Hoge cijfers bij Ajax na duel met VVV

BVeenstra, 19-08-2019 om 08:00, 6299 views, De Telegraaf |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Meerdere spelers van Ajax hebben een goede beoordeling gekregen na de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Rapporteur Ernie Brandts van De Telegraaf deelde liefst vijf keer een 7 uit, terwijl er ook een speler een 7,5 kreeg als rapportcijfer.

Die 7,5 was voor Dusan Tadic. Brandts, die Tadic de 'natuurlijke leider' van Ajax noemt, legt uit waarom hij de Serviër zo belangrijk vindt. 'Op de momenten dat het nodig is neemt hij zijn verantwoordelijkheid. Dat doet hij door penalty’s op te eisen en de ploeg bij de hand te nemen als het even minder loopt. Tadic voetbalt zo makkelijk. Hij is altijd aanspeelbaar, legt veel energie in zijn spel en zet direct druk op de tegenstander. Bovendien scoort hij veelvuldig.'

Een speler die een 7 kreeg voor zijn optreden was Lisandro Martínez. Ook over de Argentijn is Brandts zeer te spreken. 'Hij houdt zich goed staande en heeft zich in rap tempo aangepast aan de manier van voetballen in Nederland', zegt de oud-trainer van NAC Breda, die ziet dat Martínez 'gif' in zijn spel heeft. 'De echte test volgt natuurlijk wanneer Ajax straks zware Europese wedstrijden speelt en tijdens Nederlandse topduels. Dan moet hij zijn verdedigende kwaliteiten meer aanspreken. Hoe ik Martinez zou omschrijven? Hij is niet echt een killer, zoals bijvoorbeeld Jaap Stam. Maar hij heeft wel een enorme drive, is fel en kletst er vol in. Bovendien wint hij bijna al zijn kopduels hoewel hij vrij klein is. Dat komt door zijn uitstekende timing.'

Ook Sergiño Dest maakte indruk op Brandts. 'Dat Dest op de rechtsbackpositie concurrentie heeft van mannen als Joël Veltman en Noussair Mazraoui is alleen maar goed. Een team bestaat uit meer dan elf spelers. Door blessures en schorsingen zal er gedurende het seizoen altijd gerouleerd moeten worden. Als trainer is het bijzonder fijn om dan te weten dat je spelers kan inbrengen waar je op aan kan. Dat maakt een team sterker. Daarom is het een fijne constatering dat Dest een goede indruk maakte.'

De cijfers van Ajax op een rij:

Onana 6,5; Dest 7, Schuurs 5,5, Martínez 7, Tagliafico 7; Marin 6,5, Blind 6,5; Ziyech 7, Van de Beek 6,5, Neres 7; Tadic 7,5.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Heiko
een 5,5 voor Schuurs? Zo slecht vond ik hem niet spelen.
2 0
PuurGeluk
Hij maakte in het begin wel wat foutjes. In mijn ogen niet erg. Deze jongen moet fouten kunnen maken en vervolgens het vertrouwen weer krijgen.
2 0
Antafca
kijk de wedstrijd nog keertje terug aub
0 -2
Ozymandias
Schuurs speelde een matige eerste helft (5.5) maar zijn tweede helft was redelijk (7.0) en gemiddeld verdiende hij dus wel meer dan wat hij van Brandts kreeg.
5 0
JariJari
Hij leverde centraal 3 maal de bal in bij een tegenstander zonder onder druk te staan. Daar kan (moet eigenlijk) gewoon een goal uit vallen. Ik vond een 5.5 heel coulant, dacht zelf meer aan een 5 of 4.5.

Kom op Perr, concentratie!
0 -1
Afcagauke95
En dan wel een 7 voor Neres die kon ook nog wel stukje beter. Is nog wat slordig (imo)
1 0
trodat4030
Maar die scoorde, dat scheelt een vol punt. Zo werkt het vaak.
1 0