Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Blind: 'Het is zoeken naar automatismen'

ThijsZwagerman, 16-08-2019 om 20:15, 2591 views, Inside Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Daley Blind vindt het logisch dat Ajax nog niet als een geoliede machine oogt. De middenvelder weet dat een aantal nieuwe spelers zijn plek in het elftal moet vinden, terwijl anderen het grootste gedeelte van de voorbereiding misten door interlandverplichtingen. 

‘Het is zeker wennen. Het is zoeken naar automatismen, met veel nieuwe jongens die moeten wennen aan het systeem dat wij spelen. Dan is het logisch dat het nog geen geoliede machine is, zoals dat afgelopen seizoen aan het einde was. Dat moet groeien, maar ik heb er vertrouwen in dat dat zeker goed gaat komen’, stelt Blind bij Inside Ajax

Het huidige, wisselvallige spel van Ajax, zorgt dan ook zeker niet voor paniek bij de routinier. ‘Er gebeuren heel veel goede dingen, maar ook veel dingen waar we aan moeten werken. Dat was vorig jaar ook zo. Pas later in het seizoen werden we een machine waarin iedereen wist wat zijn taak was. Ik zie zeker de potentie in dit elftal waarin dat weer kan gebeuren.’

Blind probeert daar zelf middels het coachen van zijn ploeggenoten een rol in te spelen. ‘Door mijn nieuwe positie sta ik wel centraler op het veld, dus kan ik mezelf wel meer in de coaching laten gelden. Van achteruit zie je wel het hele veld, dus dan kun je misschien toch iets makkelijker iemand aansturen. Ik kan nu haast niet zien wat er achter mij gebeurt en moet me vooral bezighouden met wat er voor mij op het veld gebeurt. Daar probeer ik iedereen zo goed mogelijk neer te zetten.’

Denk jij dat Ajax met 0-2 wint op bezoek bij VVV Venlo? Zet in en krijg 7,05 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Jij hoort gewoon niet op het middenveld
0 0
Schwalbino
"Door mijn nieuwe positie sta ik wel centraler op het veld, dus kan ik mezelf wel meer in de coaching laten gelden. Van achteruit zie je wel het hele veld, dus dan kun je misschien toch iets makkelijker iemand aansturen. Ik kan nu haast niet zien wat er achter mij gebeurt en moet me vooral bezighouden met wat er voor mij op het veld gebeurt. Daar probeer ik iedereen zo goed mogelijk neer te zetten."

Daley: als ik op het middenveld sta dan gaat het fout achterin en sta ik achterin dan gaat het fout op het middenveld.

Je kunt best met jonge talenten spelen als ze maar in het veld naast goede routiniers spelen. Matthijs en Frenkie kunnen dat beamen.

Schuurs/Martinez achterin of Martinez/Marin is terug naar de tijd van Frank de Boer die met teams speelde waarvan de gemiddelde leeftijd 20 of 21 jaar was.

Het heeft een reden dat goede spelers hun top pas bereiken zo rond hun 25ste.
0 0
flavente
Blind moet gewoon als laatste man worden opgesteld. Mist de snelheid centraal op het middenveld. Daarbij is Blind als laatste man veel beter door zijn goede spelinzicht het gebrek aan snelheid te compenseren.
0 0
Schip
Ok, want hij kwam snelheid tekort tegen Bayern?

Mensen slippen gelijk in bepaalde angstreflexen. Blind is helemaal niet te traag. Explosiviteit is wat anders.

Blind is veruit je sterkste 6 in deze selectie. Dat hij ook prima op 4 kan, heeft hij vorig jaar laten zien. Kan en reden zijn hem daar te plaatsen, zodat hij de achterste lijn beter kan aansturen. Maar niet dat hij iets mist voor de 6. Dat is echt roepen om het roepen.
1 0
trooop
Ben het heel vaak met je eens, maar kom op, qua sprinten is blind echt een slome. Weinig oogt zo hopeloos als blind die achter een tegenstander aan rent.

Als de onderlinge afstanden kloppen hoef je als 6 inderdaad helemaal niet snel te zijn. Maar in de praktijk kloppen die afstanden nou eenmaal vaak niet.
Dat corrigeren op snelheid zit er voor hem niet in, dus als hij wordt uitgespeeld, bv door een een-tweetje, is hij ook meteen weg.

Ik vind hem ook goed op 6, maar het is ook overdreven dat hij niets zou missen voor een 6. Zo weet hij zich bv alleen passend uit situaties te redden. Een passeer-actie of versnelling met bal zit er in principe niet in. Hij is een speler die daardoor heel afhankelijk is van de hulp van z'n medespelers. Als die goed worden gedekt zit er voor blind eigenlijk niks anders op dan een bal breed of terug. Geen ramp, wel een minpunt.
0 0
ETM
Eens.

Blind kan imo het best naast een spelverdeler. Marin is dat imo niet. Schone wel, daarom kon Blind-Schone tegen Bayern. Wel een erg traag centraal blok, maar dat werd Ajax niet fataal omdat het positiespel en het drukzetten zo goed ging.
Onder Bosz had je met Sinkgraven (ging vaak naar middenveld), Ziyech en Schone puur 'voetbal' bij elkaar. Vorig seizoen Frenkie- Schone. Juist het kiezen voor voetbal op iedere positie (dus ook achterin) heeft Ajax de weg omhoog doen vinden. Men praat voluit over het gemis van Frenkie, maar ik zie ook geen nieuwe Schone. - Dat zou Blind moeten zijn qua verdedigen. Ik denk dat Ajax het beste weer spelers voor de verdediging kan hebben die uiterst comfortabel zijn aan de bal. Daarom kom ik bij Martinez uit. Blind lijkt me prachtig voor de balans achterin. Ik zeg dan niet dat Blind niet op 6 kan, maar ik denk dat dat nu beter is voor het team. Dan blijft over wie er naast Martinez moet komen. Dat vind ik een moeilijke. Ik snap de kritiek van velen op Mazra, maar ik vind hem in theorie geen gekke keuze.

Echter, ik voel er nu het meest voor dat men toch de punt draait. Een heftig besluit is dat wel, maar toch.
Een verbeterde versie van het Bosz-middenveld? Met Blind of Martinez op 6. Ziyech en Donny op de flanken. Dan heb je aan Marin denk ik meteen een goede stand-in.
Wat wel moeilijker wordt zijn de positiewisselingen voorin en het over Tadic heenkomen. De huidige wisselende 10en zorgen voor een bepaalde dynamiek. Maar ik vind het zeker het proberen waard.
0 0
Schwalbino
Ze zeiden hetzelfde van Schone terwijl die het mogelijk maakte dat Frenkie zo frivool kon spelen. Als 6 moet je vooruit kunnen denken, anticiperen. Dan vertrek je eerder en hoef je niet te sprinten.
0 0
Mbaku
Idd, onze beste 6. Helaas spelen we niet met een 6.
1 0
MennoJerry
Eens.
0 0