Sneijder: 'Van Gaal en ik hebben een zware periode gehad'

GinoHaverkamp, 18-08-2019 om 19:45, 15795 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Oud-Ajacied Wesley Sneijder is inmiddels voetballer af. In gesprek met de NOS blikt de voormalig middenvelder, tussen 2002 en 2007 actief in het eerste van Ajax, terug op zijn loopbaan. Aan bod komt een wat donkerdere periode uit zijn carrière, rond het WK van 2014.

Sneijder was met vijf goals de ster van Oranje op het bijna succesvolle WK van 2010, maar vier jaar later zag de wereld er opeens heel anders uit voor de recordinternational. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal ontnam hem de aanvoerdersband en vroeg zich openlijk af hoe fit Sneijder was. Hij werd dan ook enkele keren niet opgeroepen voor het Nederlands Elftal. 'Hij deed dat misschien wel met de juiste bedoelingen', zegt Sneijder over de woorden van de trainer. 'Maar dat wil je op dat moment niet zien.'

'Van Gaal en ik hebben een zware periode gehad samen, wat niet fijn was', vervolgt de oud-voetballer. 'Hij heeft mij zeker geraakt. Diep ook, heel diep. Uiteindelijk zijn we goed uit elkaar gegaan, maar het was pijnlijk.' Uiteindelijk kwam het goed met Sneijder in 2014. Hij mocht mee naar het WK en was van grote waarde voor zijn land. Zo redde hij Oranje in de achtste finale tegen Mexico door vlak voor tij de 1-1 binnen te schieten, waardoor Nederland in leven bleef en zich wist te plaatsen voor de kwartfinale.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jariiii
Topkerel die Sneijder, ik heb voor weinig (ex-)voetvallers zo'n zwak als voor hem.
Ik dacht en vind nog steeds dat Van Gaal hem geprikkeld heeft in 2014 om weer op zijn oude niveau terug te komen, maar kennelijk is hij daar toch verder in gegaan dan ik dacht en heeft hij Sneijder echt gekrenkt. Maar als je kijkt naar Sneijders vóór dat dat WK en tijdens, dan denk ik dat je toch moet stellen dat Van Gaal het goed heeft aangepakt. Alleen is dat kennelijk wel ten koste gegaan van de persoonlijke band.
0 0
Michels
De enige reden dat Wesley het zolang heeft uitgehouden is omdát van Gaal in de media gezegd heeft wat hij gezegd heeft. Louis had toen gelijk. Wesley heeft toen gedacht: ik zal die irritante rot vent laten zien hoe goed ik nog ben. Was dit niet gebeurd, was Wesley net zo geëindigd als zijn (en onze) gabber Raf...
1 0
ajaxxcied4life
Wesley was bij van Bommel op de Herdgang, heeft een skybox bij FC Utrecht en lult van de Beek richting Madrid. Ik merk dat mij als Ajacied dit triggert. Dus de wijze waarop hij Ajax flink op afstand houdt.
1 -5
Robbie en de Kock
Piep piep hoi!
0 0
SilverHaze
Die jongen is net gekapt met voetballen en doet een beetje waar hij zin in heeft. Hij kent overal mensen, dusja dan kom je ook overal. Snap niet waar je je druk om maakt.
1 0
ajaxxcied4life
Ik maak me alles behalve druk. Ik constateer iets en merk dat het me irriteert en deel dat op dit forum, dat is alles.
0 0
Web
Hij heeft jaren met van Bommel in Oranje gespeel.
Als hij een skybox neemt in zijn geboorte stad?
Waarom overal zout opleggen, dat is aan hem
Sneijder heeft ook heel veel goeds gebracht toch?
1 -1
ajaxxcied4life
Van Basten, Vanenburg enz. komen ook uit Utrecht en hebben zo ver ik weet nimmer daar een Skybox gehad. Jij en ik weten allebei dat je daar een bepaald signaal mee afgeeft. Een van Bommel zegt niet voor niets in de media dat Sneijder altijd bij psv welkom is, indien hij zich als echte ajacied zou opstellen dan zou dat niet eens bij van Bommel opkomen.
2 -1
Web
Ik zeg ook niet hij een sky box moet nemen? Maar als hij dat nou graag wil? en die andere jongens niet, prima toch
Dat bepaald hij toch zelf?
Wat PSV betreft, ik moet ook niets van van Bommel hebben, maar als hij een keer langs gaat daar, het zal mij een zorg zijn
0 -1
ajaxxcied4life
Probeer het narratief nu niet te switchen, het enige dat ik in mijn eerste post schreef is dat die acties van Sneijder mij triggeren als ajacied zijnde en nu ga jij suggestief aan mij de vraag stellen " Dat hij dat toch zelf mag weten?". Natuurlijk mag hij dat zelf weten. Sterker nog, hij doet het zelfs gewoon. Ook zonder mijn 'toestemming'. Dat jou het kennelijk niets doet of jij mogelijk weigert in te zien dat Ajax hem niks meer doet dat kan. Ik vind dat vind jammer en opmerkelijk tegelijk.
1 -1
Web
Ik vind het goed hoor, maar of Ajax hem niets meer doet betwijfel ik.
0 0
Rentokill
Van Gaal heeft t laatste beetje topniveau uit Sneijder naar boven gehaald. Daarna heeft hij dat niveau niet meer gehaald.
1 0
behangdelul
Dat noemmen ze de juiste snaar raken Wes....kom je nog wel achter als je voetballers wil gaan begeleiden.
2 0
Babangida83
Er zijn ook nog andere mehoden dan de botte-bijl-methode. Iedereen heeft andere trigger points. En bij Wesley had Van Gaal deze in ieder geval niet gevonden. Waste of (positive) energy.
0 0
Ajax27
Van Gaal heeft destijds juist precies de trigger gevonden. Straatjongen Wesley met zn grote bakkes die al alles had gewonnen was gewoon te dik en niet fit. Dat Wesley dat zelfs nu nog niet ziet zegt meer over hem dan over Louis. Na Louis zn uitspraken is Wesley keihard gaan werken, paar kilo afgevallen, was weer topfit en speelde een prima WK in 2014.
2 0
Michels
Dan snap jij niet hoe het werkelijk werkt...
0 -1
Joker
De juiste snaar willen raken, en op dat moment blijkbaar volledig mis slaat. Vier jaar overdoen om tot elkaar te komen . Pure waanzin
1 -1
T.reckveugel
De trip van vGaal was net als Bertje om vPerswee belangrijk te maken. Die gaf zoals gewoonlijk weer niet thuis. vGaal is gered door Sneijder, wk topscorer, dus niet zoals vPerswee tegen Luxemburg en dat soort kleine landen.
vGaal is uiteindelijk een gelukzoeker. De Champions League won Ajax met de jeugd die doorkwam omdat Cruijff de opleiding vanaf ‘85 opnieuw op poten had gezet. Maar vGaal roeptoetert nu nog dat hij zo geniaal was, wat hij met het niet halen van het WK zelf onderuit haalde. Zogenaamd heel eerlijk, Sneijder en Cruijff zijn het bewijs dat deze man niet deugt
6 -9
Jariiii
Hou toch op. De prestatie van Van Gaal in 2014 mag de boeken in als een van de grootste ooit uit de voetbalgeschiedenis.
0 0
Schip
Hebben we het vleesgeworden Van Gaal complex weer.

Van Gaal is niet gered door Sneijder, dat was van Marwijk droplul. Sneijder speelde in Brazilie een redelijk anoniem toernooi, maar werkte er wel voor.

Knap om zoveel onzin in een post te zetten verder.
2 -1
Web
Dikke leugen jongen
Van Gaal heeft in de jeugd gewerkt met Davids, Seedorf en Kluivert
Van Gaal heeft van de buiten speler Reiziger een back gemaakt, ook heeft hij Bogarde als linksbuiten bij Sparta weggeplukt en back van gemaakt
Litmanen, Finidi George, Kanu Overmars hebben niets met Johan te maken
Blind die is door Johan bij Sparta opgehaald
5 -2
mvdk
Helemaal waar.
2 -1
SjaakWolfs
'vPerswee'
Je bent 12?
4 -4
Amsterdam Loyals
Sneijder was te dik en speelde in een B competitie in een kutland...
4 0
Johan_C
‘Hij heeft me diep geraakt, heel diep. En het was pijnlijk.’ Ehh sorry hoor, maar dat klinkt best dubieus uit de mond van degene die kirrend bij Jack van Gelder op schoot zat.
3 -3
Ajax-Amsterdam
Is het inmiddels niet bedtijd?
0 -2
Web
Ik geloof best wel dat het fysiek niet goed zat met Sneijder.
Maar van Gaal had dit niet zo via de pers moeten spelen
Maar ja dat is van Gaal
2 0
Ajax-Amsterdam
Mee eens
0 0
ditisdebeslissing
lekker boeiend ik vind Sneijder een nep ajacied die niets heeft betekend voor ajax. alleen geld op geleverd.
2 -2
Web
Leg uit?
Is bij andere jongens anders die vertrekken?
Sneijder had al heel lang zijn stempel gedrukt op Ajax, en ook nog eens heel heel gescoord.
1 -1
Paap
Sneijder moet lekker even genieten van zijn vrije tijd en uit de media blijven.
3 0
Ajacied0591
Van gaal is een meester brein
3 0
frankvandeschepop@outlook.com
Goed uit elkaar geggan? Moet van Gaal eeuwig dankbaar zijn. Doet net of hij ook kwaad kon zijn op Louis. Snapt het niet helemaal. Hij is diep geraakt, was precies de bedoeling. Was veel te zwaar
1 0
Cupmetgroteoren
Van gaal heeft hem destijds publiekelijk lopen vernederen.
0 -1
trodat4030
Ja, omdat Wessie een proppie aan het worden was en het weigerde in te zien. Na die 'vernedering' ging Wes als een malle aan de slag, oa met een Turks-Nederlandse kickbokser als ik het goed heb, en mede door die 'vernedering' was ie topfit op t WK. Óf niemand in zn omgeving durfde te zeggen dat ie dik werd, of hij nam diegenen niet serieus. Toen hij zn band verloor en zo 'vernederd' werd, zag hij het licht. Louis heeft een deel van zn carriere gered door hem te 'vernederen'. Die vernedering was een broodnodige wakeup call.

Overigens zat de échte vernedering in zijn vetpercentage, dát was vernederend, niet wat v Gaal deed. Die zei wat iedereen zag.
3 0
DT10
Van Gaal had gelijk, als je het mij vraagt!
2 0