Dest zelfkritisch: 'Moet leren van die paar fouten'

BartVeenstra, 14-08-2019 om 08:45, 5198 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sergiño Dest is blij met elke minuut die hij speelt in het eerste elftal van Ajax en daarbij probeert hij vooral ook te leren. In het duel met PAOK Saloniki (3-2) in de derde voorronde van de Champions League kwam de rechtsback direct na rust het veld in: 'De trainer zei dat ik erin moest. Ik stond gewoon ready, te wachten op mijn kans', zegt hij tegenover AT5.

Dest merkt op dat het niveau in de Champions League hoger is. 'Maar naar dat niveau wil ik toe', zegt de rechtsback, die PAOK Saloniki een lastige tegenstander noemt. 'Ze spelen een ander soort voetbal. Dat zijn wij niet gewend in Nederland en dat is ook niet ons spel. In het begin gingen we ook te veel mee in hun spel, maar uiteindelijk hebben we dat beter opgepakt.'

Na afloop waren de Grieken behoorlijk boos op de arbitrage. Ajax kreeg liefst drie penalty's toegekend en dat zorgde voor onvrede bij de Zuid-Europeanen. 'Ze hebben passie voor de game', zegt Dest erover. 'Zij mogen boos worden, dat maakt niet uit.'

Bij Ajax is men op een andere manier 'boos'. De Amsterdammers gaven af en toe te veel ruimte weg en daar moet over gesproken worden. 'Ik denk dat wij de beelden moeten terugzien. Dan hebben we met z'n allen een meeting en de staf laat dan zien wat er beter kan de volgende keer', aldus Dest, die overigens zeer te spreken is over trainer Erik ten Hag. 'Hij is gewoon straight tegen de spelers. Ten Hag is een goede trainer, ook voor de jonge jongens. Het is niet alleen maar schreeuwen, hij probeert het opbouwend te doen', zegt Dest, die zelfkritisch besluit. 'Ik heb ook een paar fouten gemaakt natuurlijk, daar moet ik van leren.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ik heb hem altijd best matig gevonden hoor. Erg gehyped.
0 -1
31xAjax
Zo goed en onbevangen als hij in de voorbereiding speelde, zo slecht viel hij gisteren in. Zijn passing was zeer matig, ondanks dat je zag dat een pass niet kon, gaf hij hem toch, in de voeten van de tegenstander, met gevaarlijke counters als gevolg. Verdedigend zeer kwetsbaar want veel te gretig. Erik ten H. moet niet te snel willen met hem...m
3 0
Sterspeler
Toen ik opteerde voor Veltman of Nous op rechtsback omdat ik Dest te grillig vond werd ik net niet gelynched op het forum. Ik hoor mensen nu zelfs schreeuwen om Unuvar. Te bizar voor woorden.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, ik had deze discussie twee dagen geleden al met iemand hier op AS. Dest is een groot talent maar hij is nog niet klaar voor een vaste basisplaats. Als hij zich zo blijft ontwikkelen komt zijn tijd in de basis vanzelf wel.
1 0
De Stift
Dest is een fijn talent, mooi voor de toekomst. Maar er moet echt wel wat veranderen, met name verdedigend (als team) is het broos. Ik ben toch geneigd om Blind centraal achterin te zetten, zodat hij achterin iedereen goed kan neerzetten. Naast Blind hebben we een fysiek sterke speler nodig. Daarom toch liever Schuurs dan Veltman. Of mogelijk Alvarez, die ik graag minuten zie maken. Op het middenveld is het echt puzzelen. Marin heeft erg veel moeite om mee te komen in het aanvalsspel. Mogelijk moeten we dit jaar toch net wat anders spelen. Dus niet met dubbel zes, maar weer met een cvm. Hopelijk probeert Ten Hag daar eens Martinez. Met zijn snelheid en gif kan hij daar denk ik verdedigend goed uit de voeten, terwijl hij aan de bal ook behendig is. Dan zou ik het middenveld verder invullen met Donnie en of Tadic of Ziyech een linie laten terugzakken. Het meest neig ik dan naar Ziyech als zwervende spelverdeler. In de spits kan je dan met Dolberg (die ik toch tegen de kleinere tegenstanders in de eredivisie zou laten spelen) of Huntelaar spelen.

Verdedigend moet het echt veel beter. Probleem is dat met het vertrek van De Jong we ook in de opbouw een stuk minder zekerheid hebben, terwijl hij ook nog eens verdedigend veel dichtliep. Ik denk dat je zijn vertrek moet oplossen middels een ander systeem. En dat zal simpelweg puzzelen worden. Gelukkig Herben
3 0
floydje07
Ben het deels eens met je, maar waar iedereen het heeft over de verdediging, vind ik vooral het middenveld het grote gat. Martinez en Nico waren gisteren toch echt de beste aan de kant van Ajax, maar het is echt een compleet gatenkaas omdat het middenrif totaal verkeerd staat in de omschakeling. Blind kan dat i.t.t. Frenkie niet dichtlopen.
0 0
ETM
Denk dat dit erg leerzaam is geweest. Vond het een goede wissel. Ajax heeft in grote delen van de 2de helft in mijn ogen ook beter gespeeld dan in de eerste.
0 0
Ajax27
Hij heeft het talent, dat zeker. Maar zal gewoon vlieguren moeten maken, z'n fouten maken ervan leren en weer door. Gisteren viel ie verdedigend door de mand, maar dat betekent gewoon goed naar de beelden kijken, analyseren, veel met Reiziger werken aan z'n positionering en dan komt deze gozer er echt wel.
2 0
Ajacied33
Dest heeft natuurlijk potentie, gelukkig geeft ie zelf aan dat het veel beter moet. Hij had gisteren een paar keer dat hij de bal heel simpel inleverde bij een Griek. Dat mag en kan niet op dit niveau
2 0
kampioen0809
Vind Dest, net als vrijwel iedereen, een goede speler met veel potentie, maar dat hij er gisteren in kwam vond ik vrij onbegrijpelijk van ten Hag. Je weet dat Dest een jongen is met een drang naar voren, tegelijkertijd nog heel jeugdig is en weinig ervaring heeft.

Deze jongen maakt nu een paar foutjes (die zomaar afgestraft hadden kunnen worden) die ervoor hadden kunnen zorgen dat het vertrouwen in én van deze jongen ontzettend zouden afnemen.
2 -1
Rood Gevaar
ik had ook altijd ervoor gekozen om Schuurs centraal te zetten en Veltman rechtsback.
Dat is defensief een stuk degelijker en ik had in het stadion iets spanning van mn billetjes kunnen halen met Veltman niet meer centraal
0 0
NaarCLbeker5
Maar Marin moest er toch uit. Dat Nous zijn positie overnam was niet ideaal, maar ook niet onlogisch. En dat Dest de positie van Nous overnam was ook niet onlogisch. Want betere alternatieven waren er niet, totdat Alvarez er klaar voor is.
2 0
trodat4030
Hm, je had Schuurs kunnen brengen en Veltman kunnen laten opschuiven. Dat was een alternatief.
1 0
appeltje
Dan gooi je wel je verdedigende centrum om.
0 0
Joseph
Op zich is dat geen ramp als je ziet hoe kwetsbaar dat centrum was. Schuurs is beter in het vooruit verdedigen, dat had de ruimtes veel kleiner kunnen maken
0 0
JBxxx
Dest heeft veel potentie. Leuk om te zien dat hij gewoon rechtsvoor die 1 tegen 1 probeert ook al verloor hij de bal. Daar mag het durven!! Ik hou ervan.
2 0
Gajes
Groot talent, heeft vlieguren nodig bij Jong en tegen de mindere goden van de Eredivisie. Zou hem niet meer in de CL voor de leeuwen gooien, dat niveau is nu nog ff te hoog.
6 0
Cupmetgroteoren
Dest is een leuke rechtsback, maar typisch een product van Ajax: aanvallend goed, verdedigend minder. In de traditie van van der wiel, van rhijn, mazraoui. Vond dat ie het wel beter dan mazraoui deed. Die is totaal uit vorm, maar heb het gevoel dat ie met allerlei kwetsuren speelt en het fysiek niet aankan. Dient lange tijd rust te krijgen, speelde ook een afrikacup.
2 -2
Saanchez
Snap wat je bedoeld en ben het ermee eens dat onze rechtsbacks over het algemeen sterker in de aanval zijn dan qua verdedigen (behalve Veltman). Maar zeg eerlijk, bij Ajax willen we toch ook aanvallende backs hebben? Met het spel dat wij spelen hebben we een stuk vaker de bal dan niet, dan heb je meer aan een aanvallende back met een goede techniek. Als hadden die namen die je opnoemde inderdaad wel een extra cursusje verdedigen kunnen gebruiken.
Overigens denk ik dat Dest nog wel eens de uitzondering zou kunnen zijn. Heeft het denk ik in zich om ook zon enkelbijtertje te worden zoals Nico, maar dan met een betere techniek
0 0
Cupmetgroteoren
Ik zou graag een tagliafico of martinez zien doorbreken bij Ajax. Backs die én aanvallend goed zijn én verdedigend hun mannetje staan. Maar dat is waarschijnlijk teveel gevraagd. De laatste goede Nederlandse back was Reiziger. Van der wiel heeft het ook niet slecht gedaan, maar viel ook regelmatig verdedigend door de mand. Er breekt gewoon zelden een complete back door in Nederland.
0 0