Huntelaar: 'Hebben niemand weggejaagd'

SJvanveen, 17-08-2019 om 21:08, 14419 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Klaas-Jan Huntelaar heeft niet het gevoel dat hij Kasper Dolberg heeft 'weggejaagd' bij Ajax. Sinds de komst van de 36-jarige aanvaller naar Amsterdam is wat betreft de spitspositie de concurrentiestrijd toegenomen, hetgeen Dolberg ogenschijnlijk niet ten goede is gekomen.

De Deense aanvaller lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax, maar Huntelaar blijft op de vlakte als hem door Hans Kraay junior van FOX Sports wordt gevraagd of hij Dolberg heeft weggejaagd. 'Ik vind het een aparte vraag. Je wilt altijd minuten maken, dat is logisch. We hebben niemand weggejaagd, je wilt jezelf laten zien.' 

Huntelaar oogt ondanks zijn relatief oude leeftijd nog altijd gretig en legt uit hoe dat kan. 'Voetbal is het leukste wat er is. Elke dag bezig zijn met een goede groep met talentvolle spelers. Daar werk ik nog steeds voor', aldus Huntelaar. 

'Natuurlijk komt het einde dichterbij' 

Bij de NOS ging Huntelaar ook in op zijn gretigheid en huidige niveau. De spits denkt nog niet per se aan stoppen. 'Natuurlijk komt het einde dichterbij, maar hoe lang dat nog duurt, weet ik niet. Je moet gewoon de normale dingen doen, voetballen, goals maken, assists geven en effectief zijn', aldus Huntelaar, die oud-teamgenoten om zich heen ziet stoppen. 

Robin van Persie, Arjen Robben, Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder hingen de schoenen aan de wilgen, maar naar verluidt wil Huntelaar tot zijn veertigste door. 'Als je pijntjes krijgt, gaan de jaren tellen, maar dat is nu nog niet zo. Ik denk dat iedereen voor zichzelf zijn carrière beleeft. De een wil eerder stoppen dan de ander. Ik bekijk het van jaar tot jaar, heb telkens voor een jaar getekend en zie dan wel wat er op mijn pad komt.' 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
aan alles zie je gewoon dat kasper nivo 8e ronde Europa league is, maar aangezien ajax ia uitgegroeid tot een veel hoger nivo, komt ie niet meer mee, dit geldt ook voor joey veltman, die vind ik ook helema niet passem in dit ajax, zoals frenkie de jong/donny niet paste in het elftal van bosz.
dat vlotte combinatie spelletje dat tempo, hij is gewoon te traag in denken en doen, en das geen schande, het is ook de reden waarom vele nederlanders het niet redden bij een grote buitenlandse club.

kapser blijft een ajacied, we hebben enorm van hem genoten, maar ik vind dat je die jongen uit zijn lijdem moet verlossen en lekker speeltijd gunnen bij een andere club, en hem het plezier in voetballen terug schenken.
het is mooi geweest met die kritiek en die druk op die jongen zijn schouders.
ik hoop dat hij ergens op handem gedragen gaat worden en eem beerte gelukkig word.
0 0
PetrusKeizer
is toch volkomen normaal dat Klaas-Jan eerzuchtig is en op trainingen en in wedstrijden wil laten zien wat hij waard is? En hij is duidelijk nog steeds veel waard. Weggejaagd, dan moet je denken aan gekonkel , cynische opmerkingen naar de speler in de kleedkamer, en mensen tegen Dolberg opzetten. Ja, dat heb je wel ns, dat n speler niet goed in de groep ligt en hem dan door de groep t leven wordt zuurgemaakt. Dat soort praktijken heeft KJH lijkt mij niets mee te maken.
0 0
Cupmetgroteoren
Vind dat Huntelaar opvallend kalm blijft, ondanks het feit dat ie vaak onterecht op de bank zat achter Dolberg. Had verwacht dat ie veel vervelender zou doen. Voor de topwedstrijden moet je Tadic in de spits zetten. Tegen de kleintjes kun je gerust Huntelaar in de spits zetten.
2 0
flyingsoccer
Inderdaad Dolberg heeft kansen genoeg gehad maar hij ziet het licht niet dan houd het een keer op. Je kunt niet als een dooie ballerina in de spits staan zeker niet bij Ajax. Ik vond hem geen inzet tonen, geen overtuiging en geen wilskracht hebben.
4 0
Wereld
Ik denk inderdaad dat Dolberg niet kon omgaan met de concurrentie van KJH.
Voor zijn blessure had hij geen concurrentie (de enige concurrent Traoré stond namelijk al op rechtsbuiten) en na zijn blessure kwam KJH en toen is Dolberg nooit meer de oude geworden (al kan dit natuurlijk ook gewoon door de blessure komen). Het is in ieder geval geen verwijt naar KJH, die op deze leeftijd nog steeds wat toevoegt aan ons team.
0 0
Nicoonzeredder
Dat zou heel triest zijn
0 0
Web
Huntelaar heeft Dolberg weggejaagd
Hey Hans Kraay is ajaxdordtt dat is het.
5 0
Ajax27
Heerlijk om deze Huntelaar nog een paar jaar bij de groep te houden. Meeste van zijn leeftijd hebben al verrotte benen of totaal geen zin meer in om iedere dag als topsporter te leven. Maar Huntelaar... topfit en pure liefde voor het spel en de rol als absolute afmaker.
5 0
milanoajaxpiet
wat een verhaal maar bewijst maar weer dat de meeste jeugd geen ballen heeft .en klaas is een achterhoeker daar is de mentaliteit wel wat anders dan in de rest van het land.maar wegpasten geloof ik helemaal niks van.na de blessure is het gewoon minder met dolberg
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
kasper had er nog wel zoveel zin in, ik denk ook niet dat je nu nog wat aan hem hebt, zijn zelfvertrouwen is echt geknakt.
0 0
louis60
Heel simpel. Zit je in een aanval die lekker loopt, dan voel je geen pijntjes. Trek je drie keer een sprintje waarbij ballen niet aankomen, loop je geen 4e keer meer en gaan jaren wel tellen.
0 0
DaHool
Maar afsluiten bij Heerenveen... cirkel weer rond!
0 -2
Bensco
uiteindelijk is gebeurd wat enkele mensen hier al zagen aankomen. Huntelaar komt nooit terug naar Ajax om nummer 2 achter een jongen zoals Dolberg te worden. Dat zit niet in hem en dat is nu weer gebleken. Hard work beats talent zou de conclusie van dit alles moeten zijn. Dolberg, talent of niet, heeft zich er letterlijk uit laten werken door een gretige Huntelaar. Een spits die op zijn 36ste nog steeds topfit en gretig naar de bal is. Als Dolberg wat meer van dat had laten zien ipv te teren op zijn potentie had die nu ongetwijfeld de nummer 1 spits van Ajax geweest. Nu kan die het straks in de kelder van Frankrijk weer proberen.
1 -1
Wieno
Ik ga het nog maar een keer uitleggen: De geilheid van Klaas zal Dolberg nooit krijgen. Klaas heeft de vriendin van Dolberg al 3x laten klaarkomen, dan heeft Dollie zijn broek nog niet eens open..... En dan weglopen met die tong maar buiten zoals na een lekker doelpunt. Heerlijk!
5 -8
EricAjax1
?
1 -2
Joodhannus73
Tadic is geen spits en Huntelaar is, met alle respect, te oud. Komt duidelijk snelheid te kort. Wel de ideale pinch hitter. Van Dolberg wist je afgelopen seizoen al dat je hem af kon schrijven. Waarom pas half augustus dat doen? Pruts werk! Nu haal je nergens meer een spits. Zoals ik riep en blijf roepen: je had Isak moeten halen. Was voor 8 miljoen op te halen...
2 -11
Web
Isak moeten halen? Grapje
Of nou Tadic wel of geen spits is, in voetbal gaat het om het rendement
En wie heeft het meeste rendement, mag jij invullen
1 0
afca_sittard
Dat je zegt dat tadic geen spits is slaat natuurlijk al helemaal nergens op, maar Isak? kom op zeg..
2 0
Ferd
9 goals in de laatste 6 competitiewedstrijden en jij durft te beweren dat Tadic geen spits is. Lachwekkend
0 0
Hziyech22
Als dolberg de gretigheid van Huntelaar zou hebben zou dolberg dit ook kunnen want hij kan gwn heel goed voetballen. Maar hij heeft gewoon niet de goeie instelling en dat vind ik jammer. Toch heel erg genoten van hem het eerste jaar.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
het probleem is niet de gretigheid, dolberg kan gewoon geen pressie spel spelen zoals huntelaar dat wel kan. en wil je slagen in deze groep met deze kwaliteiten is dat gewoon een vereiste.
het is echt geen kut voetballer. zet je hem bij de kakkies die altijd in dienst spelen van hun spitsen, rost ie er gewoon 30 in in eem seizoen.

sinds ajax een hoger nivo speelt als EL voetbal, trekt dolberg het gewoon niet meer, en er zitten nog meer van dit soort broeders in dit elftal.
0 0
Ajax2018
Uiteindelijk heeft Klaas hem wel weggejaagd je zag best vaak als dolberg warmliep Klaas kijken zo van hopelijk scoor je niet dan kan ik er in...

Als Klaas zo van concurrentie houdt zouden ze Luuk de jong moeten aantrekken dan ben ik benieuwd of Klaas het leuk vind als die door Luuk moet gaan banken
2 -16
Web
Nog een clown hier, zag er laatst ook een langs komen
Die maakte het nog erger
0 0
Rentokill
Zo kijk ik in de kroeg ook altijd naar concurrenten bij het versieren van een chick.

...

Zo van: hopelijk scoor jij niet dan kan ik er in.
6 0
Labrador
Haha clown. Ga slapen
3 0
AsensioWillemsen
Geen enkele speler houdt van concurrentie op zijn positie. Dat is een verhaaltje wat ze in de media roepen maar het liefst zijn ze de enige keus
1 0
Redrum
Hahahahaha ga je nou Luuk de Jong lopen ophemelen ouwe vieze psv-relnicht? Dat hij goud waard was voor psv wil nog niet zeggen dat het een goeie spits is. Hij is niet voor niets gruwelijk mislukt in Duitsland en Engeland.
4 0
NotForSale
Klaas verdient een standbeeld.

Hans verdient een klap voor zn kanis met zn gestook
10 0
Labrador
Wat een ontzettende kut vraag van Hans.
2 0
Schip
Wegjagen...Bizarre woordkeuze van een oud voetballer. Hunter is echt niet aangetrokken om Dolberg een slabbetje om te doen en zijn mondje af te vegen na het eten hoor.

De verwachting was dat Dolberg zichzelf zou ontwikkelen naar de 9 van Ajax. Maar hij heeft het gewoon niet laten zien. Zowel Tadic - heeft die hem ook weggejaagd Hans? - en Hunter brengen meer inzet, dreiging/goals en waarde voor het team.

Beetje een opmerking van een intrigant. Hunter is geen Waterreus, of Lewis Hamilton in de F1, die psychische oorlog gaat voeren met een concurrent om onder zijn huid te komen. Dolberg is zijn eigen grootste tegenstander, niemand anders.

Klinkt raar, maar ik denk dat iedereen, Hunter en Tadic incluis, enorm blij zouden zijn met een sterke Dolberg. Maar helaas.
7 -1
Web
Zo is het
0 0
Caparzo
KJH.

Beest. Held. Opperbaas. Clublegende. Strijder.

Heeft alle AS-leden die zo laatdunkend schamper en denigrerend deden over zijn terugkeer keihard een bal in hun kanis geschoten. Je hoort ze niet meer.
4 0
Ginoajax1
Die Hans Kraay is een grote eikel.
8 0
Dexy
Wat een rare vraag van Hans.
1 0
Bjorn
Niets dan respect voor zijn beleving, passie en scorende kwaliteiten. Mede dankzij hem liep de vCL vorig jaar goed af en wonnen we een aantal belangrijke potjes, met name Groningen-uit. Heerlijk.
0 0
insectenverdelg
Sorry Klass, maar je hebt m wel weggejaagd. Als je in 118 minuten dit jaar 4 doelpunten maakt, weet Kasper ook dat hij verder moet kijken.
2 -2
3*stars*3
Echt die Hans jr spoort echt niet...
7 0
OdjePils
Wie is Hans Senior?
0 -1
Ferd
Zijn vader
1 0
JariJari
Ken je die niet? Google is je vriend.

Een stuk slimmer dan jr
1 0
Cupmetgroteoren
Kraaij is een fantastische interviewer. Ik zit niet te wachten op saaie obligate interbiews. Gewoon wat peper in die interviews gooien. Prikkelende en zo nu en dan vervelende vragen stellen hoort bij het vak.
5 -6
BRAMHOUTEN
kraay is samen met Jan Joost de grootste flapdrol bij fox, wat zijn die slecht. elke willekeurige Nederlander kan beter interviewen dan deze 2 kneusjes. hoe is het mogelijk dat deze twee prutsers nog bij de tv werken.
1 0
cantharel
Laat ie lekker bij zijn rotterdamse vriendjes proberen om ruzie te veroorzaken met zulke opmerkingen en even later zeggen dat het een grapje was.Vond hem altijd wel goed maar slaat nu echt door nu hij inziet dat Ajax echt boven alles uitsteekt en zijn feyenoord naar de kloten gaat. Jammer Hansie het doet je pijn en dat laat je helaas merken.
0 0
OpNaarNummer4
Ah, je bent er zeker ook 1 die PowNews hoogwaardige journalistiek vindt. Maar wat dingen roepen en niet degene uit laten praten onder het mom van “wat pit in een interview krijgen”. Hans wil alleen maar zijn eigen mening erdoorheen drukken. Kritisch zijn in een interview is heel iets anders.
5 0
Nieuwelichting
Die gast met dat Twents dialect gaat echt nog een keer iemand tegenkomen die hem die microfoon door zijn strot duwt. Ik snap niet dat zulke mensen een podium krijgen in de Nederlandse media.
0 0
NotForSale
Precies, bovendien stookt Hans erop los.
1 0
Cupmetgroteoren
Ik word als kijker gewoon entertaind met Hans als interviewer. Het is entertainment business. Hans' doel is de emotie uit de speler halen. Nee hoor, doet ie goed.
0 -1
Dennis129
Het probleem is dat hij over het algemeen geen kritische vragen stelt, maar zijn eigen mening probeert op te dringen
7 0
ambtenaar
Dolberg kan zoveel leren van Huntelaars instelling.
4 0
Bertus2002
Dolberg is net een ambtenaar ;)
1 0
Duif63
Op zijn grafsteen komt later ook de tekst voor een ambtenaar te staan: "hier rust hij verder"
2 0
Ajacied33
Wat een vraag van Kraay man, sjonge jongen. Beseft hij nou zelf niet dat ie zich hiermee belachelijk maakt? Vragen stellen hoort bij zijn werk, maar kom op, kan het ook een beetje op nivo? Maar goed, we zijn niks anders gewend van Kraay
10 0
Lewis Hamilton
Wanneer geeft een voetballer die Kraay nou eens een knal voor z'n kop? Straks gaat Kraay nog naar z'n pincode vragen.
8 0
Dazoo
Een aparte vraag? Dat is heel diplomatiek en netjes van KJH. Het is helemaal geen vraag, het is pure suggestiviteit van dat geile Kraaytje. Natuurlijk jaagt niemand elkaar weg. Je wilt allemaal spelen. Daar werk je hard voor. Dat wordt ook van je gevraagd, daar word je voor betaald en dat verwachten ook wij, supporters, van de spelers die onze mooie kleuren mogen verdedigen. De trainer bepaalt vervolgens wie speelt en daarmee bepaalt hij meteen ook wie niet speelt. En dat moeten de besten zijn, anders verliezen we, anders worden wij, supporters boos. Dat heeft niets, nada, niente, zilch met 'wegjagen' te maken.
2 0
OpNaarNummer4
Hans Kraaij is echt een lul en de slechtste interviewer ooit. Hoe kan je nou als serieus journalistiek platform deze man inhuren. Zelfs de mensen in de studio vinden hem maar een karakterikatuur van zichzelf.
7 -1
RaynoFischer
Belachelijke vraag, natuurlijk wilt Huntelaar Dolberg niet wegjagen..
Het is niet zijn schuld dat Dolberg niet zijn kansen pakt die hij heel veel heeft gehad..
7 -1
Red Devil
Stemmingmakerij weer.
5 -2
vdhaas
Inderdaad een vreemde vraag.
5 0
AjaxCitizen
Inderdaad. Wat een aparte vraag. Die analisten en commentatoren proberen weer eens te stoken hoor. Huntelaar heeft zich uitstekend laten zien de afgelopen wedstrijden en Dolberg was niet in vorm. Dan moet je als trainer beslissingen maken en Ten Hag heeft besloten dat Huntelaar in de pikorde is gestegen. Niet de schuld van Huntelaar, maar gewoon een logisch gevolg van wat de verhoudingen op het moment zijn voor de spitspositie.
6 0
ram
Je mag heel veel vragen maar ik vind dit echt walgelijk. Hoe durf je het te vragen!
3 -2
JSF
Klaas is een baas. En ook goed voor groepsmentaliteit
6 0
talent020
Huntelaar is gewoon nog een enorme baas ondanks zijn leeftijd, en aangezien Dolberg zich niet heeft kunnen door ontwikkelen, heeft Huntelaar zijn kans gepakt, hij lijkt mij echter geen mentor type xd
3 -2
RaynoFischer
Hij zou best een mentor kunnen zijn hoor, maar hij hoeft zich toch niet in te houden zodat anderen gaan spelen?

Je moet je plek verdienen, overal is er concurrentie
4 -1
Jelephi
Gaan we klaas Jan nu kwalijk nemen dat hij te gretig is? Hou op zeg. Wees godverdomme blij dat hij zo gretig is op 36 jarige leeftijd.
De beste speet en dat is geen dolberg.
5 0
AsensioWillemsen
Kan voorstellen dat Huntelaar geen fijne backup spits is voor een jonge spits die niet in topvorm is. Maar daar ligt het probleem, Dolberg zelf was niet in topvorm. En dat is niet de schuld van Klaas
9 0