Tagliafico: 'Daarom zijn Martínez en ik hier'

BartVeenstra, 14-08-2019 om 13:45, 21883 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nicolás Tagliafico is blij dat hij met zijn 'gif' voor de nodige vechtlust kan zorgen in het spel van Ajax. Samen met zijn landgenoot Lisandro Martínez is hij er niet bang voor om strijdlust te tonen als het voetballend even niet gaat.

'Ik denk dat Nederlandse voetballers complete spelers zijn, maar in sommige gevallen moet je pit tonen', stelt Tagliafico bij de NOS. 'Als je niet goed speelt, moet je het hebben van strijdlust en energie. Je moet laten zien: als ik niet goed kan spelen, dan jij ook maar niet. Maar daarom zijn we (Tagliafico en Martínez, red.) er. We kunnen de rest aansporen en helpen om de nodige vechtlust te tonen.'

Tagliafico geeft toe dat Ajax tegen PAOK Saloniki niet speelde zoals het wil spelen. 'Maar gelukkig hebben we gewonnen. De eerste wedstrijden van het seizoen moeten we nog aan elkaar en aan de nieuwe spelers wennen. We moeten lering trekken uit dit soort wedstrijden om beter te gaan spelen en te blijven winnen.'

Zelf was de linksback belangrijk met een rake kopbal. Het zorgde voor de bevrijdende 2-1 van Ajax. 'Ik probeer er bij standaardsituaties of bij corners net zo sterk in te gaan als bij het normale spel. Ik probeer te visualiseren hoe ik het wil doen. Ik had het geluk dat ik een belangrijke goal kon maken, maar het gaat erom dat we hebben gewonnen.'

'Alles is mogelijk in de Champions League'

Vorig jaar wist Ajax de halve finales van de Champions League te bereiken. Ook dit seizoen sluit Tagliafico niet uit dat de Amsterdammers hoge ogen gaan gooien. 'Alles is mogelijk, dat hebben we vorig jaar laten zien. We hadden niet verwacht zover in de Champions League te komen', aldus de Argentijn, die opmerkt dat Ajax nog wel beter moet gaan spelen. 'Want we zitten nog niet op het niveau van vorig seizoen. Er zijn ook wat belangrijke spelers weg, maar we moeten vertrouwen hebben in de toekomst. De honger is er altijd.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Haha, mooie quote.
"Als ik niet goed kan spelen, dan jij ook maar niet."

Wat een slidingkoning is deze man trouwens, heb hem al glijdend voorzetten zien geven, tikjes terug, mannetje uitspelen en gisteren ook schieten.
Na drie meter glijden nog steeds volle controle over zijn lichaam, knap.
3 0
JanBiesbos
Heeft helemaal gelijk, vroeger als voorstopper dacht k altijd: "jij krijgt die bal niet hoe groot en zwaar de spits ook was"
0 0
ETM
Zijn goalviering deed me wat denken aan toen hij tegen Feyenoord scoorde in Rotterdam. Moet bloed irritant zijn voor de supporters van de tegenstander, maar ik vind t heerlijk :)

Speelde een dijk van een pot.
3 -1
RSM
held
1 -1
Pipodeclown112
Deze jongens hebben wel door wat grinta inhoudt. Kan echt een gruwelijke tandem worden met straks ook nog Álvarez ernaast. Dan heb je als aanvaller geen fijne dag tegen Ajax.
1 -1
Bjorn
Onze linkerzijde is prima bezet en daar kon PAOK ook totaal niet gevaarlijk worden. Nico en Martinez staan hun mannetje. Beiden kunnen overigens voor verdedigers heerlijk voetballen.

Onze achilleshiel zit echt op rechts. Bij Nous/Marin en later met Dest had PAOK vrij spel. Stond voor geen meter.
7 -1
Pauw
Ja leuk, maar nu reken je bij je beoordeling buiten de speler van de tegenstander die er tegenover staat. Was Biseswar zo gevaarlijk vanwege de vermeende beperkingen van onze rechterkant of was Biseswar erg goed en was de rechtervleugelspeler van PAOK niet zo bijzonder?
0 -1
Bjorn
Zeg het maar. Ik denk dat Biseswar een heel goede pot speelde, maar met name Marin en Nous vond ik een aantal keer gewoon niet tot heel zwak ingrijpen. Als hij lekker in de wedstrijd zit, moet je je veel meer laten gelden. Biseswar mocht doen waar hij zin in had.
3 -1
AFCA-B93
“Als ik niet goed speel, dan jij ook maar niet”

Wat een heerlijke instelling. Lijkt zo makkelijk, maar het omschakelen naar bovengenoemde uitspraak is zo lastig. Wanneer bepaal je over te gaan naar je tegenstander uit z’n spel halen, in plaats van geloof te houden in dat je eigen spel goed komt in die wedstrijd.
3 0
OdjePils
Nico is een held, kon overigens zowel uit als thuis tegen PAOK er met rood vanaf...
0 -2
0164Snickel
Nou, ik moet zeggen dat je toch echt wel een Frenkie de Jong mist met z'n rust en intelligentie op het middenveld.
1 -1
Web
Die hebben wij niet meer, en gaat voorlopig ook niet meer gebeuren.
2 -1
Ozymandias
Natuurlijk wordt een speler als De Jong gemist wanneer hij vertrekt. Het is zeldzaam dat Ajax een speler heeft die ook bij een club uit de absolute top van Europa direct één van de dragende spelers kan zijn. Ik denk dat Sneijder de laatste speler voor De Jong was dit dat niveau had. Daarbij is het type De Jong ook nog eens ongelofelijk zeldzaam. Als hij zijn passing verbetert wordt hij één van de beste spelers van zijn generatie. Toch heeft Ajax nog meer dan genoeg kwaliteit in huis maar net als in deze periode een jaar geleden moet het nog een echt team worden.
8 -3
NaarCLbeker5
Zijn passing is toch al heel goed? Hooguit dat zijn lange pass nog wat beter kan.
Er zijn wel andere zaken die beter kunnen, zoals zijn schot.
0 0
Web
Jij snapt het echt, maar daar kijk ik niet van op
2 -3
AjaxBaggio
Smakelijk eten Nico!
1 -1
Labrador
Nico kan zo lekker juichen he. De stadionspeaker doet daar ook zo lekker aan mee. Nicoooo Tagliaficooooooo
4 -1
insectenverdelg
Martinez heeft naast pit ook gewoon een hele goede techniek. Heeft soms als verdediger alleen nog problemen met goed positie te kiezen en ook de momenten uit te kiezen om wel mee naar voren te gaan. Zie hem eigenlijk l8ever ala middenvelder.
1 -1
Web
Klopt, word een geweldige speler.
Zeker op het middenveld, enorm geschikt om de counter er uit halen. Blind weer in het centrum
0 -1
0h0Litmanen0h0
Eens laatste 20m met Martinez op 6 en Blind centraal tegen Emmen was top!

Iedereen heeft het over het gemis van Frenkie, wat natuurlijk een groot gemis is, maar vorig seizoen de eerste wedstrijd waarbij je dacht wow we zijn echt goed was bayern uit zonder Frenkie! Het is dus goed mogelijk.
0 -1
gebruikersnaam
juist, die kan van achter alles neerzetten en ook zorgen dat de verdediging goed mee opschuift. Er vanuitgaande dat Alvarez een echte versterking is denk ik dat met backs van gisteren en Blind en Alvarez centraal de verdediging moet staan. Dan Martinez en vd Beek met in de punt naar voren Ziyech of Promes. Of Martinez in de punt naar achteren en daarvoor Ziyech en vd Beek.
0 0
Murtagh
Nico Held!
4 0