De Vos: 'Was eerste werkdag na vakantie'

BartVeenstra, 14-08-2019 om 14:50, 8997 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

'Neres, kom eens van je Auping af!', 'Leve Argentinië, leve Maxima!', 'Het gaat slecht met de Griekse economie, zoals u weet, daarom hebben sommigen geen kleren meer'. Het zijn zomaar wat citaten uit het commentaar van Sierd de Vos tijdens het duel tussen Ajax en PAOK Saloniki (3-2). 'Het was de eerste werkdag na mijn vakantie, ik had er zin in', zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad.

Sierd de Vos: je houdt van zijn commentaar of je haat het. Een middenweg lijkt er eigenlijk niet te zijn. 'Als je enthousiaster bent dan je collega's dan valt dat kennelijk op', zegt De Vos, die op Twitter veel verschillende reacties kreeg tijdens en na de wedstrijd. Over zijn opmerkingen over Argentinië zegt De Vos: 'Ik houd van dat land, twee van de beste voetballers zijn Argentijnen en ja, dan vind ik het leuk om onze koningin, ook Argentijnse, erbij te betrekken.'

Tijdens de wedstrijd viel ook op dat De Vos zo'n beetje de hele familiegeschiedenis van PAOK-speler Diego Biseswar kon vertellen. 'Voordat ik naar het stadion kom, heb ik er al zo'n zes uur aan voorbereidend werk op zitten. Tachtig procent van de informatie die ik heb verzameld gebruik ik niet, maar ik kan het beter maar paraat hebben voor als een speler wel een hoofdrol heeft. Dat verhaal van Biseswar en zijn vader, moeder en drie broers vind ik een romantisch verhaal. Een zoon van een oud-bokser en buschauffeur die ooit is weggestuurd bij de jeugd van Ajax en nu twee doelpunten maakt tegen die club.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FreddyAX
Ik vind het soms kostelijk dat hij zijn enthousiasme zo laat blijken, er zit ook best wel eens een opmerking bij die nergens over gaat maar daar kan ik ook om lachen (rare antennes van die keeper, leve Argentinie ,leve Maxima enzovoorts ).
Dat negatieve gebrabbel van die gevierde commentatoren wordt ik helemaal gek van,sterker ;het verpest mijn plezier in het kijken naar een wedstrijd soms.

Vroeger hadden we Theo Koomen die van een baggerpartij iets moois wist te maken, vond ik leuk.
1 0
V12
Ik hou ervan. Het mooiste vond ik, de keeper krijgt geel (voor te heftig protesteren) voor zijn kapsel.
1 0
PJSM
Je houd er van of niet. Ik vind Sierd geweldig. Heb me weer kostelijk vermaakt. Beter dan de rest van die dooie lullen als commentator.
1 0
skinny hein
verschrikkelijk commentaar, echt te dom voor woorden.
1 -1
Gonzalez75
Ik heb geen moeite met het commentaar van Sierd de Vos tijdens voetbalwedstrijden, maar ik heb alleen moeite met de uitwassingen in zijn commentaar, hahaha.
1 0
talent020
ik zelf vind Sierd uiterst vermakelijk, de meeste commentatoren praten veel maar melden zelden wat zinnigs, dat de bal 3 meter breed word gepasst en weer terug zie ik zelf ook wel, daar heb ik geen Leo Driessen voor nodig... Sierd is weliswaar een clown, maar wel Eentje die zijn huiswerk doet, elke wedstrijd komt hij wel met feitjes of informatie die ik niet wist, ik snap dat vele zich eraan ergeren, maar ik vind het wel vermakelijk,
3 -1
Aetim
Tijdens Ajax-Paok was De Vos wel te pruimen, ik heb zelfs een paar keer moeten lachen om zijn opmerkingen. Maar vaak maakt hij er een Sierd de Vos show van, met te flauwe grappen en geforceerde lolligheid. Maar goed, alles beter dan Albert Mantingh :)
0 -3
aniet
Dat achterlijke gegil als er misschien een goal aankomt
De man heeft veel verstand van voetbal maar moet echt beseffen dat het om het spelletje gaat
en niet om hr De Vos
2 -3
ST
Ik vind Sierd geweldig. Veel beter dan de zure Leo Driessen.
5 -3
Ajacied33
Ik lach me altijd suf om El Sierd. Kan hem dus goed hebben. Alles beter dan die Fox commentatoren
5 -3
edalm
Koekoek beter dan dat hele gezeik van Feyenoord sports of die zielepoten van de nos
3 -3
Huntelaar020
Mijn favoriet is toch wytse van der groot: fijne stem en mooie zinnen legt hij in zijn comentaar.
0 0
Dolberg25
Heb toch liever Emile Schelvis, haha. Die is pas slecht.
0 -1
chloorbestendig
Aandachtsgeile clown met zijn hopeloze poging lollig te zijn en de Spaanse commentatoren te imiteren. Die wedstrijd was nog niet begonnen of ik werd al onpasselijk van hem.
5 -6
alvin01
Genoten van hem.
4 -4
Pauw
Er zijn 3 commentatoren in Nederland die in mijn ogen wat toevoegen:

1. Sierd de Vos
2. Wytse van der Goot (al is hij net even wat enthousiaster als PSV scoort)
3. Leo Oldenburger
5 0
Odin
Het enige wat Sierd toevoegt is het gevoel dat je in een psychiatrische inrichting bent beland...
2 -3
Huntelaar020
Wytse van der groot vindt ik een hele fijne stem hebben on naar te luister. Ook hoe hij dingen zegt komt goed over.
0 0
niquedegraaff
Zure mensen hier. Ik kon er wel om lachen.
4 -4
Meerkoet
Maakt er een slapstick van.
Totaal ongepast.
5 -2
AjaxDUde123hk
Was geen commentaar geven meer van verhaaltjes aan elkaar knopen en daarna weer afdwalen. Bij Fifa 20 wordt een buitenlandse versie halen. man man man
3 -1
chloorbestendig
Tijdens het installeren kan je het meteen op Engels instellen, doe ik al jaren. Dat Nederlandse commentaar was al niet best, nu met deze aandachtsgeile kutclown wordt het helemaal drama.
4 -3
de-Ajacied
SUPER Sierd
4 -3
NelsonAFCA
El Sierd is een topper!
7 -4
RememberLitmanen
Vreselijk...siert is net een vriend die teveel praat tijdens voetbal
4 -5
chloorbestendig
Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.
2 -1
Nosky
Ik vind hem wel leuk doorgaans, alleen bij spannende wedstrijden - die spannend is omdat Ajax speelt - heb ik meer met een commentator die er wat meer emotionele passie in stopt.
Ik vond bijvoorbeeld het commentaar van Wyste van de Goot tijdens Real - Ajax heel erg leuk.

Maar altijd lachen met Sierd, dat wel.
3 0
AFCAjax
idd. bij dat soort wedstrijden is de samenvatting van sierd wel leuk na afloop, maar om hem tijdens de hele wedstrijd te horen is dan wat minder of iig dan is alternatief vaak beter. 1 van de redenen dat ik CL op veronica kijk (eigenlijk standaard optie omdat ik in het hok waar ik doorgaans zit alleen analoge tv heb en als ik via internet met ziggogo ziggo sport kijk lig ik een minuut achter ofzo)

"nu moet real er 100 maken!".
0 0
Cisco2
Ach bij zo'n wedstrijd als gisteren kan ik het nog wel hebben. Na de 3-1 dan.

Maar bij een wedstrijd waar mijn hartslag hoger wordt dan heb ik liever een commentator die vooral stil is.
0 0
Bijgoochem
Dat hij ging zingen voor de keeper van Atletico nadat hij een penalty stopte tegen PSV, fantastisch
1 0
CruijffiaansNouriaans
Zijn intro’s bij de aftrap van de classico’s die nemen je mee. Ik moest eerst wennen, maar nu - niks liever dan dit.

“Natuurlijk”.
1 0
Joseph
Ik kan Sierd op zich wel hebben, maar ik kan heel goed begrijpen dat mensen er niks van moeten hebben.
0 0
BokkieBokstra
Wat ik vooral ook heel vervelend vond, het is een spannend wedstrijd met benauwde momenten en wat ergernis en hij kakelt er tussendoor en geeft geen enkel blijk die wedstrijd te volgen of betrokken te zijn. Het is de Sierd de Vos show.
4 -1
FUBAR
Jij hebt mensen die humor hebben en mensen die dat niet hebben. Sierd is verreweg de beste commentator omdat hij humor heeft. Alle andere commentatoren vertellen alleen maar wat ik zelf ook zie dus zijn ze eigenlijk nutteloos.
6 -3
bdsngsfs
Frank Kramer ook niet slecht

>8)
3 0
ajaxminimax
Blijf het een fantastische commentator vinden, juist die onzin wat hij uitkraamt is prachtig, hij kan van een saaie wedstrijd om te zien er weer iets leuks van maken. Maarja het is inderdaad iemand van, je vindt hem fantastisch of je vindt hem een verschrikkelijke vent.
6 -2
BokkieBokstra
Vond het een aanfluiting deze vent, erger me nooit aan een commentaar, maar dit oeverloze gebrabbel leek helemaal nergens op. Dat het ook nog een op zo een flutzender wordt uitgezonden snap ik ook niet. Kan lang niet iedereen zien.
6 -3
bdsngsfs
En hij kent Nico van de Velvet Underground.
Deze man kan niet meer stuk :)
1 -4
Odin
Bizar dat deze man zoveel fans heeft. Een commentator hoort een bijrol te hebben, maar hij maakt er de grote Sierd-show van. Een aandachtzoeker is ‘ie en meer niet.
7 -5
Beretta
Sierd werkt inderdaad polariserend en dat is wat mij betreft een verademing tussen al die grijze muizen of zuigmannetjes (zoals Leo Driessen). Ik merk de commentator amper op bij een spannende wedstrijd zoals die van gister, dus gewoon doorgaan zo wat mij betreft.
6 -4
KlasseLasse
Ik snap dat hij enthousiast is, maar wat kraamt deze man een onzin uit zeg tijdens zn wedstreid! van mij mag het stukken minder! Leo moet gewoon een keer positiever zijn dan is het ook prima
3 -3
preme
Met dit soort wedstrijden ga ik vaak zelf te hard los om überhaupt mee te krijgen wie commentaar geeft. Zal me een worst wezen zolang het niet die negatieveling van een Leo Driessen is.
4 0
SoNick
Pwoah, dat is de ergste hè! Met Vermeulen.
3 0
bdsngsfs
Als je Vermeulen hoort/ziet ga je voetbal haten
2 0
Saanchez
Hoor Sierd altijd graag tijdens onze Europese wedstrijden. Was gisteren soms niet echt bij de les (hij was nog niet op de hoogte van de nieuwe regel vwb het tegen de scheids aanschieten) en had nog best wat namen verkeerd. Maar ik vind het een verademing vergeleken met al die saaie, niet enthousiaste droogkloten van Fox Sports. Sierd is by far de beste
6 -3
AFCAMM
Je kunt er veel van zeggen, maar het is in ieder geval niet hetzelfde saaie gelul als van veel anderen. Ik kan er ook wel van genieten, vanwege de absurditeit. Toen die keeper een gele kaart kreeg; ‘Gele kaart! Voor je kapsel!’
Prachtig.
9 0
Marcus
Heerlijke commentator die Sierd. Tovert altijd een lach op mijn gezicht.

Gisteren 2e helft bij die massale uitbraak/counter van PAOK na balverlies Mazraoui bij spelhervatting:

"Oh! Daar komen ze met 5 man! Tegen 2! Moeder! "
11 -3
ferrari2009
Deze vond ik ook goed. Viel bijna vlouw van het lachen “ El sierd “ is gewoon de leukste commentaar
0 0
vsg
geweldig idd
0 0
johnantoni
Goede commentator op zich. Hoort ook gewoon de wedstrijden van Ajax te doen maar die woordspelingen de hele tijd..
1 -2
Bjorn
Geweldig, zeker als hij Spaanse wedstrijden doet. Aan de duimpies te zien hier is het ook echt hate him or love him.
5 -3
FTS95
Sierd is top
9 -3
GvanderK
Dit is de enige commentator waar ik graag naar luister, hij is altijd aanwezig en opgewekt en maakt grapjes op het juiste moment. 100x beter dan die vreselijke saaie en negatieve Leo Driessen.
7 -5
mano41
heb hem honderd maal liever als die nagemaakte leo driesssen
11 -7
bdsngsfs
Die presentator was het enige positieve aan een slaapverwekkend potje amateurvoetbal.

:))
1 -11
BrandjeXL
Zure mensen hier. Heb weer een paar hard moeten lachen om Sierd en weet verder waar hij over praat.
16 -8
Vlieske
Irriteer me mateloos aan hem. Gespeeld mannetje. Maar aan wie ik me nog het meeste irriteer is aan die zonnebank hoofd jack van gelder. Die echt niks anders doet dan negatief zijn over Ajax. Het verzint ter plekken gewoon dingen om onrust bij Ajax te proberen te veroorzaken. En waarom? Zodat niet iedereen zegt dat je voor Ajax bent. Wat een walgelijke vent. Vind hem nog walgelijker dan Jan Joost.
8 -17
niquedegraaff
Hoezo gespeeld? Alsof hij de grap over de Griekse economie op een papiertje had staan. Die verzint hij ter plekke en dus spontaan. Dat is niet gespeeld. Vind het juist een verademing, iemand die niet zo politiek correct is (en dus juist gespeeld). Hij is juist zichzelf!
0 0
Santiago
Dit is weer zo'n typische post met idioot gelul puur omdat iemand een paar dingen zegt die negatief zijn tegenover Ajax. De bias hier is bij sommigen echt verschrikkelijk sterk. Heel irritant.
4 -4
Remark
Ach joh, een post die begint met 'irriteer me' moet je überhaupt niet serieus nemen.
0 0
stefanwillem
Ik vind sierd een verademing vergeleken met die stakkers van fox en de NOS.
13 -4
SanMarco
Helemaal eens,zeker die Leo Driessen een verschrikking vind ik.
6 -2
Aeter
Sorry hoor, maar Frank Snoeks is voor mij echt de ergste allertijden. Die kent het spel niet eens.
0 0
appeltje
Leo Driessen is de ergste van allemaal. Die man is niet eens in staat om de wedstrijd fatsoenlijk te volgen, laat staan becommentariseren.
4 0
FWAjacied
Als ik na mijn eerste dag na de vakantie op het werk zo had gefunctioneerd, hadden ze me direct weer op vakantie gestuurd. Mensen zullen het vast leuk vinden, maar dit soort onzin doe je maar tijdens nietszeggende potjes in de Spaanse competitie.
10 -13
GvanderK
Wat een stomme vergelijking zeg. Een commentator mag de kijker best een beetje entertainen hoor. Sierd maakt de wedstrijden een stuk luchtiger dan zo'n krent als Driessen.
5 -4
FWAjacied
Ik ga geen Ajax kijken om even luchtig een wedstrijdje te zien.
0 -4
GvanderK
Ik ga geen Ajax kijken om alleen maar serieus voor het tv scherm te zitten, het is ook gewoon ontspanning he... Even lekker voetbal kijken. Dan is het prettig als een commentator soms de sfeer leuk houd.
5 -1
FWAjacied
De sfeer wordt verpest voor mij door het showtje van Sierd. Maar goed, ieder zijn voorkeuren natuurlijk en ik zie ook genoeg mensen die het blijkbaar wel tof vinden.
4 -4
Sluk
Ik heb liever een commentator die het houdt bij de feiten in de wedstrijd dan de zinloze feitjes zoals waar de achterbuurvrouw van de zus van de jongen die normaal rechtsback eergisteren heeft gegeten. Om nog maar te zwijgen over die ingestudeerde of van papier opgelezen zinnetjes die hij eruit gooit bij een doelpunt.
3 -3
FWAjacied
Ja, ik ook. Het liefst hoor ik de commentator zo min mogelijk; in ieder geval niet dat het me gaat opvallen.
0 -2
SanMarco
Dan zet je het geluid toch uit? #opgelost.
1 0