PAOK hekelt arbitrage en Sierd de Vos

FinnDekker, 14-08-2019 om 21:00, 9090 views, PAOK |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

PAOK heeft daags na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League geklaagd over alles omtrent de return tegen Ajax. De scheidsrechter, de UEFA, Ziggo en Sierd de Vos moeten het allemaal ontgelden. Op Instagram plaatsten de Grieken een lang betoog vol klachten.

De tegenstander van de Amsterdammers noemt de teksten van De Vos over de Griekse economie en de fans 'racistisch, onacceptabel en gevaarlijk'. PAOK klaagt daarbij dat Ziggo, de werkgever van de commentator, beter zou moeten weten. Helemaal omdat ze de hoofdsponsor zijn van Ajax.

PAOK verwacht ook dat de arbiter wordt gestraft door de UEFA. Craig Pawson zou een slechte wedstrijd hebben gefloten, door drie penalty's te geven aan Ajax. Ook de goal van Nico Tagliafico had afgekeurd moeten worden. Al met al noemt men het 'een schandelijke avond voor het Europese voetbal'.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μερικά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Δε θα σταθούμε στα λάθη του διαιτητή που εν πολλοίς καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε την τιμωρία του δεδομένη και επιβεβλημένη. Πέρα και πάνω από τα λάθη, όμως, θεωρούμε απαράδεκτο το ποδόσφαιρο να γίνεται αφορμή για ρατσιστικά σχόλια κάθε είδους. Τα απαράδεκτα σχόλια του δημοσιογράφου του καναλιού Ziggo (μεγάλου χορηγού του Άγιαξ), Sierd de Vos, εναντίον των φιλάθλων του ΠΑΟΚ και των Ελλήνων πολιτών, είναι ένα επικίνδυνο φαινόμενο στις παρυφές του ποδοσφαίρου. Μια - καθυστερημένη έστω - επανόρθωση είναι το λιγότερο που πρέπει να απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του καναλιού και μια συνολική αποτίμηση της χθεσινής ντροπιαστικής βραδιάς για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να απαιτηθεί από την UEFA. // At the top level of European football some things simply cannot be tolerated. We will not dwell on the referee's mistakes which largely determined the final outcome of the match. We consider that punishment for what happened should be a matter of fact and imposed immediately. Over and above errors, we believe that in football racist comments of any kind are absolutely intolerable. And the unacceptable comments made by the journalist of @ziggo (@afcajax main sponsor) Sierd de Vos directed at PAOK fans and Greek citizens are a dangerous phenomenon which has no place in football, or anywhere else. Some form of redress, even a delayed one, is the least that the channel’s executives should do, while an overall assessment of yesterday's shameful evening for European football should be requested by @uefa_official.

Een bericht gedeeld door PAOK FC (@paok_fc) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pietz0r1
Mooi gebaar! https://speld.nl/2019/08/15/goedmakertje-uefa-geeft-paok-fifa-20-cadeau-met-nederlands-commentaar/?fbclid=IwAR0k5R1HJRTvmK7AsudXTy2cjjQgu3yFiyNL9xYeHU0EENWvn1YgTJxk1G8
0 0
Amsterdam1900
Eerst maar eens ons geld terug betalen voordat zij hun mond open mogen doen.

Overigens was Sierd de Vos ronduit negatief over alles en iedereen, en die vage verhalen mogen ook achterwege blijven. Een comentator moet het spannend maken zoals ze dat lekker kunnen op de radio. Op dumpert las ik overigens vorig seizoen ergens dat als je via ziggo GO kijkt, de taal van het commentaar kan veranderen maar dit lukte mij helaas niet. Iemand anders die hier meer verstand van heeft?

Al met al PAOK is een slechte verliezaar.
1 0
Frank1978
PAOK en de aanhang hekelen alles en iedereen, maar kritisch naar de eigen ploeg kijken is er niet bij. Ik heb net nog een keer de samenvatting teruggekeken en kan alleen maar concluderen dat wij deze wedstrijd verdiend hebben gewonnen. Alle penalty's konden gegeven worden, al kan ik me voorstellen dat die tweede (hands) erg zuur is. Hier staat echter tegenover dat de eerste penalty over had moeten worden genomen. Het is niet de schuld van Ajax en/of de UEFA dat de verdedigers van PAOK zo dom en lomp zijn in de eigen zestien en dat nog herhaaldelijk ook. Verder hadden ze zomaar een of twee rode kaarten kunnen krijgen, die keeper had er in mijn ogen vanaf gemoeten met twee keer geel, hoor je ze ook niet over. Dat er hier nog mensen zijn die opkomen voor deze nare ploeg en de aanhang kan ik niet begrijpen. Dat je emotioneel bent als supporter, OK, ben ik ook wel eens en dan roep ik ook wel eens wat, maar het gedrag van die PAOK fans is gewoon zielig. Lees eens wat reacties op de FB pagina van Ajax, er kwam er zelfs een voorbij die ons wel het lot van Chapecoense toewenste, even stoom afblazen is dat? Of gooien met allerlei enge ziektes? Nee, ik heb al mijn sympathie voor deze club verloren en ik hoop dat ze zelf een passende straf krijgen. Van Sierd hou je of hou je niet, ik kan vaak wel met hem lachen en hoor hem veel liever dan die druiloren van Fox.
2 0
AFCAsphere
Welke mensen zijn er opgekomen voor PAOK? Kwam op Twitter alleen een zure reactie tegen van een PSV'er.
0 0
Frank1978
Hieronder was er een...
0 0
Patje2011AJAX
Verschrikkelijk dat zo'n man een wedstrijd mag verkrachten met een domme simpele one man show. Ik he het geluid uitgezet. Ik hoop dat hij geen wedstrijden van Ajax meer doet.
3 -1
AFCA1510
Zet jij je geluid maar lekker uit. Sierd is een held.
0 -3
Minsc
Sierd is gewoon lekker duidelijk altijd, een slechte Spaanse scheidsrechter in een geel pak gewoon 'de gele vlek' noemen: geweldig.
0 0
AFCAsphere
Nou nou, wat een humor.
0 0
Patje2011AJAX
Precies. Mooi dat u er wel van geniet.
0 0
meerzicht
Laten die gasten nou maarvgewoon blij zijn want met een VAR was hun keeper er meer dan vermoedelijk af gegaan met rood en nog een speler ook ivm natrappen op Tadic. Daarbij waren de drie penaltys gewoon terecht, gewoon hele domme overtredingen, enige klacht die ze terecht mogen hebben is de handsbal van Ajax in de laatste minuut. Maar voor de rest....gewoon een jaar uitlsuiten van europees voetbal. Met hun gedrag direct na de wedstrijd en nu in de media hebben zij een sfeer geschapen waarbij dat gekke publiek daar bij de volgende europese wedstrijd volledig overspannen zullen reageren en je als scheids wel heel erg sterk moet zijn om daar een penalty te durven geven.
Wat Sierd de Vos betreft, ik heb mij er wel bij vermaakt. Stuk gezelliger dan die droeftoeters bij Foxsport.
Enfin, zon, zee, strand en eten is er prima ik denk alleen dat ik volgend jaar tijdens mijn vakantie in Griekenland mijn Ajax shirt maar even thuis laat.
1 0
RSM
bas Nijhuis aanstellen dan
0 0
RJB1979
Ach ja, had ons dit tegen Real Madrid overkomen dan was dit forum te klein maar compensatie eisen van Ziggo vanwege Sierd? Mijn god zeg. Dan heb je een afslag gemist.
1 -2
Rentokill
Slechte verliezers.
0 0
waayop
Strafschoppen was geen speld tussen te krijgen, Sierd de Vos kakelt als een kip en mist de voetbalkennis om op dit niveau een wedstrijd te verslaan.
2 -1
Jariiii
Ik mag hopen dat UEFA PAOK gewoon keihard straft voor deze uitspraken, en anders wel voor de bizarre manier waarop de arbitrage na de wedstrijd werd belaagd.
3 0
Frank1978
Inderdaad. Als er iets een schande voor de sport is, is het wel het gedrag van dit PAOK en de aanhang. Ik kijk al heel wat jaren voetbal, maar zulke slechte, onsportieve verliezers maak je zelden mee.
1 0
Cupmetgroteoren
Onzin. Toen het doelpunt van Ajax tegen Real vorig jaar was afgekeurd sloegen ook bij Ajax supporters de stoppen los en zag je overal Uefa maffia. Derde penalty was zeer discutabel. Maar men heeft hier een waas voor de ogen. Dit hoort gewoon bij de sport.

Natuurlijk reageert er straks weer iemand met 'dat van vorig jaar was heel anders'. Het is altijd anders als je supporter bent.

Laat die Grieken ff stoom blazen, volledig logisch. Niet Ajax waardig om nog eens een trap na te geven.
0 -2
Frank1978
Onzin.
0 0
Jariiii
Stonden ook allemaal in zwart pak op het veld de arbitrage te belagen.
Ga toch weg.
0 0
Joodhannus73
Inderdaad, ik werd ook helemaal gek na Real en dat VAR moment. Heb ook 'EUFA mafia' gepost. Één penalty onterecht gegeven, Nico duwt zijn man voordat hij kopt (goal had afgekeurd moeten worden) en een handsbal (penalty) in de laatste minuut niet aan PAOK gegeven. Dan flip he toch als fan. Die keeper raakt Ziyech niet vol. Geel zeker, maar rood niet. Na trappen op Tadic was eerder rood. Maar zou heel makkelijk gegeven zijn. Kortom, de scheids heeft ons naar de volgende ronde geloodst. Niettemin waren we wel beter. Maar elke mogelijkheid, was bij hun vrijwel een goal...
0 -3
ajaxminimax
Had afgekeurd moeten worden? Nico deed daar niks, en dat heeft niks te maken met mijn Ajax-Bril. Ik heb gisteren samen met nog iemand, wat een scheidsrechter was de samenvatting gezien. En ook toen kwamem wij tot de conclusie dat alle 3 strafschoppen terecht waren. De var had geen enkele penalty teruggedraaid, dan was zelfs waarschijnlijk de eerste opnieuw genomen. Het is zuur voor de grieken dat ze 3 penals tegenkrijgen, maar dat ligt niet aan de scheidsrechter. Gewoon aan hun zelf.
2 0
VeelniksGasselich
Sierd z'n commentaar is wel tenenkrommend natuurlijk. Hij gaf toch ook commentaar tijdens die oefenwedstrijd laatst tegen Anderlecht? Dat was ook redelijk bizar.
3 -1
WZAWZDB14
"Oost, west, sergino dest.", "Die keeper krijgt geel vanwege zn kapsel" en dan nog hoe hij los gaat op die goals met "leve maxima" e.d.
Ik vind het juist vermakelijk. Het brengt toch iets extra's ipv dat saaie commentaar altijd.
0 -1
AFCAsphere
Als die opmerking over Dest al grappig word gevonden, dan gaat het qua humor niveau wel snel achteruit.
0 0
RusselWestbrook
'Oost, west, Sergio Dest' had ie een kwartier over nagedacht.

Wat.
Fucking.
Slecht.
2 0
ajaxminimax
Sierd is nou eenmaal zo'n persoon van, je houdt er van of je houdt er niet van. Een tussenweg is er niet. Ik kan bijvoorbeeld echt genieten van zijn commentaar, maar ik begrijp heel goed dat er ook mensen zijn die het niks vinden. Juist die onzin wat hij verteld of de grappen die hij maakt vind ik mooi tijdens een wedstrijd. Ja tegen Anderlecht had hij het continu over de bodyguard, vond ik niet heel bizar. En over Ajax - Paok, ja ik vind dat ze er tegen moeten kunnen en er zeker niet zo'n drama van maken
2 0
Jariiii
Kwestie van smaak. Schakel maar weg als je het niets vindt. Ik heb er persoonlijk van genoten, en een ander gevoel voor humor dan jij hebt heeft geen bal met racisme te maken.
1 -1
VeelniksGasselich
Dat het niets met racisme te maken heeft ben ik met je eens, dat zeg ik dan ook niet.
1 0
DerOpenDerOver
Ik heb zo de indruk, dat PAOK op deelname in de Champions league had gerekend.
Van te voren waren ze ook al vrij zelfverzekerd.
Tja.. laat het eerst maar in de Europa league zien.
0 0
WZAWZDB14
Eigenlijk hoop ik dat ajax een statement maken tegen deze kut club, miss een filmpje maken van de penalties (alle 3 konden makkelijk gegeven worden), de duw tegen neres vlak voordat die eerste penal gegeven werd, de enorme beuk van de keeper, het natrappen op tadic. Aan de andere kant kun je dit ook het beste gewoon negeren.
De uefa daarentegen mag hier wel hard in optreden. Ik kan me nog meerdere spandoeken of kut redenen herinneren waarbij ajax een boete of straf kreeg.
Wat Paok hier doet is echt zielig, onacceptabel en respectloos.
1 0
AjaciedRK
Wist niet dat Van Bommel ook bij PAOK werkte
2 0
PJK54
Het is toch duidelijk hoe ze ongeslagen kampioen zijn geworden je klaagt iedere club die van je wint of gelijk tegen je speelt aan, desnoods neem je een blaffer mee!!, lukt dat niet speel je het op de scheidsrechter.
Oké die scheidsrechter was alles behalve goed maar floot naar beide clubs zeer slecht dus werd dat opgeheven. Maar ook over een verslaggever zijn zijn werkgever klagen slaat werkelijk alles en zeker de redenatie die omschreven wordt slaat nergens op dat is nu eenmaal Siert de Vos.
Ik zeg kijk eerst naar jezelf Paok en kijk ook eens naar de thuiswedstrijd met die laserpennen!!!
1 0
Bean
Wat een slechte verliezers zeg.. Ik hoop dat ze snel uit europa vliegen.
0 0
Rdk1983
Nu al slechtste verliezer vh tournooi. Wat een stelletje droeftoeters. Als je hele wedstrijd te lomp erin gaat, wordt er gefloten. En speel je je kansen niet uit, verlies je. Eigen schuld.
1 0
PuurGeluk
Ze moeten nog een tweeluik voor de EL toch? Heerlijk als ze die ook niet halen...
0 0
Henkstarr
Waar gaat dit over...volgende wedstrijd.
1 0
Bennyben
Moeten ze ook niet die kindjes aanklagen die provocerend in een Ajax shirt hand in hand liepen met de Ajax spelers, de piloot die turbulentie veroorzaakte, de ns die vertraging had en de ballenjongens.

Wat een kleinzerig clubje is dat PAOK .
2 0
AFCAsphere
Oké, even de situaties nader bekijken:

Penalty 1: Neres wordt neergeduwd net voordat hij wilt koppen, door een speler van PAOK die minstens een halve kop groter is. Oftewel, een oliedomme actie, aangezien hij de bal gewoon weg had kunnen koppen.

Penalty 2: Biseswar onderbreekt een belovende aanval van Ajax met zijn hand in het strafschopgebied. Dus hands, dus terechte penalty.

Penalty 3: Leo Matos duwt Tagliafico, die in een kansrijke positie stond om de bal in te koppen. Eigenlijk een vergelijkbare situatie met de eerste penalty. Oliedomme overtreding.

En over de goal van Nico: die Leo Matos laat zichzelf als een peuter vallen en denkt daarmee een vrije trap in zijn voordeel te kunnen krijgen.

Wat een nare club zeg, in zijn geheel.
5 0
AlexIbarra
Hadden jullie maar meer bontjassen moeten bieden...
0 -1
hallo1
Herinneren we ons AEK-uit nog?

Optreden politie door en door corrupt. Ajax vak werd bekogeld en vervolgens niet beschermd maar juist aangevallen door Griekse politie.
19 -1
mgtow
Failed state gonna failed state.
3 -1
hallo1
Tja, wat verwacht je van een club waarbij de voorzitter met een pistool het veld opkwam?

Nog even hetze voeren in de kranten en straks gewoon lekker de boete betalen voor het belagen van de scheidsrechter na afloop.
9 0
Van Reenen
Als de UEFA even laat zien wat een stelletje imbecielen dat Paok zijn, geven ze PAOK 1 wedstrijd zonder publiek.
0 0
gusanito
Zo je hebt slechte verliezers en je hebt PAOK.... Wat triest.
9 0
meerzicht
Zulke clubs moet je direct een jaar uitsluiten van europees voetbal. Hebben niets te zoeken op de europese velden aangezien zij met hun hetze dat maffe publiek hebben opgehitst voor een volgend europees treffen. Arme tegenstander, arme scheids die daar moet fluiten die durft geen penalty te geven tegen die mafkezen.
0 0
GvanderK
Slechte verliezers
3 0
vdhaas
Als je drie (of meer, maar laten we daar nu niet over beginnen) overtredingen maakt binnen je eigen 16 krijg je 3 penalties tegen ja. Hoe doen ze dat in griekenland?

Vervolgens een betoog tegen sierd de vos (waar ik inhoudelijk niets over kan zeggen want niet met zijn commentaar gekeken) terwijl een griekse journalist door de politie werd afgevoerd....

En dan het gedrag tijdens en na de wedstrijd. Een beschamende vertoning.
2 0
RSM
als.ze hadden gewonnen dan zouden ze er niet over zanikken. het spel is eerlijk verlopen en hadden ze maar een VAR moeten neerzetten.
0 0
Murtagh
HAHAHAHa Racistisch????? sinds wanneer is grieks een ras?
6 -1
PuurGeluk
Op goal staat, aan zijn kop te zien, wel een bepaald soort hondenras.
1 0
Gonzalez75
Die Grieken moeten niet zeiken. Als we het over feiten hebben. Daar kon je als ambtenaar na een dienstverband van 25 jaar met pensioen voordat de crisis uitbrak. Ze zijn verdorie met Europees geld overeind gehouden en geholpen. Ze moeten nog steeds terugbetalen. Ondankbare figuren die hierover klagen. Maar gelukkig mocht de voorzitter van Paok geen vuurwapen meenemen naar de wedstrijd van gisteren, stel je voor. En ja Sierd de Vos, ik kan zijn humor ook nieymt altijd volgen, maar gisteren vond ik wel apart.
2 0
Cupmetgroteoren
Schandalig commentaar inderdaad. Heb me er dood aan geërgerd. Enorm denigrerende en minachtende taal over Grieken en Griekenland. In wat voor land leven we dat dit soort taal geduld wordt? Hoe kan het dat Ziggo Sierd de Vos niet meteen ontslagen heeft? De man is een losgeslagen fascistische debiel. Als er zo over joden zou worden gepraat is het land te klein, maar over Grieken mag je blijkbaar de meest gore teksten uiten?
3 -21
Murtagh
Je weet duidelijk niet waar je het over hebt. Lees de wiki van fascisme ff door voordat je iets roeptoettert.
2 0
mgtow
Je betoog gaat helemaal nergens over met je Godwin en hou je lange tenen eens binnen boort. Als je al niet tegen een flauwe grap kan van fucking sierd de vos... Kom even op.
3 0
behangdelul
In een land met vrijheid van meningsuiting? Hoe hard ze daar ook aan tornen op het moment....
2 0
TontoKarnaggel
Jij noemt hem zojuist een losgeslagen fascistische debiel. Dat vind ik persoonlijk 100× beledigender dan alles wat Sierd gisteren geroepen heeft bij elkaar. Mag dat wel dan?
6 0
Cupmetgroteoren
Van mij mag je je beledigd voelen. Wees gerust beledigd. Van anderen hieronder kan het niet, want er bestaat volgens hen niet zoiets als 'een Nederlander die zich beledigd voelt'.
1 -9
TontoKarnaggel
Van mij mag je de vos een lul van een commentator vinden maar mensen moeten echt eens ophouden om iedereen en alles maar te pas en onpas van rascisme, fascisme of weet ik wat te beschuldigen. Het slaat elke discussie gelijk dood en erger nog, het slaat ook gewoon echt nergens op.
11 0
Bertus2002
Haha, wat?
1 0
Murtagh
Ga toch weg met je kleine tenen er zijn al genoeg SJW op internet
8 0
Cupmetgroteoren
Hebben we je ook gehoord toen Erdogan Nederlanders uitmaakte voor fascisten? Toen was het land te klein. Want men mag alles roepen over andere landen, maar o wee als er een keer wat teruggeroepen wordt.
1 -11
WZAWZDB14
Oja, een dictator die ons met een genocide linkt en facisten noemt, is hetzelfde als een grapje maken over de griekse economie.
1 0
Gonzalez75
Halve Souvlaki, gegrilde gyros, gekke keflakis, lege ouzo!
3 0
booya4afca
Want zeggen dar Grieken geen geld hebben omdat ze geen shirt aanhebben is erg omdat???

Nederland is echt een verwijfd land aan het worden.....
14 0
AjaciedRK
Ik vind het sexistisch en totaal onacceptabel dat jij Nederland verwijfd noemt ;)
0 0
Cupmetgroteoren
Ach hou toch op met dat gelul over politieke correctheid. Sierd ging de gehele wedstrijd door met denigrerende opmerkingen over Grieken. De enorme arrogantie en respectloosheid die eruit spreekt.
0 -14
ajaxminimax
Hahahhahhaha wat een onzin. Sierd maakte even die opmerking bij dat uitvak. En zo erg was dat niet. Als een club daar over begint, ben je wel enorm zielig. En ja voor de rest was sierd voor Ajax, maar dat is toch logisch? Owja hij zei nog iets van achteren inkomen is typisch grieks.. Nou poepoe wat beledigend. En die club mag helemaal niks zeggen met zo'n debiele voorzitter en die stel stieren die op de scheidsrechter afvliegen na afloop. 0,0 respect voor zo'n club
6 -1
Cupmetgroteoren
De hele toon van Sierd de ganse wedstrijd was anti-grieks en anti-giekenland. Als de Fifa dit tpe weten komt is het klaar met Sierd in Fifa 20. Dus als ik die Grieken was zou ik dit even aankaarten bij de Fifa.
2 -8
talent020
Jezus man wat heeft Sierd je misdaan, die Grieken zijn gewoon gefrustreerd na de uitschakeling en kaarten van alles en nog wat aan bij de FIFA, van het schorsen van de scheids tot aan Ziggo aan toe, weet je wat de FIFA met hun protest doet? hun reet afvegen, het in de papier versnipperaar doen en over gaan tot de orde van de dag,
1 0
de-Ajacied
Wat een huilebalkje
1 0
de-Ajacied
Wat een huilebalkje
1 0
ajaxminimax
Zo kwam het totaal niet over op mij en de mensen met wie ik keek... hier gaat de fifa geen tijd aan verspillen mag ik hopen, anders kun je hun ook nooit meer serieus nemen. Die grieken laten zich gewoon kennen. Gadverdamme wat een onsportief cluppie
3 0
Cupmetgroteoren
Geloof me maar, de Fifa gaat dit echt wel uitpluizen als die Grieken dit aankaarten.
0 -9
ajaxminimax
Dan zijn hun dus net zo zwak en zielig..
0 0
Bertus2002
Oh god, wat erg!
5 0
Cupmetgroteoren
Het tekent de totale minachting van zo'n debiel als Sierd voor een heel land en volk. Stel je eens voor dat een Griekse commentator op tv Nederlanders uitmaakt voor fascisten. Dan is het land natuurlijk te klein, want toen Erdogan dat riep ontstond er een politieke rel, sloeg iedereen hier uit zijn plaat en moesten alle banden met Turkije worden verbroken. Toen geen geluiden als 'tegen politieke incorrectheid moet je kunnen', want men kan goed met dubbele maten meten.

Voor Sierd zal dit soort idiotie terecht grote gevolgen hebben. Fifa gaat 'm schrappen uit Fifa 20 en als de Grieken hem echt terug willen pakken kaarten ze zijn denigrerende opmerkingen bij de Fifa aan en is het klaar met Sierd in Fifa 20.
0 -9
Bertus2002
Het verschil is dat Erdogan een politiek leider is die het Nederlandse volk met fascisten, dezelfde stroming waar figuren als Mussolini, Franco en Hitler aan verbonden zijn, vergelijkt. Kom op, man.
7 0
Cupmetgroteoren
Het verschil is gewoon dat je hypocriet bent en je jezelf gewoon ontmaskerd als een jankerd. Het wel fantastisch vinden als Sierd de hele wedstrijd lang een geheel land door het slijk haalt, maar gaan janken als je een keer een tik terugkrijgt. Dus niet meer over politieke correctheid praten, want dat heeft er niks mee te maken. Mensen willen niet beledigd worden. Je doet alsof je daar niks om geeft, maar blijkbaar geef je er wél om. Begrijp dan ook dat die Grieken zich gekwetst voelen door randdebiel Sierd.
2 -8
AFCAsphere
Ik ben het niet vaak met je eens, maar ik kan mij hier wel in vinden. Nederlanders kunnen ontzettend hypocriet zijn en ik vind dat je hier een goed punt maakt. Als Sierd zulke dingen over Grieken zegt, dan moeten we dat allemaal maar als onschuldige grapjes beschouwen, maar omgekeerd zouden bij de mensen hier de haren in de nek omhoog staan.
1 -5
JariHeijden
Nou, als een Griekse voetbalcommentator allerlei flauwe en denigrerende grapjes zou maken over Nederlanders, dan zou mij dat niet kunnen boeien.

Dit is de vergelijking die je moet maken. Overigens vind ik die retoriek van Sierd de Vos ook irritant, flauw, soms denigrerend en gewoon hinderlijk tijdens de wedstrijd. Maar het is maar een voetbalcommentator. Geen leider van een land.
6 -1
Jariiii
En bovendien, allerlei, allerlei, hij maakte een paar grappen.
1 0
AFCAsphere
Ik had het ook niet zozeer over Erdogan, maar meer als een commentator uit het buitenland dezelfde grapjes zou maken over Nederland of haar inwoners. Misschien doet het jou niets, maar ik weet voor een volle 100% dat er talloze Nederlanders zijn die beledigd zouden voelen.

Ik weet nog goed hoe een Mexicaans meisje na de discutabele uitschakeling door Oranje op het WK 2014 een liedje zong waarin ze Nederlanders belachelijk maakte en toen waren daar ook boze reacties op. Nederlanders zeggen vaak een dikke huid te hebben en dat zou je ook verwachten omdat er zo vaak over elkaar gegrapt word, maar er zijn wel degelijk een hoop Nederlanders die snel op hun tenen zijn getrapt wanneer er ook maar iets negatiefs over hun word gezegd, of dat grappig bedoeld is of niet.
2 -3
mgtow
Sterk staaltje projectie.
0 0
Bertus2002
Jij bent hier aan het janken, kneus. Jij zit hier de moraalridder uit te hangen en gaat een commentaar op een voetbalwedstrijd vergelijken met de woorden van de Turkse president en haalt Joden, fascisme, etc. erbij. Wat lul je nou?

Neem je pil en ga naar bed toe met je GroenLinks-retoriek. Je maakt jezelf volkomen belachelijk.
4 -1
JariHeijden
Jij ook met deze post, Bertus. Je gaat beledigen ipv dat je er inhoudelijk erop ingaat.
1 0
Cupmetgroteoren
Laat maar. Je snapt gewoon niks van jezelf maar daar kan ik ook niks aan doen. Even die kromme logica van je laten rechttrekken.
1 -4
Bertus2002
Nee, ik kan er ook niks aan doen dat jij een debiel bent. Zoek hulp, man.
1 -3
Bertus2002
Het is echt niet normaal hoe erg het debat is verrot door dat politieke correctheid. Als je al een kut grapje maakt ben je gelijk een racist, fascist, homofoob, vrouwenhater, etc. etc. Niveautje Amerika wat dat betreft.
8 -1
Cupmetgroteoren
Ik zit niet te wachten op een commentator die de gehele wedstrijd een geheel land door het slijk aan het halen is. Zou je het normaal vinden als een Griekse commentator bij Ajax- PAOK de ganse tijd het Nederlandse volk door het slijk haalt. Nee, want zo hypocriet ben je wel. Dan gaan je rugharen overeind staan en ga je lopen tetteren.
1 -7
Antafca
boeit niemand
2 -1
Cupmetgroteoren
Onzin. Toen Erdogan riep dat Nederland fascistisch was ontstond er zware ophef en sloeg iedereen uit zijn plaat. Toen ging het niet om een klachtenbriefje naar de Europese commisdie, nee handelsbetrekkingen etc. moesten worden verbroken, nog zes stappen erger. 'Boeit niemand' klopt van geen kant.
0 -5
RusselWestbrook
Erdogan deed die uitspraken inderdaad terwijl ie in dienst was van een Turkse sportzender tijdens een voetbalwedstrijd.

Ik vind Sierd een enorme debiel, ik erger me groen en geel aan die man, maar jouw vergelijking slaat nergens op. Erdogan is een staatshoofd, Sierd is gewoon een debiel met een microfoon.
4 -1
AlexIbarra
Gelukkig val je niet vaak in herhaling of zo..

Erdogan is een staatshoofd. Daarvan mag je wat diplomatieker gedrag verwachten dan van koekoek Sierd de Vos. Aan wie ik me gisteren overigens ook heb geergerd.

De term heet niet voor niets 'politiek correct' en niet 'voetbalhumor correct'.
3 0
Cupmetgroteoren
Natuurlijk val ik in herhaling als mensen het niet snappen. Het ging niet alleen om Erdogan, het ging om het uitmaken voor fascisten. Veel commentaar overal destijds dat men zich dáárdoor beledigd voelde en niet eens om het feit dat Erdogan een staatshoofd was. Ja, dat speelde ook een rol, maar het ging ook om het woord 'fascisten'. Dat ligt blijkbaar nogal gevoelig in Nederland. Net zoals het gevoelig ligt bij de Grieken als je ze door het slijk haalt over hun armoede en economische problemen. Dáárom zijn sommige Grieken boos geweest. Allemaal logisch, maar men snapt hier zoals wel vaker geen reet van logische zaken.
0 -2
Bertus2002
Gast, je snapt toch ook wel dat er een verschil is tussen de woorden van een politiek leider en een voetbal commentator?
2 0
Cupmetgroteoren
Het gaat erom hoe men reageert op beledigende teksten. In Nederland precies dezelfde reacties als bij de Grieken. Men voelde zich in de ballen getrapt. Dus ga niet hypocriet doen met teksten als 'nou, in Nederland geven we daar helemaal niks om'. Je zit gewoon onzin te zeggen.
0 -4
Bertus2002
Begrijpend lezen is lastig voor je, zie ik.
1 -2
Cupmetgroteoren
Nee, jij snapt er geen reet van. Honderd procent zeker dat men in Nederland uit de pan zou gaan als een Griekse commentator Nederlanders zou uitmaken voor fascisten bij een wedstrijd Ajax-paok. Dan stroomt Twitter ook gewoon vol met verontwaardigde Nederlanders. Dat is het punt dat ik maak. Jij snapt dat punt niet omdat je niks lijkt te snappen en in een soort bubbel leeft.
0 -4
ajaxminimax
Sierd heeft ze ook niet uitgescholden voor fascisten... je moet teksten nog wel in een juist perspectief plaatsen! Hier geef ik Bertus2002 volledig gelijk in.
2 0
Cupmetgroteoren
We weten allemaal hoe Sierd over andere volkeren denkt. De man heeft er een handje van om volkeren en landen door het slijk te halen. Eén keer is het een grapje, een tweede keer ook, maar als het structurele vormen aanneemt, zoals bij Sierd, dan weet je op een gegeven moment wel waarmee je te maken hebt. Sierd moet gewoon lekker een slag in z'n haren zetten en naar Duitse oorlogsliedjes luisteren in plaats van commentaar bij voetbalwedstrijden te geven en de wedstrijd te overstemmen met z'n irritante gelul.
0 -2
ajaxminimax
Serieus wat een onzin kraam jij uit. Dit slaat gewoon echt nergens meer op.
1 0
Cupmetgroteoren
Heel Griekenland en Twitter is het me eens. Kortom, de meerderheid.
0 -4
talent020
heb je dat ook statistisch bijgehouden? want anders is de meerderheid beweren wel erg makkelijk, ik heb namelijk ook zat reacties op Twitter Facebook insta gezien die het tegenspreken, maar ik benoem dat niet als de meerderheid, de meningen zijn in iedergeval verdeeld,
3 0
Bertus2002
Griekenland kan zich beter zorgen maken over hun economie dan voetbalcommentaar en dat Twitter het met je eens is zegt meer over jou dan over de opmerkingen van Sierd aangezien politiek Twitter vol zit met wereldvreemde, politiek correcte lui die niks beters te doen hebben.
1 0
ajaxminimax
En dat zegt mij iets? Griekenland neem ik na gisteravond niet meer serieus. En zeker in deze kwestie zijn die niet heel erg neutraal..... maar ik praat nu zeker met een halve Griek?, want jij loopt al wel 24uur die idioten van Paok te beschermen.
1 0
Cupmetgroteoren
Nee hoor, ik ben niet Grieks en heb niets met Griekenland. Ik vind persoonlijk dat een voetbalcommentator neutraal zo'n wedstrijd moet verslaan in plaats van dat schofterige, boertige toontje. Een beetje respect voor je tegenstander zeg, dat past bij de status van Ajax.
0 -2
ajaxminimax
Bij een Europese wedstrijd vind ik het best normaal dat sierd zijn voorkeur laat blijken. Hij is toch gewoon een Nederlander, die dus in dit geval hoopt dat Ajax wint. Kijk naar andere sporten, daar zijn de commentators ook voor hun eigen landgenoten. En dat is niet alleen in Nederland zo. En beetje respect voor de tegenstander, past bij de status van Ajax? Ik kan geen respect opbrengen voor zo'n club, eerst in de wedstrijd zijn ze alleen maar aan het schoppen, daarna belagen ze de scheidsrechter met 20 man tegelijk. En nu lopen ze al 24uur te janken op alles en iedereen. Dat heet slechte verliezers. Dus die gasten zijn het respect van mij geheel kwijtgeraakt
2 0
Bertus2002
Je snapt het nog steeds niet.
1 0
Bertus2002
Het zal me lekker een zorg zijn wat die Grieken over Nederland zeggen.
2 0
NotForSale
Stelletje kleuters bij PAOK
2 0
MrPink
Helemaal gek geworden die Grieken. Sierd, lekker zo doorgaan, fuck die Grieken.
7 0
JariHeijden
Hahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!
3 0
de-Ajacied
Hahaha Sierd is een held
En dankzij hem eindelijk goed commentaar bij FIFA op de PS
5 -1
JariHeijden
Ik vind hem drama verslaggever, maar dit zielige gedoe van PAOK slaat echt nergens op.
3 -1
JohnnyD
Zat ooit eens in een duikclubje in Egypte, ik vroeg aan een vrouwtje die daar dus ook in zat waar ze vandaan kwam. Griekenland dus. Ik vroeg "Where did you get the money from?". Geintje dus, maar kwam niet echt aan. Stom volk die Grieken voor zover ze uberhaupt bestaan.
2 -5
JariHeijden
Tja, dat is natuurlijk ook gewoon een lullige opmerking van je. Dat zij dat niet leuk vindt, snap ik wel. Je gedraagt je superieur ten opzichte van haar. Zij kan ook niets doen aan de politieke keuzes die gemaakt zijn.
3 0
aka
Maar hij heeft wel gelijk want de centen van Nederland gaan daar heen omdat ze daar na hun 55 STe niet meer willen werken, maar wij moeten wel doorwerken tot onze 67 ste. Van dat geld hadden veel arme Nederlanders geholpen kunnen worden of ouderen,
0 -1
AFCAsphere
Je moet leren begrijpen, net als zoveel andere Nederlanders, dat er flinke cultuurverschillen bestaan tussen Nederland en andere landen. Hier in NL is het gebruikelijk dat er over elkaar gegrapt word, in Griekenland niet. Bovendien kan ik mij goed voorstellen dat sommige Grieken zich schamen voor het feit dat het economisch niet zo goed met hen gaat, dan zou ik zo'n opmerking ook niet kunnen waarderen.
2 0
Ajaxxxisdebeste
Huilie huilie
1 0
TontoKarnaggel
Wow, slaan die even om zich heen zeg,bizar. Doet me een beetje denken aan een kleuter die geen lolly mag en zich overdramatisch gillend op de grond gooit.

En dan gaan die mafklappers als toppunt van triestheid ook nog maar eens de rasicmekaart trekken. Nou ja, lekker belangrijk, en doooooorrr....
9 0
mano41
denk dat die snor vrijdag nog wel wat toe te voegen heb
0 0
Ajacied33
Fuck de snor
3 0
Van Reenen
Zonde van je tijd om 2 uur naar die anti Ajax mannetjes te gaan kijken.
4 0
JariHeijden
Anti voetbalmannetjes als je het mij vraagt.
2 0
Bjorn
Respect voor PAOK's uitingen over Nouri en Cruijff. Helaas blijken ze publiekelijk slechte verliezers, moet je niet doen dit.
8 0
Salamis
Hahaha wat een jankerds. Ze mogen blij zijn dat ze met 11 man de wedstrijd eindigden en maar 3 penalties tegenkregen. Die keeper met zijn kamikaza actie alla Toni Schumacher had direct rood moeten krijgen. Sierd de Vos is dan wel weer strontvervelend, maar racistisch? haha ze zijn toch zelf ook blank of niet?
8 0
Bjorn
Racisme kan over meer gaan dan alleen huidskleur natuurlijk, maar die Grieken overdrijven enorm hoor.
1 -7
Elayais
Racisme gaat over ras of ethinicteit, een Griek is geen ras of ethniciteit. Het kan hoogstens discriminatie zijn, maar geen racisme.
5 0
jariafca020
Teringjantje wat een jankclub.
5 0
Flipper33
Slechte verliezers die Grieken ! Al hadden ze laatst wel een mooi gebaar richting Ajax over Nouri
2 0
MPAjax
de commentator heeft dus gelijk want anders zouden ze zich niet zo aangevallen voelen

paok vergeet even dat ze in de eerste helft de scheids alleen maar mee hadden
5 -1
Rho1980
We ons destijds ook zo enorm moeten verlagen na debacle tegen Madrid thuis (2 afgekeurde goals)?
Dat zelfs, media en club zelf enorm betoog hield rondom een uitschakeling waaraan je zelf debet bent.
Lekker blijven janken, het keert toch allemaal tegen je. Inmiddels genoeg reacties gezien van mensen buiten NL die eveneens zeggen dat Ajax terecht pingels kreeg en PAOK terecht is uitgeschakeld.
4 -1
KlasseLasse
2x vasthouden en hands zijn gewoon 3 penals paok dus terecht
6 0
Vertonghen
Het ergste vind ik dat die scheids behalve die pingels ook de gekste dingen tegen ons floot...
Wat een huily’s joh.
Volgens mij kregen wij nog wel een vrije trap omdat 2 Ajacieden tegen elkaar aan botste.
0 -1
ajaxfan83
nou ik hoop dat die amsterdamse krullebol van paok fifa 20 speel met nl commentaar
1 -1
MarkAFCA
Griekenland is een derde wereld land en ze mogen blij zijn dat ze überhaupt bij Europa horen. Dat geeft ze nog enig aanzien en houvast.
12 -3
voorkennis
Hahaha Sierd de Vos krijgt de schuld haha
2 0
koetje
Sinds wanneer is Griek zijn een ras?
6 -2
Toon meer reacties