Ajax-spelers dachten even aan Tottenham-scenario

BartVeenstra, 14-08-2019 om 07:35, 4443 views, De Telegraaf, NU.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Enkele spelers van Ajax hadden dinsdagavond in de absolute slotfase van het duel met PAOK Saloniki (3-2) een déjà vu. Enkele maanden geleden ging het in de laatste minuut van de halve finales van de Champions League mis tegen Tottenham Hotspur. Dit keer bleef Ajax dergelijke ellende bespaard, al was het in de laatste minuut nog wel even billen knijpen.

Ajax kende vlak voor tijd een riante 3-1 voorsprong, totdat Diego Biseswar in de blessuretijd voor de 3-2 kon zorgen. Met nog een kleine minuut op de klok was er om die reden voor PAOK nog van alles mogelijk. De Grieken probeerden de bal nog een paar keer richting de zestien van Ajax te spelen, maar de Amsterdammers hielden stand. 'Die wedstrijd (tegen Spurs, red.) speelde nog wel even door mijn hoofd', zegt Daley Blind tegen NU.nl. 'Ik vroeg meteen na de 3-2 aan de scheidsrechter hoe lang we nog moesten spelen. Hij zei dat er nog dertig seconden te gaan waren. Gelukkig hebben we het dit keer wel volgehouden.'

Ook Joël Veltman had een flashback, zo zegt hij tegen NU.nl. 'We hadden het er in de kleedkamer ook nog met z'n allen over. We dachten na de 3-2 allemaal wel even aan het debacle tegen Tottenham. Dat is ook wel logisch als het nog zo vers is, maar iedereen had zoiets van: dat gaat ons niet voor een tweede keer overkomen.'

Noussair Mazraoui geeft in gesprek met De Telegraaf aan dat ook hij het enorm spannend vond in de laatste minuten. Net als bij Blind en Veltman gingen ook bij hem de gedachten even terug naar die bewuste avond van 8 mei. 'Ja, daar denk je wel eventjes aan. Eventjes spookte het door mijn hoofd. Maar gelukkig gebeurde het dit keer niet', klinkt Mazraoui opgelucht, waarna hij aangeeft dat er nog wel werk aan de winkel is. 'We kunnen nog op veel punten verbeteren, we moeten nog stappen maken. Daar gaan we keihard aan werken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajacider
Onana mag ook wel eens beseffen dat hij met zijn tijdgerek alleen maar olie op het vuur gooit bij de tegenstanders. Rancune in de topsport werkt als een drug. Knal die bal gewoon 80 meter over de zijlijn. Mogen ze gaan ingooien. Als je ze dan vast zet op eigen helft breng je ze veel meer in de problemen.
0 0
ram
Daar dacht ik ook aan ja... Vooral toen ze als een stel wilde stieren naar voren liepen te rennen toen het 1-1 (!) stond. What the fuck was dat... Echt vreselijk amateuristisch.
0 0
Arie Vink
Zo frustrerend dat ze het toch weer tot 3-2 lieten komen. Beslis zo een pot nou eens meteen en gooi het achterin potdicht. Nu waren ze weer overal en nergens.
0 0
fanforeffer
Weinig geleerd van debacle bij de Spurs !! Waarom bij een 2-1 voorsprong moet Veltman en Blind bij een corner in de 16 staan ? ik vind dat Dom. Veltman is niet groot ,is niet snel waarom dan niet achter blijven ? en voor Blind geld dat ook !
1 0
ram
*geldt
0 0
OKP-AFCA
Eens, verschrikkelijk frustrerend om te zien.
Het was overigens ook al bij de 1-1 en telkens gevaarlijke counters van PAOK.
0 0
Ajax#1900
Veltman was gisteren nou eenmaal de langste speler.
0 0
OKP-AFCA
Nou en? Bij 1-1 en 2-1 moest je niet meer koste wat het kost scoren. Dus nergens voor nodig om nog zoveel verdedigers mee te sturen naar voren.

Dan maar een korte corner en gewoon uitvoetballen.
2 0
Caldberg
“Dat gaat ons niet voor de tweede keer overkomen”.

Ik mag hopen dat dat de mindset is van de spelers ja en ook logisch dat je er aan terug denkt. Maar man man, het had gewoon gekund de laatste paar minuten. Ingreep Onana, balletje op de paal en de 3-2 die toch nog viel.... zeer chaotische slotfase!
0 0