ga gewoon weg, Ajax verdiend het om duidelijkheid te krijgen.
6 -1
Paap
Ik vind het eigenlijk een beetje zielig worden voor Donny dat hij daadwerkelijk denkt dat Real, met name Zidane, hem echt zo graag wil... Het tegenovergestelde is natuurlijk waar. Vorig jaar dreigde hij ook meermaals te vertrekken toen hij op dat moment even niet aan spelen toe kwam. Hoop natuurlijk dat hij blijft, maar ik vind de manier waarop hij dit doet ietwat vervelend.
7 -2
Jornnn
Slappe zak. Wees gewoon duidelijk.
6 -1
Radie125
Let op volgende week donderdag gaat hij tekenen bij Real
1 -1
ajax4ever01
Als we eruit liggen voor de CL ja
1 -3
Schip
Toch zie je dat de scherpte ontbreekt in zo'n transferfase, net als bij Frenkie ook het geval was.
1 0
afca-mark1990
speeld al weken matig, deze jongen heeft niks te zoeken in madrid.
2 -1
driesterren***
Misschien wil die dat juist laten zien! En wil die niet weg bij Ajax!
Lees alleen hoe slecht Donny was maar op onana na vond ik iedere speler onvoldoende spelen!
0 0
FC Scoorgasme
Ik had niet verwacht dat ik zo teleurgesteld zou zijn in "ons" Donny maar ben het toch. Heel de selectie heeft onderhand duidelijkheid gegevens over zijn toekomst maar Donny vind het nodig om ajax tot het aller aller laatste moment in onzekerheid te houden. Het is ook echt te zien aan zijn spel, hij is er met zijn hoofd niet bij zoals hij erbij zou moeten zijn en dat is gewoon schadelijk voor ajax. Verder is het gewoon klote mocht hij zo laat in de transferwindow nog weggaan, wie gaan wij ervoor terughalen in zo'n korte periode?

Wees verdorie blij wat je hebt, ga voor herhaling van de successen, tel al je poen die je bij ajax al krijgt en zet de harten van de fans in vuur en vlam zoals je dat vorig jaar deed!
4 -3
PowNed
Wat een onzin.
Bij Donny is het te zien aan zijn spel dat hij er met zijn hoofd niet bij is??
En bij alle andere spelers is het te zien aan het spel dat ze er met het hoofd wel bij zijn.

Als Real Madrid komt dan ga je als speler, hoe zuur het ook is voor Ajax... Real Madrid is het hoogst haalbare...
Gisteren was Donny zeker niet goed (net als de rest), maar hij heeft dit seizoen ook zeker al laten zien hoe belangrijk hij voor Ajax is... Het is dus niet zo dat hij geen pepernoot meer raakt sinds de geruchten....

Donny = held.
6 -6
stefanwillem
als je de club waar je groot bent geworden zo laat bungelen ben je geen held maar een ondankbare eikel.
4 -4
Dennis1964
Ik merk dat de FLUITERS her en der weer op de kop opsteken. Als supporters moeten we er juist ook in de mindere periode staan. Kritiek ok maar dat nu alles ineens niet meer deugt?
Positief blijven mensen en volgende week knallen. En wie er in de JC Arena zit, laat je horen.
3 0
PowNed
Wat ongelooflijk veel negatieve reacties over Donny.
Het was gisteren inderdaad niet zijn beste wedstrijd, maar die speelde niemand. Iedereen was extreem slordig...

Dat Donny pas zegt dat hij blijft is pas logisch op het moment dat de transfer 100% van de baan is. Als er nog 1% kans is op een transfer naar Madrid dan houd je die hoop. Real Madrid is een kans die een sporter niet kan laten lopen of kan weigeren...

Donny, held!
3 -5
Ajax68
Iedereen was Slecht en ver ondermaats.
En zo'n aankoop van (Marin en) Promes snap ik ook al helemaal niet, want die heb ik nog NOOIT een goeie wedstrijd zien spelen, ook niet in het nederlands elftal, nérgens niet.
Let maar op, daar krijgt Ajax nog spijt van, en ook dat ze Lasse zomaar hebben laten gaan. Dus zo goed is het aan-verkoop beleid van Overmars ook niet.
1 -2
jaripettersson
Nee, klopt. Ajax dacht met deze aankopen verder te kunnen borduren op vorig jaar. Ik vind het precies Ajax na '96 die steeds dachten met 1 op 1 aankopen te kunnen blijven presteren.
1 -1
davidgravemaker
Hij blonk gister weer eens uit in het missen van goede kansen en het geven van onzuivere eind passes.
3 -2
Markopantelic007
Is het nou ZO moeilijk om de fans niet aan het lijntje te houden en gewoon te zeggen dat je weg wilt? Vreselijke interviews dit. Zeg gewoon: 'Als een grote club als Real concreet wordt ga ik, zo niet blijf ik'.
4 0
AFCAHOOLIGAN
Wat heeft deze gast te zoeken in madrid als hij zich al niet kan opladen tegen een club als apoel?
2 -1
NotForSale
Hij wacht af of we CL halen
1 0
AFCA.
Oh hij is er nog? Ik dacht gister dat hij al weg was. Speelde weer uitstekend verstoppertje in de schaduw van de spits.
5 -2
ajaxxcied4life
Natuurlijk is dit ver gezocht en het lijkt mij in principe hoogst onwaarschijnlijk dat hetgeen ik ga schrijven klopt, maar soms in een zwak moment denk ik weleens dat van de Beek bewust slecht speelt zodat Ajax de Poulefase van de CL niet haalt en hij dan naar Madrid kan.

Ik vind hem slecht spelen en dat deed hij in de voorbereiding en tegen PSV niet. Naarmate de geruchten over Madrid meer vorm begonnen krijgen is hij minder gaan spelen valt mij op.
1 -4
FC Scoorgasme
Helemaal mee eens, mij valt het ook op. Wellicht bang om geblesseerd te raken en daardoor minder interessant voor een transfer? Ik had het bijna van iedereen verwacht dat ze zulk hoog spel zouden gaan spelen mbt een transfer, behalve van Donny. En nu is Donny de enige die dit juist wel doet, je kunt je zo vergissen in personen he..
4 -2
FC Scoorgasme
Helemaal mee eens, mij valt het ook op. Wellicht bang om geblesseerd te raken en daardoor minder interessant voor een transfer? Ik had het bijna van iedereen verwacht dat ze zulk hoog spel zouden gaan spelen mbt een transfer, behalve van Donny. En nu is Donny de enige die dit juist wel doet, je kunt je zo vergissen in personen he..
1 -1
kampioenenjood
Volgens mij is het de afgelopen zomers steeds hetzelfde verhaal geweest met v.d. Beek, waarin hij iedereen in spanning laat. Als je een transfer wilt prima, maar geef dat dan aan in juni en wacht niet tot het laatste moment.
2 0
Santiago
Ja wacht maar jongen. We horen het wel op de 31ste. Jezus man
3 0
Ajaxbrl
De meeste droooomen zijn bedrog...
2 0
masterrr
Donny zit niet te dromen jongen, eet je pizza
5 0
Bennyben
Hij is alleen maar slechter gaan spelen sinds de transfer naar Madrid is afgeketst, jammer dat hij daar zo mee bezig is.
3 0
blava
Veel foute keuzes gisterenavond. Belangrijk is dat centrale verdedigers inschuiven om grip op het middenveld te krijgen. Alleen Martinez snapt dat. Veltkamp blijft liever veilig achterin hangen.

Ziyech moet nu kleur bekennen en vanaf het middenveld spelen. Hij is creatief, heeft loopvermogen en een goed schot. Op rechts is hij uitgeleerd. Een middenveld met vd beek en Martinez is op papier een uitstekend middenveld. Marin een half jaartje laten wennen. Schuurs en Blind zijn centrale verdedigers die inschuiven. Bovendien kan Schuurs kopduels winnen. Alvares als alternatief voor schuurs. Dest vaste rechtsback.
0 -2
Bonno1978
Doet me denken aan vroeger op het schoolplein. Dat het mooiste meisje van de klas één keer naar je had gekeken, en jij dacht dat je daardoor kans ging maken op verkering. Terwijl dat meisje alleen maar bezig was met anderen. Maar je bleef hoop houden tegen beter weten in...
3 -1
CristianoKristensen
Misschien een rare suggestie: maar zou Ajax niet een speler als Mousa Dembele uit China kunnen halen om voor balans en ervaring op het middenveld te zorgen? Of wellicht Paulinho?
0 -2
vincent_DV
Ik dacht zelf misschien aan Rafinha van Barcelona. Mogelijk is zelfs huren niet zo’n gek idee. Normaal gesproken geen voorstander maar met Taylor, Marin en Gravenberch heb je wel spelers die het volgend jaar over kunnen nemen.
0 -1
RobertoD
Beide prima spelers maar zullen daar waarschijnlijk een belachelijk hoog salaris verdienen.
1 0
3*stars*3
Graag of niet Donny.
Meneer speelde een half jaar top en denkt blijkbaar dat hij er ook klaar voor is.
Nou, Frenkie en vooral De Ligt lieten het op een langere periode zien en zijn ook oranje basisklanten.
Donny is gewoon nog niet klaar voor zo’n stap.
Maar nogmaals, graag of niet.
3 -2
Toon meer reacties