Pierie: 'Jong Ajax kans om mijzelf te laten zien'

SJvanveen, 19-08-2019 om 23:27, 4433 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kik Pierie weet wat hij moet verbeteren, wil hij snel de stap maken richting het eerste elftal van Ajax. De negentienjarige verdediger heeft al twee seizoenen Eredivisie-voetbal achter de rug, maar moet in Jong Ajax nu genoegen nemen met spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Toch vindt de aankoop van sc Heerenveen dat niet erg. 

'Natuurlijk wil je zo snel mogelijk bij het eerste elftal komen, maar ik zie dit als een kans om te laten zien wat ik goed kan. Het is voor mij een kans bij een grote club in Europa en de beste van Nederland. Als je kijkt naar het proces, is dit een mogelijkheid om mijzelf hier te laten zien', begint Pierie bij FOX Sports

Aan de bal zit het wel welletjes, maar vooral defensief valt er nog veel winst te behalen, zo denkt Pierie. 'Ik vind dat ik als centrale verdediger aan de bal mijn ding doe, maar in de duels mag het allemaal wat agressiever. Ik moet meer aanwezig zijn en dat is voor mij de grootste stap die ik moet en ga maken', analyseert de tiener. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KevinDurant
Waarom verhuurt Ajax hem niet? Hij was basis speler bij Heerenveen en mag nu lekker in de KK divisie spelen. Wordt hij daar nou echt beter van? Hebben ze niks geleerd van Zivkovic?
0 -1
Illegaal
Hij was gisteren heel goed
0 -1
Maus1978
Ik blijf het een heel gekke aankoop vinden. Hij komt fysiek gewoon al tekort, qua duelkracht, explosiviteit, snelheid. Dat is niet iets wat je meer bij gaat leren. Dat moet je van nature al hebben. En dan heb ik het nog niet eens over positionering en timing. Iets wat je misschien wel kunt leren, maar waarom zou je iemand willen halen die op zoveel vlakken zoveel tekort komt? Onbegrijpelijk..Hopelijk wordt ik geloochenstraft, maar ik denk het niet...
4 -1
Ozymandias
Ajax heeft opbouwend goede centrale verdedigers nodig en dat is een zeldzaam type. Pierie is op 19 jarige leeftijd opbouwend al goed. Ajax hoeft hem dus alleen maar te leren verdedigen. Dit ligt geheel in de lijn van Cruijff die zei dat verdedigen op een latere leeftijd aan te leren is en vooral een kwestie van voetbalintelligentie is. Ajax heeft in het verleden heel veel succes gehad met centrale verdedigers die rond hun 19de opbouwend goed waren maar verdedigend nog moesten leren hoe ze hun gebrek aan atletisch vermogen moesten opvangen (zoals Frank de Boer en Daley Blind).
0 -2
Maus1978
Ja dat ben ik met je eens idd. Opbouwende CV's zijn heel schaars maar mijn zorg zit voornamelijk in de vraag; is verdedigen echt zo maakbaar als je fysiek zo tekort komt. Frank en Daley hebben het inderdaad prima geleerd.

Enfin; Ik hoop dat je gelijk krijgt. Ik heb niks tegen die jongen verder. Sterker, hij lijkt me heel sympathiek etc., maar hij moet wel van ver komen. Dan had ik liever iemand gezien bij wie de contouren al wat scherper waren, maarja, we gaan het zien.
0 0
altijdwelwat
Ik denk dat deze jongen ook volgend seizoen nog snelheid , acceleratie , duelkracht , positionering , en meedogenloosheid tekort komt. Scoort op al die punten bijvoorbeeld minder dan Botman die nu op Eredivisie niveau ervaring op doet. Vandaag ook weer als een gebaksdoos het duel in bij de eerste goal. En ook bij de 2 goal gaat hij slap een duel aan rond de middenlijn. Voetbalt zo als hij praat , vrouwelijk.
3 -2
ajaxdordtt
Is echt stukken beter dan Botman. Zegt nog niet veel.
1 -4
Kaatje
Ik vond hem vanavond tegen NEC op een aantal momenten best goed spelen, maar ook veel momenten zeker niet goed. Er is nog genoeg om te verbeteren. En als hij dat zelf ook erkent en de knop omzet dat (een jaar) Jong Ajax hem verder kan brengen (voorbeeld Schuurs), zullen kansen volgend seizoen zeker aanwezig zijn.
2 -1
Suarez16_
Zelfs Ramos zou het nog lastig hebben met Solomons naast zich.
1 -1
Suarez16_
In Jong Ajax kan hij zich flink ontwikkelen met Solomons naast zich. Kan je mooi werk voor 2 opknappen. Sneller kan je het niet leren hahahaha.
5 0
Murtagh
Vooraf zei hij nog ik ben niet gekomen om in jong te spelen
0 0