Griekse journalist aangehouden tijdens Ajax-PAOK

BartVeenstra, 14-08-2019 om 14:35, 8767 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De politie heeft dinsdagavond tijdens het duel tussen Ajax en PAOK Saloniki een Griekse journalist aangehouden op basis van huisvredebreuk. De verslaggever zou zich hebben misdragen op de perstribune, aldus een woordvoerder van de politie tegenover AT5.

De journalist werd eerder door stewards van de Johan Cruijff ArenA verzocht om de perstribune te verlaten. Nadat hij niet wilde meewerken, hield de politie hem aan. Sowieso was het rondom de perstribune onrustig, omdat veel PAOK-fans - relaties en sponsoren - tussen de fans van Ajax zaten. AT5 schrijft dat de sfeer eerst gemoedelijk was, maar nadat de wedstrijd vorderde werd het steeds onrustiger. 

Griekse fans kregen vlaggetjes naar hun hoofden geslingerd, terwijl er later ook bier over hen heen viel dan wel werd gegooid. Daarna werden er steeds vaker vlaggetjes en bier naar elkaar gegooid. Een woordvoerder van Ajax laat weten dat het een verplichting van de UEFA is om sponsoren van de uitploeg een plaats te bieden. 'Normaal gesproken zorgen wij dat ze een vak krijgen toegewezen op de hoofdtribune. Dat is andersom in Thessaloniki niet gebeurd, vandaar dat wij deze mensen ook niet op de hoofdtribune hebben neergezet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeWijsneus
Haha op Dumpert staat een filmpje van PAOK supporters tussen de Ajax fans. Jeetje wat een idioot.
1 0
Ajaxvooraltijd
Je zou denken dat die Grieken een beetje waardering hebben voor ons Nederlanders na al die miljarden in die bodemloze put genaamd Griekenland.
3 -1
Dennis1964
Wat een gelul
0 -2
JanBiesbos
Mooi, oog om oog tand om tand , en die gasten met eigen wapens verslagen.
1 0
SereroT
Is al de zoveelste keer dat dit op 406 gebeurt. Echt belachelijk en ze schijnen er niet van te leren...
0 -1
Bennyben
Die voorzitter draagt een blaffer bij zich ik snap Ajax heel goed dat je geen sponsors van zo club op de hoofdtribune wilt hebben.
1 0
Sterspeler
Dealde die toevallig drugs? Net als heel Hilversum en de Nederlandse Atletiekbond?
0 0
Knalpot
Capo Martina heeft zn zaakjes goed op orde.
0 0
Radie125
Dus bewuste actie van Ajax om rellen op de tribune te veroorzaken. Onprofessioneel gedrag dat mag van de Sar en consorten verantwoording voor afleggen.
0 -3
Bennyben
Hun voorzitter draagt een blaffer van der sar kiest gewoon heel terecht voor zijn eigen veiligheid.
2 0
Labrador
Dit valt nog mee. In Athene was het ietsjes extremer qua gedrag
0 0
GvanderK
Ja, ik krijgt toch liever bier naar me hoofd geslingerd inplaats van een molotov-cocktail...
0 0
Afstandsschot
Die calimero-uitspraken van die woordvoerder passen echt totaal niet bij onze club. Boeien wat die armoedzaaiers uit Griekenland doen, wij zijn Ajax en wij staan boven zulk kinderachtig gedrag.
4 -7
michel76
En dat zegt iemand die zelf calimero achtige uitspraken doet.
1 -2
Tinus
Volgens mij begrijp jij niet wat calimerogedrag betekent.
0 0
Afstandsschot
Leg eens uit waar ik calimero-achtige uitspraken doe dan?
0 0
Bjorn
Ajax kiest er dus voor die mensen tussen Ajacieden te zetten terwijl ze weten dat er daardoor gedoe kan ontstaan. Dat lijkt me niet slim.
5 0
JanBiesbos
oog om oog tand om tand , wie niet horen wil moet maar voelen.
1 0
DeWijsneus
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ene Marc O. en Edwin van de S. de gooiers van de vlaggetjes waren. Lijkt wraakactie te zijn wegens de slechte zitplaatsen in Griekenland.
5 -2
Capi86
Die Edwin van der S. is wel goed met biertjes. Hij vangt ze ook makkelijk.
0 0
BrandjeXL
Gebeurde andersom ook. Prima dus!
1 -2
Bjorn
Ik bekijk het meer vanuit de ogen van Ajax-supporters die in een vak vol Grieken zitten. Vader met twee zoontjes die gedoe in zijn vak heeft met Griekse bier/vlaggengooiers. Moet je altijd Ajax boven staan en gewoon niet willen voor je eigen supporters.

Van mij hadden die Grieken ook op dak mogen zitten, zolang Ajacieden er maar geen last van hebben.
2 0
Pipodeclown112
Wat een hoop kinderachtigheid van alle betrokkenen in dit artikel zeg. Wel fijn dat ik eindelijk eens een verklaring heb gevonden voor dat rare plukje uitsupporters op de hoofdtribune altiijd. Vroeg me altijd af hoe die daar kwamen.
0 0
Restored
Dom dom dom om die mensen op vak 406 te zetten, na 10 minuten vielen er al bijna klappen. Uiteindelijk ben je meer bezig met dat gekloot voor je dan de wedstrijd. Gewoon de volgende keer weer op de hoofdtribune zetten, slaat nergens op dit
3 0
Mokum2018
En waarom ging het dan daar wel goed?
0 -1
Sanalologo
Treurig dat het in griekenland niet gebeurde, maar als Ajax zijnde moet je gewoon altijd netjes en waardig blijven, zet ze lekker in een eigenvak op de hoofd tribune. Dan val je de ajacieden die naast hun moeten zitten ook niet lastig.
5 -1
Vlieske
Beetje kinderachtig. Hun doen het niet dus wij ook niet. Tot je straks een keer zonder publiek kunt spelen.
2 -2