Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kranten: 'Verdedigende wanorde af en toe stuitend'

BartVeenstra, 14-08-2019 om 08:10, 11093 views, Nederlandse kranten |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Nederlandse kranten zijn daags na de overwinning van Ajax op PAOK Saloniki (3-2) in de derde voorronde van de Champions League opgelucht, maar tegelijkertijd ook enorm kritisch op de Amsterdamse ploeg. De media zien het elftal geregeld in tweeën vallen en bovendien is het gemis van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong enorm voelbaar.

Algemeen Dagblad

Het Algemeen Dagblad zag dat Ajax in aanloop naar de return tegen PAOK Saloniki nog zo zelfverzekerd overkwam. 'Trainer en spelers wisten het zeker. De ploeg had lering getrokken uit dat kwartier waarin het dolende was in Griekenland en zou niet meer door de ondergrens duikelen. In de openingsfase werd echter duidelijk dat PAOK in de zo gevreesde omschakeling de defensieve vraagtekens van de ploeg van Erik ten Hag opnieuw blootlegde.'

De krant zag dat de Grieken in de beginfase al direct enkele goede kansen kregen om te scoren: 'Een grote kans voor spits Chuba Akpom uit een counter was een waarschuwingsschot, gevolgd door een pegel van Dimitris Pelkas. Ook uit de omschakeling. Het leidde voor de openingstreffer al tot een onrustige Johan Cruijff Arena. Niet langer louter vol euforie en bravoure, maar vooral vol twijfels.'

Ook na rust zag het Algemeen Dagblad dat de onrust bij Ajax bleef regeren op het veld. 'De door Ten Hag zo gepredikte speelstijl van aanvallen met de deur op slot was geen moment zichtbaar. Integendeel. Die deur stond bij vlagen juist wagenwijd open als Ajax weer eens met teveel mensen voor de bal op zoek ging naar de zege.'

De Telegraaf

De Telegraaf schrijft dat de opluchting na afloop voelbaar was in Amsterdam en heel Ajax-minnend Nederland. 'Maar wat gingen Ten Hag en zijn spelers langs de rand van de afgrond', schrijft men. 'De dag voor het duel met PAOK was de tukker nog één brok zelfverzekerdheid. Zo’n slechte fase als in Thessaloniki zou Ajax thuis niet nog een keer overkomen.'

'Niet dus, want de eerste helft maakte Ajax de matige Griekse tegenstander sterk door weer in twee delen uiteen te vallen', schrijft de krant vervolgens. 'Na 23 minuten was het zelfs bingo voor de Grieken. Diego Biseswar, ooit deel uitmakend van de Ajax-opleiding en debuterend in de Eredivisie bij Feyenoord, punterde raak (0-1). Het moet Ten Hag goed hebben gedaan dat zijn elftal daarna veerkracht toonde.'

In de krant is er verder lof voor Dusan Tadic, die na zijn gemiste penalty opnieuw een penalty durfde te nemen. 'Ga d'r maar aan staan! (...) In de wetenschap dat een volgende misser Ajax de groepsfase van de Champions League en dus pakweg veertig miljoen euro aan startpremie, puntengeld, recettes en marketpoolinkomsten zou kunnen kosten. Aanvoerder Tadic sloeg nog een kruisje, schoot de 1-1 binnen en staat in Amsterdam nu synoniem voor het toppunt van karakter. Vooral omdat hij het kunstje vanaf de stip in de 85e minuut nog eens herhaalde.'

De Volkskrant

In de ogen van de Volkskrant mag dit Ajax niemand onderschatten. De krant zag Ajax uiteindelijk meer kansen creëren. 'Maar de verdedigende wanorde was af en toe stuitend. Na een klein uur renden er vier PAOK-aanvallers vanaf de middenlijn op nog maar twee Ajacieden, onder wie doelman Onana, af. Het was niet de enige keer dat Ajax alle basislessen over veldbezetting en defensieve discipline van coach Ten Hag leek vergeten. Net als tijdens een korte fase een week eerder, trouwens.'

De ochtendkrant ziet in dat er bij Ajax twee belangrijke spelers gemist worden: 'Overduidelijk voelbaar was het gemis van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De ploeg ontbeert lengte bij spelhervattingen, meedogenloosheid en organisatievermogen achterin en controle en creativiteit op het middenveld. Nieuwkomer Razvan Marin begon onwennig en vanwege zijn centrale positie eigenlijk daardoor heel Ajax. Met de jeugdige back Dest voor Marin in de ploeg direct na de rust, waardoor Mazraoui doorschoof naar het middenveld, bleef het na rust alsnog tamelijk chaotisch.'

Trouw

Tot slot is het woord aan Trouw. De krant zag dat het opnieuw een Europese avond werd met de allerhoogste intensiteit voor Ajax. 'Alsof het elftal, opgezweept door het eigen publiek, maar één standje kent: recht vooruit in de vijfde versnelling. Het is attractief, vermakelijk, maar ook een beetje als koorddansen op een dun touw. Het kan zo fout gaan.'

'De speelstijl van Ajax, vol dynamiek en pressie, kost ook veel energie', vervolgt het dagblad. 'Dat vraagt een fitheid die veel spelers, van wie velen later zijn teruggekeerd vanwege interlandverplichtingen, nog niet in de benen hebben. Het viel, net als vorige week in Griekenland, ook op in de scherpte voor het doel.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
In de term verdedigende wanorde kan ik mij wel vinden. Ik krijg niet meer van mijn netvlies toen
een stuk of 5 Grieken op een stuk of 2 verdedigers van Ajax afstormden. Ik dacht waar is de restverdediging en het middenveld gebleven ?
Ik begrijp wel waarom Marc nog haastig op zoek is naar een stabiele middenvelder die de lijnen uitzet. Of dat deze Olmo is, weet ik niet.
Er was nog al wat kritiek op Schöne maar je mist nu duidelijk iemand met echt specifieke kwaliteiten
zoals zijn verwoestende vrije trap. Deze vrije trap werd echt gemist gisteren. Ziyech kan nog wel wat lessen zijn nemen bij Schöne. Ook qua lengte vooral in de achterhoede is een groot gebrek. Bij iedere hoekschop hield ik mijn hart vast. Die Martinez is nu al goed alleen centraal veel te klein.
0 0
JohnnyD
Dat Ziyech nog steeds vrije trappen mag nemen snap ik geen zak van. Althans, vrije trappen nemen is ee nsoort van status symbool geworden. Alleen degenen die zich verheven voelen boven de rest, hebben dat recht kennelijk. Dat je er 1 op de 100 in schiet, is kennelijk van onder geschikt belang.
0 0
AlexIbarra
Dit is gewoon een finale die je wint jongens, ik vind het allemaal wel erg negatief.
Zowel op AS als bij de 'objectieve' media. Het stukje van Trouw kan ik me wel in vinden.

Ten eerste had ik wel verwacht dat het lastig zou worden, zeker na vorige week. Deze gasten zijn ongeslagen kampioen, en Griekenland stond weliswaar 3 plekjes onder NL op de UEFA lijst maar het is ook weer geen Luxemburg of Moldavie.
Paok wilde ten koste van alles strijden voor hun droom: voor het eerst CL spelen.

We spelen zonder Var en krijgen 3 penalties mee, is dat fout? Gewoon 100% pingels
-Neres wordt in 30 seconden 2x in zijn rug geduwd bij het koppen. 2e keer overduidelijk.
-Langdurig balbezit rond hun goal, onze VM staat in hun 16 en geeft een rustig passje op Donny. Hun aanvaller staat in zijn eigen 16, en verhindert de pass met een onderarm die recht opzij wijst ipv langs het lichaam. Nu ligt de bal tussen 3 Paok spelers om te counteren.
-Nico heeft net met een prachtige kopbal gescoord en staat nu weer op pole position, Griek wil een herhaling voorkomen en springt in zijn rug zonder ooit bij de bal te kunnen. Ondertussen wordt de instormende Klaas ook nog vastgehouden.

Als Schuurs die 3 overtredingen maakte en we daardoor 2-3 verloren, was hij afgemaakt. Of Ten Hag, omdat je het over jezelf afroept door in de eigen 16 te staan, etc.
Nu lult zo'n analist dat arme Biseswar de bal 'keihard tegen zich aan kreeg.' Rot toch op.
Een prof houdt zijn armen laag, zeker in het strafschopgebied. Veltman weet het. ;)

Dat we nog zoekende zijn is duidelijk, ik vond het dom om Schöne nu al te verkopen.
Van het centrale kwartet Blind-De Ligt-De Jong-Schöne is iedereen weg of verschoven. Eiting is er weer eens niet en we krijgen tegen elke serieuze tegenstander 2 goals tegen. Veel spelers doen het best aardig alleen wordt er nog niet lekker samengewerkt.
Het standaard moment voor Lasse om zich in het team te spelen. :)

Deze rondes moet je gewoon overleven, op 18 minuten na lagen we altijd op schema. We hebben meer kansen gehad, blessures, schorsingen en verlenging ontlopen, punten gepakt voor NL en na 2 dompers in 10 minuten de boel weer opgepakt.
Dusan vond ik symbolisch voor deze wedstrijd. Niet echt gevlamd of geschitterd, een fout gemaakt die eigenlijk niet mag, maar daarna gewerkt en gedaan wat nodig was.

We hebben ruim 100 mln netto laten gaan, een nieuwe captain, 3 onwennige buitenlanders voor de basis en 4 basisspelers met een trainingsachterstand. En de Donny-situatie.
Ik verwacht deze maand nog geen geoliede machine, hopelijk wel resultaten.
6 -2
stefanwillem
Ik denk dat het met Eiting niet veel beter was gegaan. Verder een goed verwoord stuk.
0 0
Pheadrus
Het is dat die Grieken er geen pepernoot van konden anders was Ajax er uit gevlogen. Paok was zo matig in de eindfase dat ze zelfs met een uitbraak van 4 tegen 1 niet konden scoren, en zelfs niet tot een doelpoging konden komen. Gelukkig is Apoel een maatje kleiner dan Paok maar het is wel 36 (!) graden op de speeldag in Nicosia.

Verder;
* Marin (23) is niet beter dan Dani de Wit, Eiting (indien fit), Lang, Gravenberch (?) dus voorlopig maar in Jong (als hij niet te oud is) laten spelen. Waarom laat je een speler die niets extra brengt de plaats in nemen van een kind van de club?

* Bizar dat Ajax terug moet vallen op Dest in een zo belangrijke wedstrijd. Maar ook geweldig dat er bij Ajax altijd weer jeugd spelers opstaan en de club trots maken.

* Beter om Masraoui vast op het middenveld te houden zodat hij zich in die positie kan inleven.

* Gelukkig dat Veltman er nog was voor de RCV positie. Ik denk dat Schuurs in dit soort hectische wedstrijden niet uit de verf komt. Hij doet het prima als Ajax het middenveld beheerst en de boven liggende partij is maar in dit soort vechtwedstrijden laat hij zich geregeld eenvoudige uitspelen.

* Martinez pakt het heel goed op. Er zit heel veel voetbal in die man. Hij wordt met de wedstrijd beter.

*Hopen dat Alvarez net zo goed past als Martinez. Maar als hij niet beter is dan Veltman dan gewoon Veltman laten staan.
2 -7
bdsngsfs
De Wit zakte echt gigantisch door het ijs bij de 3-2. Hoe Biseswar langs hem ging alsof hij er niet stond. Schrijnend.
3 -1
tMuurtje
De Ligt mis je natuurlijk, maar ik heb het idee dat Frenkie de Jong de grootste verdedigende aderlating is.
Naast zijn andere kwaliteiten knapte hij ook veel verdedigend werk op.
Je mag redelijkerwijs niet verwachten dat Ajax dit seizoen net zo serieus gaat meedoen in de CL als vorig seizoen.
Groepsfase halen en zien waar het schip strandt is prima.
Veel belangrijker is het nu om de landstitel te halen en je direct te plaatsen.
Ik vond de wedstrijd tegen Emmen ook al een flinke indicatie dat er verdedigend een hoop werk aan de winkel is.
Zelfs die liepen er af en toe met het grootste gemak doorheen om in no time in de zestien op te duiken.
Al met al wel een hele leuke wedstrijd gezien, maar dat is toch ook omdat het kwartje uiteindelijk de goede kant opviel .
Het had net zo goed op een kleine ramp kunnen uitlopen.
Nu nog Apoel opzij zetten, dan is die spanning er tenminste af en wordt het iets relaxter puzzelen voor Ten Hag.
0 0
Pheadrus
Dit jaar inderdaad de Europese verwachtingen niet te hoog stellen. Groepsfase CL is al missie geslaagd. Kampioen worden is de hoogste prioriteit. Maar het is altijd zo dat Ajax gedurende het seizoen enorm kan groeien. Ook individuele spelers kunnen enorm groeien (zie Dest). Dat is het leuke van Ajax volgen; zien hoe talent zich ontplooit. Dat is vaak leuker dan bijvoorbeeld alles met 1-0 winnen.

En je kunt wellicht in de winterstop Vertonghen er bij krijgen.
1 0
MosesD
k begrijp niet dat ten Hag niet ziet dat Marin (alsook Mazraoui) geen controleur is. Speel je met de punt naar achter dan zou ik daar Martinez zetten. Blind is daar alleen te kwetsbaar. Voor Martinez zet je dan van de Beek en Marin neer. Marin is een aanvallende middenvelder of een half en die kan daar prima spelen. Ook kan je Promes daar eens proberen. En natuurlijk kunnen Lang en Ekkelenkamp er spelen.
Speelt je met de punt naar voren, dan speel je met van de Beek met erachter Martinez (of Blind) en Pröpper. Ja, die moet dus gehaald worden om als rcv te gaan spelen als (creatieve) opvolger van de Jong. De andere rcv in de selectie, Gravenbergh, kan dan rustig gebracht worden en Mazra kan alle zeilen bijzetten om Dest achter zich te houden op rechtsback.
0 -1
Ozymandias
Juist als Ajax met de punt naar achteren speelt is Blind daar zeer geschikt voor. De ruimtes die een '6' moet bespelen zijn klein en daardoor kan iemand zonder een groot atletisch vermogen maar met een goede positionering (iemand als Blind dus) dat goed invullen. Het probleem is juist dat hij niet geschikt is als middenvelder in een systeem met een '10' omdat hij dan een veel te grote ruimte moet bespelen en hij daar het atletische vermogen voor mist.
2 -1
MosesD
Nee, het is juist precies omgekeerd. Met een extra controleur naast zich kan Blind prima uit de voeten. Maar zowel Marin als Marza zijn geen controleurs en komt Blind te zwemmen. Als enige controleur, als 6 dus, mist hij de power en de kwaliteit om de boel aan te jagen (zoals Anita dat heel goed kon). Martinez kan dat wel uitstekend. Een Pröpper zou de Frenkie de Jong rol prima kunnen invullen.
0 -1
Ozymandias
Een linker- of rechtercentrale verdediger moet een veel grotere ruimte verdedigen en Blind heeft daar niet de snelheid voor. Een '6' moet een relatief kleine ruimte bespelen. Daarom zei Gerrie Mühren ooit dat de '6' de enige speler op het veld was die langzaam mocht zijn.
2 -1
MosesD
Als je met 2 controleurs speelt, hoeven die natuurlijk een kleinere ruimte te bespelen dan met alleen een 6. Blind mist daar de power voor. Maar in combinatie met een andere speler kan Blind dat prima. Vooralsnog zou ik graag Martinez op het middenveld zien en Blind weer terug naar centraal achterin. Met Martinez win je aan power en dynamiek. Wie er naast hem (of naast van de Beek) gaat spelen, dat is voor ten Hag dus de cruciale vraag. Speel je met 2 controleurs dan opteer ik voor Pröpper. Iemand die ook veel rust en creativiteit aan het spel toevoegt.
1 -1
Ozymandias
"ls je met 2 controleurs speelt, hoeven die natuurlijk een kleinere ruimte te bespelen dan met alleen een 6."

Dat is gewoon weg niet waar. De linker- en rechtercentrale middenvelders bespelen een veel grotere ruimte dan een '6'. Kijk maar naar het verschil tussen de meters die Blind nu maakt en de meters die hij maakte toen hij voor zijn transfer naar United op '6' speelde. De '6' hoort enorm positietrouw te spelen terwijl de linker- en rechtercentrale middenvelders veel meer aanvallende meters maken. Als linker- of rechtercentrale middenvelder moet je namelijk afwisselend de rol van tweede aanvallende middenvelder invullen terwijl je als '6' dat nooit hoort te doen.
0 -2
MosesD
Blind moest veel meters maken omdat hij eigenlijk als een 6 moest spelen, daar eerst Marin en later Mazra veel de diep stonden en doolden op het middenveld. Als Blind een goede controleur naast zich heeft, controleren ze met z'n tweeën, die ruimtes zijn dus kleiner. Blind onder de Boer, toen speelde Ajax een stuk minder offensief, dat is dus lastig vergelijken.
0 -1
Ozymandias
Je onderschat enorm hoeveel aanvallende meters de linker- en rechtercentrale middenvelders moeten maken. Dat blijkt al uit het feit dat je ze controleurs noemt. Blind speelde gisteren zeker niet "eigenlijk" als '6'. Hij stond zelf vaak heel hoog opgesteld en had dan niet de snelheid om bij een counter optijd terug te zijn.
0 -1
MosesD
Blind speelde wel degelijk bij tijd en wijle als een 6, omdat zowel Marin als Mazra veel te ver naar voren speelden. Bovendien zijn dat beide geen controleurs. Daardoor stond Blind vaak alleen, als Paok er bij tijd en wijle snel uitkwam dan kwam hij te zwemmen tegen een overtal.
Blind is niet het type dat een ploeg vanuit een centrale plek als 6 kan aanjagen. Daarvoor is Martinez al geschikter. Maar het liefste zie er iemand bijkomen die de Jong en/of Schöne kan vervangen. Die dus controlerend kan spelen, rust en creativiteit toevoegt. Marin en Mazra zijn daarvoor beide ongeschikt.
0 0
Engeltje
Het grootste probleem wat we missen is Alferd Schreuder, ik hoop dat Ten Hag het nu ook alleen kan maar daar heb ik sterk men twijfels over.
1 -2
Ozymandias
De rol van Schreuder wordt veel groter gemaakt zodat mensen maar op Ten Hag kunnen zeiken en niet toe hoeven te geven dat ze het totaal fout hadden over Ten Hag. De speelstijl die Ajax vorig seizoen had is de speelstijl waar Ten Hag al jaren over spreekt. Het was duidelijk dat het de speelstijl van Ten Hag was en niet die van Schreuder. Het grootste probleem is het vertrek van De Jong en dat Ajax daardoor opzoek moet naar een nieuwe invulling van de speelstijl die bij de huidige spelersgroep past. Dat is altijd iets wat een tijdje duurt. In deze periode een jaar geleden was het spel ook nog niet goed.
4 0
JohnnyD
De Jong is een prachtvoetballer, maar nu geef je hem echt te veel credits. Hij kwam net kijken. Hij is echt niet in zijn eentje verantwoordelijk voor de successen van afgelopen seizoen.. Ja, hij was goed, maar nog geen Cruijff of zo (ik noem maar wat) die een heel elftal kon dragen. Ik vind dat je de rol van Schone ook tamelijk onder belicht, zo niet helemaal niet belicht.
0 0
bdsngsfs
Alleen vorig jaar liepen er een paar spelers rond (De Ligt, De Jong) waarbij je meteen het gevoel had, die kunnen doorgroeien naar absolute top. En dan de rest laten meeliften op hun niveau. Nu heeft alleen Van Beek dat. Maar het is de vraag of hij in zijn eentje dit elftal op sleeptouw kan nemen. Met respect voor de rest; zeker subtop, maar niet goed genoeg voor de top. En ik zie hen ook niet meer heel veel groeien. Zet er een topspeler bij op het middenveld en ze maken een kans opnieuw aan te haken bij het niveau van vorig jaar. Van het Ajax zoals het nu staat kan je het niet verwachten. Over de gehaalde spelers; niet slecht, maar een echt goede speler herken je meteen. Misschien dat zij er over een jaar wel staan (vooral Martinez), maar dit jaar is te vroeg.
0 0
Ozymandias
De Jong maakte het verschil maar Tadic, Blind en Ziyech hadden een grotere bijdrage dan De Ligt. Ik denk ook niet dat Ajax hetzelfde niveau zal halen als vorig seizoen maar ze kunnen nog steeds prachtig voetbal laten zien wanneer ze beter op elkaar ingespeeld zijn en de invulling van de speelstijl is aangepast aan de kwaliteit die aanwezig is.
1 -1
bdsngsfs
Akkoord. Ik ben zelf een groot fan van Ziyech en vond hem vaak de meest spectaculaire speler van Ajax. Maar hij floreerde vooral omdat hij De Jong achter zich had. Ik denk dat Ziyech wel zou mee kunnen met bijvoorbeeld Bayern (vooral wanneer hij de slordigheid uit zijn spel kan halen). Feitelijk was De Jong vooral een dienende speler, die er voor zorgde dat anderen beter speelden. Niet iemand die zelf spektakel in zijn spel had. Misschien zou dit elftal meer rond Ziyech gebouwd moeten worden. En de rest zich meer dienend moeten opstellen. Inclusief Van Beek. Ik mis een beetje het 'voor elkaar door het vuur gaan' en krijg het idee dat sommige spelers zichzelf overschatten.
1 0
Duif63
De bezetting van het middenveld klopt van geen kant. Daar ligt het probleem. Andere spelers of dezelfde spelers op een andere positie. Zo als nu gaat het gewoon niet goed.
0 0
Gonzo
Ajax speelde gisteren met 2 teams, 5 aanvallers en 5 verdedigers, en zij wisten van elkaar niet dat zij speElden.
0 0
Red Devil
Begonnen weer veel te slap aan de wedstrijd want vanaf de aftrap voelde je de 0-1 aankomen.
Gewoon weer gemakzucht bij een paar spelers.
Als die wedstrijd 10 minuten langer duurt is het einde verhaal voor Ajax.
Apoel Nicosia zal ook geen makkie worden volgende week.
1 -3
stopperspil
Een leider bij wie iedereen de bal inlevert en de lijnen uitzet zoals vorig jaar Frenkie hebben we niet
2 0
JohnnyD
Ik zit nu nog even samenvatting te kijken, maar wat doet die Griek nou op moment dat Nico scoorde? Die gaat daar zomaar op de grond liggen en claimt dat hij geduwd werd terwijl er niets aan de hand was. Lekker moment om zo'n trucje uit te halen. Als hij gewoon was blijven staan had Nico het een stuk moeilijker gehad.
1 0
Sallons@AS
Heb je dan ook gezien dat de keeper van die Grieken te vroeg van de lijn stapte toen de 1e pingel werd genomen? Die scheidsrechter had die pingel opnieuw moeten laten nemen. En hij wist dat hij een arbitrale fout had gemaakt want bij de 2e pingel werd die keeper direct aangesproken door de lijnrechter. Ook kwam de scheidsrechter naar hem toe om er zeker van te zijn dat hij op de lijn stond. Raar dat geen krant daarover schrijft ook.
0 0
bdsngsfs
Welke speler van Ajax zou kunnen spelen bij de absolute top, zoals Barcelona?
Dáár heb je het antwoord waarom dit Ajax niet ver gaat komen in de Champions League.
1 -1
AlexIbarra
Onana, Alvarez, Blind, Tagliafico, Martinez, vdBeek, Tadic, Ziyech.
0 0
trainerdv
Niet alleen verdedigende wanorde. Als je zo speelt zoals Ajax gister (vol naar voren) dan ga je er vanuit dat je zeker 4 goals maakt en als je dan een countertje tegen krijgt en het wordt 4-1, a la.. Ik vond het eerder in de eindfase van de aanvallen enorm slordig. Eigenlijk geen echte kansen terwijl dat wel zou kunnen. Vd Beek, Neres, gewoon ondermaats. Ziyech ijverig, maar ook veel sleppen balletjes. Mazraoui op middenveld matigjes. Dat zijn allemaal niet-verdedigers..
0 0
Joseph
Verdediging was een ramp, ik hoop dat Alvarez snel laat zien waarom hij gehaald is. Of Ajax moet schakelen en Vertonghen halen om Veltman en Magallan op te vangen.

Maar het grootste probleem is het middenveld, ten Hag moet snel stoppen met Blind de rol van Frenkie te geven en moer zo snel mogelijk op zoek naar een systeem dat wel werkt op het middenveld.
0 0
Sallons@AS
Nou, een ramp was het niet. Eerder onwennig. Veltman en Martinez stonden in de opbouw te ver van de backs. Mazraoui of Dest verloren de bal rond het middenveld en er lag direct een gat. De aansluiting was er niet. Blind speelt ook niet in de rol van Frenkie. Dat moet Marin invullen. Blind speelt meer in de rol van Schöne. Marin is ook geen controleur maar meer een #10 of een half. In ieder geval aanvallend ingesteld. Ik hoop en denk dat Alvarez voor wat verschuivingen gaat zorgen zodra hij is opgetraind. Lastig om een maand achterstand te hebben op de rest. Duurt nog even voordat hij er is.
0 0
AltijdAJAXAmsterdam
We kunnen natuurlijk doen alsof dat vorig jaar wel allemaal perfect was, maar dat was natuurlijk niet zo. Vooral in de thuiswedstrijden was het soms open huis achterin. Bayern München thuis bijvoorbeeld, maar ook Benfica thuis ging lastig. Real uit kreeg je een heleboel kansen tegen. Tottenham thuis. Begrijp me niet verkeerd, ik heb genoten van Ajax, maar het zit op de een of andere manier in het spel van Ajax.
1 0
masterrr
Nou noem je ook wel een paar teams he, tegen teams uit de categorie PAOK was het juist vaak heel stabiel
0 0
bdsngsfs
Juist. Alleen toen had je De Ligt en De Jong die het vuile werk opknapten door fouten te herstellen. Dat mist dit Ajax op die posities, spelers die vuile meters willen maken. Zowel achter als op het middenveld moet iedereen een paar tandjes bijzetten. Alleen dan maken ze kans aan te haken bij het niveau van afgelopen jaar.
0 0
PeterVKV
Blind op 6 met Marin en Donny als rechts- en linkshalf.
1 0
stopperspil
Dat wegdraaiende verdedigen met je armen op je rug zoals bij de eerste tegengoal pff
0 -1
Tinus
Je ziet bij de tweede penalty van Ajax wat er kan gebeuren als je je armen niet naast of achter je lichaam hebt.
0 0
Jelephi
Onana
Mazraoui - Alvarez/Schuurs - Blind - Tagliafico
Van de Beek - Martinez - Marin/Aankop
Ziyech - Tadic - Neres

Aankoop naast (of voor) Marin is noodzakelijk. Eiting kan je daar niet neerzetten die is te traag en heeft ruimte nodig. Middenveld is totaal uit balans. Blind valt mij behoorlijk tegen.
0 0
Matts
Onana
Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico
Martinez
Van de Beek, Tadic
Neres, Huntelaar, Ziyech

Zo zou ik het wel eens willen zien.

Mazraoui is uit vorm en Veltman vind ik een prima back-up maar geen basisspeler, daarom zou ik Dest een kans geven. Talenten krijgen vrijwel altijd een dip; als dat bij Dest gebeurt kan Veltman of Mazraoui erin.

Verder zou ik Blind en Martinez omdraaien. Blind deed het vorig jaar uitstekend in de verdediging en daarnaast lijkt het me ook lekkerder communiceren met twee Nederlandssprekende gasten centraal achterin. Daarnaast is Martinez dynamischer dan Blind, en dat heb je nodig op het middenveld.

En verder vind ik Huntelaar enorm gretig op het moment. En hij is (wellicht samen met Schuurs) zo'n beetje de enige uit de selectie die kan koppen. Ik zou hem graag in de spits zien, met Tadic erachter op 10.

Denk dat dit de sterkste opstelling is op het moment.
2 -3
stopperspil
Na het vertrek van De Ligt en Frenkie zijn er nog geen nieuwe leiders opgestaan. Alleen Tadic en Huntelaar hebben die dwingende persoonlijkheid op het veld.
0 0
Joseph
Het was inderdaad duidelijk dat Huntelaar iets extra's bracht, mooi om te zien hoe hij het neerzette bij de corner. Gaf ook direct succes met Tagliafico..

Zo iemand wordt nu gemist achterin en op het middenveld is er ook nog niemand opgestaan, ik hoop dat Donny dat doet! Donny moet naar 6 of het liefst naar de 8, middenveld moet op hem aangepast worden. Veel kwaliteiten van Donny worden nu niet benut!
0 0
3sterren
Ik kijk liever naar een thriller, zoals die gisteren aan ons werd voorgeschoteld, dan naar die zaadpotten die PSV en Feijenoord doorgaans op de mat leggen. Immers, voetbal behoort entertainment te zijn, en wat dat betreft hadden we gisteren niets te klagen. Nog één hobbel uit Cyprus te nemen en Ajax kan minder gestrest aan de ’echte’ Europese campagne beginnen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt ...
3 -1
b.hulshof
Tenenkrommend om te zien dat we bij een afgeslagen ajax corner doorlopend in ondertal staan achterin. Werkelijk niets geleerd van de weggegeven aansluitingstreffer in de halve finale tegen Spurs. Veltman is gewoon een veel te onbeperkte verdediger voor ajax echt een raadsel waarom Schuurs er voor hem is uitgehaald. Het middenveld is helemaal een chaos v.d Beek laat doorlopend ze man lopen en Blind is gewoon veel te traag.
1 -2
NaarCLbeker5
Een onbeperkte verdediger is juist goed, toch ?
2 0
Pingpong
whoehahaha man man man Veltman was zeer goed gisteren. Zo veel nuttige ingrepen. Probleem is het middenveld
1 -3
Saanchez
De Trouw verwoord het in mijn ogen perfect. Hoog tempo, veel risico, vermakelijk maar ook erg slordig en chaotisch op zn tijd. Denk dat de neutrale toeschouwer zich niet verveeld heeft gisteravond
4 0
ajaxminimax
Mazraoui-Alvarez/Schuurs-Blind-Tagliafico zal ik als verdediging gaan doen en ik zal Martinez gaan proberen als 6.
1 0
Ozymandias
Ik zou Martínez alleen op het middenveld spelen als Ajax in een systeem met een '10' blijft spelen. Een '6' moet namelijk zeer positietrouw spelen en Martínez komt juist het beste tot zijn recht als hij de vrijheid heeft de gehele linkerhalf-space te bespelen. Ik vind hem dus wel geschikt als '4' of als linkercentrale middenvelder maar niet als '6'. Al hoewel dat zeg ik eigenlijk niet goed, ik vind hem wel geschikt als '6' maar denk dat hij daar niet optimaal tot zijn recht komt.
1 0
Ajacied33
Ook mijn gedachte
0 0
Ozymandias
Het grootste probleem is volgens mij dat in het huidige systeem Blind en Marin (als linker- en rechtercentrale middenvelders) beide een grote ruimte moeten bespelen en daar niet het atletische vermogen voor hebben. Daardoor is Ajax in de omschakeling (als Blind en Marin beide behoorlijk hoog staan) enorm kwetsbaar. Ten Hag moet overschakelen naar een systeem met een '6' waarbij Blind voor de rugdekking van Marin en Vd Beek zorgt. Als dan verder Veltman wordt vervangen door Álvarez of Schuurs komt het volgens mij helemaal goed met Ajax dit seizoen. De kwaliteit is namelijk zeker aanwezig, natuurlijk niet zo veel als vorig seizoen maar meer dan genoeg om weer prachtig voetbal mee te spelen.

Ik zou wanneer iedereen fit en in vorm is met Onana; Mazraoui, Álvarez/Schuurs, Blind/Martínez, Tagliafico; Vd Beek, Blind/Eiting, Marin; Ziyech/Neres, Tadic en Promes/Neres als roulatie-elftal spelen.
4 0
PeterVKV
Marin is wel beter als rechtshalf en Donny vanaf linkshalf denk ik. Je kan in dit systeem ook nog aanvallender spelen door Ziyech terug te halen naar links-of rechtshalf waardoor er ruimte komt voor een extra aanvaller met Promes of Huntelaar.

In de praktijk werkt het systeem ook vaak als een 3-4-3 waardoor Ajax weer de overhand op het middenveld krijgt ook zonder Frenkie:

Onana
Alvarez - Blind - Martinez
Mazraoui - Marin - Donny - Tagliafico
Ziyech - Tadic - Neres
0 0
Pingpong
Marin moet gewoon even lekker op de bank. Veltman was zeer goed gisteren. Moet wel naar rechtsback om Alvarez kans te geven. Middenveld is een probleem
1 -4
Ozymandias
Marin komt in het huidige systeem totaal niet tot zijn recht. Hij heeft niet het atletische vermogen om verdedigend de ruimte te bespelen die hij nu moet bespelen en aanvallend wordt hij in de weg gelopen door Vd Beek (die steeds in de ruimte staat die Marin normaliter wil bespelen). In een systeem met een '6' zal hij zowel verdedigend als aanvallend veel beter tot zijn recht komen. Bij Standard heeft hij laten zien een goede voetballer te zijn.
2 0
Saanchez
Ik ben ook erg benieuwd naar hoe deze basisopstelling het zou doen. Hoop dan alleen wel dat Donny en Marin niet constant allebei naast de spits staan zo ongeveer omdat je dan nog wel eens de slag op het middenveld gemakkelijk kunt verliezen. Die verdediging lijkt me wel de beste optie en Blind op een 6 positie past denk ik ook beter dan als een van twee 'defensieve' middenvelders.
1 0
Ozymandias
Cruijff zei vaak dat een systeem met een '6' eigenlijk verdedigender is dan een systeem met een '10' doordat elke speler zo van rugdekking wordt voorzien. Een systeem met een '10' is verdedigend juist enorm kwetsbaar als er geen type Edgar Davis of een type Frenkie de Jong die verdedigend een enorme ruimte kan bespelen op het middenveld staat.

Cruijff: https://www.youtube.com/watch?v=620nI07DHDw (vanaf 3:10)
1 0
PeterVKV
En Cruyff zei ook dat een systeem met een 10 vaak makkelijker te verdedigen is doordat de tegenstander kan focussen op 1 diepgaande speler in plaats van afwisselend 2 diepgaande mensen. Ik denk ook dat het bij Blind tot meer verdedigende discipline leidt als hij op 6 speelt met een duidelijke opdracht om achter de bal te blijven. Hierdoor komen Donny en Marin meer aan voetballen toe vanaf links- en rechtshalf. Beiden spelen op die posities in hun kracht. Marin wordt nu al afgeschreven maar is echt een goede voetballer, echter geen verdedigende middenvelder, Donny vanaf linkshalf zal ook meer aan de bal komen en daarmee heel belangrijk worden in de opbouw, naast zijn diepgang.
2 0
Ozymandias
Inderdaad, ik was vorig seizoen voorstander van de speelstijl met een '10' omdat dit perfect was om het maximale uit De Jong te halen. Nu hij is vertrokken is hij volgens mij veel logischer om weer met een '6' te gaan spelen en zo het maximale uit de kwaliteiten van Blind en Marin te halen.
0 0
PeterVKV
Ik hoop en verwacht dat Ten Hag dit ook wel gaat inzien na gisteren.....
1 0
Ozymandias
De enige hoofdtrainer die ik mij kan bedenken die geen moeite had om een systeem los te laten wat het seizoen daarvoor veel succes had opgeleverd was Alex Ferguson. De rest van de hoofdtrainers moet eerst met hun neus op de feiten worden gedrukt voordat ze hun systeem aanpassen. Ik denk dat het dus nog wel even zal duren voordat Ten Hag overschakeld naar een ander systeem.
0 0
MankeNelis
Het was een kut wedstrijd. Maar het resultaat telt. Gelukkig weten ze het zelf ook. Voor paok is het veel makkelijker om met een fysiek sterke ploeg op de counter te spelen. Dat zag je ook tegen Vietstas. Het moet gaandeweg ingespeeld raken dan pak je dit soort ploegen.
1 0
Ajacied33
Ik hoop niet dat we dit iedere week gaan krijgen nu, dat de kranten telkens over de Ligt en Frenkie terug gaan komen. Dat is passé, we wensen die jongens alle geluk van de wereld toe, maar wij en de kranten zeker moeten zich richten op DIT Ajax. Ik zou voor centraal achterin lekker Blind met Alvarez ernaast zetten.
1 0
Ajax68
Ja ,als je die Veldman ziet, die laat die nederlandse Griek vrij schieten, ipv er op af te gaan, en die Nous is geen pijptabak waard. De Argentijnse kant heeft het goede werk moeten doen en oplossen. Waarom staat Alvares er nog niet in ???
En waarom staat ten Hag zolang te wachten met de wissels, want neres was nérgens, Zyech veel te slordig en Marin heeft nog veel meer tijd en scherpte nodig.
Wat een vreselijk slechte wedstrijd van Ajax, die gewoon het nodige geluk hebben gehad dat ze er alsnog gewonnen hebben, maar je moet niet vragen hoe ????
1 -4
off
Er is op dit moment geen midenveld. Het elftal is in tweeën gedeeld, aanval en verdediging.
Zelfs Emmen stond binnen 3 passes op de rand van de 16.
3 0
atalantanio
Waarom moet alles zo rigoureus omgegooid worden? Je bent al twee essentiële spelers kwijt van vorig seizoen, dan sloop je toch niet alle overige automatismes uit het elftal? Zet Blind gewoon neer waar hij vorig seizoen zo succesvol was, met daarnaast Schuurs of Alvarez, allebei genoeg kopkracht, net als De Ligt. Mazraoui en Tagliafico als backs. Het middenveld is een beetje puzzelen, maar Martinez heeft daar in korte tijd ook al indruk gemaakt. Daarnaast heb je een legio jeugdspelers die daar uit de voeten kunnen (bijv Gravenberch), waarom die niet een kans geven en Dest wel? De aanval lijkt als enige linie eindelijk weer genormaliseerd met Tadic op 9 en Dolberg op de bank. Nu de rest nog.
4 0
Rentokill
Ik vind iedereen veel te negatief doen. We zijn doorrrrr
0 -1
Tinus
Echt hoor! Genoeg te verbeteren, maar het is net of er verloren is.
0 0
Hagmag
Alvarez gaan inpassen.
Ik krijg het idee dat Marin niets toevoegt en het minimale niveau niet aan kan.
PAOK ging er voor en straalde passie uit.
Het ontbrak zeker het 1e half uur, aan "gif", bij Ajax.
Die dachten....... dat appeltje gaan wij wel fff schillen.
Voorjaar 2019 is voorbij heren, Frenkie en Matthijs zijn weg.
Er zal een stapje harder gelopen moeten worden.
0 0
Labrador
Ik denk dat het mischien een goed idee is om blind centraal achterin te zetten.
2 0
Jaridebeste
Organisatorisch is het inderdaad een totale chaos. Er is geen leiding. Het lijkt me ook niet zo moeilijk allemaal. Of Vertonghen halen, maar dan hebben we wel verdedigers over. Je kunt je afvragen of dat wenselijk is, anderzijds het gaat erom dat we met Ajax goed gaan spelen. Of je haalt Blind naar achter. In de voorbereiding ging het volgens mij met Schuurs en Blind best goed. Bovendien hebben we Alvarez nog niet gezien. Het middenveld loopt voor geen meter. Zowel Blind als Mazraoui vind ik super kwetsbaar. Gister was het ook weer open huis bij vlagen, ook in de 2e helft toen Marin al gewisseld was. Marin begon dramatisch gister met tig ziekenhuis ballen. Hij herstelde zich in de loop van de eerste helft, had ook enkele goede intercepties. Hij moet duidelijk wennen en heeft tijd nodig maar die tijd is er niet. Was beter geweest om hem rustig te brengen en niet Schöne gelijk naar de bank en dus naar een andere club te verwijzen. Hoe dan ook, er moet een leider achterin komen. Martinez wil ik ook wel eens vaker op het middenveld zien. Kan ook zeker goed voetballen en ik denk dat je dan minder kwetsbaar wordt.
2 0
Beffie
Al dat gezeik over Schuurs. Het is nu nog steeds gatenkaas achterin. Schuurs brengt in ieder geval voetballend veel meer dan een Veltman of Dest.
Blind moet een linie naar achteren. Puur voor organisatie. Samen met Schuurs of Alvarez.
Nico lijkt mij duidelijk. Hoort altijd in de basis.
Onana
Mazroui, Alvarez, Blind, Nico
Lang, Donny,Martinez
Ziyech, Tadic en Neres.
En elke wedstrijd KJH brengen.
Dan gebeurt er tenminste iets. Dat zag je gisteren ook weer.
En spelers geen 10 minuten laten invallen. Maar minimaal 30 minuten.
Spelers als Labyad en de Jong snel verhuren.
Dani de Wit idem. Geen Ajax 1 materiaal.
3 0
insectenverdelg
en jij denkt dat met dit moddenveld de restverdediging in de omschakeling wel goed staat?
0 0
Spitz
Verdedigend ingeleverd? Ik geloof dat ik iets heb gemist. Hoe vaak moet ik blijven herhalen dat de Ligt ook enorme fouten maakte verdedigend. Ook liep dit soms met een sisser af. Frenkie zijn rust missen we nog wel es en ook wat hij verdedigend corrigeerde! Frenkie speelt nu meer naar voren bij Barca met een bodyguard achter hem. Met Blind is dit nu net zo. Zet Alvarez of Martinez achter hem als Blind aanvalt. Ten Hag moet nu keuzes gaan maken, want de balans is er momenteel nog niet. Het druk zetten bij aanvallen van de tegenpartij is niet in orde. Iedere ploeg kan voorzetten geven of voor dreigend gevaar zorgen. Net als tegen Emmen, want deze ploeg speelde het niet goed uit. Maar Schuurs gewoon weer naast Martinez centraal in de verdediging. Alvarez voor de verdediging. Dit zal tegen VVV vast gaan gebeuren. Veltman of Dest weer rechtsback. Zoveel hoeft er niet te gebeuren bij Ajax. Zet de juiste mensen op hun plek in de verdediging en het middenveld. En dan? Laten staan zeg ik.
0 0
arigold
Ik blijf het raar vinden dat Schuurs ineens is gepasseerd. De Ligt maakte ook cruciale fouten in het begin, je moet hem wat tijd gunnen.
9 0
Rentokill
Dat krijgt ie ook. Maar niet in de voorrondes CL.
2 0
Duif63
Hij kreeg het ook niet tegen Emmen.
0 0
Nosky
Iemand moet vanuit die centrale positie de verdediging en organisatie 'dragen'. Ik denk dat dat het is dat Schuurs nu even pas op de plaats moet maken.
0 0
Rujar
Ten Hag is weer zo enorm zoekende, maar verdedigend hebben we enorm ingeleverd. Hopen dat die Alaverz echt een kanon is anders blijft er niks over van de tactiek.
4 -1
Rentokill
Huh? Ajax heeft toch gewonnen?
1 -2
Bouke
kan iemand me uitleggen waarom Alvarez nog steeds niet mee doet ? en waarom Veldman erin houden en Schuurs op de bank ? Veldman als 2e rechtsback kan prima maar eigenlijk is Dest nu al beter. laat hem toch gewoon naar het buitenland gaan ...
4 -1
Nosky
Veltman is denk ik puur een tijdelijke oplossing.
Communicatief en organiserend staat het nog niet lekker. Veltman heeft wel de ervaring en vaardigheden om dat voor de time being op te pakken.
1 0
Stuyvesant
John Veldman is al jaren geleden gestopt....
2 0
zuidzuid
Ja niemand heeft meer cash in zn zak tegenwoordig...
0 0
Nosky
Tja, Ajax heeft al een hoop aankopen gedaan en misschien is het te veel van het goede, maar ik zou (in ieder geval bij plaatsing CL) graag zien dat Ajax een poging doet voor Verthongen.
Die kan de nodige rust en organisatie brengen, die in mijn ogen nu wel gemist wordt.
Dan ben je minder kwestbaar over het middenveld dan kan dat bovendien ook vrijer gaan voetballen.

Lijkt volgens mij een beetje buiten de boot te vallen nu in Londen, dus het is een geschikt moment. Bovendien zou er geen betere mentor zijn voor Schuurs.
7 0
ajax4perez
Jan is altijd welkom alleen krijg je dan wel echt veel te veel verdedigers.
Ben dan bang dat Schuurs en Martinez kinderen van de rekening gaan worden en dat zal echt zonde zijn.
0 0
Nosky
Schuurs juist niet, imo. Die moet juist spelern, daarom juist Verthongen.

Martinez kan zich ook focussen op het middenveld.

Inderdaad, de selectie wordt erg groot, en er zijn wat kinderen van de rekening. Maar er mag ook nog wel een en ander worden doorgeselecteerd als die mogelijkheden er zijn.

Labyad, kunnen we wat mij betreft afscheid van nemen. Magallan, lijkt ook weinig aanspraak te maken op speelminuten, dus ik hoop dat die geruchten rondom een verhuur naar AZ waar zijn. Dan hebben we De Jong nog.

Verder moeten we ook de lange termijn (lees volgend seizoen) in ons achterhoofd houden, want ik denk dat Marc Overmars dit ook gedaan heeft deze transferperiode. De Exodus bleef deze zomer uit, maar volgende zomer vertrekt er alsnog een lading, en dan ben je alsnog 'leeg'. Dan is het lekker als je al heel wat spelers hebt die al een jaar lang meedoen.
1 0
meerzicht
Ik blijf het echt absurt vinden dat blind op het middenveld speelt en niet achterin. Daardoor mis je met het vertrek van de ligt twee belangrijke sleutel figuren achterin, terwijl je eigenlijk maar een plek hoeft te verwisselen ( iemand anders centraal achterin voor de ligt). Door ook blind nu weg te halen is de organisatie achterin edht helemaal zoek, al zeker drie wedstrijden.
2 0
Nosky
Ik begrijp beide kanten. Vind Blink ook minder spelen dan vanuit de achterste centrale positie. Maar dat komt denk ik voornamelijk door de 'onzekerheid' nu nog achter hem.

Met Blind had je in ieder geval één van je belangrijke steunpilaren achterin gehouden. Eentje is er weg, en dan haal je vrijwillig de ander daar ook weg.
Aan de andere kant, we weten allemaal hoe goed Blind op het middenveld kan zijn. En daar missen we ook een zwaargewicht, dus ik kan Ten Hag wel volgen.
Was dan ook maar gedeeltelijk verrast dat 'ie vorige wedstrijd ineens met Veltman centraal kwam aanzetten.

Ik opperde hieronder al, ik zou eigenlijk toch wel graag Verthongen - indien haalbaal - zien komen. Die kan dan samen met Schuurs het hart van de defensie vormen. Schuurs heeft mij positief verrast in de voorbereidingen, en met een ervaren en goed speler naast hem zie ik hem wel ontplooien.
Dan is er geen enkel probleem om Blind daarvoor te zetten en kun je experimenteren met Martinez, Marin, Mazzraoui (of nog een andere) naast Blind.
3 0
meerzicht
Kan het goed met jou eens zijn. Als het zo belangrijk is Blind op het middenveld te hebben dan zal je dat achterin moeten compenseren met een 'zwaargewicht' achterin. Verthongen is dan een hele goede!!
0 0
Nosky
Inderdaad. De vervanger voor De Ligt is makkelijker te vinden dan de vervanger voor Frenkie. En Blind kan prima uit de voeten op 6.

Ik ga marc ff een appje sturen.
0 0
zuidzuid
Je zag gister waarom Veltman op rechts beter is dan t centrum. Je kan zeggen over Schuurs wat je wil maar die stapt nog s in. Veltman doet zn handen achter zn rug en gaat staan kijken. Zie goal 1 van Paok.

Zet die Alvarez er s in. Laat die maar s zien wat ie kan.

Mazroui moet s stoppen met denken dat ie de nieuwe De Jong is. Wellicht toch aan propper denken naast blind voor de balans?
1 0
ossenaar
Veltman speelde een zeer solide partij. Zat overal kort op en poetste veel weg. Weer makkelijk om Veltman als zondebok aan te wijzen...
3 0
Nosky
Veltman wisselt vaak heel erg sterke momenten af met heel kansloze/domme/slechte momentem. Dat vind ik bij hem een beetje het probleem.
Af en toe gaat ie ook zo twijfelachtig aan de gang, waarbij ik dank denk ga lekker voetballen want je bent goed genoeg.
Ik kan Veltman soms echt vervloeken, met name omdat ik oprecht denk dat hij echt best wel goed is (kan) maar dat lang niet altijd eruit laat komen.

Maar gisteren zeer soilde.
0 0
JHM
Die eerste tegengoal was niet de schuld van Veltman maar van Marin die veel te laat reageert op Biseswar.
2 0
blessure
Niet correct
Veltman kopte de bal recht door, voor de voeten van Biseswar.
0 0
JHM
Speelt Veltman alleen? Hij kon er net tussen komen met zijn hoofd, hij had weinig invloed waar die bal zou vallen. De tijd die Biseswar daarna kreeg is Velman niet aan te rekenen.
0 0
BrandjeXL
Heb je gezien hoe hij daarna weer met zijn handjes op de rug stond? Hou aub op met Vetlman te verdedigen. speelde de eerste helft verschrikkelijk en de tweede iets beter.
0 0