VVV volgend seizoen wellicht op natuurgras

BartVeenstra, 19-08-2019 om 07:20, 4455 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

VVV-Venlo speelt vanaf volgend seizoen mogelijk weer op normaal gras. Dat laat manager voetbal Stan Valckx van de Limburgse club weten tegenover De Telegraaf.

Afgelopen zaterdag vielen Quincy Promes en Hakim Ziyech uit op het kunstgrasveld in De Koel en er lijkt geen twijfel over te bestaan dat hun uitvallen te maken had met het plastic gras. 'Het is nog niet honderd procent zeker, maar we hebben het er steeds vaker over om vanaf volgend seizoen op gewoon gras te gaan voetballen', zegt Valckx in de ochtendkrant.

En zo zou het kunnen zijn dat Ajax voor de laatste keer op kunstgras heeft gespeeld in Venlo, al is Valckx daar nog niet zo zeker van. 'Dat weet ik niet. Misschien moeten we nog voor de beker tegen Ajax. In de halve finale zou leuk zijn', grapt hij, om daarna er serieus aan toe te voegen dat een financiële bijdrage vanuit de ECV zeer welkom zou zijn. 'Een financiële compensatie is voor een kleine club als VVV heel belangrijk, want we kunnen het geld maar één keer uitgeven. De kosten van teruggaan naar gewoon gras zijn een groot deel van onze begroting en we willen ook volgend jaar weer een goede selectie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Meerkoet
Maakt niet uit, alle clubs op kunstgras gaan degraderen.
Zag ik net in mijn glazen bol.
0 0
Radie125
ADO Pec VVV Heracles Fortuna Emmen Sparta als er een pot komt vanuit de KNVB en elke club stort 3 % van de omzet in een pot en je verdeeld deze over de 18 clubs kunnen ze allemaal op gras ballen als de KNVB er ook 6 miljoen bij stort.
0 0
HStorm
En je niet kunt promoveren vanuit de KKD meer met kunstgras vanaf 2020.
0 0
Afca_126
Beetje amateur club heb een heel degelijk normaal gras veld. en een eredivisie club kan dat niet betalen ik vind dat altijd ee beetje krom
3 0
Ferd
Bij heel veel amateurclubs ligt kunstgras vanwege de koste
0 0
Superjan
Gaat niet om het grasveld maar om de trainingsaccommodatie. Ze trainen nu in het stadion en dat gaat niet als je echt gras hebt liggen.
0 0
MaximilianRosse
Helemaal mee eens, niets aan toe te voegen.
0 0
Radie125
KNVB zou het gewoon moeten eisen anders geen toegang tot de eredivisie
0 0
Superjan
Daar moeten de clubs over stemmen. De KNVB kan dat niet zomaar afkondigen.
0 0
Radie125
meeste stemmen gelden dan komt het goed.
0 0
SnifferClarke
Als je op kunstgras speelt (wat al erg genoeg is), leg dan een fatsoenlijk kunstgrasveld aan. Ziet er niet uit bij VVV en Heracles. Vermindert het kijkplezier. Erop moeten voetballen, lijkt me helemaal een drama.
1 -1
JariHeijden
Het kunstgrasveld van PEC ziet er idd veel beter uit. Het voetbal gaat dat ook veel sneller. VVV houdt het veld ook nog eens extra droog zodat het stroperig wordt. Het laatste half uur regende het in Venlo een het spel van Ajax ging een stuk soepeler.
0 0
31xAjax
Wat een onzin, het veld is vooraf en tijdens de rust gesproeid, was zelfs op TV te zien. Voortaan wel eerst je huiswerk doen.....
0 0
Isthisreal
VVV sproeide het veld nog voor de wedstrijd, dus ze houden het niet 'extra droog'.
0 0
Ajax#1900
Ze hebben het budget wel maar kiezen er voor om kunstmatig hun spelers budget te verhogen. Verbied dit nou eindelijk, dan hebben alle clubs natuurgras volgend seizoen. Bizar dat dat als drukmiddel wordt gebruikt om geld te krijgen. Omgekeerde wereld.
0 -1
mgtow
Vergoeding had gekund maar je zal bij je collega competitie vervalsers Heracles moeten wezen. Die zeiden destijds nee vanwege hun belangrijke sponsor die toevallig ook die rommel produceert.
2 -1
AFCA4L
VVV volgend seizoen maar KK divisie
1 -1
Jornnn
KNVB moet het gewoon verbieden. Clubs die hun broek niet kunnen ophouden moeten hun conclusies trekken.
2 -1
Superjan
De KNVB is de clubs. Die mogen stemmen.
0 0
31xAjax
Het kunstgras moet zsm verdwijnen uit het Nederlandse voetbal maar de blessure van Ziyech heeft niets met het kunstgras te maken. Van Promes weet ik niet precies hoe die geblesseerd raakte.....
3 -1
0h0Litmanen0h0
Volgens mij beide enkelblessure....

Onderzoek naar kunstgras: “Het aantal blessures blijft gelijk. De aard van het letsel verschilt wél licht: op kunstgras heb je minder spierblessures en iets meer enkelblessures.”
1 0
31xAjax
Ziyech veroorzaakte zijn blessure zelf, volgens mijn kneuzing scheenbeen een klein stukje boven de voet....
1 0
Ajacied33
Clubs zeggen allemaal zoveel en uiteindelijk komt er niks van. De KNVB moet het spelen op kunstgras gewoon verbieden
1 -1
talent020
het zal wel weer bij praatjes blijven, helemaal als je die laatste zin leest, neem een voorbeeld aan RKC, die pompen de miljoenen van Frenkie in een nieuw veld ipv een nieuwe spelersgroep, het is maar waar je prioriteiten liggen
1 -1
Saanchez
Tsja, die miljoenen van Frenkie zou ook voor VVV een ongelooflijk bedrag zijn he. Ik geloof wel dat een nieuw natuurgrasveld een aanzienlijk deel van hun begroting zal zijn. Desalniettemin zou dat de prioriteit moeten zijn van al die clubs vind ik.
Eerlijk gezegd zou ik het best wel oke vinden als Ajax die paar clubjes met kunstgras helpt aan natuurgras (behalve Heracles, die kunnen t zelf echt wel dokken maar weigeren gewoon) met een mooie bijdrage. Is voor ons wisselgeld en hiermee creeer je een hoop goodwill.
1 0
mgtow
Het is me niet duidelijk waarom wij nog meer goodwill moeten creëeren. Wij houden zelfstandig de eredivisie op een enigszins acceptabel niveau door onze Europese successen, onze jeugdopleiding waaruit eredivisie en kdd clubs voor weinig geld spelers kunnen plukken met een solide basis etc.

Ajax heeft destijds een mooie regeling voor elkaar gebokst samen met nog een paar andere teams maar Heracles koos voor zichzelf en zei nee. Dan houdt voor wat betreft goedschiksheid wel zo'n beetje op.
1 -1
Jelle2500
Gewoon weigeren om daar überhaupt nog op te spelen! Dat veld is een schande... Al jaren.
0 -1
JariHeijden
Eens dat dat veld een schande is. Maar weigeren is gewoon drie punten verliezen. Dat zou pas dom zijn.
1 0
Jelle2500
Het is 3 punten of 3 spelers... Hier kan Ajax echt wel wat mee afdwingen...
0 -1