Dest: 'Dan ga ik over Oranje nadenken'

SJvanveen, 17-08-2019 om 22:06, 8726 views, AD |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest maakte zaterdagavond zijn basisdebuut in de Eredivisie en was daar enigszins verrast over. De pas achttienjarige back had voorafgaand aan het seizoen niet durven dromen zoveel kansen te krijgen, maar pakt ze met volle teugen aan. 

Na een goede voorbereiding startte Dest al als linksback tegen PSV en ook op de rechterkant maakt hij nu indruk. Tegen PAOK viel hij in, tegen VVV mocht hij zelfs in de basis beginnen. 'Ik heb mezelf voorgenomen iedere kans te grijpen', begint Dest tegenover het Algemeen Dagblad. 'Vorig jaar speelde ik nog in de jeugd en nu heb ik al meer kansen gekregen dan ik had verwacht.'

Erik ten Hag was lovend over Dest, die merkt dat het verschil tussen de jeugd en het eerste elftal groot is en groter wordt. 'Inderdaad, ik had dit ook niet verwacht. Dinsdag tegen PAOK mocht ik invallen en dan merk je dat het niveau in de Champions League een stuk hoger ligt dan in de Eredivisie. Het is nu aan mij om ook op dat niveau aan te haken.'  

Oranje of Verenigde Staten?

Een belletje van bondscoach Ronald Koeman laat waarschijnlijk nog even op zich wachten, maar mocht de keuze daar zijn, dan gaat Dest daarover nadenken. 'Als het zover komt dat ik ooit mag kiezen, ga ik zeker over Oranje nadenken', laat de jongeling weten. 

Waarom hij offensief zo sterk is, komt door vroeger, zo tekent hij op tegenover De Telegraaf. 'Ik weet het niet precies, maar ik heb sinds ik klein ben veel aan mijn techniek gewerkt. Ik kon meer aanvallend doen, ben kritisch op mijzelf en als ik weer de kans krijg, zal ik dat laten zien.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
rodnet
Ik heb best van Dest genoten in de jeugd en vind het mooi om te zien dat het hard gaat met hem maar heb ernstige bedenkingen bij de hype die er om hem heen ontstaat. Hij is technisch goed en brengt aanvallende impulsen waarvan een Veltman alleen maar kan dromen maar verdedigend en positioneel is het allemaal nog heel erg pover. Wordt makkelijk uitgespeeld en staat vaak veel te diep. Moet nog heel veel stappen zetten als back.
0 0
DT10
2 klassen beter dan Dumbfries!
1 0
Joodhannus73
Toptalent en nu al de revelatie van het seizoen. Is beter dan Nous op rechtback. Hoop dat hij voor Nederland kiest. Kunnen hem zeer goed gebruiken!
0 -1
Joseph
Nederland moet daarin veel brutaler zijn, gewoon oproepen en laten debuteren. Marokko zit ook achter Inhattaren aan, die jongen speelde ook altijd met de jeugdteams van Oranje mee.

Er komen gouden tijden aan voor Oranje, zo moeilijk moet het niet zijn ze te overtuigen.
1 0
Suarez16_
Oproepen. Beter dan dumfries en janmaat.
1 0
Radie125
Hopelijk selecteerde Amerika hem snel heeft daar de jeugdteams doorlopen.
0 0
036AFCA97
Iemand dit al gezien? Andy in de auto met Leon Bailey. Heeft het ook over de afgeketste transfer naar Ajax.

Heel raar verhaal. Heeft dus ook al ooit onder De Boer stage gelopen hier.

https://youtu.be/i1ylR1X9Y9o
1 0
KevinDurant
Hij kreeg geen werk vergunning
1 0
trodat4030
Raar verhaal (heb de video nog niet gezien), maar wel bekend. Zijn adoptievader was zijn zaakwaarnemer en was ook bezig zijn echte zoon (Kyle Walker (als ik het goed heb)) ergens onder te brengen. Vaag verhaal van adoptievader/zaakwaarnemer die een minderjarige non-EU speler (Jamaicaan) ergens probeerde onder te brengen (daar kwam het in mijn ogen op neer). Het fijne weet ik er niet van overigens.
2 0
Murtagh
Koeman meteen bellen deze gast is nu al beter als die dommefries
2 0
Babangida83
Weet nog goed vorig jaar dat Heitinga hem bewust op rechtsbuiten opstelde en hem telkens meegaf: 1vs1! En Dest die er weer een paar scharen uitgooide bij O19. Daar plukt hij nu de vruchten van. Hoop dat Koeman eventjes oplet. Gakpo, Dest (LB) en Malen zijn spelen precies op de plekken waar we in het NL-elftal een beetje in de dunne was zitten.
6 0
MNJ7
Toch wel goed gedaan dan van onze sjonnie! Gun het hem echt wel om ooit hoofdtrainer van Ajax te worden
0 -1
Robbie en de Kock
Nou niet gelijk overdrijven hè.
0 0
Chesterson93
Dest, je bent een toekomstige topper. Blij met je, ondanks dat er een groot aantal Ajacieden zijn die het nog niet in je zien zitten en later - bij goede prestaties - zullen zeggen dat zij het altijd in je zagen.
5 0
behangdelul
Nu al beter dan Dumfries die totaal niet in vorm is. Dus Koeman: roep maar op!
5 0
Redrum
Haha Dumpvries, wat een complete idioot is dat. Een regelrechte schande dat die überhaupt interlands gespeeld heeft. Heeft werkelijk geen flauw idee wat hij aan het doen is die vent.
4 0
AFCA1996
Eerlijk is eerlijk hij speelde in het eerste halfjaar gewoon prima bij zowel Oranje als PSV. Er heerst gewoon een vloek bij Oranje qua rechtsbacks ofzo. Van der Wiel, Van Rhijn, Karsdorp, Tete en nu Dumfries. Het begin was hoopvol maar daarna gaat het flink neerwaarts.
5 -1
4EVERAJAX
vast beetje opwarmen, is nog een jonkie, vooruitzien is regeren.
0 0
ErikDeBosz
Niet extreem onder de indruk tot nu toe.
2 -7
4EVERAJAX
bellen KNVB!
6 -1
Cupmetgroteoren
Nou nee, want dit is de zoveelste Nederlandse back die eerst eens even hard aan z'n verdedigende kwaliteiten moet gaan werken.
4 -4
Joseph
Vind het nog wel meevallen, verdedigd al aardig hoor. Nederland kan wel wat goede aanvallende back gebruiken!
0 0
Babangida83
Hoeft hem ook niet direct selecteren. Maar iemand overtuigen kun je beter niet op het laatste moment nog moeten doen. Dan is het te laat.
1 0
talent020
nou ja want als je Dumfries ziet draven dan is Dest nu al niet minder en voetballend aan de bal zelfs beter denk ik,
0 0