Tadic: 'Voorronden als halve finalist is pas een schande'

BartVeenstra, 14-08-2019 om 08:15, 8988 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadic is het niet eens met de stelling dat Ajax in het duel met PAOK Saloniki (3-2) in de derde voorronde van de Champions League werd geholpen door de arbitrage. De Amsterdammers kregen weliswaar drie penalty's mee, maar volgens de Serviër waren deze strafschoppen terecht gegeven.

Het Griekse journaille liet aan Ten Hag weten dat wanneer zijn elftal tegen Real Madrid of Juventus speelt, hij nooit drie keer een penalty zou krijgen. 'Wij hebben vijftien discutabele beslissingen van de arbiter geteld', zegt men. Wanneer Tadic wordt geconfronteerd wordt met deze uitspraken schiet hij in de verdediging. 'Een overtreding binnen de zestien meter is een strafschop.'

Dat Ajax werd geholpen door de UEFA gaat er bij de aanvoerder van de Amsterdammers niet in. 'Wij moeten als halvefinalist voorronden spelen. Dat is pas een schande', klinkt Tadic geïrriteerd tegenover het Algemeen Dagblad. 'In de voorronden kan van alles gebeuren, kijk maar naar FC Porto dat nu uitgeschakeld wordt.'

In de play-offs moet Ajax het opnemen tegen APOEL Nicosia. Tadic weet niet heel veel van de club uit Cyprus. 'Bij APOEL spelen drie Servische spelers die ik ken. Verder weet ik niet veel van die ploeg. Wij moeten vooral beter verdedigen als onze tegenstanders willen counteren. Dat moet nog beter. Maar dat komt goed. Ajax hoort ieder jaar in de Champions League. Wij gaan daar voor zorgen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hakkietjakkie
Ajax heeft niet te klagen gehad qua penalties, zeker niet. Maar vooral eerste helft kreeg ook Ajax zielige overtredingen tegen waarvan ik vond dat de scheids Ajax niet hielp. Overall floot die scheids gewoon kut en zielig.
0 0
Joseph
Ajax heeft niet te klagen gehad, maar met de VAR zouden er ook 3 penaltys toegekend worden en waren er misschien wat extra kaarten gevallen voor wat enkel tikkende Grieken..

Arbitrage heeft de Grieken niet geholpen, misschien zijn ze dat in de Griekse competitie wel gewend?
1 0
marcoo
Dat je als halve finalist automatisch CL moet spelen vind ik onzin. Dat je als Nederlands kampioen wel voorronden moet spelen en een nummer 4 uit spanje of Engeland niet vind ik wel belachelijk
0 -1
JariJari
Als je de groepsfase CL overleeft moet je direct geplaatst zijn voor het jaar erop. 2024 here we come!
0 0
M.Olsen
Ik vind vooral de combi raar. Dat je als halve finalist geen ticket krijgt oke... als je hem dan in de competitie misloopt (omdat je bij 2e wordt) is het je eigen schuld. Maar dat Ajax vorig jaar op een haar de finale mist en de beker en de ED wint en nogsteeds geen ticket heeft is ongelofelijk....
0 0
Redrum
Zo sneu dat gejank van die Grieken. Ze hadden de wedstrijd nooit met 11 man mogen eindigen en gaan dan lopen klagen over 3 volledig terechte penalties. Je kan nou eenmaal niet altijd ongestraft mensen omver kegelen in het strafschopgebied. Daarnaast vind ik eigenlijk dat die eerste penalty ook een rooie kaart had moeten zijn. Als die gozer Neres niet in zijn rug beukt dan had hij volgens mij een 100 % kans om hem binnen te knikken. Ontnemen 100 % scoringskans dus, sowieso geen enkele intentie om de bal te spelen. Daarnaast had je nog die totaal gestoorde keeper natuurlijk, die nooit het einde van de wedstrijd had mogen halen. Maar ja, Grieken maken er wel vaker een zooitje van en gaan dan naar anderen wijzen.
3 0
Gooseman
Tadic: Paok schaal!
1 0
DT10
Tadic on fire!! Scheids floot prima vond ik en alle strafschoppen waren terecht!
1 -1
Danos
DAn heb je een extra reden om dit jaar kampioen te worden dan hoef je helemaal geen voorrondes te spelen volgend jaar.
1 0
Tinus
De Grieken mogen blij zijn dat ze de wedstrijd met 11 man konden uitspelen. En wat denken ze nou, dat hoe harder en met hoe meer mensen je protesteert, een overtreding discutabel wordt? Ze hebben gedurende de hele wedstrijd geprobeerd de scheids en 4e man te intimideren. Het is een compliment waard dat de scheids zich daar amper door heeft laten beïnvloeden. Die Grieken lieten zich echt van hun slechtste kant zien.
4 0
WZAWZDB14
Dus als er 3 penalties gegeven worden in 1 wedstrijd dan zijn het hoe dan ook slechte beslissingen? Geef dan is goede argumenten. De eerste en de derde zijn absolute penalties, de tweede vind ik ook oneerlijk, maar als je puur naar de regels kijkt kan je hem geven. Dit zijn fouten van Paok, niet van de scheids. De scheids had andere grote fouten gemaakt:
- Zuivere tackle van martinez (geel)
- Lompe beuk van de keeper op ziyech (had rood of geel moeten zijn)
- Keeper met penalty over de lijn
Ik snap ook niet dat hier dan geen VAR wordt gebruikt, dit zijn juist de wedstrijden waar het relatief om het meeste geld gaat: min 40 miljoen voor ajax bij het plaatsen van CL, terwijl het winnen van de CL-finale om iets van 20 miljoen gaat.
2 -1
Danos
Vergeet die schop op Dusan aan de zijlijn in de 2de helft niet, was niet gezien door de arbitrage. Dat was gewoon een rode kaart voor die griek.
3 0
Godenzoon24
Juist en dik ook!
0 0
Aad1993
Sommige beslissingen van de scheidsrechter waren discutabel, maar eerste 2 penalties waren in mijn ogen gewoon terecht gegeven. 1e wordt Neres gewoon geduwd in de rug en 2e is gewoon n handsbal moet Biseswar maar niet zo in komen stormen. 3e penalty was in mijn ogen niks aan de hand. Verder vond ik de scheids een beetje een warrige indruk maken, hij kon juist wel of juist niet fluiten. Er was geen duidelijke lijn.
0 0
Saanchez
Ik vond zelf die tweede discutabel en die derde een zekere. De hand van Biseswar zit niet op een natuurlijke positie inderdaad, maar wordt wel erg gezocht door Blind en van heel dichtbij tegen hem aangewipt. Ik had t kunnen begrijpen als hij er niet voor floot.


Bij die derde wordt Huntelaar wel duidelijk naar de grond getrokken terwijl hij een zekere kopkans zou hebben gehad. Die was volledig terecht denk ik
0 0
JohnnyD
Maar als die hand daar niet was geweest, was die bal langs hem heen gegaan en lag er een 100% doelkans klaar.
1 0
edalm
Weet iemand waarom er geen var is bij deze wedstrijden?
0 0
Tecmessa
Ik gok omdat ze dan een VAR zouden willen bij alle voorrondes van de CL. Dat betekent dat je dan ook een VAR zou moeten hebben in de 1e voorronde bij de wedstrijd tussen de kampioen van de Faraør eilanden tegen de kampioen van Gibraltar. Ik denk dat ze dat te kostenintensief vinden. Maar helemaal eens dat het belachelijk is, gezien wat er financieel allemaal op t spel staat.
0 0
sucre
dat is gewoon belachelijk, als het goed is in play off wel
0 0
ajaxminimax
Helemaal gelijk Dusan. Dat is pas een grote schande.
0 0
Beffie
Scheidsrechter was gewoon kut. Maar ook in nadeel Ajax. 1ste pingel had bijvoorbeeld overgenomen moeten worden. Voordat Tadic schoot stond die keeper al een meter voor de doellijn. En precies zoals Tadic zegt; het is een schande dat Ajax voorronden moet spelen. Met dank aan de UEFA die de nummers 4 van diverse competities liever in de CL ziet dan de kampioen van Nederland.
En met dank aan het gepruts van de rest van de Nederlandse clubs.
5 0
AlexIbarra
De keeper moet met 1 voet op de lijn, niet met twee.
https://sportnieuws.nl/voetbal/vrouwenvoetbal/fifa-juist-blij-optreden-makkelie-penalty/

Het scheelde hooguit 3 centimeter, die achterste voet. Heel moeilijk te zien.
Maar goed, had je een VAR dan had die hem over kunnen laten nemen.

Dan hadden we 4 penalties gehad, hehe.. ;)
1 0
Saanchez
Vond de scheids inderdaad niet per se tegen een bepaalde club fluiten. Gewoon überhaupt niet geweldig. Heb net nog eens de samenvatting gezien en eigenlijk vind ik niet dat die keeper gek veel fout doet bij die eerste penalty. Hij is misschien een fractie te vroeg maar ik denk dat we dan 90% van de penaltys over moeten gaan doen
1 0
Schip
Ajax kwam niet slecht weg, maar die Grieken laten zich wel erg kennen. Kennelijk hadden ze al op de scalp van Ajax gerekend. Alsof het feit dat je drie pingels krijgt al aantoont dat het geen goede beslissingen zijn geweest. Of dat het feit dat je er geen drie krijgt tegen Real dat doet :)

Ik vond het commentaar van Biseswar wel ok. Men was pissig, beslissingen leken niet altijd consequent, wedstrijd ging over en weer.

Ajax is volkomen terecht door, maar had weer de deksel keihard op de neus kunnen krijgen. Geen lessen geleerd van Spurs. Lekker naar voren stormen maar de linies niet compact houden, geen vrije man weten te creëren door niet met elkaar te communiceren.

Je verwacht dat Ajax iets verder is.
6 0
booya4afca
Het zit hem met name in het middenveld dat geen geheel is.
van de Beek staat te diep, Blind staat te ver terug en Marin / Mazraoui zwemmen daar tussen in. Nu kun je twisten over de kwaliteiten van zowel Marin als Mazraouri op het middenveld, want vind ze beide niet sterk..

En dan heb ik het nog niet eens over de opbouw van achteruit naar het middenveld wat nu 2-3 seconden langer lijkt te duren dan vorig seizoen. Gezien het gemis van de Jong niet heel gek, maar mochten wij de groepsfase van de CL halen dan moet dit snel verbeteren anders gaan wij een moeilijke groepsfase tegemoet.

Ik zie dat er geopperd wordt om Vertonghen terug te halen.. Mocht dat inderdaad tot de mogelijkheden behoren dan vind ik dat nog niet eens zo'n slecht idee...
Zijn ervaring en inschuifdrang kan je goed gebruiken....
0 0
Godenzoon24
De opbouw is zo geregeld. Zet je gewoon Schuurs neer. Die moet meer doordenken maar ja dat moet Veltman ook! Die doet dat ook te weinig.
0 0
ETM
Ik vond het wel een slechte scheidsrechter. Beiden kanten op. Maar de pingels waren pingels. Neres werd overduidelijk onregelementair van de bal gehouden, de verdediger bij de 3rde goal kon nooit bij de bal, en Biseswar was obgelukkig maar voorkwam een voorzet met zn hand.
2 0
Ajax-4-ever
Als je het mij vraagt dan was het geen voorzet van Blind, maar puur een balletje die op een arm bedoeld was. Neemt niet weg dat wanneer die arm niet langs het lichaam is het het geen penalty is. Ik heb Blind dit geloof ik al eens eerder zien proberen. Als ons dit zou overkomen tegen een topclub dan zou het een 'slimmigheidje' genoemd worden en is Ajax daar nog niet ervaren genoeg voor.
0 -1
GvanderK
De keeper van PAOK had donkerrood moeten krijgen!
2 0
insectenverdelg
keer of 4 geel op zn minst.
0 0
insectenverdelg
Zitten in die 15 discutabele beslsiingen ook de keeper die van de lijn komt, Nico die geen pingel kreeg? Martinez wel geel voor onbesuisd gedrag, maar keeper niet? en zo kunnen we wel ff doorgaan. Misschien moet je eerst is naar de speelstijl van je eigen team gaan kijken.

Veel plezier in de EL.
9 0
KlasseLasse
inderdaad 2x omduwen en een x hands zijn gewoon 3 penals!
1 0
Rentokill
Inderdaad. Juve en Real zijn niet zo stom om zo opzichtig overtredingen te maken. Goedzo Dusan. Aanvoerderwaardige reactie.
2 0
Cisco2
Sorry?

Real is niet zo stom om opzichting overtredingen te maken? Zou je dit nog een keer kunnen herhalen voor Sergio Ramos? :)
2 -6
Rentokill
Je hoeft geen sorry te zeggen hoor. Het is goed.
1 0
Superturk1
Verschil is dat ramos (real) hier vaak mee wegkomt
0 0