'Geen probleem geweest om volgend weekend te spelen'

BartVeenstra, 19-08-2019 om 07:50, 6109 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadic had in het volgende weekeinde graag gespeeld tegen Fortuna Sittard. Het thuisduel met de club uit Limburg is verzet naar eind september, zodat Ajax zich in alle rust kan voorbereiden op de returnwedstrijd tegen APOEL Nicosia.

Het Algemeen Dagblad omschrijft de verplaatsing van de wedstrijd als 'ogenschijnlijk onnodig'. 'Het gat tussen de landskampioen en de andere ploegen in de eredivisie, zeker die van het rechterrijtje, is inmiddels zo groot dat Ajax zich in eigen huis hoogstwaarschijnlijk nauwelijks had hoeven inspannen tegen de Limburgse laagvlieger', aldus de krant.

Tadic geeft aan dat de verplaatsing niet per se nodig was. 'Voor mij was het geen probleem geweest om volgend weekend weer te spelen', zegt de Serviër. 'We zitten nu in een ritme, we staan er fysiek goed op. Al hoop ik dat de blessures van Ziyech en Promes meevallen. Maar bovenal geldt het belang van het Nederlandse voetbal. Dat wij naar de Champions League gaan en PSV, Feyenoord en AZ naar de groepsfase van de Europa League.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aniet
Snap het ook niet
Wat er vorig jaar met Ajax gebeurde was later in het seizoen, toen ze al tig wedstrijden hadden gespeeld en overbelasting op de loer lag.
We zitten nu in het begin, maar omdat de KNVB zoveel gezeik kreeg van oa van bommel willen ze nu de zogenaamde partijdigheid vermijden.
0 0
mickey2602
Dit heeft gewoon alles te maken met dat de KNVB schijnbaar nu ook eindelijk inziet hoe belangrijk die Europese punten zijn. En dus de clubs voor de belangrijke wedstrijden in Europa rust geeft zodat die punten ook daadwerkelijk behaald kunnen worden.
0 0
ghouleseddik
Ach, het geeft Ten Hag eens de kans om wat dingen erin te slijpen nu hij zijn groep compleet heeft. Anders train je ook maar van wedstrijd naar wedstrijd, en krijg je niet echt de mogelijkheid om aan details te werken.
2 0
mickey2602
Dit dus. Zo vroeg in het seizoen een complete speelronde overslaan is alleen voordelig voor Ajax.
Ten Hag die bij ieder intervieuw aangeeft dat ze feitelijk nog in de voorbereiding zitten omdat ze nog niet het ideale team hebben staan.
Nu is er een extra week waarin daar naartoe gewerkt kan worden.
Oke,de spelers die er nu al wel staan,zeg maar de vaste kern van vorig seizoen,die zullen het spelen missen. Beter in de flow blijven van 2 wedstrijden per week als dat die flow onderbroken wordt.
En voor clubs als Feyenoord en AZ zal het ook voordelig zijn want zo kunnen ze punten verzamelen voor Nederland.
Om het puntverlies van afgelopen weekend toe te schuiven aan het feit dat beide clubs donderdag hebben gespeeld gaat me een beetje te ver,alhoewel het best waar kan zijn.
0 0
Pipodeclown112
Voor Ajax maakt dit inderdaad niet zo veel uit, wij hadden ons wel gered. Maar als je naar het verval bij AZ en Feyenoord dit weekend kijkt, nadat ze een keertje doordeweeks hebben gespeeld, lijkt het me maar goed dat ze extra rust krijgen tussen hun twee belangrijkste wedstrijden van het jaar.
1 0
Cello
woensdag 25 september (R4)
Ajax 20:45 Fortuna Sittard
PSV 18:30 FC Groningen
donderdag 26 september (R4)
Feyenoord 20:00 AZ

AZ heeft toch wel enig nadeel, wanneer je kijkt naar speelronde 8. Op zaterdag 28 september 18:30 heeft men reeds de volgende wedstrijd, tegen Heracles. Da's minder dan 2 dagen rust.
0 0
aniet
Dit is onzin, gaan we ook de geestelijke belasting meten?
Dit alles omdat de KNVB een x meedacht met Ajax, begonnen de callimero´s te piepen over oneerlijk
0 0
NUL20
Verplaatsing is ook niet door/voor Ajax...
1 -2
bossalinie
Misschien moet het AD zich drukker maken om het schema van Feyenoord.
0 0
sucre
o nee??? echt wel...
2 0
Bullmajor
Wedstrijden worden alleen om deze reden verzet op verzoek van de club in kwestie.
1 0
insectenverdelg
4 ploegen het hoofdtoernooi in en het is het allemaal waard geweest.. En als dat lukt kunnen we een heel mooi jaar tegemoet zien voor het Nederlands voetbal. Hoeft Ajax is niet helemaal alleen de punten te pakken.
2 0
MNJ7
Idd wij moeten als nederland normaal gewoon bij de beste 8 landen horen qua coëfficiënt
2 0
Jornnn
Zeik krant. Laten we maar eens punten pakken met zijn allen. Dan kunnen de kranten in de toekomst ook nog hun bladen vullen op een door de weekse dag.
0 -1