Swart: 'Voor nu denk ik dat Donny bij Ajax blijft'

BartVeenstra, 17-08-2019 om 10:55, 7941 views, NH Nieuws |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sjaak Swart denkt dat Donny van de Beek de rest van het seizoen voor Ajax voetbalt. Wel verwacht Mister Ajax, die werkzaam is voor Players Uniteddat er al een contract getekend wordt bij Real Madrid, zo vertelt hij bij NH Sportcafé.

'Ajax wil hem graag behouden. Ze zijn erachter dat het een aardige middenvelder is', zegt Swart. 'Dat hij geen basisspeler was, was niet zijn schuld. De trainer heeft het gewoon fout gedaan, zeg ik. Hij kan op meerdere posities spelen. Waar hij nu speelt, is zijn beste positie omdat hij één van de weinige spelers is die op het juiste moment voor de goal komt.'

Swart legt uit dat het wel of niet bereiken van de Champions League niets te maken heeft met de toekomst van Van de Beek. 'Real Madrid wilde hem voor een bepaalde datum halen, maar dat is al voorbij. Real was ook met andere dingen bezig. Elke dag is het anders. De ene dag denk je dat er wat gaat gebeuren en dan hoor je weer drie dagen niets.'

Dat Zinedine Zidane mogelijk niet volledig achter de komst van Van de Beek zou staan, is volgens Swart niet waar. 'Iedereen bij Real Madrid wil Donny hebben', zegt Swart, die denkt dat een spits als Karim Benzema enorm zou profiteren van het type Van de Beek. 'Dat zou een mooi koppel zijn.'

Denk jij dat Ajax tegen VVV Venlo scoort uit een penalty? Zet in en krijg 4 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxxcied4life
Madrid in de problemen enzeaux en ik kijk zojuist naar LiveScore om de opstelling te bekijken en Zidane stelt alle brokkenpiloten van afgelopen seizoen op. Zelfs Bale! amanakoydum.

Wat is het een belachelijke, puur op emoties gedreven bange club.
0 0
Joodhannus73
Van de Beek is niets meer dan een Europese subtopper. Gaat bij Real banken. Net als Kluivert bij Roma. En na de winterstop zit hij gewoon op de tribune. Net als Klaassen bij Everton. Alleen voor het geld zou ik gaan. En je kan ooit zeggen dat je bij Real hebt gespeeld. Maar dat kan Royston ook... Als hij slim is blijft hij en vraagt hij net als Ziyech 4 miljoen per jaar. Hier speelt hij elke week en is hij geliefd. Daar vetpietert hij. Gewoon blijven. Ajax moet hem.nu ook nog niet verkopen en dan terug huren. Hij heeft nog een contract tot 2023 volgens mij. Laat Real dan volgend seizoen maar terugkomen als ze hem zo graag willen. En dan gewoon nog meer vragen. 55 miljoen is natuurlijk weer veel te weinig. Dolberg zal ook wel weer voor een fooi weggaan. En maar blijven klappen...
1 -4
Hollister
Bah, wat een negatieve houding en visie heb jij... om eng van te worden...Nee, niet alle is goed en goud wat bij Ajax speelt of Overmars aanraakt, maar jij maakt het wel heel erg bont
0 0
Jelephi
Die Swart moet eens ophouden in de media zijn pupilletjes naar de uitgang te lullen. Begint echt knap vervelend te worden.
1 0
Daniii
Ik gun Van de Beek wel de transfer naar zo'n club, maar hij gaat daar wel direct naar de bank naar mijn mening, want ze gaan echt niet Kroos, Modric of Casemiro opofferen voor Van de Beek lijkt mij.
1 0
Ajax4life16
Volledig oneens met die ongefundeerde mening van hem. Een echte legende maar moet niet doen alsof zijn mening de waarheid is, want vaak lult hij maar wat. Ik vind van Hanegem vaak veel objectiever.
1 -2
Gonzo
Dan weten we meteen wie de bron van de Groot is.
2 0
laling
Denken moet je aan een paard overlaten. Die heeft een veel groter hoofd.

Al dat gezwets....
2 -2
vdhaas
Hij zat op de bank omdat anderen het beter deden. Gewoon terecht. Daarna pakte hij de kansen die hij kreeg met beide handen aan en stond hij weer in de basis. Ook terecht.
2 -1
RusselWestbrook
Ik vind dat Sjaak een uiterst dubieuze rol vertolkt richting Ajax. Hoe hij hier ook weer cynisch doet alsof iedereen bij Ajax debiel is omdat Donny even op de bank zat terwijl ie werkelijk geen pepernoot raakte. Ik vind het totaal niet passen bij iemand die Mister Ajax genoemd wordt en dat zelf ook vindt.
4 0
JariHeijden
Ik ben het helemaal met je eens
1 0
vdhaas
Ik vind sjaak een schitterende vent maar hij is alles behalve objectief als het om zijn vrienden gaat. Neem het met een korreltje zout.
1 0
Schip
Zit er toch een kern van waarheid in wat De Groot zei.

Overigens roerend eens met Swart, dat Ten Hag VdBeek gewoon niet op waarde schatte. Was met Neres ook lang zo.

Maar zou mooi zijn als Donny blijft. Je vangt minder miljoenen volgend jaar, maar als je je weer kwalificeert voor de CL en een mooi seizoen met en mede dankzij Donny draait, is dat minder van belang.
1 -2
FreddyAX
Ik denk dat Donny en David zelf weten waarom ze door Ten Hag gepasseerd werden en later weer in de basis kwamen, in mijn ogen was dat wel terecht .
Sjaak kijkt door een gekleurde bril en is weinig objectief, maar wel een echte Ajacied, dus vooruit maar weer.
0 0
afcas
Ik vind dat nogal zwak... "schatte donny en neres niet op waarde". Die 2 moesten in die periode strijden om die ene overgebleven plek in de voorste 4. Ziyech en tadic hadden sws een plek. Dan had je dolberg en huntelaar als spitsen rondlopen. Oftewel je kunt neres en donny alleen beide opstellen in een systeem met tadic in de spits. Dan is het nogal zwak om te zeggen dat hij iemand niet op waarde schat wanneer hij gewoon keuzes moet maken en men hier ook al heel het vorige seizoen zat te roepen om dolberg en huntelaar. Zelfs dit seizoen is dat nog aan de gang omdat men tadic blijkbaar geen echte spits vindt... Als er hier al zoveel verschillende meningen zijn wat nou de beste opstelling is dan is het niet meer dan logisch dat de coach ook nadenkt over verschillende mogelijkheden en dat soms op basis van de tegenstander aanpast... Betekent niet per se dat hij spelers niet op waarde schat. Heeft trouwens misschien ook wel deels te maken met rust geven. Als je zag dat neres uiteindelijk in de halve finale tegen Tottenham niet mee kon doen vanwege een blessure... Ik zou liever hebben gehad dat ten hag hem dan "nog minder op waarde had geschat" en hem meer rust had gegeven zodat hij er dan gewoon bij had geweest. Dan hadden we gewoon in de finale gestaan namelijk, daar ben ik heilig van overtuigd. En laten we ook eerlijk wezen, 90% van de mensen die hier zat liep toen sjaak dat in die periode zei te roepen dat sjaak aan het dementeren was en dat we hem niet serieus moesten nemen omdat donny in die periode gewoon minder goed speelde... Maar ja dat is het leven van een opportunist blijkbaar. Eerst A zeggen en 10 maanden later zeggen dat het schandalig is dat iemand anders in die tijd voor optie A koos...
3 -2
Schip
Hoop tekst, weinig kern.

Donny en Neres hebben Ajax precies dat gegeven dat mist aan het gebrei van TH's systeem: diepgang en dreiging. Neres was een van de beste spelers van het seizoen ervoor en had een heel hoog rendement. Wie passeert hem omdat hij te weinig rendement zou hebben?

Sorry, maar dat was TH ten voeten uit. VdBeek was er ook al lang aan toe. Het gros hier begrijpt zo'n type speler niet en vond het wel best. Maar hij is gewoon een echt goede speler.

De Bayern variant was al redelijk vroeg duidelijk ons beste systeem. TH heeft daarin gewoon lopen dutten. Weet je, een keer toegeven dat je ernaast zat als trainer maakt je niet zwakker hoor. Integendeel.
0 -1
ETM
Neres en Vd Beek zijn 2 verschillende verhalen. Neres werd ten onrechte gepasseerd. Vd Beek terecht. De Tadic-variant daar was niemand op gekomen tot dat het als een tierelier liep. Toen moest dat m worden.
Het gros van de supporters wilde Vd Beek ipv Schone.
Neres moest banken ten koste van Vd Beek voordat de Tadic variant was geboren. Ten onrechte imo... Vd Beek heeft t vertrouwen wel dikwijls uitbetaald en tevens grote stappen gezet.
1 0
Aad82
Soms ziet Ten Hag het gewoon niet. Hoe kan je in hemelsnaam de voorkeur geven aan Marin boven Schone, die statistisch gezien een van de beste middenvelders was van Europa afgelopen seizoen?
1 -3
Aad82
Hier heb je je antwoord.


Donny blijft nog een jaar.
1 -1
Ajacied33
Als Swart het zegt dan zal het wel kloppen dat Donny nog een seizoen blijft. Die twee zijn bevriend, dus Swart zal weten waar hij het over heeft
4 -1
AFCA-CBS
Klopt inderdaad... hij schijnt kind aan huis te zijn bij Swart.
1 0
Suarez16_
Nou daar ga je Jaap De Groot. Ik denk dat "opa" Sjaak het beter weet mbt Donny.
0 -4
Toekomst1900
Dat zelfs Sjaak Swart nu ETH gaat afvallen... bijzonder club hebben we toch! Misschien is Donny juist zo goed geworden door die periode op het bankie...
8 -2
Schip
Dom geleuter. TH zat er naast. Dat kan, doe daar niet zo spastisch over man. Sommige trainers zouden dat een seizoen erna ook durven zeggen. TH niet. Geen groot probleem, maar het is de omgekeerde wereld als je als clubicoon geen kritiek meer mag geven omdat Toekomst 1900 dat niet loyaal vindt.
0 -2
JariHeijden
Zo goed speelde VdBeek anders niet in het eerste deel van vorig seizoen. Tweede seizoenshelft was ie geweldig, maar de eerste maanden van vorig seizoen zeker niet.
0 -1
ETM
Vokstrekt oneens dat Donny onterecht op de bank zat. Sterker, hij maakte het niet snel waar toen hij er wel weer in stond. Hij was ontzettend goed in het slotfase van het seizoen. En ook de afgelopen tijd.
Maarja, Swart heeft een bijzondere relatie met Donny..
2 -2
31xAjax
Ben nu wel zo'n beetje in het stadium dat ik medelijden mat Sjakie begin te krijgen....
3 -2
Labrador
Het is nu zeker dat hij blijft. Het staat Swart op wit.
3 0
PetervanAmsterdam
Sjakie Swart is een goede kennis van Donny van de Beek, dus hij zal ongetwijfeld de achtergrondinformatie hebben dat de middenvelder waarschijnlijk pas in de zomer van 2020 bij Ajax vertrekt en mogelijk dan naar Real Madrid overstapt.
1 0
Cruijffthebest
Zou knap waardeloos zijn als hij nu gaat.
Hoop dat hij dit seizoen zeker blijft en zich volledig focust op Ajax en dat er zeker kwaliteit bij komt voor het middenveld en Ten Hag de spelers daar neerzet waar ze het beste renderen, dus Blind en Nous weer achterin en Martinez op het middenveld met Van de Beek en Olmo, mits die komt.
1 -1